Battle Los Angeles (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks
Releasedatum: 21 april 2011
Bekijk via HBO Max
Plot Battle Los Angeles
"It's not war. It's survival."
Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.
Michael Nantz
Kathy Martinez
Jessy
Cpl. Jason Lockett
M.Goodkat
Ik ga de film volgende week zien maar ik heb echt lage verwachtingen..ik heb de trailer al 5 keer gezien (cinema) en elke keer doet het mij meer en meer teleurstellen...bombastische Independence Day kloon met Join the Army propaganda...
RaouL#1
Een 0,5 is echter onmogelijk te geven voor een film als deze.
Vraag me af wat je dan geeft voor een film als 2012 supernova: 2012: Supernova (2009)
waar je bij wijze van spreken de touwtjes nog ziet hangen en die niet eens een B film genoemd kan worden.
Maar het onrealistische stemgedrag van sommige, bij wie het wit of zwart is, is niks aan te doen helaas.
TheThirdMark
Een 0,5 is echter onmogelijk te geven voor een film als deze.
Sommige B-films scoren hoger dan deze Block Buster Z film.
Deze film:
ronduit beroerd script
ronduit beroerd geacteerd
neemt zichzelf veel te serieus
1 grote reclame voor het leger
totaal geen logische opbouw (echt rommelig, maar zie script)
waardeloos gefilmd (shaking cam dient geen enkel doel deze film)
totaal geen chemie tussen de cast-leden
De regisseur heeft dit geprobeerd op te lossen door maar zo achterlijk veel geweld te laten zien, wat de film nog slechter maakt dan dat het eigenlijk is.
Heb de film zonet nog maar eens gezien (gratis toegang moet je gebruik van maken) en na de herziening de film nog maar een punt aftrek gegeven.
Zonder twijfel een Flop 100 notering waard. Alles, op 1 of 2 scenes na, is beroerd aan deze reclame.
grid8400
Lelijk heb ik ook niet gezegd maar ik vind haar niet echt een lekker ding.
grid8400
Thuis op de plasma inmiddels gezien, en zeker de moeite waard om in de bios te kijken. Lekkere actie / oorlog (amper S.F.) film.
A.s. donderdag gaan wij hem met een ploeg zeker nog even in de bios kijken.
Normaal niet meer dan 3,5* maar omdat ik simpelweg van dit soort films hou, een extra halfje erbij dus van mij een 4*.
RSmovie91
De film was op zich wel aardig om naar te kijken. Dat dan in de zin van, ik heb me wel vermaakt met de actie.
Maar als je iets onder de oppervlakte gaat kijken, is er toch best veel mis met deze film.
Als je bijvoorbeeld gaat kijken naar de acteerprestaties. Deze komen totaal niet goed tot zijn recht. Dit is naar mijn idee de fout.van het script, aangezien Eckhart en Rodriguez (enige 2 waarvan ik zo weet waar ze ook in hebben gespeeld) in andere films al bewezen hebben dat ze goed kunnen acteren. Helaas komt dat hier niet zo goed tot zijn recht.
Het verhaal is ook het een en ander op aan te merken. De volgorde klopt niet helemaal (ze springen 's nachts uit de heli, lopen een stuk en dan is het ineens weer vol daglicht) en er wordt ook extreem weinig vertelt. Als ze nu nog iets over de vijand te weten waren gekomen (iets is al beter) dan was het misschien nog wat interressaneter. Maar nu is het alleen invasie » neerschieten die aliens. Ok, en een nietzeggend extra verhaaltje over de sergeant.
Hier hadden ze veel meer mee kunnen doen wat verhaal betreft.
Ook de manier van filmen vond ik niet fijn. Dat geschud de hele tijd verpest de mooie beelden van verwoesting. Want die zagen er dan wel erg mooi uit.
Wat CGI betreft ziet het er dus wel goed uit. De beelden van verwoeste delen van LA zien er zeer realistisch uit. Hiervoor hebben ze erg mooi met het licht gespeeld.
Ik heb me op zich nog wel vermaakt (ik ben altijd wel in voor lekker veel geknal), maar door de vele minpunten kom ik niet zo hoog uit.
jipt
Door de lage beoordeling ben ik stiekem wel een beetje benieuwd. Heeft dit iets weg van Starship Troopers?
Prudh
Ja! Alleen onbedoeld fout en zonder tweede laag. Dit is ééndimensionaal, patriottisch en vol slechte teksten. Aan heldenmoed geen gebrek.
Davidus
Er valt niets "onder de oppervlakte" te kijken. Is gewoon een 1-dimensionale shooter-game film. Schieten,rennen, duiken. Niet meer niet minder.
Ziet er perfect uit.
Lekker toch
*Thijs*
Het verhaal is ook het een en ander op aan te merken. De volgorde klopt niet helemaal en er wordt ook extreem weinig vertelt. Als ze nu nog iets over de vijand te weten waren gekomen.... Hier hadden ze veel meer mee kunnen doen wat verhaal betreft.
Wat CGI betreft ziet het er dus wel goed uit.
Volledig eens met deze punten. Toch wel jammer, want ik ben liefhebber van dit genre. De actie hield me wel op de been, maar veel meer was er niet.
Helaas, een voldoende is toch net te hoog gegrepen.
RSmovie91
Ziet er perfect uit.
Lekker toch
Ik had liever iets meer verhaal gezien bij deze film. Normaal maakt weinig verhaal me niet zo veel uit, maar hier had ik om 1 of andere reden meer van verwacht.
Davidus
Ja, blijkbaar suggereert de film een soort Black Hawk down tegen Aliens te zijn. Maar hoeveel verhaal zat er nou eigenlijk in die (geweldig) film?
eclipx
De maker van de film heeft duidelijk invloeden gehaald uit Cloverfield, dus vooral die ene scene in die film waar je plots in de straten van NY tanks en soldaten ziet schieten, gefilmd door een shaky cam.
Ik vond de film op zich best wel heftig, veel actie, etc.. maar ik had echt niet het gevoel dat er een bepaalde chemie is tussen de karakters.
Waar ik me dan enorm aan stoor zijn die zogezegde "emotionele" momenten, vooral als die ene burger wordt geraakt, en dan besteed men daar zeker 10min aan, met huilen, "papa ik wil je niet kwijt", en dan erna die soldaat die z'n chef bekritiseerd, en die dan vervolgens een hele lijst opsomt met de nummers van info van z'n mannen, wat me eigenlijk geen moer intresseerde. Dit en nog een paar andere emotionele scenes vond ik ronduit slecht, er zat niks van gevoel in
Qua special fx zat het (natuurlijk) wel goed.
De aliens zelf vond ik wel goed gedaan, had iets weg van die andere alien film dat ze boven Johannesburg cirkelden, die Prawns dus. Ook wel tof dat je wel duidelijk ziet dat die aliens in een hierarchie werken, een militaire dus, met een squad leader etc, had wel graag wat meer duidelijkere beelden gezien van de aliens zelfs
3.5
Number23
Bah wat een tegenvaller deze film.
Ik heb zelden een film gezien met zoveel cliches. Opzich zijn cliches niet zo erg, maar dan moet de film zichzelf niet zo serieus nemen. Independence Day bevatte naast alle stoere praat ook een gezonde dosis humor, dat was hier ver te zoeken. En dan die voorspelbaarheid en de door een kleuter verzonnen dialogen, niet te geloven wat slecht. Ik heb meer gelachen om de ridicule actie's van het clubje hoofdpersonen met als hoogtepunt, de sergeant die terwijl ze zwaar onder vuur liggen nog even de veter van dat jochie strikt!!
. Nee, het enige lichtpuntje was het eindgevecht , dat gedoe met die lasers dat was nog enigzins origineel. Verder ziet het er allemaal groots uit maar omdat je totaal geen medeleven voelt voor dat clubje soapacteurs doet dat je gewoon niks. Ik denk dat een 2 een uitstekend cijfer is voor deze prut.
Je zal je redenen hebben en ik keur je oordeel niet af en moet de film zelf nog kijken, maar noem Aaron Eckhart geen soapacteur aub
Sjoerdow
Nee dat ben ik met je eens, een korte blik op de cv van Eckhart zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Prima acteur
Nee totaal niet. Meer Black Hawk Down maar dan met Aliens
(die je amper ziet).
Remmus
Nah, vond hem wel grappig.
Verstand op nul en uiteindelijk was ie zelfs even spannend.
Heerlijke "regenachtige zondagmiddag" film.
tijntrix
Ik vond het echt een geweldige film:D
1 van de betere call of duty films ooit. Ik snap niet waar de negatieve berichten van komen. Ik persoonlijk vind het geweldige film.
bigJ888
Een vage mix van Call of Duty Modern Warfare, Independence Day en Black hawk down
Been there, done that, never gonna do it again.
Vrij oppervlakkig verhaal en personages, einde is zeer zwak (quick wrap up)
Zou hiervoor niet naar de bios gaan en zelfs als ik de DVD kado kreeg zou ik 'm onmiddelijk gaan omruilen.
Recensie World Invasion: Battle Los Angeles - Review op Filmtotaal.nl
Zeer negatieve recensie.
Ik twijfel ook al een tijdje of dit wel 3* waard is. Ik rond hem denk ik toch maar omlaag af tot 2,5*.
En ik had nog zoveel hoop door de sfeervolle trailer. Nadat de downloaders al negatief waren zijn nu ook de recensenten negatief. Ik ga maar met veel pilsjes de Pathé in morgen.
De trailer was vreselijk misleidend. Is wel vaker met films over buitenaarden. Paar jaar terug had The Day the Earth Stood Still ook een fantastische trailer.
De film zelf was helaas waardeloze troep.
Was ook al zo'n vreselijke boutfilm ja, het origineel uit 1951 heb ik op dvd en is veel beter te pruimen.
En de grootste deceptie voor mij persoonlijk was War of the Worlds met die teaser trailer in die buitenwijken. Zo hoopgevend en inderdaad verschrikkelijk misleidend.
Maar die muziek vond ik ook wel chill in die trailer van Battle LA. Daarnaast wel iets meer actie momentjes.
Teaser van WotW met Cruise ken ik niet meer, maar de film was ook prut. Eigenlijk hetzelfde als bij deze Battle LA.
Prima beelden, matig plot. En waar WotW nog tenminste grootschalig was, daar komt deze Battle LA niet verder dan wat knalwerk in de buitenwijken. Boring.
Sterkte morgen. Het is dat je een Pathe kaart hebt, scheelt weer geld voor een nutteloze film
YouTube - War of the Worlds Teaser Trailer Vet misleidend ook eigenlijk, vooral dat einde
En het scheelt dat ik bier lust
Maar zelfs als ik een kutfilm heb gezien heb ik geen spijt hoor. Vind bios altijd eigenlijk wel leuk.
Prudh
Recensie World Invasion: Battle Los Angeles - Review op Filmtotaal.nl
Zeer negatieve recensie.
Arman snapt het niet, die arme jongen. Ik zat naast hem tijdens het kijken; ik denk dat hij er diep van binnen ook wel van heeft genoten.
Ja, als de genre aanduiding nou anders was geweest had hij ook wel 4 sterren gegeven denk ik

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

Fong Juk
Misdaad / Thriller, 2006
saving the worldheldmarine corpschaosretirementsurvivormeteorspace invasionbuitenaards wezenslagveldoverlevingsergeantlos angeles, californiëstrijdbuitenaardse invasiedangeru.s. marineescapadeheroic missionevil alienchaos and mayhem