Monsters (2010)
Met onder meer: Whitney Able en Scoot McNairy
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 28 april 2011
Plot Monsters
"After Six Years, They're No Longer Aliens. They're Residents"
Zes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.
- Trailer (YouTube)
- Monsters (MusicMeter)
Andrew Kaulder
Samantha Wynden
Ticket Seller
Homeless Woman
andijvie
Het is een film over moraal en het ontstaan van een relatie.
Dat er toevallig nog wat monsters rondlopen is bijzaak.
Denk niet dat je even een lekkere actie, horror en science-fiction film gaat kijken. Dan kom je bedrogen uit. Nogmaals, het is meer romantiek en moralisme. De film viel niet tegen, m'n verwachtingspatroon heel erg. xD
Ik geeft 3 punten, das een magere 7.
JacoBaco
Klopt niet... Je geeft uiteindelijk een 2,5. En 3 punten staan gelijk aan een 6.
NotJustAnOpinion
ow wat was dit slecht heb hem net gekeken en weet nog steeds niet waar ik naar heb zitten kijken.
De film was langdradig de hoofdrolspelers hadden geen chemie en i.p.v. een Drama / Science-Fiction heb ik meer het gevoel een slechte romantische film gezien te hebben.
Ook de dialogen tussen de hoofdrolspelers waren kinderlijk en vielen ze steeds in herhaling.
Er is niks mis met Low budget maar een film zonder spanning is niks waard!
grandpa
Toch nieuwsgierig naar deze film na het lezen van bovenstaande commentaren en wist dus waar ik aan begon.
Knap als je dit met een budget van $15,000 voor elkaar krijgt, echt waar.
Verder oersaaie film
Rianneke_Dan
Wat was dit een geweldige film, ben hier zeer door verrast.
Ik wist bij voorbaat al wel wat ik van Monsters kon verwachten, en het is me totaal niet tegenvallen, Monsters is eigenlijk precies geworden wat ik al hoopte, een geweldige film waarbij het niet gaat om de monsters zelf of om actie of gore, nee het gaat om de onderliggende psychologische aspecten en dat is enorm goed uitgewerkt. Vond het een beetje in de stijl van Carriers, alleen is deze dan nog een stuk beter.
De gehele film heeft een bepaalde spannende ondertoon, het houd je in spanning maar niet tegen het vervelende toe. Ik vind het juist knap dat een film je zo kan vasthouden terwijl er eigenlijk vrij weinig gebeurd de hele film. Ik had ook vanaf het begin een klik met de twee hoofdrolspelers, ze speelde het ook erg goed, ik kon erg veel sympathie opbrengen voor de situaties waar ze mee in de knoop zaten. Dat werd ook goed in beeld gebracht, waarom ze zich tot elkaar aangetrokken voelde en het einde maakte dat eigenlijk helemaal af. Het moment dat hun bij de benzinepomp stonden en de twee monsters bij elkaar zagen staan en een soort van paringsritueel uitvoerde, vond ik erg mooi, zowel visueel als psychologisch want op dat moment besefte ze beide dat ze niet zonder elkaar verder willen en op dat moment kon Sam zich daar eindelijk aan overgeven. Dat vond ik erg ontroerend.
De focus ligt in de film dan ook niet op de monsters zelf, maar ik vond ze er wel goed uitzien. De hele reden die er gegeven word waarom ze er zijn, of waarom ze er zo uitzien was niet echt sterk, maar dat was ook niet het hele idee. Juist de beelden met al die 'Infected Zone' borden, en kinderen met gasmaskers en verlaten dorpen en kapotte gebouwen gaven deze film juist dat sfeertje wat zo geniaal is. Die hele post-apocalyptische fibe is echt goed gedaan. Ook de muziek was sterk, het werd ook nergens echt té melodramatisch. Al zullen andere daar misschien anders over denken, want bij mij is het al snel niet too much wat drama betreft.
Je moet dus goed voorbereid deze film gaan kijken en niet met het idee dat je actie gaat zien of dat het extreem spannend is. Als je dat niet doet en je kan wel genieten van die post-apocalyptische sfeer en het psychische aspect wat mensen ondergaan in zo'n situatie dan gaat deze film je zeker niet tegenvallen. Ik vond het een topper in zijn genre, en ik ben echt blij verrast door Monsters.
Een verdiende 5*
noni78
Ik werd vanaf de eerste scene meegetrokken in de film. De vechtende militairen tegen monsters en dit gefilmd met een night vision filter.
Fotografisch mooi geschoten film. De beelden (natuur) zijn prachtig. Samen met de muziek en het verhaal over 2 mensen die zich aangetrokken voelen tot elkaar in een geinfecteerd gebied met monsters laat mij besluiten dit een bijzonder stukje cinema te vinden.
Het goede aan de film is dat ik geïntrigeerd bleef kijken, je leeft mee met de hoofdrol spelers. Ook zijn de second person shots in de film die hier aan bijdragen. Dat is erg goed gedaan. Want eigenlijk gebeurd er niet bar veel in de film. Maar goed in Sofia Coppola's Lost in Translation gebeurd ook niet veel, ook al had die film meer dialoog tussen de hoofdrol spelers.
Bijzonder, blijft hangen maar geen film om later eens terug te zien, 3 sterren.
CRu
Knap staaltje werk, maar er mist nogal wat om het een complete film te maken.
Beelden goed (bij vlagen super), aantrekkingskracht tussen de 2 karakters goed, maar ook weinig verband tussen gebeurtenissen/situaties/feiten. Mist een beetje kop en staart.
Wat mij betreft hoeft niet alles dichtgetimmerd te worden, maar iets meer dan dit mag wel gesuggereerd worden.
De onderliggende ideeen die ik er in zie vind ik wel knap en subtiel verweven. Slechts een enkele keer komen die echt aan de oppervlakte.
En een +1 voor het budget waarmee gewerkt is.
deft0nes
Geweldige film! Een heerlijk rustig tempo, wat voor sommige als saai over komt. Deze film vertelt gewoon puur en alleen een verhaal, zonder allerlei hollywood poespas er omheen. Een van de weinige films die qua verhaal realistisch verloopt, zonder dat al de veel belopen paden (Bijv. dat ze bij elkaar komen en oud en gelukkig worden samen) weer eens betreden worden. Erg knap. En als je naar het budget kijkt, is het inderdaad een wereldprestatie.
Thorak
Geen idee wat k van deze film moet verwachten. In de trailer herkende ik al minimaal 10 scènes uit andere films. Dat is meestal geen goed teken. Films als Cloverfield, 28 days later, Resident Evil, The Road en zelfs iets dat erg leek op de X-Wing in het moeras van Dagobah uit Star Wars...
eltorro
Ga maar niet van de trailer uit, die doet lijken alsof dit één of andere actie film is. De film heeft wel iets weg van The Road en cloverfield, maar dan niet in negatieve zin. Daarnaast gaat de film niet over de monsters zelf, maar over de band tussen 2 mensen (The Road) in een vreemde wereld. De film is wel een aanrader zolang je die laatste zin maar in je achterhoofd houd.
dragonmaster
wat een tegenvaller. super trage film. gebeurt echt niets. de trailer laat een totaal verkeerd beeld van de film zien. het wachten is op Battle: Los Angeles. vermijden deze film.
jarno1975 (moderator series)
Ga je nu deze film vergelijken met een film als Battle: Los Angeles
Ga je nu deze film vergelijken met een film als Battle: Los Angeles
Inderdaad. Echter Battle : Los Angeles zal wel gaan leveren wat in de trailer beloofd wordt, in tegenstelling tot deze overgewaardeerde "speelfilm" die aantrekkelijk gemaakt wordt met een trailer waarin actie voorspeld wordt omdat er anders een veel kleiner publiek op deze rotzooi afkomt, wat uitloopt op een film met een boodschap en een diepere betekenis. met The American wist ik dat het niet om een actie-film ging (terwijl ook hier de trailer spannender wordt gebracht dan hij daadwerkelijk is). daarom viel The American mij zeker niet tegen, integendeel die film was zeer goed. Bij Monsters ben ik erin gestonken door de trailer.
Tonypulp
Het is ook zo moeilijk om je verwachtingen bij te stellen tijdens het kijken..
dragonmaster
Het is ook zo moeilijk om je verwachtingen bij te stellen tijdens het kijken..
valt niet mee als je telkens in slaap dreigt te vallen omdat er werkelijk waar totaal niets gebeurt in deze film.
jarno1975 (moderator series)
Er staat hier toch echt drama/SF bij genre aangegeven en geen actie.
Daarnaast kun je volgens mij een film met een budget van 100 miljoen niet vergelijken met een low budget film als deze.
dutchtuga
Al een heel hoop stemmen voor een film die pas over bijna een half jaar gaat draaien... Soms zet ik mijn vraagtekens bij die releasedata.
deft0nes
De festival en Amerikaanse release is al veel eerder. Dat is vaker bij dit soort films.
wijnand89
Ik snap niet helemaal hoe het komt dat deze film zo laag scoort ookal vond ik het ook een lichte teleurstelling, maar dat komt omdat hij eigenlijk toch wel beetje abrupt eindigd en toch nog wel een aantal vraagtekens open laat bij de hoofdpersonen. Verder heb ik zeker wel genoten van deze film:)
Elineloves
Zo zeg. Dit is verre van een standaard monsterfilm. Voor een film met een klein productie budget is dit toch wel een grote verrassing gebleken. Zelfs de CGI stelt absoluut niet teleur.
De grote kracht achter de film zijn toch wel de twee professionele, overtuigende acteurs en zelfs de figuranten doen het zeer verdienstelijk. Ze hebben tenslotte ook een uitstekend script om mee aan de slag te gaan.
Chemie is zeker aanwezig. De twee maken samen een hoop mee, maar ook op hun reis naar Amerika lopen ze tegen veel dingen aan. Het oogt allemaal zo realistisch en echt dat je compleet meegezogen wordt in het verhaal. Lekker cynisch ondertoontje is af en toe aanwezig, daar hou ik wel van. Groot pluspunt is ook dat de aliens niet te vaak in beeld zijn. Dit maakt het geheel stijlvoller.
Over stijlvol gesproken: de prachtige beelden, het kleurgebruik, de dialogen, de muziek, het sterke camerawerk.. Het klopt gewoon allemaal. Voor het eerst dat vooral de muziek mij kippenvel bezorgde, in plaats van de beelden. Er wordt goed de tijd genomen voor de opbouw van het verhaal, je leert de personages wat beter kennen en de huidige situatie wordt je ook langzaamaan duidelijk.
Monsters is een must-see voor iedereen die houdt van een monsterfilm met diepgang. Als je je er aan stoort dat het verhaal richting een roman uit de bouquet reeks uit gaat in plaats van bloederige slachtpartijen, dan zou ik hem overslaan.
Verrek he, 21 april. Geen zin om zo lang te wachten eigenlijk. Waarom zo laat
Elineloves
En je score
?
Vreemd, had al gestemd. Twijfel tussen 4.0* en 4.5*, maar alsnog nog even dit cijfer.
TinkerTex
De cinema varieté-manier van draaien doet direct aan found footage-films denken. Echter gaat het hier nauwelijks om filmbeelden vanuit de eerste persoon. Het heeft veel weg van District 9.
Ik heb me wel vermaakt met deze. De boodschap wordt mooi overgebracht en de effecten zien er goed uit. Het einde had wel wat daadkrachtiger gemogen.
Wezze
Ben ik de enige die zich stoort aan het feit dat die vrouw nauwelijks boos is nadat hij zich van haar paspoort heeft laten beroven door een one night stand? Wat mij betreft niet echt realistisch namelijk.
Net zo storend als het feit dat deze film duidelijk gesponsord wordt door Mitsubishi.
Cantoma
Alleen al voor de Soundtrack van JON HOPKINS (genie) ga ik deze film checken!
erpunited
Het goede van de film was dat je werd meegenomen in het verhaal. Alleen er zat te weinig actie in. Had er meer van verwacht en gehoopt. Ook het acteerwerk laat het flink afweten. Al met al een mager filmpje

Monsters: Dark Continent
2014

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Sin Nombre