• 9.372.961 stemmen

O Brother, Where Art Thou? (2000)

Misdaad / Komedie | 107 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Joel Coen

Met onder meer: George Clooney, John Turturro en Tim Blake Nelson

Releasedatum: 7 december 2000

Plot O Brother, Where Art Thou?

"They have a plan, but not a clue."

Amerika in de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie gevangenen slagen er in te ontsnappen tijdens de dwangarbeid. Ze zijn van plan de buit die één van hen verstopt heeft op te halen. Aangezien het geld verborgen is in een huis dat binnen korte tijd onder water zal staan door de aanleg van een nieuwe dam, is er haast bij geboden. Dat is echter niet de enige moeilijkheid waarmee de drie te maken krijgen.

Pete Hogwallop

Delmar O'Donnell

Big Dan Teague

Pappy O'Daniel

Junior O'Daniel

Pappy's Staff

avatar van starbright boy

Erg, erg leuk. Lekker anarchistische onzin. Mijn derde Coen en ik begin ze steeds meer te waarderen.

De film ziet er prachtig uit en ook ik ben gepakt door de muziek.

Phoenix

Ik vrees dat ik er toch een halfje af ga doen. Het is toch niet het niveau van The Big Lebowski imo en ik betrapte me erop dat ik het af en toe een beetje langdradig vond. Blijven er nog steeds een zeker niet slechte 3,5* over .

avatar van DieGo

DieGo

Nou gister bekeken en ik moet zeggen, ik ben er niet zo van onder de indruk. Ik vond de film wat langdradig. Echter het verhaal, de muziek en de jaren 20/30 sfeer maken veel goed.

Ik zit te twijfelen tussen 3* & 3½*. Ik hou het vooralsnog bij 3½*

avatar van Cheiz

Cheiz

Excentrieke maar vooral originele film. De bizarre, maar de soms ook wel erg vergezochte humor, sprak me erg aan. Enkele momenten werd de film wat traag, maar dat mocht de pret voor mij niet drukken. Leuke bijrol van John Goodman overigens.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Gisteravond gezien op VRT TV1; zonder reclame dus. Ik zit vaak reclame af te zeiken, maar ik moet zeggen dat een film kijken zonder pauze ertussen ook wel frustrerend kan werken.

Ik vond de film eerlijk gezegd niets bijzonders; ik had er zoveel meer van verwacht. Het verhaal vond ik niet al te sterk, maar het algemene gebeurtenis (Politie op jacht naar 3 ontsnapte boeven) zorgde ervoor dat het voor mij toch iets leuker werd. Dit is absoluut geen film die ik met plezier een 2e keer zou kijken, helaas. **

avatar van T.O.

T.O.

avatar van Yak

Yak

Opgenomen en weer gekeken. Wat is deze film een ongelooflijk genot om naar te kijken, en niet in de minste plaats omdat bijna elke scene met zang wordt ondersteund, waardoor het af en toe zelfs als een musical aandoet (de scene met de Sirens bijvoorbeeld, werkelijk mag-ni-fiek!). Vreselijk grappig, prachtig gefilmd, geweldig geacteerd - al blijf ik erbij dat Clooney ietsje té cool wil zijn. Maar Tim Blake Nelson, John Turturro, John Goodman, Michael Badaluco.. formidabel. Half puntje erbij, max score voor O Brother. En daarmee zelfs een half punt boven 'Fargo'.

Phoenix

De nieuwe superclip op MTV komt trouwens rechtstreeks uit deze film .

avatar van Jordy

Jordy

Ja, vond het wel grappig

avatar van EmDee

EmDee

Phoenix schreef:

De nieuwe superclip op MTV komt trouwens rechtstreeks uit deze film .

artiest en song ?

avatar van Tommeh

Tommeh

EmDee schreef:

artiest en song ?

idd wil ik ook wel weten..

Phoenix

Bubba Sparxxx ( ) met Deliverance dacht ik.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Bubba is OK hoor.

Phoenix

Ik heb het niet zo op dat soort muziek (en al helemaal niet van blanken ).

avatar van GerwinF

GerwinF

Phoenix schreef:

Ik heb het niet zo op dat soort muziek (en al helemaal niet van blanken ).

"These boys is not white! These boys is not white! Hell, they ain't even old timey!"

avatar van Treht

Treht

lol die superclip roelt

avatar van Anatolia

Anatolia

Wat een heerlijke sfeer in deze film! Je krijgt er zo'n vrolijk gevoel man! De muziek, het beeld, de acteurs (George Clooney met zen 'My hair!', prachtig!): vrijwel alles is geslaagd.

Jammer dat ie niet in de top 250 zit. Verdient het zeker!

Weet je wat? Ik geef het gewoon 5*! (nee niet om het gemiddelde omhoog te halen, maar omdat het mijn mening is)

Deze film laat zien dat een topper niet per sé dramatisch moet zijn of een 'message' moet hebben.

Zit zeker in mijn persoonlijke top 10 (wat zeg ik nu allemaal?).

Phooze

Ik vind 'm eigenlijk ook 5 sterren waard ! Bijna nèt zo leuk als The Big L.

avatar van De Knip

De Knip

Vond het wel een vermakelijke film, maar hield me niet de hele tijd gekluisterd. Moest eerst wel ff wennen aan George Clooney.

***1/2

Phooze schreef:

Ik vind 'm eigenlijk ook 5 sterren waard ! Bijna nèt zo leuk als The Big L.
Maar ik had nog geen 5 sterren gegeven...

Nu wel, gisteren weer gezien en echt, hij blijft leuker worden!!

Tranen biggelen... echt waar

Ulysses Everett McGill: You ever been with a woman?
Delmar O'Donnell: I gotta get the family farm back before I start worrying about that.

Ulysses Everett McGill: You two are just dumber than a bag of hammers.

Delmar O'Donnell: Them syreens did this to him. They loved him up and turned him into a horny toad.

avatar van jassonn

jassonn

Valt me nu pas op dat deze niet in de top 250 staat.

Zou die eigenlijk wel in horen vind je niet.

avatar van Tommeh

Tommeh

Tja de meningen zijn nou eenmaal zwaar verdeeld over deze film. Toch jammer, van mij mag ie ook wel in de top 250

avatar van davidov

davidov

3.68

scheelt niet veel....ik denk dat iets teveel mensen hem wat aan de trage kant vinden en wat meer op zoek zijn naar actie en avontuur (en dan dato 2000 en duz nie op da plattn land )

avatar van davidov

davidov

ik heb hem trouwens ook niet afgekeken en mn cijfer staat op een 3.5 dus ik ben mede schuldig maar ik kan je verzekeren dat het niet door mij komt maar door het gezelschap waarin ik was die er genoeg van hadden en de volgende dvd erin duwden....

dus voor een film die ik maar voor 65% heb gezien vind ik een 3.5 niet slecht....het zou wel een 4 of 4.5 kunnen zijn maarja wil ik hem eerst toch nog ff afzien.

avatar van 93.9

93.9

Prima cinema, 3 en halve ster!!

avatar van FisherKing

FisherKing

Oei, 4,5 maar. Bij herziening een vette 5.

FisherKing schreef:

Oei, 4,5 maar. Bij herziening een vette 5.

We thought you was a toad!

avatar van jassonn

jassonn

Heb 'm inmiddels ook verhoogt naar 5.

avatar van Diesel

Diesel

Geweldig om te horen FK en jassonn, ik wist wel dat men ooit zou inzien dat deze film gewoon 5* waard is.

Nu de andere stemmers nog.

avatar van Take One

Take One

5* vind ik iets te ver gaan. Maar dit is een prima film met een geweldig jaren 20 sfeertje waar je zo in meegezogen wordt. Na The Big Lebowski kon John Goodman al nooit meer stuk voor mij, en dat bewijst hij hier wederom met een schitterende bijrol.

4* krijgt ie van mij.