• 9.372.934 stemmen

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Kevin James, Vince Vaughn en Winona Ryder

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot The Dilemma

"Two best friends. Nothing could come between them... or could it?"

Ronny en Nick zijn goede vrienden die op het punt staan een zakelijke megadeal te sluiten, wat tot een hoop stress leidt bij de twee heren. Dan komt Ronny erachter dat de vrouw van Nick een affaire heeft. Moet hij dit nu vertellen met als resultaat dat de deal waarschijnlijk gaat mislukken?

Kevin James!

Ook nog met Queen Latifah. Deze gaat op de lijst.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Kevin en Vince samen is natuurlijk een geweldige combinatie

avatar van wimnoot

wimnoot

Een nieuwe film van die brave Ron Howard!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Kevin James vind ik een geweldige vent, kan altijd smakelijk om 'm lachen - zo ook bij King of Queens. Hij is eigenlijk wel de enige reden om deze te gaan kijken. Hoewel Ron Howard ook wel wat moois heeft afgeleverd.

avatar van schram101

schram101

Kevin James is altijd grappig!

Op de 'kan wat worden lijst'

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Second that. Áltijd geweldig om hem bezig te zien, held .

avatar van Wilderness

Wilderness

Ziet er leuk uit, komt op de lijst

avatar van 606

schram101 schreef:

Kevin James is altijd grappig!

Op de 'kan wat worden lijst'

Zeker

avatar van miepke

miepke

Hele leuke combinatie! De acteurs zijn grappig, hele goede actrices en ben benieuwd wat Howard er van maakt.

avatar van Toto de Man

Toto de Man

Trailer ziet er veelbelovend uit! Kan inderdaad wat leuks worden. Kevin James

avatar van rep_robert

Vince Vaughn komt overtuigend over in de trailer, alleen jammer dat ik hem elke week wel zie. Duurt ook best lang als je een trailer al een paar maanden wekelijks ziet en dat ie pas op 3 feb. in de bios komt

avatar van Tinuzzz

Tinuzzz

Wtf, Isaac? Hij heet gewoon Nick.

avatar van DDjan

DDjan

Als je op zoek bent naar een slechte drama film, ga naar deze! De mix tussen komedie en drama is in deze film heel slecht uitgewerkt. Zo slecht dat je er nog om gaat lachen ook.

Sorry maar al maak je een drama film, kies dan niet 2 van deze komediespelers...

!.5

avatar van stefkestefke2

stefkestefke2

Gewoon 'n leuke comedy, maar daar blijft het bij. Sommige stukken vond ik het zelfs te langdradig worden.

gizmo_o

Prima komedie, waarbij ik met mijn vrienden met regelmaat echt in scheur heb gelegen in de bioscoop gisteren. Het is trouwens een realistisch dilemma, waar na het zien van de film nog goed over gediscussieerd kan worden. Hier wordt dit dilemma ("je ziet je vrouw van je beste vriend vreemd gaan, wat doe je?") nog wat vermoeilijkt door allerlei bijkomende factoren, o.a. het sexverleden dat Ronny & Nick's vrouw hebben, het auto designbedrijf waar ze samen baas over zijn en waarbij een deadline gehaald moet worden voor General Motors.
Prima geacteerd door zowel Vaughn, James als Connelly. Erg leuke bijrollen voor Latifah & Tatum.

Gewoon goed voor een avondje ontspanning met het verstand op (bijna) 0.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

'The Dilemma' is een dramafilm die een comedy wil zijn. Daardoor slaat de film de plank geheel mis.

Ik ben geen Vaughn fan, maar James, Connelly, LaTifah en Tatum mag ik wel. Die weten de film dan ook nog enigszins vermakelijk te maken. Vooral Tatum heeft een erg leuk personage, maar de anderen moeten het doen met oppervlakkige personages die standaard grapjes maken. 'The Dilemma' draait om een bekend dilemma die elke tiener wel eens is tegen gekomen, in de volwassensetting is hij een stuk dramatischer en daarom niet erg geschikt voor een komedie. De situatie wordt genuanceerd met zowel "grappige" als dramatische kanten. Maar geen van alle zijn charmant genoeg om je echt te doen ontroeren.

Weinig goede grappen en te overdreven situaties om echt een dilemma te vormen.

2,0

Angrod_Pallanén schreef:

Weinig goede grappen en te overdreven situaties om echt een dilemma te vormen.

2,0

Hmm ik heb het echt als een komedie gekeken, dus ik had dat gevoel niet.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Leuke film!

Gewoon een redelijk leuke wegkijker met een verhaal dat boeiend blijft. Dit is tegenwoordig al een hele kunst als het gaat om (romantische) komedies. Vince Vaughn wordt wel steeds dikker en is op de filmposter flink gephotoshopt, maar dat terzijde

avatar van m1701

m1701

valt toch wel erg tegen....

de trailer is grappig, maar al die grappen die daar in voorkomen, zijn niet meer terug te zien in de bios... dit waren tevens de enige grappen in de film.

Ze hebben de film geprobeerd serieus te maken.... beetje zonde

een lekkere comedy was beter geweest.

De enige die een beetje leuk/overtuigend overkwam vond ik Channing Tatum.

Rest was niet veel aan.

avatar van Ninto

Ninto

Heb me zo nu en dan kapot gelachen. Voor de drama moet je er niet naar toe...

avatar van Elineloves

Elineloves

Zonde, zonde, zonde. Dit is een gemiste kans. Een fantastische cast die duidelijk goed op elkaar ingespeeld zijn, maar een te zwakke uitwerking waardoor je aandacht op sommige momenten helemaal verzwakt. Ik had erg naar deze film uitgekeken en dat zal ook de reden zijn geweest dat ik met een onbevredigd gevoel achterbleef tijdens de aftiteling.

Kevin James is geweldig. Ik hou van dit man. Het is een schattige, bolle, nekloze vent met puppy ogen die bij mij altijd een gevoelige snaar weet te raken. Vince Vaugh leer ik te waarderen, ik vond hem in het verleden niet altijd even leuk maar in 'The Dilemma' doet hij het helemaal niet onverdienstelijk. Hij brabbelt wat teveel, hij is nét wat teveel aan het woord en sommige scènes zijn een tikkeltje ongeloofwaardig waardoor je het maar met een korrel zout moet nemen, maar van hem kon ik het wel hebben.

Het grootste probleem is dat de balans tussen drama en komedie niet gevonden lijkt te worden. Ze weten niet welke kant ze op willen met het verhaal en gooien dan om beurten de 'balletjes' komedie en drama omhoog.Gaat de film nou over twee vrienden die samen aan een groot, belangrijk project werken en alles op alles moeten zetten om succes te behalen? Of gaat het om twee beste vrienden die samen allerlei moeilijkheden doormaken en elkaar hier in moeten vinden en vertrouwen? Voor mijn gevoel werd teveel aandacht gevestigd op het eerste, waardoor het eigenlijke verhaal af en toe naar de achtergrond werd gedrukt.

Met een cast als deze verwacht je een fijne, luchtige komedie die vlot wegkijkt. Al snel kom je in een loodzwaar, vermoeiend en vervelend drama-sfeertje terecht waardoor de komische noot niet goed overkomt. Aan de acteurs ligt het niet, maar het script is zo vreselijk mager dat je er weinig mee kunt. De enige die écht plaatsvervangende schaamte op riep, was de zeer gênante bijrol van Queen Latifah, die grappig zou moeten zijn maar eerder tenenkrommend slecht was. Channing Tatum, de 'aparte' minnaar, had een leuk rolletje en wist wel voor enkele geslaagde grappen te zorgen. Samen met het duo Vaugh en James was hij toch wel een lichtpuntje.

Halverwege de film hoorde ik mijn vriendin al zuchten, en wel meer dan eens. Ze stond op het punt de zaal uit te lopen en was zich duidelijk aan het ergeren. Zelf had ik hier iets minder moeite mee, ik kijk een film sowieso af hoe erg hij ook tegenvalt, en ik was ook wel benieuwd welk einde ze er aan zouden breien.

Dat einde was niet helemaal geslaagd en ik bleef met opgetrokken wenkbrauwen achter. Heel snel werd er even gezegd dat Nick het huis had verlaten, maar verder werd hier geen woord meer over gezegd. Waarom? Hoe ging het? Wat heeft hij nog besproken met Geneva? Dit werd allemaal niet duidelijk, het was echt een gevalletje pats,boem, klaar, over en uit. Dit zogenaamde 'open einde' gaf mij het gevoel dat er waarschijnlijk nog wel een tweede deel aan zit te komen. Wat voor mij echt niet hoeft, ik zou niet weten op welke manier ze dit nog meer willen uitmelken.

Het is zonde dat je 111 minuten kijkt naar een film over bedrog, ruzies, vertrouwen, eerlijkheid en loyaliteit, maar dat er op het einde, waar het puzzeltje in elkaar zou moeten vallen, nog niks weet.

Oh ja, wat was nou het precieze verhaal van Boon-Me? (wie verzint het?) Het werd als belangrijk detail aangekaart, maar uiteindelijk werd er wéér niks mee gedaan. Juist ja......

Elineloves schreef:

Hier ben ik het volledig mee eens, met je andere punten iets minder

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Pff wat een slechte film zeg!! Ik heb niet vaak dat ik op mijn klokje zit te kijken in de bios maar hierbij wel. Vince Vaughn, tja je weet dat ie alleen maar kan brabbelen maar soms kan het nog grappig zijn, in deze film totaal niet! Kevin James, held in KOQ maar heb nog geen goeie film van hem gezien helaas. Het verhaal is erg slecht en er valt totaal niks te lachen.

Jammer.

0.5* voor Jennifer Connoly

avatar van cordiacovens

cordiacovens

matige drama/komedie, vind ook dat er in de film geen keuze word gemaakt tussen deze 2 genres en daardoor is geen van beide goed..ik vond het verder best een leuke film omdat er leuk werd geacteerd en et geheel er wel leuk uitzag. maar qua inhoud wilde de film teveel en kwam er te weinig uit..ik vond het gedoe met channing tatum een beetje irritant en overdreven allemaal maar ook aan de andere kant best leuk..ik kan dit denk ik net geen voldoende geven best jammer verwachte er wel wat van als je naar de regisseur en cast kijkt..het is het gewoon niet..film zonder lef maken is meestal zoiezo failure.

connoly is btw best leuk:P

avatar van gauke

gauke

Geen echte komedie maar meer een onschuldig relatiedrama dat op geen enkele wijze weet te raken. Een teleurstellende en vervelende film over vriendschap zonder enige fantasie met wat homofobe grappen die eerder pijnlijk zijn dan leuk.

avatar van Jonesy

Jonesy

Leuk voor valentijnsavond, meer niet. Als je het mij vraagt een zichzelf wat te serieus nemende romantische komedie. Het auto thema houd het voor de (meeste) mannen ook leuk.

avatar van amanda22

amanda22

Leuke, vrolijke en gezellige film met goede acteurs!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Grappig om Kevin James in een serieuze rol te zien.

avatar van dominion

dominion

In Hitch speelde hij toch ook een beetje serieuze rol.