• 9.374.990 stemmen

O Brother, Where Art Thou? (2000)

Misdaad / Komedie | 107 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Joel Coen

Met onder meer: George Clooney, John Turturro en Tim Blake Nelson

Releasedatum: 7 december 2000

Plot O Brother, Where Art Thou?

"They have a plan, but not a clue."

Amerika in de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie gevangenen slagen er in te ontsnappen tijdens de dwangarbeid. Ze zijn van plan de buit die één van hen verstopt heeft op te halen. Aangezien het geld verborgen is in een huis dat binnen korte tijd onder water zal staan door de aanleg van een nieuwe dam, is er haast bij geboden. Dat is echter niet de enige moeilijkheid waarmee de drie te maken krijgen.

Pete Hogwallop

Pappy's Staff

avatar van laundromat

laundromat

vcrrr schreef:

Briljante film met een super soundtrack.

Dat wou ik ook zeggen!

avatar van film_kaza

film_kaza

Goede film! Het ziet er prachtig uit, zit boordevol goede humor, goeie en leuke personages. Vooral George Clooney die telkens met z'n haar bezig was

4* Aanrader!

avatar van the pope

the pope

Fantastische film uit de crisisjaren met een meer dan goede soundtrack en erg goed geacteerd door een uitstekende cast.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Top film. Moet hem nodig nog eens zien, want zag hem in 2000 in de bios. Sindsdien niet meer. Maar ik weet nog goed hoe ik met een groot glimlach naar de gewone wereld terugkeerde na het einde van de film.

avatar van eljefke

eljefke

Hilarisch! Dapper dan man!

avatar van tijn79

tijn79

the pope schreef:

Ik ga hélemáál met je mee (behalve in de sterren dan )

Man of Constant Sorrow is ook een heerlijk nummer

avatar van Maykel_vM

Maykel_vM

Lijkt mij een interessante film, deze ga ik kijken!

avatar van Keesgommers

Keesgommers

Waarom heeft deze film mij nooit echt kunnen boeien? Ik heb 'm tot twee keer toe gezien, maar kan me alleen de soundtrack nog herinneren. Verder vond ik hem wat aan de flauwe kant. Er gebeurde nogal weinig en het verliep dus wat gezapig. Misschien dat ik het vanavond nog eenmaal probeer. Maar dan wel voor de laatste keer. 2.5 sterren voor de soundtrack dan maar die inderdaad erg goed is.

avatar van ILDIB

ILDIB

fenomenale film, met een bijzonder goeie clooney. TIs wel een film die je of geweldig vind of helemaal niets.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Damn we're in a tight spot!!!!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik krijg elke keer een brok in mijn keel als ik denk aan '' I'm aaaaaaaaaa man of constant sorrowwwww! ''

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Vanavond maar weer eens herkijken, heb altijd goede herinneringen aan deze film.

Mooie poster trouwens.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Altijd irritant die reclame's. Zeker bij zo'n film als deze.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik weet niet of ik deze wel zo goed vind. Ik ben een groot liefhebber van Coen films, maar deze lijkt me toch anders in de zin van minder leuk.

avatar van laundromat

laundromat

JacoBaco schreef:

Coen-films ben ik fan van. Van Clooney wat minder. Deze film is ge-ni-aal!

Heb je hem gezien?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nee, ik ben hem nu voor het eerst aan het kijken, maar ik begin al steeds enthousiaster te worden.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

De muziek, de aankleding, alles. Wat hou ik van deze film.

avatar van 606

Hier wordt ik vrolijk van de muziek en prachtig uitgevoerde film

Sterke cast en voldoende humor.

erg leuk was dat stukje klux klux klan deed me aan een andere fil denken

4,5 ster

avatar van Chucky92

Chucky92

zaten opzich wel leuke momenten, maar voor de rest is het een standaard film

avatar van Master of pl0x

Master of pl0x

Mooie film, aardige humor.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

SouthParkFan schreef:

Altijd irritant die reclame's. Zeker bij zo'n film als deze.

Reclames waren inderdaad zelden zo irritant als bij deze film. Een film die overigens wel aardig was; hij kwam wat langzaam op gang, kende een paar leuke momenten en ging vervolgens weer iets te lang door. De soundtrack vormt het hoogtepunt van de film, en de acteerprestaties van Turturro en Blake Nelson mogen er ook zijn; aan Clooney kon ik echter maar niet wennen: hij was gewoon George Clooney, maar dan met een snor en wat opmerkingen over zijn haar. Een aardige film.

avatar van hdehoon

hdehoon

Aparte film en voor Amerikaanse begrippen ongewoon. Voor mijn Europese smaak is de Amerikaanse humor soms wat kinderachtig, maar voor de gemiddelde Amerikaan is deze film denk ik juist te surrealistisch. De verwijzingen naar Homerus waren vermakelijk. 3,5.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

De verwijzingen naar Homerus waren inderdaad erg leuk - vooral de cycloop vond ik erg geslaagd. Deze film lijkt me ook een stuk minder vermakelijk als dergelijke verwijzingen langs je heen gaan. Alleen de sirenen vond ik ietwat geforceerd.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Uitstekende komedie met een leuk script, goed acteerwerk en dito soundtrack. Helaas is er geen grote grapdichtheid, maar de meste grappen werken goed en het warme sfeertje van de film spreekt ook aan. Goed. 3.5*

avatar van moviemarloes

moviemarloes

wat een geweldige film! en de soundtrack, heerlijk kattengejank!

avatar van Ant

Ant

Na al die hoge cijfers hier had ik meer verwacht. Beetje tegenvaller voor mij.

avatar van Tommeh

Tommeh

Wat heb ik gisteren toch weer genoten van O Brother. De sfeer die door de broertjes op het doek getoverd wordt is gewoon onovertroffen. Wat voornamelijk te danken is aan de geweldige dialogen van het arsenaal aan heerlijke typetjes en de fantastische soundtrack. De ene na de andere geniale scene volgt elkaar op, die allemaal één ding gemeen hebben; ze toveren stuk voor stuk een gigantische glimlach op m'n gezicht.

Na de 4e kijkbeurt van deze film is O Brother, Where Art Thou definitief toegetreden tot mijn lijstje van favoriete Coen films (die sowieso al niet kort is) en verhoog ik mijn stem naar 5*.

avatar van Xen0n

Xen0n

WAT EEN SOUNDTRACK! Prachtig is ie, ik heb weer zitten genieten. En wat speelt Clooney hier eigenlijk een pracht rol.

avatar van White Trash

White Trash

Geweldige film, goed geacteerd en leuke personages. Hou nooit van liedjes in films hier vind ik ze geweldig. Coen brothers weten er weer een onderscheidende film van te maken.

avatar van Bridgetvh

Bridgetvh

Fantastische film, door de acteurs en diens prestaties maar vooral vanwege de soundtrack, die luister ik al jaren regelmatig op mijn iPod.