Insidious (2010)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins
Releasedatum: 2 juni 2011
Plot Insidious
"It's not the House that's Haunted."
Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).
Renai Lambert
Foster Lambert
Nurse Adele / Doll Girl #2
Nurse Kelly
PascaL
Haha doe normaal man, ik geef alleen mijn mening, als dit je bang maakt, hmm maar ieder heeft zijn smaak en sommige vinden spinnen eng andere slangen... Dus ik geef ook gewoon mijn mening en respecteer andere ook... De muziek ging nog wel, maar na het 1e half uur vond ik hem niet meer eng omdat het ongeloofwaardig werd. Ben het verder helemaal met barcam eens!
Durf de spoiler tool te gebruiken
TimmyOskam
vond hem niet veel aan eigenlijk
gewoon niet helemaal mijn soort film...
Miss Lola
Mega goeie film! Van begin tot eind aan de buis gekluisterd geweest met een niet te verwachten twist. Aanrader!
Banjavi
Wat was het laatste half uur slecht zeg.
Een film met een beetje spanning en vage dingetjes hier en daar vind ik heerlijk, maar die onzin die het laatste half uur gebeurde... daar kon ik totaal niets mee. Kon me er ook niet in vinden en de spanning was daarom ook mijlenver te zoeken. Nee, hier wordt ik niet vrolijk van.
Bounty
Hoe kan je in hemelsnaam deze vergelijking maken? Bizar dat je Insidious met Saw vergelijkt. Saw is meer een thriller/mysterie en de horror komt voornamelijk uit de lugubere delen.
Het is echt een spannende film en iedereen benaderd het einde anders. Ik vind het wel een gepast einde. Het is even wat anders dan de standaard horror film. Zeker het kijken waard.
Kijk is naar de regisseur.
outofspace
Erg goede horrorfilm! Geen toeters en bellen, gewoon een puur en sterk verhaal dat je van begin tot eind meesleept! Niet geschikt voor onstabiele vrouwen of kinderen!
J&J
Deze film was niet echt mijn ding.
De spanning was er wel, maar dat was het. De zogenaamde " duistere wezens" vond ik eerder lachwekkend dan schrikwekkend.
Chainsaw
Het begint al met het feit dat de familie vrij snel tijdens de vreemde gebeurtenissen in hun nieuwe huis in een ander huis trekt. Het is wellicht een kleinigheid, maar het maakt een film als dit zoveel frisser. Met Insidious weten Wann en Whannel opnieuw een alleraardigste horror neer te zetten. Ditmaal is het vooral een audiovisueel spektakel. De soundtrack is echt ontzettend sterk en er komen een paar geweldige creaties en shots voorbij. Vooral de eerste drie kwartier wordt het uiterste behaald met minimale middelen. Ook al er niets gebeurd, er blijft een akelige sfeer hangen waarin niets zeker is. Je denkt er als kijker in ieder geval geen moment aan om van dat puntje van je stoel af te gaan.
Op een gegeven moment slaat de film een wat andere weg in, waarbij meer humor en surrealisme bij komt kijken. Op zich niet erg, maar het contrast met het eerste half uur is vrij groot. Daarnaast is het jammer dat de film naast zeer effectieve schrikmomenten ook geregeld gebruik maakt van goedkope jump scares. Ik had gehoopt dat men daar ook iets meer had gepoogd clichés te omzeilen, want volgens mij heeft deze film dat niet nodig. Al met al is Insidious zeker een aardig horrorwerkje en bevat zeker een paar uiterst geraffineerde en doeltreffende momenten, die je nog wel even bijblijven. Maar daarnaast blijft er aan bepaalde momenten weer een duidelijk 'been there, done that' gevoel kleven.
3,5 sterren.
j3ff5kywalker
Ik vond de film wel ok, er zaten wel wat aantal spannende momenten in de film
Verder ben ik niet echt onder de indruk...
mbr
Lang geleden dat ik weer eens een film heb gezien met veel zgn. "schrikeffecten". Nu eens niet dat afgezaagde zaag en breekwerk met ledematen en zo meer (totaal niet spannend, hooguit goor), maar gewoon een prima griezelfilm!
Jeroen-van-Doorn
Vond het een geweldige film! zat te kijken en wou weten hoe laat het was, waren we al 1.10 uur aan het kijken!?
film wordt wat over the top naarmate het einde nadert, maar (in men eentje thuis op de bank) heb ik erna toch nog een humor opgezet tegen nachtmerries ^^
Angelo2
Erg goede film, wist me vanaf het begin te pakken.
En dan maar een zesje geven?
ivsivris
Heb deze film gisteren gezien. Ondanks een slecht einde vond ik het begin er goed. Begon meteen met mooie momenten. Maar, het einde is toch teleurstellend.. (evenals alle andere paranormal activity films..) dus vandaar een 3,5.
EliasZ
Dan toch een vrij goede horror.
- USA en horrors is niet mijn favoriete combinatie maar vanwege de vrij hoge ratings dan toch
maar geprobeerd
- De eerste zin uit het plot "verhuist naar een nieuwe woning" was voor mij al meteen een
reden om hem in eerste instantie niet te kijken
- Het begint dan ook zeer cliché waarbij het de eerste drie kwartier heel matig was. Rare
geluiden, dingen die bewegen etc etc.
- Cast was redelijk maar die vader vond ik toch wel erg slecht spelen sjonge jonge!
- Eigenlijk wordt de film pas na 45min interessant als die ''ghostbusters'' op bezoek komen..
- En echt goed wanneer de vader moet ''time travel-en'' om zijn zoontje te vinden¨[-spoiler]
- Vanaf dit punt vond ik het echt heel nice, hele originele uitwerking een keer
- Het einde was gelukkig ook niet als verwacht. Ik dacht okee nu is het afgelopen happy end, niet dus
[-spoiler]
Ondanks het slechte clichématige eerste 45 min, maakt de rest het helemaal goed. Normaal gesproken zou ik een 3 willen geven maar als ik het puur beoordeel op deze genre een halve ster extra.
3.5 STERREN*
Markpsv15
Echte horror zoals ik hem graag zie. Vond hem best eng. Echt een film die bleef hangen. Doe maar 4 sterretjes.
PsychoDonkey
In het begin vond ik het nog wel spannend, maar daarna werd het eerder lachwekkend..
puckb96
james wan maakt met insidious, naar mijn mening, de beste horrorfilm van het jaar.
na het gewelddadige saw, en het griezelige dead silence maakt hij weer zo'n soortgelijke film alleen dit keer met veel meer spanning.
ik vind het gewoon een top film voor de horrorliefhebber.
en dan nader het einde een beetje een fantasy achtig sfeertje.
het acteerwerk is prima van patrick wilson en die meid uit 28 weeks later en van die kids natuurlijk ook.
het aantal nodige schrikmomenten en ook gewoon een paar creepy beelden maken deze film gewoon helemaal af.
ik kan niet wachten totdat hij op blu-ray uitkomt!!
top horror/thriller.
cantforgetyou
- 1954 berichten
De film begint heel goed. Veel spanning en schrikmomenten. Maar dan komen er 2 geestenverjagers in het verhaal. En die zijn zo verkeerd gecast. Toen viel de spanning helemaal weg en vonden wij de film flauw worden. Op het laatst wordt die dan wel weer wat spannend, maar dan heb je al veel flauwekul gehad. Toch geef ik hem 3 sterren. Vooral het eerste uur is echt heel goed.
puckb96
een van die geestenjagers is toevallig wel leigh whannell (schrijver van het verhaal)!!
namingway24
Lekker enge spookfilm met geslaagde schrikeffecten.
Het plot lijkt in het begin niet echt origineel, maar kent uiteindelijk een paar leuke wendingen, en de laatste scène is ook een lekkere trap na. De humor van de twee spokenjagers in het midden was ook een leuke verademing, ik vond het totaal niet ongepast. Acteren was over het algemeen trouwens sowieso sterk vond ik.
Telkens als er een spook opdook en het geluid aanzwelde schrok ik me een hoedje. Fantastische 'muziek' ook trouwens, geen klassieke score maar meer ambiance-geluiden a la Silent Hill. De spoken zijn echte acteurs, en dat is een dappere set. Een goede ook, want zo geloofde ik ook meteen dat de mensen zich een ongeluk schrokken; de makeup is echt heel eng en gevariëerd. De sets op het laatst zijn ook prachtig; ik vond de hele sfeer gewoon zeer geslaagd.
Zeker een aanrader!
Mister_Movie
Lekker enge spookfilm met geslaagde schrikeffecten.
Zeker een aanrader!
Perfect verwoord. Sluit ik me helemaal bij aan.
timmaah
Geniaal. Goed begin, en als je denkt dat de film saai wordt omdat je niet meer schrikt van de enge momenten, loopt het precies zoals je het niet verwacht. Einde is wel open, helaas, maar zeker onverwacht!
Toppertjeee
maxroelofs
Verschrikkelijk lastig te beoordelen.
Ik heb altijd gezegd dat ik films zonder enge sfeer met schrikmomenten hopeloze horror vind. Bij deze film krijg ik het dan helaas moeilijk. De film heeft zo ontzettend veel schrikmomenten en ze werkten gewoon allemaal. Wan laat zien dat hij ook deze tak van de horror onder de knie heeft. De film moet het volledig hebben van de schrikmomenten en dat is niet fijn kijken. Wan spitst zich er zo erg op toe dat je na een tijdje ''bang'' wordt voor de schrikmomenten zelf. Dit komt doordat ze allemaal uit het niets vielen. Deze moderne poltergeist heeft me zeker weten te vermaken, in ieder geval al meer dan het origineel.
Acteerwerk is wel aardig en de editing, kleurgebruik op het eind is erg mooi gedaan.
Ik zal dit gewoon zien als een uitzondering want eng was deze wel.
Hollywood007
Goede film, toch heb ik mijn bedenkingen bij enkele dingen
-Waarom wacht de moeder van Josh zolang voor ze iets doet terwijl ze dit had moeten zien aankomen. Het had voor haar toch duidelijk moeten zijn van in het begin aangezien dit voor haar niks nieuw was.
-Hoe komt het dat hoewel Josh er normaal uitziet, zijn handen er zo raar uitzien en zo Elise laten vermoeden dat iets niet echt klopt.
Tommassi
Zeer leuke film, die het gros van de horrorfilms achter zich laat. Eindelijk nog eens een horrorfilm die het niet moet hebben van slashers of gore of andere martelporno, maar bouwt op schrikmomenten en een Poltergeistachtig scenario. De film is bovendien grafisch bijzonder fraai en bevat enkele scènes die zeer beklijvend zijn. Absoluut een aanrader voor wie houdt van het genre.
savantKing99
Kan mij wel iemand uitleggen de scene waar zij dan de rode hand afdruk op het laken ontdekt en dan is het nog licht en even laten belt zij haar man op en dan is het donker?? dat snap ik echt niet.

Insidious: The Red Door
2023

Insidious: The Last Key
2018

Insidious: Chapter 3
2015

Insidious: Chapter 2
2013

Horrorkaskraker 'Insidious' van James Wan verdwijnt zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

Goed nieuws voor horror-fans: 'Insidious 6' is toch in de maak en heeft zelfs al een releasedatum

Horrorfilm 'Insidious' krijgt spin-off 'Thread: An Insidious Tale' met Mandy Moore en Kumail Nanjiani

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

One Battle after Another
Actie / Komedie, 2025

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
mediumevil spirithouse warming post-credits scenesupernatural power