Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 7 december 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot O Brother, Where Art Thou?
"They have a plan, but not a clue."
Amerika in de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie gevangenen slagen er in te ontsnappen tijdens de dwangarbeid. Ze zijn van plan de buit die één van hen verstopt heeft op te halen. Aangezien het geld verborgen is in een huis dat binnen korte tijd onder water zal staan door de aanleg van een nieuwe dam, is er haast bij geboden. Dat is echter niet de enige moeilijkheid waarmee de drie te maken krijgen.
Everett
Junior O'Daniel
George Nelson
Pappy's Staff
GinolaEHV
Als een film op zaterdagmiddag komt, is het volgens mij gewoon een zaterdagmiddagfilm.
Diesel
Verhoogd naar 4,5*. Eén van de beste zoniet de beste feelgood film allertijden.
En als een film op woendagnacht komt, is het een woensdagnacht film.
Dutchero
Het is 'dan jouw' mening.
Dat je Wikipedia betrouwbaarder acht dan mij, hecht ik eigenlijk totaal geen waarde aan.
En het is 'betrouwbaarder dan ik'
EVIL '84
Een hele goede film, Heb hem al een paar keer gezien en hij blijft leuk!
Dat nummer: ''I am a man of constant sorrow'' blijft ook maar in mn kop zitten.
Mallory Destiny
Moest je me daar nou aan herinneren? Te laat... gaan we weer...
Over 3 dagen ben ik er (hopelijk) weer vanaf: *me neuriet zachtjes het refrein*
CTK
Dat nummer heeft een heel speciale betekenis voor mij. Nummer gedraaid op begrafenis van iemand zeer dicht bij me.
WhoKnowZ
Erg grappige film en de personages zijn zoals in alle Coen films weer erg boeiend.
GinolaEHV
In deze situatie is het 'mij'. Ik wil dat best uitleggen, als je daar behoefte aan hebt.
Wederom een vermakelijke, bijzondere en sfeervolle film van de Coen's. Met heerlijke muziek. Goed.
joeythebest
Yeah, the soggy bottom boys zijn prachtig.
Het verhaal is ook leuk en de acteerprestaties zijn nog beter.
Kijzer
Verhoogd naar 4,5*. Eén van de beste zoniet de beste feelgood film allertijden.
En als een film op woendagnacht komt, is het een woensdagnacht film.
of een donderdagmorgen film, tis maar hoe je 't bekijkt.
Ik vond de film geniaal. George Clooney speelt verdomd goed het personage wat de coen brothers voor ogen hadden.
Alle drie de hoofdpersonen spelen gewoon bijzonder goed.
De soundtrack brengt je weer helemaal in de film waarbij maar liefst 3 versies van "iam a man of constant sorrow staan"
Pete: Wait a minute. Who elected you leader of this outfit?
Ulysses Everett McGill: Well Pete, I figured it should be the one with the capacity for abstract thought. But if that ain't the consensus view, then hell, let's put it to a vote.
Pete: Suits me. I'm voting for yours truly.
Ulysses Everett McGill: Well I'm voting for yours truly too.
[Everett and Pete look at Delmar for the deciding vote]
Delmar O'Donnell: Okay... I'm with you fellas.
Een 5,0
ralfsjam
nooit echt aan toe gekomen, maar wat een leuke film is dit zeg! 4
Fryce
Lekkere wegdroom film met een erg goeie Clooney. Vind het niet de sterkste Coen brothers film tot nog toe maar zeer zeker 1 voor in de top 5.
eppy
goeie verfilming van een shakespear verhaal, en een film die de bluegras weer onder de aandacht bracht!!!
toppie
Stephan
Hij bedoelt waarschijnlijk Homerus. Hoewel Shakespeare natuurlijk ook wel verhalen had met kleurrijke personages, bizarre plotwendingen en humor.
STEN_91
erg vermakelijke film. leuk zuidelijk sfeertje en super-soundtrack natuurlijk. wel af en toe, met name van clooney, wat over the top acteer prestaties. maar dat past wel. een verdiende 4 sterren, zeker een aanrader voor de onbekenden
kimberlyVD
Sfeervolle film met een leuke soundtrack.
Acteerwerk vond ik zoals mijn voorganger hier soms wat 'over the top', vooral George dan. Maar ik denk dat dat wel de bedoeling was. Voor de rest, niet echt veel gelachen eigenlijk, maar daar maak ik geen punt van, ik beschouw het als een feel-good-movie en daar hoef je niet altijd bij te lachen. Wel glimlachen natuurlijk. 3,5*
marb
Alles klopt aan deze film: De setting, het verhaal, de humor en natuurlijk het avontuur. Erg genoten van deze film, die ik toen maar op DVD ben gaan kopen
schillies
Er zijn betere Coen-brothers films, maar dit is toch wel een goede. Vind het verhaal redelijk, maar de muziek en dat taaltje waren geweldig. Erg goede rollen van John Turturro en Tim Blake Nelson als de 2 simpele gevangenen. Verder ook wel een leuk einde.
3,5 sterren
Steve-a
Blijft geweldig. De beste Coen film. Echt briljant. Ik verhoog naar een 5 en hij komt in mijn top 10.
Echt zo'n lekker nummer. Ook geweldig die uitdrukking op clooneys gezicht als iedereen zo entougast gaat staan klappen en zingen.
CTK
Ik hou ontzettend veel van films over de VS in het verleden. Dit is er zonder twijfel 1 van. Mooie bluegrass nummers maken het extra af.
Legan
Een uitstekende film met leuke acteerprestaties van een goede cast en een supervermakelijk verhaal. De sfeer is subliem, de donkere (en lichte) humor heerlijk en de film wordt ondersteund door uitstekende muziek. Echt klasse. De beste Coen film tot op heden (en mijn teller staat op 11 films)
Jay Hovah
In een grijs verleden, toen de film net uit was in de videotheek (wat is dat ook alweer?), heb ik deze film gezien met een goede vriend. Destijds viel de film mij erg tegen en kon ik mij niet voorstellen dat deze film van de hoge ratings kreeg.
Vorige week weer eens "The Big Lebowski" gekeken en toen begon "O Brother..." een beetje te kriebelen. En zo blijkt maar weer, je moet een beetje de Coen-films weten te begrijpen voordat je "O Brother..." weet te respecteren. Dit keer was het een aangename zit met enkele leuke quotes. Everett "Damn! We're in a tight spot!" en dat 4x achter elkaar, of als Delmar wel 4x aan Everett vraagt "Care for some gopher?".
De jaren 30 sfeer zit er perfect in en de muziek maakt het helemaal af. Voorgaande users hebben me al gewaarschuwd om niet naar de soundtrack te luisteren, want "I Am A Man Of Constant Sorrow" blijft echt weken in je hoofd hangen!
Eind conclusie: Een echte sfeervolle Coen film, ik ben blij dat ik heb na al die tijd nog een keer heb gezien.
B_B
- 1969 berichten
Erg vermakelijke komedie van de Coens weer.
Dit keer een luchtig avontuur verhaaltje met tal van grappige personages, en een erg lekkere sfeer. Vond ook dat de Coens hier wat meer aandacht besteden aan de visuele kant dan bijvoorbeeld bij Burn After Reading. Sfeer wordt ook ondersteund door een aardige soundtrack, met als hoogtepunt toch echt dat nummer van de 'Soggy Bottom Boys', helemaal als ze dat op het podium gaan spelen .
Acteerwerk was best aardig, van de drie vond ik alleen Tim Blake Nelson wat minder, af en toe zelfs irritant. Verder erg leuke bijrollen van onder andere John Goodman en Michael Badalucco. Toch steekt Clooney er ruim bovenuit, toch ook door alle haar grappen: "Well, as soon as we get ourselves cleaned up and we get a little smellum in our hair, why, we're gonna feel 100% better about ourselves and about life in general".
3.5 ster.

'O Brother, Where Art Thou?' komt razendsnel naar Netflix: 'Films van de Coens worden standaard beter bij herziening'

'O Brother, Where Art Thou?' wordt morgenavond (7 december) uitgezonden: 'Heerlijke sfeer, geweldige muziek en bijzonder boeiend'

Acteerveteraan John Turturro blikt terug op carrière tijdens Filmfestival van Sarajevo

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid toptitels

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Misdaad / Komedie, 1998