• 9.374.511 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot Insidious

"It's not the House that's Haunted."

Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).

Renai Lambert

Foster Lambert

Nurse Adele / Doll Girl #2

avatar van brave71

brave71

leuke film die erg veel weg heeft van poltergeist.

verhaal is leuk alleen vond ik de zogenaamde demoon er niet interessant of eng uit zien, meer lachwekkend eigenlijk.

Het einde vond ik ook een beetje ongeloofwaardig omdat er verteld was dat het lang duurt voordat ze je lichaam over konden nemen...

avatar van eloyyy

eloyyy

Lekkere film, goed creepy, had alleen wel weer iets weg van films zoals Paranormal Activity's etc.

Zeker een aanrader!

avatar van olbo

olbo

Er zijn al zoveel van dit soort films gemaakt, maar deze hoort niet bij de beste. Verre van zelfs. Het is net zo'n topper als 'Vanishing on 7th street'. Daar zat ik ook steeds op de klok te kijken...

Voor de jonge kijkers is dit misschien nog wel een spannende film.

avatar van steffiestones

steffiestones

Zeer goede bangelijke film! Zo zijn er weinig!

avatar van ken1976

ken1976

Ik vond het een geslaagde horrorfilm, alhoewel ik het eerste gedeelte spannender als het laatste gedeelte vond.

Lekker creapy en een paar schrikmomenten , voor mij toch een voldoende 3,0 sterren!!

avatar van The Oceanic Six

Het is lang geleden dat een film me weer eens echt heel laten schrikken en me een heel beklemmend gevoel heeft gegeven, maar het is Insidious gelukt.

Bij vlagen toch wel erg freaky tot eng zeg! Tot aan het slot waarin Josh naar de alternatieve wereld ging was het echt sterk. De stukken in het oude huis, in het nieuwe huis (en dan vooral als ze contact krijgen met Dalton in de alternatieve wereld) en ook helemaal op het einde met de gemaakte foto leverden me regelmatig kippevel en de rillingen op. Wat goed dat er weer eens een film is die vooral gericht is op suspense en het tonen van gore eens achterwege laat. Dit soort films laten me toch wel schrikken, daar waar ik de films met overdreven gore meer ter vermaak kijk.
James Wan is toch wel een topper in het creeeren van de juiste beklemmende sfeer. Dat lukte hem met het originele Saw ook al. De film lijkt een tijdje de bekende ghost movie cliche's te volgen, maar wijkt daar later wel vanaf met een boeiend plot. Maar ook in het 1e deel zaten genoeg spannende stukken doordat de juiste sfeer aanwezig was.

Wel jammer dat er later 2 onderzoekers bijkwamen die iets te gevat deden. Beter was geweest als de film volledig serieus was gebleven. Ik vond alleen het einde wat suf in de alternatieve wereld. Die demon zag er niet uit en was niet erg eng. Smetje op een verder behoorlijk creapy film. Maar gelukkig leverden de laatste minuten nog wel een waardig einde op.

Behoorlijke aanrader!

avatar van Elineloves

Elineloves

Mooi stukje Ajax&Litmanen1. Wou hem gisteravond kijken maar ik koos voor 'De Eetclub', vraag me niet waarom..

avatar van The Oceanic Six

Hehe na een hele slechte film is een goede film ook wel fijn. Ik heb ook eergister de Eetclub gezien en na die troep waardeer je een goede film nog beter

avatar van FillumGek

FillumGek

Geheel mee eens A&L1. En er bestaat inderdaad geen geldige reden waarom je De Eetclub verkiest boven deze film

avatar van Minotaures

Minotaures

pierrrke schreef:

als je snel kijkt zie je Justin Bieber op de poster erg creepy dus

Hij lijkt daar erg op, ja.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Minotaures schreef:

Hij lijkt daar erg op, ja.

wie is dat?

avatar van Elineloves

Elineloves

FillumGek schreef:

Geheel meet eens A&L1. En er bestaat inderdaad geen geldige reden waarom je De Eetclub verkiest boven deze film

Vanavond ga ik hem kijken,al is het inderdaad maar om de vieze nasmaak weg te spoelen.

avatar van Minotaures

Minotaures

@ ralfsjam

Google hem anders maar.

avatar van RickZ

RickZ

Horrorthriller met lange softe opbouw (beetje a la Paranormal Activity, deuren die dichtwaaien en zo), later (2e helft) werd het geheel toch wel wat eng/creepy en zowaar een beetje spannend. Toch zaten er regelmatig wat niet relevante scenes in deze film waardoor de aandacht snel verslapte. Eindelijk weer eens een horrorthriller met een voldoende nivo: 3.5*

avatar van mixmaster

mixmaster

aardige horror , de spanning is er wel maar ik vond het allemaal niet zo heel eng.

de film doet je aan de jaren 70 - begin 80 denken en vooral de muziek en geluidseffecten maken deze film.

geen gore en bloed of iets van dien aard , dit is een film die het van de spanning en de schrikeffecten moet hebben , of ie daar in geslaagd is............ mwa.

Tonypulp

Dat ik het niet zo op de films van Wan heb, wist ik al. Waarom? Die reden was me ontglipt, maar met Insidious brandmerkt hij bij mij opnieuw enkele negatieve woorden. Ik weet het weer..

Het begint nog vrij aardig met dat zwevende shot door het huis en de luidruchtig wordende strijken van de viool. Wat hij daarna echter op me af vuurt, maakt me immuun voor alle potentiële spanning. Een beetje zoals Romero dat opdroeg aan Savini in de originele Dawn of the Dead, ''maak de kijker immuun voor het geweld door een flinke overdaad''. Nou Wan, dat doe je prima, maar of jij die bedoeling had..? lijkt me sterk!

Vakkundig om zeep helpen, noem ik dat. Want het ontaard echt in een mengelmoes van clichés, reeds eerder vertoonde set-ups en diverse goedkope scares. Je moet echt met iets beters komen om mij nog te verrassen, zeker wanneer je zo pretentieus op de 'spannende' toer probeert te gaan. Is het zo triest gesteld met Hollywood, dat de mensen hier om staan te springen? *Heb ik met m'n ogen dicht gekeken* Nee, ik heb alles goed bekeken en ben daardoor met stomheid geslagen.

Deze nieuwe hype, waar ik meestal wel het één en ander aan begrijp, is overroepen. Misschien ben ik wel wat verwend gisteren, door een écht goede regisseur zoals West. Want in tegenstelling tot Wan, neemt hij wel wat moeite om iets neer te zetten en maakt hij geen soep met 1000 ingrediënten. Want misschien smaken ze los wel heel lekker, maar samen.... Zeker richting het einde raakt Wan het spoor bijster, wanneer hij een ge-wel-dig sfeervol neergezette duistere wereld betreed en daar vervolgens ZO clichématig mee omspringt, dat het gewoon schandalig is.

Maar wat wil je, met je typische american family, waar de vader op het punt komt dat hij de verhalen over z'n zoon te ver vind gaan, om vervolgens één scene te besteden aan zijn omkeerproces en dan alsnog verder te gaan met het plan. What the fuck? Dat gooi je toch gewoon weg, voegt alleen een minuut durend segment vol vals sentiment toe. En nu ik toch dat moment van de ghostbusters erbij haal, als je al op het puntje van je stoel terecht was gekomen, duwt Wan je weer terug in een comfortabele houding wanneer het ineens een stuk luchtigheid nodig heeft volgens deze meneer, waarom?

Voorspelbaar van begin tot het einde, en dat terwijl ik juist het tegenovergestelde had gehoopt. Ik proef El Orfanato, ik proef PA, ik proef een beetje Drag me to Hell en een overdreven vleug Aziatische gespook.... maar al die titels staan los wél als een huis en Insidious is los zand. Bah!

Niet verrassend dit...

Maar ik verwacht dat het meerendeel van de kijkers dit wel een onderhoudende, spannende film zal vinden.

The Oceanic Six schreef:

Niet verrassend dit...

Daar denk ik anders over. Maar waarom?

avatar van The Oceanic Six

Omdat jouw smaak meer bij de pulphorror ligt en bij de wat afwijkende films. Daar valt deze niet erg onder denk ik.

Tonypulp

Ik waardeer de beter ontvangen films vaak wel goed (wat automatisch niet-pulp is eigenlijk ). Kan me alleen even The Mist en The Strangers bedenken als het gaat om titels die ik in het water vind vallen, ondanks hun potentie. Helaas is dit ook zo'n titel geworden. Wan schildert als het ware over een bestaand schilderij heen, en dat vind ik saai.

Kan absoluut op veel steun rekenen verder, maar valt bij mij verkeerd

avatar van The Oceanic Six

Mhow. Ik vond de film wel beginnen als een traditionele ghost movie, maar ik vond het 2e deel, zeg maar na de verhuizing, wel wat afwijken van de bestaande titels. Films als Paranormal Activity vind ik veel meer het bestaande pad volgen.

dutchtuga

Kritiek op clichématigheid kan ik begrijpen, maar is hier gewoon misplaatst. Wan gebruikt inderdaad een hoop clichés, Insidious is eigenlijk een tweede Poltergeist, maar hij gaat er wel een stuk ingenieuzer mee om. De scares kennen we, maar net die extra frame met die twee lachende gezichten, het dansense jongetje op dat vreselijk vreemd muziekje en de duivel die op datzelfde nummer zijn nagels slijpt, stuk voor stuk kenmerken die tonen dat Wan wel meer is dan een regisseur die voor de zoveelste keer clichés op ons afvuurt.

dutchtuga

En de kritiek op die ene minuut snap ik ook niet. Wie zegt dat de vader niet al een tijdje loopt te twijfelen? Beetje zoeken vind ik het

avatar van Prudh

Prudh

Kan ook weinig met de kritiek. Clichés zijn het uiteraard, maar de film zelf is enorm sfeervol door de details die dutchtuga ook al aangeeft. Die kleine absurdistische dingetjes.

dutchtuga schreef:

Nou, met die opmerking had Jeroen toch wel gelijk. Ik vond ook dat die vader wel heel snel van mening veranderde. Had beter uitgewerkt moeten worden.

avatar van Prudh

Prudh

Vond dat hele aspect prima uitgelegd. Veel beter dan het cliché van het fijne Amerikaanse gezinnetje dat opgebroken zou worden door zijn aanhoudende ongeloof.. Geen slap gedrama hierin.

dutchtuga

Inderdaad. Vond het wel fijn dat daar niet teveel op werd ingegaan. Insidious haalt verder al zijn punten uit anders aspecten, dus veel waarde hecht ik er eigenlijk niet aan.

Voor de liefhebbers:

YouTube - Insidious

dutchtuga schreef:

Dat lachende gezin in het laatste deel is werkelijk het enige moment dat oprecht creepy was, de rest totááál niet. Ik geef trouwens niet snel af op clichématigheid, maar meer de wijze waarop Wan daarmee omspringt. En die valt niet in mijn straatje.
dutchtuga schreef:
Inderdaad. Vond het wel fijn dat daar niet teveel op werd ingegaan.

Had er gewoon totaal niet in hoeven zitten, dat is mijn punt. Niet meer aandacht, maar helemaal geen. Wat het nu wél doet, is vals sentiment opdringen met die tekeningen (had ook anders gekund) terwijl de flow sowieso al onderuit werd gehaald door dat team.
dutchtuga schreef:

Hoe kun je in godsnaam twijfelen als je die kamer van dat kind hebt gezien, die ravage??

dutchtuga

Je noemt het een soep van 1000 ingrediënten. Wan doet dus niets meer dan clichés bij elkaar gooien, volgens jou. Iets waar ik het totaal niet mee eens ben. Mijn eerder genoemde voorbeelden zijn toch wel zaken die ik niet vaak ben tegengekomen. Wan doet echt veel meer dan enkel een mix maken van dingen die we al kennen.

avatar van lau12345

lau12345

Wat een ongelofelijke slechte film .

En dan die geesten etc wat zijn die slecht gemaakt zeg .

Tis net een poppenkast .

Verhaal op zich mieschien niet eens zo slecht , maar de afwerking enz is gewoon super slecht van mij 1 * .