Insidious (2010)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins
Releasedatum: 2 juni 2011
Plot Insidious
"It's not the House that's Haunted."
Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).
Renai Lambert
Lorraine Lambert
Foster Lambert
Nurse Adele / Doll Girl #2
Nurse Kelly
Komt omdat het gewoon een halve dag later is in die scene. Als je alles minuut voor minuut verfilmd kan deze film wel een half jaar duren
Goede film, toch heb ik mijn bedenkingen bij enkele dingen
-Waarom wacht de moeder van Josh zolang voor ze iets doet terwijl ze dit had moeten zien aankomen. Het had voor haar toch duidelijk moeten zijn van in het begin aangezien dit voor haar niks nieuw was.
-Hoe komt het dat hoewel Josh er normaal uitziet, zijn handen er zo raar uitzien en zo Elise laten vermoeden dat iets niet echt klopt.
Zit je echt met deze dingen?
Nja die moeder/oma kan natuurlijk wat terughoudend zijn en niet iedereen onnodig bang maken met spookverhalen. Op het moment dat het wel erg wordt vertelt ze het ook gewoon.Euhm, de handen van Josh zien er raar uit? Snap niet wat je hiermee bedoeld, kan je het uitleggen?
Hollywood007
Als Elise op het einde Josh een hand geeft zie je eigenlijk de hand van de vrouw die zijn plaats heeft ingenomen. Een vuile hand met zwarte nagels. De manier waarop deze in beeld gebracht wordt (inzoemen) doet me toch vermoeden dat de regiseur hierop de aandacht wilde vestigen. Het is ook dan pas dat Elise iets vermoed.Dus volgens mij is dit de hand van de vrouw. En als dit echt zo is, hoe komt dan dat het enkel de handen zijn. Misschien veranderd de rest van het lichaam later ook wel en dit kan ook verklaren waarom Renai daarna zo schrikt als Josh achter haar staat.Net of ze ziet niet Josh, maar iets of iemand anders Ofwel ben ik nu aan het overanalyseren. Die gewoonte heb ik wel.
Ybbor
Een film die van het begin tot een eind blijft boeien, en zeker het einde, dat nog een goeie naschok gaf! Heb wel een paar keer tegen het plafond gezeten!
PROPAYNE
Wel een lekker thrillertje met wat aardige effects. Is een soort mix tussen Poltergeist en The Ring. Ikzelf vond hem best goed en op sommige punten zelfs nog aardig origineel.
Goeie Ghost-flick.
Kuwiel
Eindelijk weer een Horror/Thriller die er op begint te lijken. Een btje ouderwets weer !!
De schrikeffecten waren goed , maar er hadden er wel meer gemogen. Het verhaal orgineel , en acteer werk redelijk goed.Een film die er mag zijn, en die niet verveelt !
Phantasm
Aardig filmpje, leuk om een keer gezien te hebben, goed geacteerd.
amanda3785
Er zaten een paar hele goede schrikmomenten in, maar het laatste halfuur zorgde er bij mij voor dat het minder geloofwaardig werd en dus werd het ook minder eng. Wel een goede film en goed geacteerd.
Rodger
niet mijn genre, maar toch gekeken..
Voor de liefhebbers een prima Horror Film.
SuperSideSwipe
Zeer matig,
Werd hoog aangeprezen in de reclame's maar puntje bij paaltje was het een van de zwakste horror films van het afgelopen jaar.
De "spoken" zagen er belachelijk uit, een soort lompe clowns.
Het geheel was saai en de cast levenloos.
Kan er weinig positiefs uit halen.
dj@themovies
2,5
goed begonnen, zeker als je de mosterd bij poltergeist haalt, maar kan de spanning niet volhouden. wordt zelfs beetje belachelijke met de o zo trage geesten... de 2 sidekicks van de oudere vrouw (opnieuw poltergeist) waren helemaal niet grappig, ondanks de stuntelige pogingen. gemiste kans daar om het niveau op te krikken
Cupido
- 1910 stemmen
Vooral het eerste uur van Insidious is echt eng. Dat komt voornamelijk door het gebruik van de point of view en longtake waarmee personages gevolgd worden en de kijker daarom op elk moment iets om de hoek kan verwachten. Ook de composities dragen bij aan de spanning, door expres ellenlang de soft focus te houden op deuren, ramen, openingen etc. in de achtergrond, wederom met het idee dat er elk moment iets tevoorschijn kan komen. En in scenes waar het moet, worden het aantal cuts opgevoerd, alsof die gelijk loopt met het ritme van het hart. Waar Wan in Saw er lustig op los monteerde, gebruik hij de editing nu veel slimmer en effectiever om echt iets engs neer te zetten. Hoogtepunt is toch wel de scène waarin het medium, Elise, die demoon beschrijft die in de hoek van het plafond zit. Haar point of view laat niets anders zien dan duisternis, haar gezicht verraadt pure angst en weerzin. Enorm goed geacteerd en slim omgegaan met suggestie! De geluidsband is ook effectief: het tikken van de klok, het kloppen van een hart, menselijk gekrijs wat overgaat in strijkers en vice versa.
Maar, zodra de film overgaat op het idee van astrale projectie, opzich een cool uitgangspunt, wordt de film stukken minder effectief. Zo vind ik het idee van geesten die letterlijk het gevecht met je aangaan enorm banaal eigenlijk, binnen die astrale projectie, maar ook in real life. Schimmen, reflecties, voorwerpen die bewegen zijn enger dan vieze mannetjes die je af proberen te likken als een boterham. Ook is die demoon, die me eerst zoveel angst inboezemde, uiteindelijk lang niet zo 'insidious' eenmaal binnen die astrale projectie, juist omdat ie zo frequent zichtbaar wordt en het gevecht aangaat. De kracht van een demoon zit hem in zijn gave om de sfeer te bepalen alleen al door zijn aanwezigheid. De suggestiviteit maakt jammer genoeg plaats voor clichématige actie.
Ik had veel van Insidious verwacht en de film heeft deels mijn verwachtigen waargemaakt. Het is een film met enorm veel potentie en goede ideeën, maar oogt helaas soms ook nogal amateuristisch en knullig.
Spookje
Prima, sfeervolle spookfilm die best wel goeie schrikmomenten bevat maar soms nogal over de top overkomt...Sommige scenes zijn zeer creepy terwijl de andere weer de plank misslaan.....De kunst van het weglaten had soms beter gepast, soms is het enger om iets niet te zien..Een groot plusplunt vind ik de muziek (nou ja muziek) en de soundeffecten die zeer zeker bijdragen van de,soms, nare sfeer in de film...Alles bij elkaar opgeteld, geen echte topper maar toch geef ik de film 3 sterren omdat dit wel één van de betere horrorfilms van de laatste jaren is...
janjansen
Film begint goed, erg goed zelf, ik dacht nou dit gaat hem worden.
Maar de laatste 15 minuten, haha, de tijd en geld was op afraffelen maar.
Kruipende kever met rood hoofd langs de muur , animatie van oude sega game format, dan die opname dat de vader uit treed uit zijn lichaam in de schemerzone terechtkomt.
Gewoon camera met nightvison en wat zombie lopende mensen, wat een onzin.
Feitelijk is het zo, dat als je zou (kunnen) uittreden( "travellen" zoals het in de film wordt benoemd) uit je lichaam je dan een Astraal licht(gloed) bent die in de zelfde omgeving als waar je fysieke lichaam zich bevind kan zijn maar misschien ook in andere dimensie maar waar je zeker geen zombie lopende mensen tegenkomt en alles groen is.
Jammer , was maar 15 minuten eerder gestopt en had ons in het ongewis gelaten of zoals de Exorcist had het op 1 demon gehouden.
dutchtuga
Waar heb je het allemaal over? 'Animatie van oude sega game', 'camera met nightvision en zombie lopende mensen'? En dingen in feitelijke zin opnoemen terwijl je het over aannames hebt? Wat een onzin allemaal.
puckb96
Ik heb vandaag de dvd helemaal gratis gescoord bij FRS.
En ik heb de film deze avond weer dus herzien.
Blijft een echte topper!!
Eng, beklemmend, sfeervol en creatief.
James Wan is een stijgende naam in de horror industrie.
Ben benieuwd naar zijn volgende project.
Meneer Bungel
Had me er best wel op verheugd, maar nee. Die spoilertagline ''It's not the...(is 't nog een spoiler?)'' stond gewoon op de dvd-cover... Hadden ze trouwens ook vast van Eddie Murphy. En:
), mede 'geholpen' door die grappige ghost busters...Te doen voor een keertje - 2,5*.
Hollywood007
??? Help me eens even want ik ben niet echt mee
Meneer Bungel
Een fragment van deze film is onlangs gebruikt in een MovieMeter contest, zie hier: Film >> Filmgames >> MovieMeter Contest That's all.
herder
Aanradar de film zal niet vervelen!
Tweede helft van de film was wel behoorlijk saai hoor. Toen het verhaal nergens meer op sloeg.
En die Darth Maul was allesbehalve eng.
puckb96
Ik ben het wel met sommige eens. Maar de eerste helft is met name eng en de tweede helft is meer fantasierijk. (er zitten dan nog wel schrikmomenten in maar het is niet meer zo eng maar dat komt denk ik ook omdat je dan weet hoe alles zit).
Is er trouwens al iets bekends over het volgende project van james wan?
Julie
Het eerste deel was best ok. Enkele creepy momenten ertussen en eentje in het bijzondere, wat ik achterwege zal laten vanwege spoilers
Maar het laatste kwartier.... mennekes... van over the top gesproken. Echt iets dat totaal niet in het geheel van de film paste.. Stom!
Je overanalyseert ja
Voor de rest heb je wel gelijk in dit stukje, het zijn de handen van de oude vrouw.
Had me er best wel op verheugd, maar nee. Die spoilertagline ''It's not the...(is 't nog een spoiler?)'' stond gewoon op de dvd-cover... Hadden ze trouwens ook vast van Eddie Murphy. .
Volgens mij verhuizen ze al vrij rap uit het eerste huis hoor. Wat dat betreft pakt Wan het in Insidious slimmer(lees: logischer) aan dan vele andere horrorfilms.
p.s. wel een leuk stukje van Murphy.
Meneer Bungel
Het was ook vooral een klacht over een op de hoes geplaatste spoiler. En het zit er nu eenmaal in verwerkt dat men eerst denkt dat het aan het huis ligt (terwijl de ma van Josh al lang had kunnen aanvoelen waar het aan moest liggen). Dat ze er snel uit vertrekken blijkt achteraf niet eens zo logisch, want... nou ja, je hebt de film zelf ook gezien.
Nee, zo logisch is Wan niet bezig geweest.
ibendb
Wow, ik heb de film maar 20 minuten bekeken, en ik heb hem al stop gezet. Veel te eng. En ik ben al aardig wat gewend.

Insidious: The Red Door
2023

Insidious: The Last Key
2018

Insidious: Chapter 3
2015

Insidious: Chapter 2
2013

Horrorkaskraker 'Insidious' van James Wan verdwijnt zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

Goed nieuws voor horror-fans: 'Insidious 6' is toch in de maak en heeft zelfs al een releasedatum

Horrorfilm 'Insidious' krijgt spin-off 'Thread: An Insidious Tale' met Mandy Moore en Kumail Nanjiani

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

The Exorcist
Horror, 1973

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
mediumevil spirithouse warming post-credits scenesupernatural power