• 9.371.528 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

William Martinez

Cpl. Lee Imlay

Pfc. Shaun Lenihan

Kathy Martinez

Cpl. Jason Lockett

avatar van mrklm

mrklm

Een dag nadat veelvuldig gedecoreerde sergeant Michael Nantaz [Aaron Eckhart] heeft besloten zich alleen nog maar bezig te houden met het trainen van nieuwe rekruten, trekt het leger zijn verzoek in wanneer duidelijk wordt dat meteoren op 8 verschillende plaatsen in de VS in zullen slaan. Wat een reddingsoperatie had moeten zijn ontaardt in een veldslag wanneer de meteoren vijandige buitenaardse wezens met zich mee blijken te dragen. De altijd charismatische Eckhart is perfect gecast als de veteraan die al zijn intuïtie en ervaring gebruikt om een volstrekt onvoorspelbare vijand te verslaan en Rodriguez bewijst nog opnieuw waarom ze tot de beste vrouwelijke actiehelden van haar generatie behoort. Het verhaal is simpel maar een hoog tempo en dynamisch gefilmde en gemonteerde actiescènes zorgen voor een aangename verhoogde dosis adrenaline.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een non stop aktie sciencefiction film.

De cast is uitstekend, en de hoofdrol speler Aaron Eckhart is een fantastische acteur.

De aktie is soms wel wat erg veel, van het goede.

Soms een beetje teveel zelfs.

Maar deze film dendert door in explosieve akties.

Ook de film muziek is goed.

Echter het einde had, beter afgewerkt moeten worden

Verder een prima film.

avatar van Forrest001

Forrest001

Prima film. Het is een van de weinige films met een alien invasie die voornamelijk wordt uitgevochten met een grondoorlog. In een gelijkaardige film als Independance Day gaat het vooral, zo niet uitsluitend, om een luchtoorlog. Ook audiovisueel valt er weinig te klagen. Het geluid is krachtig, de cgi is op orde, de aliens zien er wat apart uit, maar ja, wie weet hoe een alien er uitziet. Goed gevonden vind ik de wapens van de aliens. Vooral de luchtmacht, met name de robots die uit meerdere segmenten bestaan en kunnen opereren als geheel en in delen. Maar ook de grondwapens, zoals een machine die een soort energieveld opbouwt.

Het is een film met Amerikaanse mariniers, dus is het patriottisch en heroïsch, (en natuurlijk winnen ze uiteindelijk) dat kan je vooraf verwachten. Tegelijkertijd zijn de verliezen van het peloton in kwestie vrij fors en is het niet zo dat ze er zonder schade vanaf komen.

Het is een film met veel tempo, met de nodige rustmomenten waardoor het niet zo is dat je aan een aaneenschakeling van actie zit te kijken.

Voor mij een 4 uit 5 ****

avatar van belita

belita

Ik moet toegeven dat we de film hier nog niet gezien hebben, dus helaas daarover geen zinnig oordeel kunnen geven. Wat wél intrigerend is, is het feit dat de een het een prima film vindt en een ander weer niet. Met alle respect jongens en meisjes : dat kán niet. Smaken verschillen da's duidelijk, maar de argumenten omtrent het wel dan niet goed vinden van de film kunnen écht niet.