• 9.378.371 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

Cpl. Jason Lockett

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Behoorlijk slecht dit.

De kritieken dat dit over the top slecht was zorgde bij mij wel voor hoop en de aardige trailer deed daar nog een schepje boven op. Helaas, want Liebesman bakt er vrij weinig van. Heel de film is chaotisch en Liebesman lijkt vanaf het begin de controle helemaal kwijt te zijn. Vele niet werkende actiescenes en patriotische hero segmenten verder is daar nog niets aan veranderd. Ook de backstory van personages komt totaal niet uit de verf, en op elk vlak blijkt het schrijfwerk aan alle kanten te rommelen. De clichematige scenes maken het al vervelend maar eigenlijk is Battle: Los Angeles op elk vlak een vervelende zit. Echt met moeite deze uitgezeten.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Saaie en over-patriottische actie film vol met misplaatst sentiment, matig acteerwerk en slechte effecten.

Vooral het camerawerk (wat zogenaamd realisme moet brengen) is erg vervelend. In de actiescènes was het op z'n plaats geweest en zou het een toegevoegde waarde hebben, maar vanaf de eerste seconde wordt je vermoeid met overdreven schudden en inzoomen van het beeld. Terwijl het verhaal best voor een vermakelijke avond had kunnen zorgen, ligt de nadruk zo overduidelijk op het positief in beeld brengen van de militairen dat je haast overweegt om je op te geven.

Van acteren is weinig sprake, op de verplichte scenes tussen de actie door dan. Eckhart was de beste van het stel, wat met bijrollen van oa. Rodriguez niet zo heel lastig is. Nog een grote tegenvaller waren de effecten en de actiescènes, die nog niet in de schaduw mogen staan van bijv. Independence Day terwijl die al dik 15 jaar oud is inmiddels. Erg rommelig en totaal zonder enige beleid wordt er maar een beetje van zich af geschoten en zijn die keren dat er aliens in beeld komen haast lachwekkend. Tot op het eind moet er gewacht worden op wat shots van episch formaat waar deze film zich zo goed voor leent, maar helaas te laat om het enigszins goed te maken nog.

Flinke tegenvaller, ondanks dat de verwachtingen nul waren en de popcorn smaakte.

Geminste kans.

Batlle: LA heeft genoeg om tot een goeie film te komen, maar Liebesman springt niet spaarzaam genoeg om met de goede punten.

Eerste probleem is de lengte van de film. Meteen in de actie springen is prima. Dit soort cinema heeft weinig aan emotioneel gezwets, dus overdreven lange intros met vervelende introducties van personages doen enkel af aan films als deze. Maar als je meteen in de actie springt moet je dit wel 120 minuten proberen aanhouden, en Liebesman slaagt daar niet in. Halverwege belandt de film in een serieuze dip waar hij nooit meer uitkomt. Saaie, emo/patriotische momenten die een nogal nare yuck smaak achterlaten.

Tweede probleem is dat het hele einde wel érg belachelijk is. Een squad van een man of 7 die het hele moederschip gaan uitroeien. Het ding wordt amper bewaakt (er liepen misschien drie of vier aliens in de buurt?), daarna blijft de aanval van de aliens erg beperkt. Je zou verwachten dat ze hun enige sterktepunt toch iets beter zouden verdedigen.

Allemaal erg jammer, want de combinatie van het filmstijltje en de kwaliteit van de sfx zorgen voor een indrukwekkende setting. Ziet er tegenwoordig toch allemaal erg fijn en chaotisch uit. Gejank over het chaotisch camerawerk begrijp ik niet, visueel vond ik het best in orde. Al mis ik af en toe een klein beetje rust, een paar fetish-shots zouden zeker niet misstaan en weinig afdoen aan de beleving.

Begint dus best sterk, eerste uur is meer dan vermakelijk, maar daarna stort de film aardig in en duurt het nog te lang alvorens de end credits verschijnen.

Oh, en leuk voor LA trouwens, maar er zijn na afloop nog steeds 19 steden die onder vuur liggen, is dit nu een goed einde?

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Al dat gezeur over 'reclame voor het leger', alsjeblieft zeg. Wat verwacht je nou? Het is een sciencefiction actiefilm. En in deze film zie ik alles wat ik wil zien. Dikke actiescenes, aliens, moederschepen, keiharde wapens, stoere mannen en vrouwen en heldhaftige acties. Dat is ook het enige wat ik wil zien in een film als deze.

Ik hoef geen uitgediepte personages, want daarvoor kijk ik wel naar andere films die minder op actie gebaseerd zijn. Ik hoef geen plot om u tegen te zeggen, ik wil een verhaal wat lekker makkelijk wegkijkt en waarbij ik niet elk kwartier hoef te bedenken of ik nog wel weet waar het over gaat.

Het is gewoon popcornvermaak zoals het bedoeld is, een film die natuurlijk beter tot z'n recht komt op een bioscoopscherm dan op een TV maar absoluut overtuigd op actiegebied. Het leger staat centraal in de film, meer dan de alien invasie, en natuurlijk worden ze afgeschildert als helden, stuk voor stuk. Kan daar niet wakker van liggen. Dit soort jongens riskeren ook elke dag hun leven in Afghanistan of waar dan ook dus ere wie ere toekomt. Het zijn ook helden.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik vond er niks aan. Voeling met het verhaal had ik al niet... verder Parkinson-camerawerk en het nodige "we are the best because we're marines" flauwekul (zichzelf opblazen e.d.) . Dit is een film die zo oppervlakkig is als maar kan met een duidelijk B-film gehalte. Verwonderlijk dat deze in de zalen is uitgekomen. Slecht!

avatar van DVD-T

DVD-T

Patriotische film natuurlijk, maar heb me er niet aan kunnen storen. Ik had niet hele hoge verwachtingen, dus de film heeft me positief verrast.

De alien invasion films doen het over het algemeen goed bij mij. Battle L.A. keek ik dan ook erg anar uit door de sterke trailers. Toch had ik wel gehoopt om meer van de invasie te zien. Een enkel mooi shotje dat ze op aarde landen, of beter gezegd neerstorten, en meer is het ook niet. Wel mooi en origineel gedaan. Het shot vanuit de heli is prachtig gedaan. Het Amerikaanse leger en Amerika zelf worden natuurlijk weer de hemel ingeprezen. Amerikanen zijn daar nu eenmaal heel goed in, en dat kun je wel verwachten in dit soort films, maar als een leger zo tot je beschikking kan/wil staan moet je er toch ook gebruik van maken. Dit was voor mij echter nergens echt storend, en ik heb me dan ook meer dan prima vermaakt met het schieten op en het opblazen van aliens en zo veel mogelijk kapot maken van een stad. Puur popcorn vermaak. De film is een beetje, zoals vaker aangegeven, een kruising tussen Independence Day en Black Hawk Down. En dat is best goed gelukt. Het rommelige camera werk past perfect bij de film, al wil het in sommige scènes nogal wat onoverzichtelijk zijn. Dat geld ook voor de 20 personages die je niet uit elkaar kan halen. Tevens krijg je ook geen enkele binding met hen. Acteerwerk is verder ook niet hoogstaand, en Eckhart doet het soms lachwekkend slecht, maar dat mag de pret niet drukken.

Leuke alien invasion film, waarin genopeg wordt geknald en opgeblazen. De film bevat ook een erg goede sounddesign, en de muziek is lekker bombastisch. Prima vermaak.

avatar van otherfool

otherfool

Een opgepimpte Independence Day, inclusief luidruchtige effecten, een hoop over the top patriotisme en opofferingsgezindheid met als bonus een saluerend kindje (bah). Daar valt misschien allemaal nog wel doorheen te kijken, maar de actie is chaotisch en niet geweldig in beeld gebracht, had graag meer overzicht gewild. Eckhart is verloren in al dit geweld, en de film is in no time weer vergeten. Geen lekkere blockbuster, teleurstelling.

2*.

avatar van Birdskull

Birdskull

Ik heb de film net gekeken zonder ondertiteling. En afgezien van de buitenlandse reporters kon ik verder alles goed volgen. Natuurlijk is het niet moeilijk, want het meeste van de tijd roepen ze "Schieten", "Terug trekken" etc.

Dit is een typische sci-fi oorlogsfilm. Veel schiet en knalwerk, rare aliens (alle aliens zijn raar ongeacht in wat voor vorm dan ook), UFO's en veel paniek.

Ongeacht of het acteerwerk volgens sommige niet deugt, vond ik er niks op aan te merken. Ik werd meegesleurd met emoties en als vrouw zijnde heb ik wat tranen laten vallen.

Special effect heb ik ook niet wat op aan te merken, zo ook niet op hoe het gefilmd is. Het is een oorlogsfilm en in een oorlog ontstaat er paniek, daarom ook soms de paniekerige beelden.

Al met al vond ik het een onwijs goede film vol met inspiratie (dan wel als enige minpunt op het leger gericht). Als puntje bij paaltje komt en er zou op dit moment iets gebeuren keren wij ons ook onze hoop op het leger, maar goed.

Misschien komt dat ook, omdat ik maar weinig oorlogsfilms kijk. Afgezien van District 9 en Independence day. Ik heb zelfs Skyline gezien en vond hem wel vermakelijk om te kijken.

Eckhart is inderdaad niet echt heel erg op z'n plaats in dit bovenal luidruchtige, maar door de vele actie toch best vermakelijke filmpje.

Je moet echt geen seconde stil staan bij het patriottische, militaristische sentimentele geneuzel want dan kun je een kotsbakje laten aanrukken, maar wat de pief-paf-poef betreft is het best in orde.

Ik vind overigens dat hier veel eerder oorlog als genre bij zou moeten staan dan Science fiction. In feite gaat het gewoon over het leger die een vijand bestrijd en vanuit die militaire kant bekeken. Dat het om aliens gaat is eigenlijk maar bijzaak.

En o ja, wanneer leren ze het nu eens die aliens niet zo op mensen te baseren, we zitten niet meer in de jaren '50.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Magere film.

Battle: Los Angeles gaat uit van een interessant concept. Het is een ding om militairen te zien vechten in de woestijn, het is iets heel anders om dat te zien in een woonwijk. Wat dat betreft is het eerste deel van de film geslaagd. De beklemmende sfeer van onzekerheid in een vertrouwde omgeving werkt goed. Het levert vermakelijke actiescenes op. Pas als de film een poging doet om het grootser aan te pakken faalt deze echt.
De introductie van vele personages aan het begin van de film was echter ook al een misstap. Het is duidelijk dat niet iedereen de eindstreep zal halen maar door de overvloed aan mogelijkheden doe je als kijker ook geen poging om ze aardig te vinden. De geforceerde verhaallijnen van toekomstige bruiloften, verloren broers en een slechte reputatie vallen geheel uit de toon. Later, met de introductie van burgers, wordt het er niet beter op. Battle: Los Angeles spendeert een groot deel van de veel te lange speelduur met het lekker rondknallen en wegrennen. Dat is op zich prima voor een grote blockbuster met vette special effects, maar juist omdat er continue het idee heerst dat er iets groots aan komt, slaagt de film totaal niet. Er is aan die kant een gebrek aan overweldigende actiescenes, over-the-top ontploffingen en confrontaties. Aan de andere kant is er niet genoeg verhaallijn om het interessant te houden.
De film heeft een interessant concept en een aardig einde (origineel om Rodriguez te laten leven, ook), maar daar blijft het bij. Verder valt de film precies tussen de regels van hersenloos popcorn vermaak en sterk geplotte blockbusters in.

avatar van 606

Heb eerlijk gezegd best wel genoten hou ook wel van dit soort invasion gebeuren.

Goede effecten en het hoop schiet werk was ook prima te doen.

Verhaal is simpel en acteren redelijk.

3,5 ster

avatar van TinkerTex

TinkerTex

De trailer zag er veelbelovend uit. Het uiteindelijke resultaat begint gaaf, maar vervalt dan tot een standaard sci-fi actiefilm. Desondanks vette effecten en daarmee prima uit te zitten.

avatar van Keane1983

Keane1983

SFX zien er erg mooi uit.

Verhaal is matig tot slecht. Na vanhand dat ze zo snel moeten zijn, zit er op bepaalde stukken totaal geen vaart in het geheel. Voelt allemaal zeer rommelig aan.

Camerawerk is ook netjes, lekker rauw...overigens wel goed te volgen.

Acteerwerk is niet van iedere speler goed, soms komt alles net iets te geforceerd over.

De film kent voor mijn gevoel te veel "sentimentele" scenes, waardoor de film mij niet bleef boeien.

Score is prachtig, maar niet voor deze film....ook net iets te sentimeneel, had hier ook graag wat meer pit in gehad.

Duidelijk een popcornfilm waarbij je je verstand op nul moet zetten en gewoon kijken.

Al met al wel aardig, maar voor mij geen tweede keer kijken waard.

Van mij een 3.0*

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Een redelijke film die ik snel weer zal vergeten..

even de punten op een rij:

+ redelijk vermakelijk

- amerikaanse cow boy's

een nipte 3 sterren..

avatar van -aad-

-aad-

Film was nogal een tegenvaller. Het begin is wel goed, het begin heeft zeker een lekkere sfeer. Richting het einde het einde slaat nergens meer op. Ze vinden een schip onder de grond, hoe komt die daar? Gejat van War of the Worlds. Ze slopen een van de aliens waar ze een eeuwigheid mee bezig zijn en dan vinden ze z'n zwakke plek voor kogels (yeah right als je zo lang bezig bent). Veel merk je daar vervolgens niet van, aliens schieten ze net zo makkelijk neer als ervoor. Veel verhaal heeft de film daarnaast niet.

avatar van Onslaught

Onslaught

Hoe langer de film duurde, hoe slechter het werd...

Actie, daar zit deze film vol mee, maar een redelijk verhaal ontbreekt op alle vlakken. Als ze de film dan ook nog eens vol met clichés stoppen dan is voor mij de lol er heel snel af.

De film had van mij ook wel wat meer aandacht op de aliens mogen vestigen.

avatar van Gman2oo6

Gman2oo6

lagaiske schreef:

Ik sluit me hier volledig bij aan.Ook ik begrijp niet waarom deze film door vele mensen met de grond gelijk gemaakt wordt!Heb me prima vermaakt bij de film!

En ook ik sluit mij bij jou verhaal aan

SFX was gewoon goed en het camera werk doet een beetje denken aan cloverfield !!

gewoon een dikke 4

avatar van jipt

jipt

Behoorlijk knap gemaakt, maar daar blijft het bij. Begon allemaal wel lekker en ik werd meteen de actie in gesleurd, maar na mate de film vorderde begon het vervelende vormen aan te nemen. Vooral door het overdreven patriottisme en de extreem oppervlakkige personages bleef het allemaal veel te ver van mijn bed staan. Het geheel neemt zichzelf ook veel te serieus, het hele gebeuren is natuurlijk veel te ongeloofwaardig. kleine 3* dan voor de toch wel constant leipe actie en mooie effecten.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Aardige film die alleen iedere diepgang mist. Op zich niet erg maar er is geen kop en geen staart. Bij een film die draait om 1 fictieve veldslag hoort wel wat uitleg. Verder zijn dit van alle alien invasion films wel de zwakste aliens, ze zijn minder spannend, minder slim, minder geavanceerd. En op het laatst, als het team een succesje boekt en het aan de rest van de wereld wordt doorgegeven, is er in tegenstelling tot bijv Independence Day niet eens echt een clou. Gewoon een raketje schieten en zorgen dat die zijn doel raakt. GOH BEDANKT, DAAR HAD DE REST VAN DE WERELD NOG NIET AAN GEDACHT!

2,5 sterren

avatar van Minotaures

Minotaures

''Retreat? Hell. We just got here.''

Een film met weinig verhaal, maar met veel actie.

Uitzonderlijk hoge verwachtingen had ik hier niet, vanwege zo'n teleurstellend, slechte score en zware kritische meningen... Maar dat viel allemaal mee.

Het verhaal... Die is er zowat niet. De film begint er meteen mee, zonder enig uitleg of wat dan ook. Enkel op een aantal theorieën waarom ze de aarde aanvallen en that's it. Het gaat eigenlijk om het verdedigen van Los Angeles en in dit geval zijn de orders van een eenheid - wat de kijker volgt - het terughalen van burgers diep in gebieden die de vijandelijke troepen controlleren. En dat allemaal binnen een zeer beperkte tijd voordat alles wordt gebombardeerd.

Het uitdunnen van de Rangers gebeurde zowat na één confrontatie met de veel te superieure en vrij onoverwinnelijke vijand. Tot er een groepje Rangers van minder dan 10 man bestond, kon hun zoektocht verder zonder de overige 'naamloze' Rangers. Gelukkig volg je nu de militairen tijdens een buitenaardse invasie en geen vluchtende burgers, dat is weer een ander perspectief van deze film.

De gevechten zien er nog best netjes uit. Het zijn goed bij te houden en te volgen, ook heb je beelden van een klein panorama van een slagveld en blijft het camerawerk niet alleen op 'over de schouders van de acteurs'. Helaas zie je alleen weinig weerstand in Los Angeles, tijdens het hele film kwam Eckhart's eenheid éénmaal een Abrams-tank met een halve dozijn mannen tegen op de snelweg, die binnen no-time door een bestuurbare artillerie van de vijand werden gesloopt. Er is dus wel degelijk wat verzet van overgebleven eenheden in de stad.

Je blijft het wel in genoeg films zien, maar dat lijkt me vrij logisch; tijdens elk luchtaanval probeert de vijand een wat kleinere en onbelangrijke gevechtsvliegtuig op te offeren tijdens een raketaanval. Enige verschil is dat er nog een 'moederschip' aanwezig is per stad die een soort van basis vormt en zo troepen, wapens en andere gevechtsmiddelen levert en bestuurt. Wat ik toch een beetje jammer vind is dat ze de alien-oorlogsmiddelen niet zo uitgebreid hadden als bijv. de wezens in de Halo-reeks. Met verschillende tanks, uitgebreide selectie van raket- of plasmawapens, zware tot wat lichtere grondwagens en luchtkracht. Hopen dat dat ooit voor elkaar komt in de game-verfilming, dan wordt dat i.i.g. goedgemaakt.

De personages leken mij op gewone G.I.'s, soldaten met kinderen en gezinnen. De meeste zijn onervaren en worden als Russen in Stalingrad op een superieure vijand gestuurd met kennis over oorlogen. Een enkeling hier hebben wat meer actie gezien en weten hun hoofd vrij koel te houden, terwijl de rest van hun peleton in het nergens schiet en door elkaar heen rennen. Prima gedaan, want tijdens oorlogen bestaat er niets anders dan paniek en chaos. Gelukkig komt er een kleine versterking tijdens hun 'verblijf' in L.A. door een andere eenheid waar Rodriguez een deel uitmaakt, uiteraard heeft die enne eenheid ook meer dan de helft van haar manschappen verloren en is de versterking vrij beperkt. Toch staat zo'n uniform Rodriguez wel. Met zulk soort rollen is zij wel bekend, want ook in Resident Evil komt zij als bikkelharde commando in voor. Een bad ass chick dus.

Naast de soldaten, heb je natuurlijk een aantal burgers. Ik had eigenlijk op meer mensen gerekend die ze zouden redden en hun reden waarom ze daar waren. Je hebt zo een vader en zijn zoon, een vrouw en haar 2 nichtjes... Elk mensenleven telt, maar om nou meer dan de helft van je eenheid te verliezen, om bij de gewezen plek te arriveren om een handjevol mensen te vinden zou ik me toch afvragen waarvoor je het hebt gedaan. Aan de andere kant is het wel beter om te weten dat de meeste mensen in L.A. er zonder kleerscheur zijn gevlucht.

De special effects waren niet ongelofelijk mooi, maar voldoende om de film op gang te houden en het enigszins op een vermakelijk-gehalte te krijgen. De aliens zien er niet bijzonder mooi uit, het concept van hun was ook niet geweldig. Na genoeg invasie-films te hebben gezien, heb je zowat elk concept al gehad en het blijft voelen alsof in elke film de aliens hetzelfde uitzien. Dat geldt ook voor hun schepen en 'drones'. De zwakte van de aliens was duidelijk, ergens in de buurt van hun hart. Dat merk je ook. Voordat ze zo'n alien onderzochten, werden ze ingemaakt en na hun zwakke plek te hebben gevonden konden G.I.'s gewoon met hun M9-pistool een aantal uitschakelen zonder een schram op te lopen... Daar heeft ook behoorlijk wat 'denkwerk' in gezeten. De kills van een aantal soldaten waren ook niet zo super, ook niet gehoeven trouwens. De meeste werden eigenlijk gewoon opgeblazen, terwijl anderen gewoon neer werden geschoten door aliens. Ook niets mis mee, alleen mochten er wat mij betreft meer dood, want na de 'naamloze' figuranten, vonden slechts 3 - 4 hoofdsoldaten de dood. Er bleven meer dan 5 over, geloof ik. Dat mocht wat mij betreft naar 3 of zelfs 2 worden geschakeld.

Wat de meeste hier als minpunten noemen zijn toch de veelvoorkommende clichés, Amerikaanse macho-Rangers en overdreven patriottisme. Dat viel mij ook op en daar zie ik ook geen pluspunt in voor. Daarnaast zit Eckhart's personage raar in elkaar, want na de dood van een burger, gebeurt er iets met Eckhart, maar als je ietsje meer dan een uur geleden kijkt, waar 3/4e van z'n soldaten na een confrontatie worden uitgedund, lijkt die zo koel en helder als een knalgroene kikker. Dat zijn toch momenten waar je met je wenkbrauwen van fronst.

Zoals vele, herkende ik ook vele punten bij de wat oudere films met alien-invasie als thema; Independence Day, War of the Worlds, Skyline en nog enkele anderen. Absoluut niets mis mee, maar wel opmerkelijk om bepaalde factoren en gebeurtenissen in vrijwel elk film met hetzelfde thema terug te vinden.

Toch nog mee vermaakt, want deze film heeft best een goed tempo, aardige gevechten en confrontatie's, bijzondere locatie's om een oorlog te voeren (woonwijken en centra's) en een hoop technologie. De speelduur duurde wel aan de langere kant, maar ik neem liever een langere speelduur voor lief om met wat simpele factoren mee vermaakt te worden dan een hoogst-intelligente alien-invasie film met een verborgen boodschappen, clou's en een ijzersterk verhaal van 80 minuten...

Zoals al eerder vermeld; ''Been there, done that.''

avatar van filmamator

filmamator

Redelijke actie verpakt in een wat minder verhaal.

Redelijk.

avatar van Zeriel

Zeriel

Wat een verschrikkelijke film. Vanaf de eerste minuut is het van dik hout zaagt men planken. Vlees nog vis is het. Een tot filmdoek opgeblazen game-flick. De film bevat werkelijk niks origineels of opzienbarends. En is een kwelling om naar te kijken. De Aliens hadden net zo goed Taliban strijders kunnen zijn of willekeurig wat. Want het gaat puur om de marines die voor elkaar door het vuur gaan en het homeland verdedigen.

Overduidelijk een film die met hulp van en met goedkeuring door het Amerikaanse leger is gemaakt. Dat hoeft niet persé slecht uit te pakken.zoals Black Hawk Dawn bewijst. Maar dit is pure schaamteloze marine-core propaganda, met alle clichés en typische wee-makende muzak, met misbruik van verheerlijkende strijk en hobo klanken.

RuudC schreef:

Heb jij even mazzel. Deze film is namelijk niet patriotistisch.

Patriotistischer dan dit kan een film haast niet zijn.

avatar van Insignificance

Insignificance

Move, move, move. Go, go, go. Bla bla bla. Is het geen repeterend soldatenjargon, dan staat er wel eentje aan te geven waar het scenario zich bevindt of hoe erg de situatie is. Alsof je het als kijker zou kunnen vergeten of iets niet zou kunnen waarnemen. Het dendert maar wat voort zonder iets op poten te zetten, waardoor het al vrij snel faalt op alle vlakken. Ook potentieel spannende momentjes -het zou met deze setting, want die is best aardig, moeten lukken- worden veelal in de kiem gesmoord door een zwakke timing.

Het heldenrolletje van Eckhart (ugh..) met achterliggend drama (Not again!) en aanzwengelende muziek is zo schraal en gemakkelijk dat het bespottelijk wordt, om over het gedoe rondom die burgers maar te zwijgen. Was zoiets maar de insteek. Een dosis fout had het waarschijnlijk nog enigszins kunnen redden, maar die relativering is volledig afwezig met knap vervelende mariniers tot gevolg. Mijn support lag dan ook bij de buitenaardsen die tenminste nog enigszins cool zijn. In alle opzichten dan ook teleurstellend.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De film word hier ongewaardeerd maar ik vond hem nog best wel goed en ook een beetje mijn soort thema. Dit is dan wel weer een beetje overgenomen uit District 9 maar dan met de good old context. Dat Aliens de wereld gaan aanvallen, net zoals War of the Worlds. Maar hierin word het leger ingeschakeld om de strijd aan te gaan tegen de Aliens die LA willen bezetten. Wat volgt zijn wel een tal aan non-stop spectaculaire oorlogsscenes waar de kogels je om je oren vliegen (en de raygun-stralen van de Aliens) heel veel mooie beelden van de verwoeste LA, maar dan ook weer een hoop overdreven dramatische dingen dat wel even minder had gemogen. Het verhaal is natuurlijk heel simpel maar dat kan je ook wel verwachten. En ja, wat er verder is: Gewoon lekker op de bank, chips of popcorn, biertje of cola, en kijken maar.

avatar van namingway24

namingway24

Bombastische rotfilm met een irritante cameravoering en nietszeggende personages. De film gunt zichzelf en de kijker nauwelijks wat rust en het verhaaltje is flinterdun.

Ik heb een gruwelijke hekel aan overdreven pattriotisme en deze film heeft daar erg veel last van, en voor de personages voelde ik al helemaal niks. De special effects waren van een matig niveau en de muziek in combinatie van constante herrie werkten op den duur op mijn zenuwen.

Deze film duurt veel te lang en is gewoon niet leuk; laat maar zitten.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Mja.

Niet helemaal geslaagd. Über -Amerikaans heroïsme, wat nepsentimentaliteit en veel geschiet: da's ongeveer de samenvatting van dit sci-fi vehikel. Dat had ik ook verwacht, geen probleem dus. Wat ik echter niet verwachtte en me erg tegenviel was de slordige en warrige regie van de actie-scènes. Film duurt ook een half uur te lang. Op de langen duur had ik het allemaal wel gezien. Aliendesign was ook maar pover, een soort van District 9, maar dan hoe het niet moet.

Al bij al dus niet erg geslaagd maar okee voor een keertje.

avatar van Awake78

Awake78

Call of Duty meets Gears of War

Vond hem wel geinig. Lekkere actie en special effects. Ja en dan ben ik toch weer zo'n zeikerd die het jammer vond dat we niet veel meer over de aliens en hun doel te weten kwamen. Ja ze kwamen voor ons water...en verder...?. Maar verder, tja gewoon lekker achtbanen anderhalf uur lang en niet teveel nadenken. Ok, misschien waar de aliens vandaan kwamen dan

avatar van dammit

dammit

Gister gezien, had veel verhalen over gehoord dus was toch wel benieuwd en moet zeggen.ik vind het een goede film, lekker spannend en die camera die mee beweegt het ziet er wel lekker chaotisch uit. Was leuk om te zien!

avatar van scorsese

War of the Worlds meets Black Hawk Down

Matige film waarin een legereenheid een alien-invasie probeert te stoppen. Een globale invasie, maar de strijd uit de film speelt zich op kleinere schaal af. Ook al worden op het begin een dozijn personages geïntroduceerd, er zit geen enkele boeiende tussen. Flink wat actie met flink wat schieten en explosies gefilmd in een documentaire achtige stijl

avatar van roeman

roeman

Waar hebben we dit verhaal meer gezien in de bios of op dvd? Oja, Vietnam, WOII, Irak, Afganistan, helaas zijn deze 4 waar gebeurd en Battle LA niet of nog niet voor believers onder ons.

Het is niet niets, held zijn in het Amerikaanse leger. Je moet niet allen goed voor je hondje en kinderen zijn, neeee je moet ook nog goed kunnen schieten en een zo hoog iq hebben dat je precies weet hoe je de vijand uit moet schakelen.

Kom op zeg, kunnen ze nu echt niets beter bedenken.

De "aliens" zien er niet uit. Het verhaal is volledig uitgeput en leeggezogen, (zoiets van been there, done that), misschien wel door aliens?

De acteurs spelen op automatische pilot, je krijgt absoluut geen sympathie met hen.

En zou iemand, alstublieft iemand kan me niet schelen wie, diegene die de handheld camera (op)nieuw heeft uitgevonden met die aliens mee willen sturen de ruimte in. Wat is dat vreselijk zeg.

Ik ben dol op SF, vooral met aliens heerlijk, maar nee deze film kan mij niet bekoren in geen enkel opzicht. Laten we zeggen een 1* voor de moeite.