Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 7 december 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot O Brother, Where Art Thou?
"They have a plan, but not a clue."
Amerika in de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie gevangenen slagen er in te ontsnappen tijdens de dwangarbeid. Ze zijn van plan de buit die één van hen verstopt heeft op te halen. Aangezien het geld verborgen is in een huis dat binnen korte tijd onder water zal staan door de aanleg van een nieuwe dam, is er haast bij geboden. Dat is echter niet de enige moeilijkheid waarmee de drie te maken krijgen.
Everett
Junior O'Daniel
George Nelson
Pappy's Staff
GerwinF
Erg leuke film die niet voor iedereen is weggelegd (net als de andere Coen films). Ik had liever iets meer humor gezien zoals in The Big Lebowski, maar is door de leuke muziek, goede acteurs en alle maffe gebeurtenissen toch 4.5 punten waard.
Yak
Ach, what the hell. Bepaalde scenes voor de geest halende kan er nog wel een half puntje bij. 4,5*
We thought you was a toad!
GerwinF
In O Brother Where Are thou heeft Tommy Johnson het over de duivel. Hij zegt: "he is white, with empty eyes and a big hollow voice. He likes to travel around with a mean old hound.". Later in de film zie je Sheriff Cooley met vlammen die reflecteren in zn bril en heeft een hond bij zich. Is hij de duivel!? dit viel me pas op bij de 3e keer kijken). In het begin bij Cousin Wash zie je hem ook trouwens.
Brooklyn
Ik vind de humor en de karakters er bijvoorbeeld in The Big Lebowski er beter aankomen. Die soundtrack is echt geweldig!
NERD
Is hij de duivel!?
Zo is het bij mij wel aangekomen (overigens na 1 keer kijken al). Wel leuk gedaan trouwens.
Redlop
Als Clooney (41) en Crowe (37) bij de nieuwe generatie behoren, maken wij ook nog een kans FK.
chrissie
bestaat er zoiets als een Coen fanclub want zowel deze als Fargo als The Big L. behoren tot mijn favoriete films aller tijden.
GerwinF
Ik ben iets aan het opzetten i.s.m. een webdesignbedrijfje, maar deze is ook goed hoor: http://www.youknow-forkids.com
frenzy
superfilm! soort van odyssee, maar dan in het zuiden van de u.s.a. in de 19e eeuw
frenzy
als je een coen-brothers fan bent moet je egt the man who wasn't there ook es kijke. ook heeeeeele goeie flm
Jordy
leuk, ik las laatst ergens dat het subplot van de duivel die op een kruispunt staat en je muzikaal talent schenkt een bekende mythe is uit die tijd
GerwinF
Jep..."He is white, with empty eyes and a big hollow voice. He likes to travel around with a mean old hound."
En let eens op de sheriff zn bril (vuur weerkaatst in zn bril) en hij reist met een hond, en is ook nog eens de badguy. Toeval? Zulk soort details zijn geweldig.
tom
Die duivel had wel bij de hoofdrolspeelster van een andere crossroads langs mogen komen...
jay73
Deze film moet ik geloof ik binnenkort maar eens een herkansing geven. De eerste keer dat ik hem zag, vond ik er werkelijk geen ene drol an.
Yak
We thought you was a toad! Onweerstaanbaar, toch?
Phooze
Zeer leuke film, maar haalt het toch niet bij the Lebowski... af en toe wat saaie stukken. Maar weer erg leuke one-liners...
Damn! We're in a tight spot!
&
Well I don't want Fop, godammit! I'm a Dapper Dan man!
Ps. Ook leuk trouwens dat "the jesus" uit the lebowski ook in deze film speelt in een totaal andere rol. Hij was totaal niet te herkennen
Hoe zat het trouwens met de overeenkomst met de odysseus? Ik heb wat blinde gezien en een een-oog, maar ik kon ze niet echt in verband met elkaar brengen? Andere dingen waren wel weer overduidelijk
Phooze
narva77 (crew films)
Vermakelijke film. Leuke soundtrack, alhoewel niet mijn smaak. George Clooney kan wel degelijk goed acteren.
Nog een leuke verwijzing naar 'Raising Arizona': "als ik vrij kom, is het 1987".
De film zit vol met leuke karakters, zoals Big Dan Teague en Baby Face Nelson. Ook een leuke rol van Stephen Root, als de manager van de opnamestudio.
Oh George, not the livestock!
narva77 (crew films)
Ja, zag het plaatje al staan in het forum bij "Uit welke film komt deze scene?". Erg grappig
Stephen Root kende ik vooral van de serie 'Newsradio'.
empirekees
Aardige film, viel wat tegen, maar zaten ook leuke stukken in.
GeeTee
De meeste Coen films moet ik 2 of 3 keer zien. Op zich vond ik deze wel aardig...een paar keer had ik de neiging om hem af te zetten, maar toch maar niet gedaan. Ik vind het niet de sterkste film, maar hij zit wel knap in elkaar.
SSeagal
Samen met een vriend van mij gekeken, vanwege clooney en john goodman, maar hij wou hem al uitzetten na een kwartier, ik wou het nog even aanzien, nog een kwartier later uit gezet, wat een saaie @#!(# film zeg! Geen goede humor/spanning of wat ook, maar misschien kwam het omdat we vlak ervoor the big lebowski hadden gezien, ik weet het niet, ach, geef hem dan toch maar een *1/2
mister blonde
bijna een overbodige opmerking, maar; opnieuw een fantastische film van de coen´s.
heerlijke muziek. George Clooney, John Turturro en Tim Blake Nelson zijn erg in vorm, maar vooral de bijrollen van John Goodman en Holy Hunter waren heel leuk. Ook waren er leuke bijrollen voor de acteurs die de rollen van 'the governor' en 'babyface' vertolkten.
twee briljante scenes; de eerste; babyface die, wanneer ze door de politie achtervolgt worden, zijn afkeer tegen koeien botviert door op ze te schieten. waardoor de koeien op de weg terecht komen en de auto achter hun op een koe knalt.
de tweede is wanneer het trio op een bijeenkomst
van de KKK stuit. met alle hilarische gevolgen van dien.
niets gebeurd zonder reden en alles zit bijzonder goed in elkaar voor zo'n eenvoudig verhaaltje. er hangt een zeer relaxte en komische sfeer tijdens de film. heerlijk.
een hele dikke 4 sterren en dan doe ik de film misschien nog wel tekort.
danuz
deze film heeft toch redelijk wat indruk op me gemaakt, vooral de muziek. sommige stukken in de film waren bijna surrealistisch 4,5*
rene22
In het begin van deze film kan ik mij voorstellen dat je de neiging krijgt om hem uit te zetten, maar op het moment dat ze proberen in de trein te springen en dit op hilarische wijze net niet lukt, groeit deze film uit tot een meesterwerk. Het is geen drama, geen komedie, geen aktiefilm maar van alles een beetje. De acteurs maar ook de soundtrack zijn perfect gekozen. Voor liefhebbers van de soundtrack adviseer ik de muziek DVD : Down from the mountain te bekijken/beluisteren en de soundtrack CD aan te schaffen om het nummer : Man of constant sorrow grijs te draaien.
5 sterren !!!!!
AHWA
Ik heb em net voor de eerste keer gezien. Vond het een leuke film, en vooral een uitstekende rol van George CLooney. Soundtrack vond ik ook erg goed. Ik geef em 3,5 ster.
jassonn
Net herzien.En ik doe er een halve ster bij op.Geweldige film,vooral de muziek is fantastisch.
Tommeh
Ik kan niet zeggen dat ik echt gelachen heb om deze film, maar het verhaal vond ik echt leuk in elkaar steken. Het acteerwerk van Clooney was goed, en ik heb genoten van de fraaie beelden en de relaxte muziek.

'O Brother, Where Art Thou?' komt razendsnel naar Netflix: 'Films van de Coens worden standaard beter bij herziening'

'O Brother, Where Art Thou?' wordt morgenavond (7 december) uitgezonden: 'Heerlijke sfeer, geweldige muziek en bijzonder boeiend'

Acteerveteraan John Turturro blikt terug op carrière tijdens Filmfestival van Sarajevo

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid toptitels

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Misdaad / Komedie, 1998