Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 7 december 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot O Brother, Where Art Thou?
"They have a plan, but not a clue."
Amerika in de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie gevangenen slagen er in te ontsnappen tijdens de dwangarbeid. Ze zijn van plan de buit die één van hen verstopt heeft op te halen. Aangezien het geld verborgen is in een huis dat binnen korte tijd onder water zal staan door de aanleg van een nieuwe dam, is er haast bij geboden. Dat is echter niet de enige moeilijkheid waarmee de drie te maken krijgen.
Everett
Junior O'Daniel
George Nelson
Pappy's Staff
laundromat
Briljante film met een super soundtrack.
Dat wou ik ook zeggen!
film_kaza
Goede film! Het ziet er prachtig uit, zit boordevol goede humor, goeie en leuke personages. Vooral George Clooney die telkens met z'n haar bezig was
4* Aanrader!
the pope
Fantastische film uit de crisisjaren met een meer dan goede soundtrack en erg goed geacteerd door een uitstekende cast.
_Moonwalker
Top film. Moet hem nodig nog eens zien, want zag hem in 2000 in de bios. Sindsdien niet meer. Maar ik weet nog goed hoe ik met een groot glimlach naar de gewone wereld terugkeerde na het einde van de film.
tijn79
Ik ga hélemáál met je mee (behalve in de sterren dan
Man of Constant Sorrow is ook een heerlijk nummer
Keesgommers
Waarom heeft deze film mij nooit echt kunnen boeien? Ik heb 'm tot twee keer toe gezien, maar kan me alleen de soundtrack nog herinneren. Verder vond ik hem wat aan de flauwe kant. Er gebeurde nogal weinig en het verliep dus wat gezapig. Misschien dat ik het vanavond nog eenmaal probeer. Maar dan wel voor de laatste keer. 2.5 sterren voor de soundtrack dan maar die inderdaad erg goed is.
ILDIB
fenomenale film, met een bijzonder goeie clooney. TIs wel een film die je of geweldig vind of helemaal niets.
Donkerwoud
Ik krijg elke keer een brok in mijn keel als ik denk aan '' I'm aaaaaaaaaa man of constant sorrowwwww! ''
Bob Gray
- 2048 stemmen
Vanavond maar weer eens herkijken, heb altijd goede herinneringen aan deze film.
Mooie poster trouwens.
SouthParkFan
Altijd irritant die reclame's. Zeker bij zo'n film als deze.
JacoBaco
Ik weet niet of ik deze wel zo goed vind. Ik ben een groot liefhebber van Coen films, maar deze lijkt me toch anders in de zin van minder leuk.
laundromat
Coen-films ben ik fan van. Van Clooney wat minder. Deze film is ge-ni-aal!
Heb je hem gezien?
JacoBaco
Nee, ik ben hem nu voor het eerst aan het kijken, maar ik begin al steeds enthousiaster te worden.
Hier wordt ik vrolijk van de muziek en prachtig uitgevoerde film
Sterke cast en voldoende humor.
erg leuk was dat stukje klux klux klan deed me aan een andere fil denken
4,5 ster
Chucky92
zaten opzich wel leuke momenten, maar voor de rest is het een standaard film
Karl van H.
Altijd irritant die reclame's. Zeker bij zo'n film als deze.
Reclames waren inderdaad zelden zo irritant als bij deze film. Een film die overigens wel aardig was; hij kwam wat langzaam op gang, kende een paar leuke momenten en ging vervolgens weer iets te lang door. De soundtrack vormt het hoogtepunt van de film, en de acteerprestaties van Turturro en Blake Nelson mogen er ook zijn; aan Clooney kon ik echter maar niet wennen: hij was gewoon George Clooney, maar dan met een snor en wat opmerkingen over zijn haar. Een aardige film.
hdehoon
Aparte film en voor Amerikaanse begrippen ongewoon. Voor mijn Europese smaak is de Amerikaanse humor soms wat kinderachtig, maar voor de gemiddelde Amerikaan is deze film denk ik juist te surrealistisch. De verwijzingen naar Homerus waren vermakelijk. 3,5.
Karl van H.
De verwijzingen naar Homerus waren inderdaad erg leuk - vooral de cycloop vond ik erg geslaagd. Deze film lijkt me ook een stuk minder vermakelijk als dergelijke verwijzingen langs je heen gaan. Alleen de sirenen vond ik ietwat geforceerd.
Lexcoaster
Uitstekende komedie met een leuk script, goed acteerwerk en dito soundtrack. Helaas is er geen grote grapdichtheid, maar de meste grappen werken goed en het warme sfeertje van de film spreekt ook aan. Goed. 3.5*
moviemarloes
wat een geweldige film! en de soundtrack, heerlijk kattengejank!
Ant
Na al die hoge cijfers hier had ik meer verwacht. Beetje tegenvaller voor mij.
Tommeh
Wat heb ik gisteren toch weer genoten van O Brother. De sfeer die door de broertjes op het doek getoverd wordt is gewoon onovertroffen. Wat voornamelijk te danken is aan de geweldige dialogen van het arsenaal aan heerlijke typetjes en de fantastische soundtrack. De ene na de andere geniale scene volgt elkaar op, die allemaal één ding gemeen hebben; ze toveren stuk voor stuk een gigantische glimlach op m'n gezicht.
Na de 4e kijkbeurt van deze film is O Brother, Where Art Thou definitief toegetreden tot mijn lijstje van favoriete Coen films (die sowieso al niet kort is) en verhoog ik mijn stem naar 5*.
Xen0n
WAT EEN SOUNDTRACK!
Prachtig is ie, ik heb weer zitten genieten. En wat speelt Clooney hier eigenlijk een pracht rol.
White Trash
Geweldige film, goed geacteerd en leuke personages. Hou nooit van liedjes in films hier vind ik ze geweldig. Coen brothers weten er weer een onderscheidende film van te maken.
Bridgetvh
Fantastische film, door de acteurs en diens prestaties maar vooral vanwege de soundtrack, die luister ik al jaren regelmatig op mijn iPod.

'O Brother, Where Art Thou?' komt razendsnel naar Netflix: 'Films van de Coens worden standaard beter bij herziening'

'O Brother, Where Art Thou?' wordt morgenavond (7 december) uitgezonden: 'Heerlijke sfeer, geweldige muziek en bijzonder boeiend'

Acteerveteraan John Turturro blikt terug op carrière tijdens Filmfestival van Sarajevo

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid toptitels

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Misdaad / Komedie, 1998