• 9.375.060 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

William Martinez

Cpl. Lee Imlay

Pfc. Shaun Lenihan

Kathy Martinez

Cpl. Jason Lockett

avatar van elkeds

elkeds

Ik wist helemaal niet wat ik moest verwachten van deze film. Maar, hij heeft me toch wel aangenaam verrast

avatar van bluewine

bluewine

1e 10 min kijken en de laatste, is genoeg!

avatar van DwarreI

DwarreI

Deze film in het vliegtuig bekeken.

Nu kan ik over het algemeen in een vliegtuig niet bepaald comfortabel zitten (ik ben twee meter lang), dus van slapen komt het meestal al helemaal niet. Blijven er twee keuzes over, tussen de karige magnetronmaaltijden door uit het raampje staren of films kijken uit het mediasysteem in de rugleuning van de passagier voor je.

Als filmliefhebber met een voorkeur voor vernieuwende en obscure cinema kom je er al snel achter dat de keuze hierin uitermate beperkt is. Dus dan ga je maar films kijken die je normaal gesproken links laat liggen en waarvan je nagenoeg zeker kunt zijn dat ze je niet al te best zullen bevallen..

Nu was ik al enigszins in een apocalyptische mood gebracht voordat ik aan deze rolprent begon aangezien ik me ervoor aan twee best inventieve aktiethrillers gewaagd had, namelijk Cloverfield en District 9, welke allebei best het kijken waard waren..

Ik hoopte dus op een prettige voortzetting in deze lijn. Maar helaas, een overdaad aan explosies en special effects kan de afwezigheid van een script in deze film niet verbergen. De inspiratieloosheid van dit wanproduct heeft ervoor gezorgd dat ik halverwege de film in mijn economy class stoeltje in slaap gevallen ben. Tot ik plots wakker werd gemaakt door de stewardess om mijn gordel vast te maken voor de landing op, jawel, Los Angeles International Airport.

avatar van bladerunner63

bladerunner63

de zoveelste factory-line crap....geeuw...fast forward again...triestig

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks de vele slechte kritieken die ik over deze film lees, vond ik hem toch wel best meevallen.

Veel oorlogsactie, die ook gesitueerd had kunnen worden in het hedendaags Irak, maar wellicht om de spektakelwaarde te verhogen heeft men als vijand voor aliens gekozen.

Veel clichés in deze prent, weinig vernieuwing, maar kan toch niet zeggen dat ik me heb verveeld, integendeel.

avatar van robinb

robinb

toch wel een erg aardige film. in het begin even wennen met de irritante manier van filmen, maar daardoor doet alles wel erg realistisch aan.

Actie scenes zagen er prima uit en acteerprestaties waren goed genoeg. Toch ontbrak er iets aan deze film, het was allemaal wat te gemakkelijk en simpel in elkaar gezet kwa verhaal waardoor het net geen topper is geworden voor mij

avatar van missy85

missy85

Dit nou een film die mij totaal niet kan boeien, maar 3 minuten ben ik al wat anders gaan doen..

avatar van tapilatu

tapilatu

vermakelijke film op de brakke zondag! De personages en het verhaal zeer cliche, alleen mag dat best bij een SF-oorlog op aarde. Als ik het met War of the worlds,indenpendence day en cloverfield ga vergelijken is dit toch de minste.

+ aktie en special effects

- te cliche en niet vernieuwend

Wie een film kan opnoemen in dit genre die het allemaal beter verteld,brengt,acteerd etc etc speak out!

avatar van mnrk

mnrk

Let's take back L.A

Dit was toch wel een leuke actie film...natuurlijk is er goed gekeken naar de voorgangers ( ID, Cloverfield en War of the Worlds )...wat het verhaal niet origineel maakt.

De actie was wel gewoon in orde en de special effects zagen er goed uit, het acteerwerk was redelijk met toch wel een leuke cast.

avatar van morpheus31

morpheus31

Het is een leuke film als je zin hebt in een film waar je totaal niet bij na hoeft te denken, een overdaad van explosies heeft en geen script heeft. Dan zit je goed.

Daar had ik dus zin in, ik vond het dus wel een aardige film. Alleen dat overdreven patriotisme moet eens afgelopen zijn in de Amerikaanse (oorlogs)films

avatar van RuudC

RuudC

Heb jij even mazzel. Deze film is namelijk niet patriotistisch.

avatar van Meesters

Meesters

Voor de 2e keer gezien, en de film blijft me boeien, snap niet dat deze film zo slecht gerate wordt.

Ok ik ken betere films, maar veel meer slechtere.

Het acteerwerk en de muziekkeuze waren gewoon goed, niks op aan te merken.

1 puntje wat me wel opviel is, is tegen het einde van de film, het is pikken donker (snachts), ze gaan uit de helicopter op zoek naar het controlecenter, de mariniers zijn ondergronds en even later komen ze naar boven en de zon schijnt, lol.

Ach al met al een ruime voldoende.

Ik vind het raar dat mensen hem al na 10 min. of minder uitzetten, want dan vind ik niet dat je hem kunt beoordelen. Je moet de film toch eerst een kans geven! :O Het begin is altijd saai, dat heet de opbouw van de film!

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Spooky_Kirsti schreef:

Nou, ik ken anders weinig films waar ze er meteen zo stevig invliegen hoor.

avatar van filmamator

filmamator

Redelijke actie verpakt in een wat minder verhaal.

Redelijk.

avatar van Polsini

Polsini

deze film weet niet helemaal wat het is: een echte blockbuster volgestouwd met CGI of een B-film met de usual storyplot. Ik vond het een zeer vermakelijke film, altijd leuk om aliens af te knallen. Zeker wel spectaculaire effecten, maar verhaallijn is niet sterk noch origineel. Daarbij zeer voorspelbaar. Aaron Eckhart heeft betere rollen gespeeld, komt weinig overtuigend over als militair.

avatar van lottelouw

lottelouw

ik hou van dit genre..maar dit was een propagandafilm van

het amerikaanse leger voor laag opgeleidde amerikanen..

avatar van Benno08

Benno08

Heb me goed vermaakt door de aardige special effects en actie-scenes!

Aan de andere kant heb ik me wel gestoord aan de " oh wat zijn wij goed" USA army.

Na 15 minuten weet je al hoe de film zal eindigen!

Cliché filmpje,maar kijkt lekker weg.

avatar van Machete23

Machete23

ik vond het wel een aardige film.

avatar van freek1980

freek1980

bluewine schreef:

1e 10 min kijken en de laatste, is genoeg!

ja grapjas, dat geld dan voor bijna alle actiefilms; slechterikken vallen aan, de goeien winnen uiteindelijk.

Het gaat erom of je plezier hebt aan het kijken. Ik geef toe, het is geen topper, maar ik vind het wel een leuke wegkijker met een paar goede acteurs. Veel actie, de film verveeld niet gauw als je niet met de instelling gaat kijken om intellectueel verrast te worden.

avatar van movie-edje

movie-edje

Behoorlijk spannende , maar clicherijke oorlogs-film, met als enige riviant dat de vijand uit

buitenaardse wezens bestaat!

Najjo92

Wat is in godsnaam mis met deze film? Wat doen jullie eigenlijk tijdens een film? Soms denk ik dat iedereen een film bekijkt met papier en pen bij de hand en opschrijft wat goed en slecht is. Als je een film kijkt moet je niet denken, gewoon ontspannen en wil je toch denken of een super goed verhaal en ga dan National Geographic kijken of één of ander drama kijken. Maar wat verwacht je nu van een actiefilm? Kijk en ontspan iplv afkraken!

Ik vond dit een zeer goede film, goeie actie, je moest niet denken, gewoon ontspannen en kijken. Trouwens dit zou een beste een goede videogame kunnen zijn. Aliens afknallen? wie wil dit nu niet?

avatar van eltorro

eltorro

Nou speel de game zou ik zeggen, hopelijk ga je die bovenste paar zinnen nou niet bij elke actie film neerzetten.

Najjo92

Nee heb die trouwens al verwijderd, vond het wat ongepast om twee maal hetzelfde te zeggen... Maar toch vind ik sommige mensen te serieus... Zeker als ze zeggen, na 10m heb ik gestopt en wat slecht was die film, etc.

avatar van eltorro

eltorro

Klopt, 10 minuten is te snel om een oordeel te vellen over een film. Maar sommige films hebben soms zulke rare dingen dat het wel moet storren, zoals het eind van deze film. Maar serieus, de game van deze film is best wel leuk.

Najjo92

haha, ik wist niet eens dat er een videogame van bestond ik zei namelijk: het ZOU beste een goede game kunnen zijn(omdat het een eenvoudig principe is) maar blijkbaar bestaat die echt! haha maar heb hem nog nooit gespeeld

avatar van Zeriel

Zeriel

Wat een verschrikkelijke film. Vanaf de eerste minuut is het van dik hout zaagt men planken. Vlees nog vis is het. Een tot filmdoek opgeblazen game-flick. De film bevat werkelijk niks origineels of opzienbarends. En is een kwelling om naar te kijken. De Aliens hadden net zo goed Taliban strijders kunnen zijn of willekeurig wat. Want het gaat puur om de marines die voor elkaar door het vuur gaan en het homeland verdedigen.

Overduidelijk een film die met hulp van en met goedkeuring door het Amerikaanse leger is gemaakt. Dat hoeft niet persé slecht uit te pakken.zoals Black Hawk Dawn bewijst. Maar dit is pure schaamteloze marine-core propaganda, met alle clichés en typische wee-makende muzak, met misbruik van verheerlijkende strijk en hobo klanken.

RuudC schreef:

Heb jij even mazzel. Deze film is namelijk niet patriotistisch.

Patriotistischer dan dit kan een film haast niet zijn.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Independence Day?

avatar van Thomas83

Thomas83

Een zeer aangename verrassing. De trailer vond ik schitterend en de poster wist ik ook wel te waarderen, maar er is maar weinig positiefs gemeld over de film door de mensen die hem hebben gezien, hier op Moviemeter is dat niet anders. Bovendien lijkt het wel alsof ze tegenwoordig in Hollywood zelden nog in staat zijn om van die goede spektakelblockbusters te maken. Maar voor mij is dit er toch echt eentje. Ik heb zowaar echt genoten.

De film begint al vrij goed met die prachtige beelden van de aanval (dat soort grootse shots zien we verder helaas niet meer echt) en door amper tijd uit te trekken de personages te introduceren. Toch zijn deze wel een van de grootste zwakke punten aan de film, want het zijn er belachelijk veel en ze krijgen toch allemaal wat emotionele bagage mee. Heb er totaal geen problemen mee als er weinig uitgediept wordt in een film als deze, maar het wordt van mij wel een punt als ze wel een poging doen maar op zo'n halfslachtige en slechte manier. Ik verkies dat alleen nog wel altijd boven er daadwerkelijk aan het begin nog wat tijd in steken met een vergelijkbaar eindresultaat.

Zo'n Michelle Rodgriguez zit ook alleen maar in de film om (weer) de stoere chick te spelen, en niet meer dan dat. Eckhart is best een opvallende keuze van de casting maar vond ik zo slecht nog niet. De acteerprestaties zijn nooit bijzonder in de film en soms slecht, maar gek genoeg vond ik het nooit tenenkrommend slecht. Zoals ik het bombast ook nooit tenenkrommend vond. Het Amerikaans patriottisme ook niet, maar dat dat blijft ook nog erg beperkt voor een film als deze. Alleen de sentimentele scènes wisten me echt te tergen, maar goddank zijn ook dat er niet eens zo heel veel.

Visueel vind ik de film echt indrukwekkend. Eigenlijk altijd zijn de computerffecten vreselijk lelijk in films als deze en zie je ook steeds waar van green screens gebruik is gemaakt, maar hier ziet het er allemaal erg goed uit, is het goed verweven met de echte beelden. De geluidseffecten klinken ook erg lekker en de actie is zeer vermakelijk zonder uit te blinken. Vond het alleen jammer dat de aliens (die ik er net als hun voertuigen erg leuk uit vond zien) wel heel dom zijn in infanteriegevechten. Zo heeft de film hier en daar wel meer van die stupiditeiten, zoals bijvoorbeeld wanneer Eckhart uit zijn hoofd al die nummers van overleden soldaten opsomt), maar ach.

De decors vond ik er ook prima uitzien, al is het allemaal niet al te grootschalig, evenals de actie. Wat dat betreft verwacht je eigenlijk wat meer van een dergelijke film. Wat ik dan wel weer zeer positief vond is dat er niet van die debiele humor in de film is gestopt in de vorm van domme sidekicks en oneliners en zo. Muzikaal heeft de film weinig te bieden, maar het is allemaal in de actiescènes wel functioneel.

Was bang dat het gezien de lange speelduur een lange zit zou worden, maar ook dat viel me enorm mee. De tijd vloog eigenlijk voorbij. Al hadden ze dus wat gerust wat personages kunnen schrappen, waaronder die burgers. Maar ik vreesde eigenlijk dat Eckhart aan die vrouw gekoppeld zou worden en misschien zelfs dat kind dat zijn vader verloor zou adopteren (omdat er wel erg op werd gewezen hoe goed Eckhart wel niet met het kind was), maar goddank gebeurde dat niet. De laatste 45 minuten wordt het allemaal wel duidelijk wat minder, maar zonder dat ik op de klok liep te kijken. Het einde is wel wat al te sterk, zelfs dit soort films. 3.5*.

avatar van Lof78

Lof78

Lekkere wegkijk film... ennu voor het eerst worden de aliens eens niet uitgediept (hadden ze misschien ook niet het budget voor!)

Maar waarom moet er alweer een zanger (n dit geval Ne-Yo) zo nodig weer acteren...het was ook duidelijk dat hij zijn teksten er zangerig eruit gooide...

wel 3*** sterren.