• 9.374.183 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

William Martinez

Cpl. Lee Imlay

Pfc. Shaun Lenihan

Kathy Martinez

Cpl. Jason Lockett

avatar van Tinuzzz

Tinuzzz

Dit is echt een spannende actiefilm die je midden in de actie neerzet. Gecombineerd met af en toe wat humoristische opmerkingen, is dit echt een goede film. Helaas halen de 'zoete' scènes je wel even uit het explosiegeweld, maar dat maakt het wel realistisch.

Leuk detail: 'heavy shit' wordt vertaald als 'zware stront'.

avatar van The Oceanic Six

Black Hawk Down met aliens...

Ik heb lang naar Battle: Los Angeles uitgekeken, maar na het kijken van de film overheerst teleurstelling. Ik kreeg toch best wel een ''been there done that '' gevoel.

De film weet zich namelijk nergens mee te onderscheiden.

Je volgt dus een peleton soldaten tijdens een grootschalige buitenaardse invasie. Ik was blij dat we eens niet een vluchtend gezinnetje volgden, wat tegenwoordig geloof ik wel standaard is in rampenfilms. Kennen we War of the Worlfs of 2012 nog? Dankzij het afschuwelijke plot met die gezinnen werd de film al grotendeels verknald. Hier gaat dit lange tijd goed...totdat er weer een gezin wordt opgepikt

Weer de cliche's met kinderen die steeds net gered worden, weer op de vlucht met een groep. Jammer hoor. Het begon zoveel beter.

Wat me sowieso tegen staat is dat de invasie nauwelijks wordt getoond. De film begint nog sterk met een prachtig helicopter shot terwijl om de heli's heen en op de grond totale oorlog heerst. Later zie je nog enkele mooie shots van een brandend Los Angeles. Maar dat was het eigenlijk wel. De film richt zich voor 95% op het peleton, waardoor alles wel kleinschalig wordt gehouden. Je ziet veel shoot-outs in de straten, een beetje wat je bij Black Hawk Down ziet. Die gevechten zijn overigens best wel goed, al zijn ze niet bijzonder. Ik had alleen liever meer totale paniek willen zien. In de filmtrailer zag je dat wel beter met onder andere de meldingen van buitenaardsen overal ter wereld. Jammer dat niet alles in de film is verwerkt schijnbaar. In deze film is het plot eens aardig, maar is de oorlogsuitwerking weer minder in vergelijking met films als War of the Worlds. Het slot heeft gelukkig nog wel een kolossale tegenstander, maar het is te weinig om me nog tevreden te stemmen.

De soldaten zelf bevielen me op zich wel, zonder dat ik 1 van hen nou echt bijzonder vond. Aaron Eckhart doet het niet slecht, Michelle Rodriguez idem. Maar het zijn allemaal wel van die inwisselbare rolletjes. Eckhart speelt weer eens de held en Rodriguez is weer een aantal keer boos aan het vloeken, zoals we haar kennen.

Wel aardig is dat je de aliens hier meteen al wel goed in beeld krijgt. Ze zien er wel stoer uit, al zijn de makers niet erg origineel geweest. Ze zien er toch wel menselijk uit. Jammer dat daar nou nooit eens iets echts origineels voor wordt verzonnen wat eens iets anders eruit ziet.

Ik heb me best wel vermaakt met de film, maar het is wel een stuk minder geworden dan ik verwachtte toen ik de overtuigende trailers zag. Het is niet zo episch en grootschalig als ik hoopte en een hoop actie is toch wel wat standaard. Toch is de film wel een (kleine) voldoende waard hoor. Het kijkt wel lekker weg.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik heb Eckhart vrij hoog zitten, maar dit is gewoon een shitfilm.

Effecten zijn niet fantastisch, het verhaal is rommelig en slecht uitgewerkt en verschillende karakters en hun achtergrond zijn niet te onthouden, omdat ze te weinig toevoegen aan het verhaal.

De sentimentele momenten storen, het camerawerk is té druk, waardoor je niks mee krijgt van de actie. Tot mijn grote ergernis speelt die Michelle Rodriquez er ook nog een nutteloze rol in. Wat voor toegevoegde waarde had haar rol nou dan?

De rest van de cast kan ook totaal niet pieken, niemand lijkt het voortouw echt te nemen.

Het is eigenlijk een hele matige film, waar veel teveel geld (en tijd) in heeft gezeten.

avatar van james_cameron

Black Hawk Down meets Independence Day, maar het resultaat is minder effectief dan ik gehoopt had, helaas. De schuld ligt vooral bij het ongeïnspireerde script, dat absoluut niet verrassend is en slechts voortborduurt op reeds bekende plotelementen. Het foute patriottisme is ook niet van de lucht. De cast is ook weinig bijzonder; Eckhart doet zijn best in de hoofdrol maar zijn personage blijft van bordkarton. Visueel is de film wel indrukwekkend, ondanks de soms storend schokkerige handheld cameravoering en de nogal clichématig uitgwerkte aliens. De special effects zijn uitstekend, vooral in het eerste half uur van de film, wanneer de wereld wordt overspoeld door de buitenaardse indringers. Dit eerste half uur is gelijk ook het beste gedeelte van de film- de toenemende paniek en spanning worden hier mooi opgebouwd. Daarna is het behelpen, tot en met het vrij belachelijke einde.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Ik heb de film nog geen 16 uur geleden gezien en eigenlijk ben ik hem nu alweer vergeten.

Natuurlijk weet je van tevoren dat de kans groot is dat de film op het vlak van inhoud wel eens tegen zou kunnen vallen, maar je hoopt dat de actie en special effect's je alsnog een plezierige kijkervaring zullen bieden. Welnu, de actie is veel van hetzelfde en de special effect's zijn niet meer dan degelijk. Uitzonderlijk goed wordt het echt nergens, we hebben het allemaal al talloze keren eerder gezien.

Op het gebied van de actie wordt hier zo nu & dan de vergelijking gemaakt met 'Black Hawk Down', maar in mijn ogen wordt dat niveau helemaal nergens behaald.

Wat acteerwerk betreft, dat is ook gewoon van een standaard niveau en de personages zijn ook allemaal zo standaard als het maar zijn kan.

Je krijg een paar melige scenes voorgeschoteld over hoe de Amerikaanse mariniers voor elkaar door het vuur gaan. Het had wel wat weg van een wervingsfilm voor het korps. Allemaal geharde, echte vrienden met een enorm doorzettingsvermogen, intelligentie en bovenal een goed hart. Jaja, als het ooit echt zover komt dan kunnen we allemaal vertrouwen op het Amerikaanse leger. Kortom: kwijl, kwijl, kwijl...

Qua spanning valt er eigenlijk ook weinig te beleven, want een ieder die al een redelijk aantal films heeft gezien zal alles al van tevoren aan zien komen. Je verrekt praktisch geen spier tijdens het kijken, hoogstens van een spontane gaapaanval.

Mijn advies: Als je net zoals ik toch wel nieuwsgierig bent naar dit soort films, wacht dan maar gewoon tot ie te huur is voor een prikkie. Bespaar je de knaken aan de kassa bij de bioscoop, want deze film is het echt niet waard.

Standaard & lafjes zijn de woorden voor deze film.

2 Kleine sterretjes en ik zal hem nooit meer zien.

avatar van IcU

IcU

Vond het allemaal erg mee vallen. Had zo goed als geen verwachtingen, en dat was maar goed ook. Lekker knallen op buitenaardse wezens, niets mis mee. Hoewel, het duurt allemaal wel erg lang en er gebeurt wel erg veel het zelfde. De actie zag er wel allemaal gelikt uit, prima effecten en goed, diep geluid. Film hangt wel met clichés aan elkaar. Toch wordt het nooit echt slecht. Echt goed wordt het trouwens ook niet.

avatar van mer1973

mer1973

Aardige " verstand op nul ' film met goede special effects en aardig wat aktie.

Alleen het over de top John Wayne cowboy geschreeuw had hier wat minder gekund.

(Ik hou van dit stoere macho types, maar dan wel in een film met paarden.)

Persoonlijk denk ik dat wanneer het pro- Amerika gevoel wat tandjes lager was geweest, de recencies van deze film ook een stuk beter waren.

Wanneer je hier doorheen kijkt, en je er niet aan stoort is dit een aangename actie-alien fim.

Het verhaal is flinterdun, maar dat geeft niks. De film moet het ook niet hebben van de dialogen maar puur van 2 uur lekkere wegkijk pulp

avatar van Spetie

De mooie trailer van Battle Los Angeles maakte mij toch wel een klein beetje nieuwsgierig naar deze film, al verwachtte ik er verder niet al teveel bijzonders van.

En terecht zo blijkt, want naast wat leuke actie en een lekker tempo, heeft de film verder eigenlijk niet zo heel veel te bieden. Wie een intelligente alienfilm, zoals bijvoorbeeld District 9 verwacht, komt hier bedrogen uit. Het plot is behoorlijk onnozel en verder niet echt goed doordacht. De film is ontzettend Amerikaans georiënteerd en het verhaal verloopt behoorlijk clichématig. Als de wereld dreigt te vergaan ia er altijd nog Amerika die wel even redding zal brengen. Yeah right. De karakters in de film zijn allemaal zo stereotiep als een ik weet niet wat, maar goed dat valt op zich te verwachten en dat is ook niet hetgeen waar mensen een film als deze voor gaan kijken vermoed ik.

Er zit wel behoorlijk wat degelijke actie in de film, maar het is op een gegeven moment nogal herhalend en weinig vernieuwend meer. Verder hoopte ik dat je wat meer zou zien van de hele invasie van de Aliens, maar op een paar beelden na, krijg je daar eigenlijk ook maar zeer weinig van te zien. De aliens zelf zien er wel aardig uit. Een beetje half robot en half iets anders. Maar echt angstaanjagend zijn ze verder niet.

Battle Los Angeles draait uiteindelijk puur om de actie. Het verhaal is onnozel, karakters zijn standaard en spanning is er vrijwel ook niet. Het is uiteindelijk een beetje een mix van District 9, Cloverfield, War of the Worlds en Independence Day. Maar mixen maakt de smaak van iets niet altijd beter of lekkerder, daar is deze film in ieder geval het ultieme bewijs van.

avatar van davidames00

davidames00

jullie sporen niet eindelijk weer een goede sci fi oorlog film de combinatie tussen de twee is werkelijk goed gelukt de emotie en momenten in the films tussen de band of brothers was ook prachtig dat ik kippenvel kreeg and dat gebeurt eerder echt nooit. ik heb nu een moviemeter account aangemaakt aleen om hier een bericht te plaatsen dat jullie een leven moeten zoeken want als jullie deze film als helemaal tot de bodem nisk vincen zit er its echt los in je hoofd en kan je beter begleid wonen.

dit slaat echt nergens of weet je wat kut films zijn de resident evil films die niks te maken hebben met het idee en angts van het spel

of x-men delen die ook niks gemeen hebben met de stripboek of tekelfilm

of the departed die afgepakt is van een chinese top nummer 1 films en dan hebben ze het zo kapot gemaakt en veranderd.

en deze director Jonathan Liebesman

heeft het goed gedaan

het was een briliant meesterwerk.

en als je hem niet gezien hebt hoe kan je dan al oordelen.

dan ben je gewoon gek.

even op een rijtje

goede oorlog/sci-fi

realistish overgebracht.

goede cast (had zelfs neyo niet herkent erin)

de momenten in de films waren waardig voor een oorlog film.

en mooiste is dat in de meeste films laaste tijd mist is je komt op het begin beetje meer over de mensen waar je meegaat in de film te weten dus je krijgt een beetje diepgang.

voor mij is het to nu toe nog een van de beste films als je daar niet mee eens bent ok maar vertel jij mij dan in dit jaar 2011 welke film jij goed vindt die uit is gekomen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Misser

Had hier best zin in vooraf. Stijlvolle trailer. Misschien een beetje inhakend op het succes van District 9 maar leek me nog steeds iets te kunnen worden. Helaas is de film minder stijlvol. Het is vooral een rommeltje.

We krijgen veel te veel karakters voor onze kiezen. Vreselijk slecht uitgeschreven achtergrond info. (Tegen Eckhart)"We hebben geen plek meer voor je" even later (Tegen Eckhart)"shit we worden aangevallen help mee soldaat" Aww rara wie gaat de held worden van de film? De film heeft nog wel meer ernstig doorzichtige hero scenes. Het is jammer, want er is geld en er is best kans om hier iets uit te halen. Vond het wiebel camerawerk ook alleszins meevallen. Dit was echt geen FNL. Maar ook het camerawerk mist net als de hele film een ziel en een zelfde stijl. Het is inderdaad wel wat typisch om de oorlog scenes zo te filmen.

De schuld ligt vooral bij het scenario en de regisseur. Je moet snappen dat zoveel karakters nooit kunnen werken. Daar kun je alleen mee weg komen als je de camera als een soort personage laat meelopen in de film zoals Elephant en je meer een sfeer wil schetsen. Anders moet je gaan voor de Spielberg way, man met twee kinderen en meeleven maar. Beide is het niet dus dan krijg je een hutspot die nergens naar smaakt.

avatar van Hotwerwolf

Hotwerwolf

Spijtig van de moeite, mits het scenario beter uit te werken kon er nog iets van gemaakt worden. Geen diepgang voorspelbaar en al tien maal gezien. Conclusie; slechte mix van War of the Worlds en Starship Troopers op een maandag morgen.

avatar van wimnoot

wimnoot

Bah wat een tegenvaller deze film. Ik heb zelden een film gezien met zoveel cliches. Opzich zijn cliches niet zo erg, maar dan moet de film zichzelf niet zo serieus nemen. Independence Day bevatte naast alle stoere praat ook een gezonde dosis humor, dat was hier ver te zoeken. En dan die voorspelbaarheid en de door een kleuter verzonnen dialogen, niet te geloven wat slecht. Ik heb meer gelachen om de ridicule actie's van het clubje hoofdpersonen met als hoogtepunt, de sergeant die terwijl ze zwaar onder vuur liggen nog even de veter van dat jochie strikt!! .

Nee, het enige lichtpuntje was het eindgevecht , dat gedoe met die lasers dat was nog enigzins origineel. Verder ziet het er allemaal groots uit maar omdat je totaal geen medeleven voelt voor dat clubje soapacteurs doet dat je gewoon niks. Ik denk dat een 2 een uitstekend cijfer is voor deze prut.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

De film was op zich wel aardig om naar te kijken. Dat dan in de zin van, ik heb me wel vermaakt met de actie.
Maar als je iets onder de oppervlakte gaat kijken, is er toch best veel mis met deze film.

Als je bijvoorbeeld gaat kijken naar de acteerprestaties. Deze komen totaal niet goed tot zijn recht. Dit is naar mijn idee de fout.van het script, aangezien Eckhart en Rodriguez (enige 2 waarvan ik zo weet waar ze ook in hebben gespeeld) in andere films al bewezen hebben dat ze goed kunnen acteren. Helaas komt dat hier niet zo goed tot zijn recht.

Het verhaal is ook het een en ander op aan te merken. De volgorde klopt niet helemaal (ze springen 's nachts uit de heli, lopen een stuk en dan is het ineens weer vol daglicht) en er wordt ook extreem weinig vertelt. Als ze nu nog iets over de vijand te weten waren gekomen (iets is al beter) dan was het misschien nog wat interressaneter. Maar nu is het alleen invasie » neerschieten die aliens. Ok, en een nietzeggend extra verhaaltje over de sergeant.
Hier hadden ze veel meer mee kunnen doen wat verhaal betreft.

Ook de manier van filmen vond ik niet fijn. Dat geschud de hele tijd verpest de mooie beelden van verwoesting. Want die zagen er dan wel erg mooi uit.

Wat CGI betreft ziet het er dus wel goed uit. De beelden van verwoeste delen van LA zien er zeer realistisch uit. Hiervoor hebben ze erg mooi met het licht gespeeld.

Ik heb me op zich nog wel vermaakt (ik ben altijd wel in voor lekker veel geknal), maar door de vele minpunten kom ik niet zo hoog uit.

avatar van rep_robert

De film is inderdaad teleurstellend.

Na een middag bier drinken op het terras is het gewoon flink bout om deze film te gaan kijken in de bios. Het camerawerk is werkelijk waar duizelingwekkend en hoofdpijn opwekkend. Erg vervelend, maar vooral ook erg vermoeiend om naar te kijken. Daar word je echt niet vrolijk van!

Daarnaast is het allemaal net een beetje teveel van het goede, de film leverde halverwege dan ook dikke lachsalvo's op van mijn kant. Er zitten veel te kleffe scenes in het midden van de film en een beetje zelfverheerlijking klinkt ook niet vreemd in de oren van de filmmakers. Af en toe toch beneden alle peilen hoor. Dit had echt veel en veel minder gemogen en haalt naast de geloofwaardigheid van de personages ook de rek uit de film.

De film die verder in een vermakelijke sneltrein vaart voorbij raast kan dit soort momenten gewoon niet gebruiken.

Moet zeggen dat de CGI en het grijze kleurenfilter de film wel goed doen. In dat opzicht ziet de film er visueel ook wel prima uit.

De cast is helaas(ook Eckhart) volkomen inwisselbaar en de vele personages worden natuurlijk ook clichématig gebracht, iets wat ik op zich niet erg vindt in een film als dit. Alleen werkt het gewoon niet en heb je uiteindelijk toch weinig binding met de hoofdrolspelers. Hierdoor komen die zgn. emotionele scenes totaal niet uit de verf.

Dat is echter belangrijk voor een film als dit en helaas ontbreekt dat dus ook.

avatar van wwelover

wwelover

Matige film, weinig vernieuwends en heel voorspelbaar. Wat jammer is. Maar ja dit is ook natuurlijk een genre dat beter voorlopig links mag blijven liggen. Er gebeurd gewoon veels te weinig, en het gaat allemaal zo cliché matig. Het is ook nog eens vervelend gefilmd. Actie is af en toe wel aardig, maar vaak slaan ze daar ook de plank mis. En de special Effects waren vaak ook zwak. De cast is wel ok, Eckhart vond ik wat miscast, al doet hij het niet slecht.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ai, tijd geleden dat ik zo'n shaky film gezien heb. Echt prettig vind ik die stijl niet, maar vooruit als het er heftig aan toegaat, zoals in Battle: Los Angeles, dan zie ik dat geschud maar door de vingers. Het is niet altijd even hoogstaand, maar al dat geschiet op aliens blijft dikke fun. Alles moet kapot ! De weinige drama-scenes doen bespottelijk aan, maar gelukkig zijn het er dan maar ook weinig. Anyway, vermakelijke film voor de buitenaardse-wezens-komen-weer -eens-de-aarde-bezoeken-liefhebbers, die niet al te hoge verwachtingen hebben.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Geen geweldige film. Ik had echt wat anders verwacht. Het is echt een oorlogsfilm met SF. De Aliens leken wat op E.T. maar dan groter.

De camera beweegt de hele tijd, daar moet je van houden. Ik heb me er niet de hele tijd aan gestoord. Bij Cloverfield was dat veel erger.

Geen top film, wel kijkbaar voor een keer.

avatar van meuh

meuh

De trailer leek wel spectaculair, maar hier bleef het spijtig genoeg bij. De film was gewoonweg saai en de duur van de film verbeterde dit niet.

Hier is mijn volledige review: Battle L.A. review

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Best wel een vermakelijke film om een keer te zien..het is zeker niet hoogstaand..de hele film schreeuwt net 'Join the Marines en USA is the best nation of the world' maar naast dat is het best een goeie film...je moet het natuurlijk niet allemaal gaan zoeken van 'slechte acteerprestaties' en noem maar op want daarvoor is hem niet ontwikkeld..Aaron Eckhart speelt trouwens een goeie rol vond ik zelfs...

En pittige dame Michelle Rodriguez is altijd leuk om naar te kijken ..

avatar van Lange Darm

Lange Darm

Heel aardig geprobeerd maar verhaal kwam niet echt van de grond. Hoewel het imago van de Amerikaanse soldaat onrealistisch was kon de rest van de film er toch wel mee door daarom 2

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Triest ... Ronduit triest.

Battle: Los Angeles is waarempel het diepstepunt dat recht in het hart van de filmgeschiedenis boort als een doorn in het oog. Cliché´s stormen door de verkalkte aderen van het afgebrokkelde hart dat Battle Los Angeles tevergeefs in leven houdt. Ja, van een aangeslagen oorlogsveteraan die een nieuwe expeditie leidt tot aan de overdreven tranentrekkende patriottische muziek, clichés zijn het boegbeeld van deze film.

Goed, met tienduizend clichés kan men nog wel een goede film maken, Frontier(s) bijvoorbeeld. Maar laten we eerlijk zijn, deze clichés bevatten geen gore, moord, verkrachting, of wraak. Integendeel, het zijn vaak tranentrekkende momenten voorgeschoteld door onze vaderlandslievende soldaatjes die opnieuw een gildebroeder zien sneuvelen. Mijn mening hierover is duidelijk: Jammer dan! Wat ik er ook van moge vinden, dit voorval draagt bij aan de conclusie dat de film simpelweg niets meer is dan een synoniem van kapotslecht, tweederangs en verderfelijk.

En ik daag serieus mensen uit die hier dan ook maar enigszins positieve kritiek op durven te geven, dat te onderbouwen. Want afgezien van het feit dat het visueel erg eentonig is, de patriottische muziek om te janken is, de inhoud niet veel inspirerender is dan de wekelijkse uitgave van Vogue, is het vermakelijkheidsgehalte laag, bijzonder laag.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik kom er nu net achter dat ik alle films van Jonathan Liebesman gezien heb. En ik kom er nu ook achter dat dit zijn dieptepunt is. Ik vind het serieus knap dat je zo'n lege film als dit kan maken met een speelduur van minstens 110 min. De kansen liggen voor het oprapen als je een film maakt over een alien invasie. Vooral als het leger erbij betrokken is. Bij Skyline hadden we te maken met een stel vervelende tieners in een flatgebouw, maar hier met het leger. Dus kom op dan met die epische slachtvelden tussen de mensen en de aliens, zou ik zeggen. Ter land, ter zee en in de lucht.

We volgen een groepje soldaten door de straten van L.A. en dat gewoon werkelijk 1,5 uur lang. Er wordt wel gevochten en er zijn explosies, maar het werd echt heel snel eentonig. Spanning is er ook niet en soldaten die continu wooooh roepen en yeaaaaah, maakt het er ook niet beter op. Kreeg soms het idee dat het voor hun gewoon een leuk groepsuitje was. De film probeert af en toe een emotioneel moment teweeg te brengen, maar ook dat doet de gemiddelde kijker waarschijnlijk helemaal niets.

Dit is gewoon professionele rommel. Michelle Rodriguez heeft in 2 min The Fast and the Furious meer diepgang dan in heel deze film. En Aaron Eckhart begon volgens mij tijdens het filmen ook langzaam te beseffen dat hij met iets heel stoms bezig is. Wat is er goed aan deze film? De special effects en het moment waarop hij is afgelopen. Uiteindelijk is Skyline nog een minder slechte film. Battle: Los Angeles mag uit mijn geheugen. Onee, dan loop ik het risico dat ik deze film weer ga kijken en dan zal het psychisch niet goed met me aflopen denk ik.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Flauwe, zoutloze film die met net iets teveel amerikaans patriottisme een smakeloze hap is.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Door alle negatieve reacties waren mijn verwachtingen niet al te hoog en in het begin met vervelende cameravoering dacht ik oh nee wat krijgen we nu, maar vanaf het moment dat de Aliens landen (robots...?) barst het spektakel los. Nu blijkt dat de schuddende camera opeens briljant werkt, wat een spectaculaire actie wordt er op het scherm getoverd met als hoogtepunt het laatste half uur. Dit is Black Hawk Down maar dan met aliens.

Natuurlijk, de film word een beetje genekt doordat de makers het schijnbaar nodig vonden om werkelijk elk mogelijk cliché in de film te stoppen, zelfs het verschrikkelijke 'briefje voor vrouwlief' word misbruikt voor een poging een beetje emotionele waarde aan de film toe te voegen. Gelukkig ben je momenten als dit na 2 minuten alweer vergeten omdat de actie dan inmiddels al weer volop bezig is.

Aaron Eckhart is overtuigend genoeg als soldaat met ervaring en ook de andere acteurs doen wat ze moeten doen, maar daar blijft het dan ook wel een beetje bij. Voor de dialogen hoef je deze film ook niet te kijken maar het blijven natuurlijk soldaten, daar hoef je niet te al te veel van te verwachten . Ik had eerlijk gezegd verwacht heel veel vlaggengewapper te zien, maar dat gebeurde nauwelijks, natuurlijk word wel heel erg naar voren geschoven dat Mariniers de stoere mannen zijn maar eigenlijk vind ik dat ook wel logisch, je zet in een actie film je helden natuurlijk niet als een stelletje piepende zeurkouzen neer.

Kortom zeker geen perfecte film, maar als je 2 uur lang wilt genieten van het nodige schietwerk is deze film zeker een aanrader, ik zou hem wel in de bioscoop bekijken, denk dat thuis de impact van de scene's wat minder zal zijn. En dit is nou ook niet bepaald een film waarbij je bang hoeft te zijn dat er af en toe eens iemand door heen praat.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik had nog goede hoop voor Battle LA door een stel commentaren dat dit bestempelde als lekker fout en zo overdreven heroïsch dat je met ongeloof en tegelijk plezier naar het scherm kijkt. Lariekoek. Battle LA is werkelijk nergens zo over de top dat het een festijn wordt voor de liefhebber van de foute cinema. De fout ligt voornamelijk bij de cast, die gewoonweg personages presenteert die eigenlijk best geloofwaardig overkomen. De one-liners hadden nergens de impact zoals ze die hebben bij menig jaren '80 actie-vehikel en de koppen blijven je voor geen meter bij. Maar ook scriptgewijs gaat Battle LA volledig de fout in. Direct in de actie neerdenderen is zeker niet slecht, maar maak de actie dan ook gedenkwaardig. Battle LA heeft een vreselijk gebrek aan spanning en actie, waardoor het een vervelende zit wordt. Werkelijk geen enkele scène heeft mijn wenkbrauwen doen fronzen. Nee, dit was niet overdreven of fout genoeg om de minpunten te doen verdoezelen. Battle LA is gewoonweg een erg flauwe en inspiratieloze Alien Invasion-film. De andere Alien Invasion, Skyline, is met een veel kleiner budget uiteindelijk een veel betere film geworden.

avatar van Fantavisions

Fantavisions

Ik heb me tot 2/3e van de film kostelijk vermaakt. Het laatste deel was me ff iets te zoetsappig en eigenlijk zonde om een goed begin te verkloten met patriottistisch gezever aan het eind,waardoor ik niet meer op het puntje van mijn stoel zat. Al met al 3 sterren voor de erg goede actie scenes.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Geen bijzondere film.

De clichés vliegen je om de oren

Helaas volgende keer beter.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Een zeer leuke film om eens gezien hebben. Als fan van het SF-actiegenre was ik zeer benieuwd naar deze film. Ik heb niet het gevoel dat mijn verwachtigen voor 100% zijn ingevuld, maar toch was het een enorm spectaculaire film. De film komt meteen op gang en kent eigenlijk geen moment van rust. Het was eigenlijk een aaneenschakeling van vuurgevechten tussen de mensen en de buitenaardse wezens, wat ik best kon smaken. Er zaten enkele fraaie beelden in de film, waarbij ik in de eerste plaats denk aan de beelden van de verwoeste stad. De actiescènes zelf waren ook vermakelijk, maar soms vond ik het camerawerk wat storend. De beelden waren soms iets te chaotisch naar mijn zin, maar in het algemeen werd alles leuk in beeld gebracht.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Indrukwekkend.

Je kunt je er tegen verzetten maar zoiets zie je toch niet vaak. Net als bij District 9 vind ik zo'n grootschalige aanpak tegen buitenaardse wezens best bijzonder.

Acteerwerk was redelijk. Aaron Eckhart vond ik behoorlijk overtuigend. R&B zanger Ne-Yo was me niet opgevallen, dus dat zal ook wel snor zitten.

Het patriottisme komt een klein beetje terug, maar dat mag je onderhand wel verwachten van die hamburger-eters. Net zoals de Amerikaanse vlag die ik steeds weer aantref, ook daar kun je aan wennen. Al is het nog steeds ergelijk, maar so be it.

Ik vond het een beetje vreemd dat de o-zo-ervaren sergeant het zo moeilijk had toen die vader dood ging. Dat kon hij wel aan zien komen, en hij had zelf nog verteld dat er mannen onder hem gesneuveld waren dus hij had het al eerder meegemaakt.
De soldaat boven op het gebouw die om luchsteun moest roepen liet zichzelf gewoon opblazen. Terwijl hij instructies had gekregen om direct te vluchten (de aliens konden hem opsporen via zijn radio-signaal) bleef hij daar gewoon staan. ''We have three minutes'', riep hij nog... dat had 'ie beter kunnen zeggen als hij beneden was aangekomen.
Verder was het een beetje gek dat Michael met een handpistooltje zo'n Alien neerschoot, recht voor z'n neus.

Die strijkmuziek dreunt weer door en had minder gemogen.

Het is allemaal lekker rauw gefilmd, zorgt voor een stukje realisme.

Special-effects zagen er goed uit.

American flag.

Een aangename verassing, ondanks een paar slordigheden.

avatar van Theunissen

Gisteren dan uiteindelijk toch gezien (moest wel uitwijken naar België omdat hij bij ons niet meer draaide) en ik moet zeggen dat het me achteraf wel is meegevallen. Verhaal is best aardig en zeker het eerste uur is best boeiend en ook wel spannend. Jammer genoeg begint na een uur de overdreven sentimentele onzin en wordt het allemaal minder inclusief het verhaal. Viel me op dat deze film zeer soft is qua geweld. Er wordt vrijwel continue in geschoten maar exploderende hoofden, afgeschoten ledematen en heftige verwondingen zijn er niet te zien, het gaat er allemaal zeer netjes aan toe alsof we te maken hebben met een jaren 60 film. De special effects waren overigens dik in orde.

Al met al is dit wel een aardige film om te kijken. Verwacht wel niet veel van het acteerwerk want dat stelt maar weinig voor en echt veel dialogen zitten er niet in m.u.v. de sentimentele bullshit.