Battle Los Angeles (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks
Releasedatum: 21 april 2011
Plot Battle Los Angeles
"It's not war. It's survival."
Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.
Michael Nantz
Kathy Martinez
Jessy
Cpl. Jason Lockett
Thomas83
Meestal is het een rapper, nu eens een R&B-zanger, ik vond het best origineel.
Angelo2
Lekkere popcorn alienwar movie of zoiets. Je kon al een beetje raden van tevoren dat het patriotisme hier hoogtij zou gaan vieren (vaak bij dit soort film) dus daar had ik me enigszins op voorbereid. Actiescenes waren mooi gefilmd maar nergens echt verassend of overdonderend. Leuk voor een avondje vermaak.
RuudC
Patriotistischer dan dit kan een film haast niet zijn. Voor de laatste keer dan maar weer. Patriottisme beketent niets meer of minder dan vaderlandsliefde. Amerikanen zijn er dol op, geef ik toe. Maar in deze film komt het nergens aan bod dat de hoofdpersonen zich op wat dan manier ook beter voelen dan buitenlanders. Independence Day is wel een mooi voorbeeld van een patriottistische film, met daarin als hoogtepunt het uitroepen van (de Amerikaanse) onafhankelijkheidsdag tot wereldfeest/herdenkingsdag. Daar zie je ook het 'kijk ons Amerikanen het eens goed doen'gevoel, terwijl Battle: Los Angeles juist het 'kijk ons mariniers het eens goed doen'gevoel. De competitie is juist van toepassing binnen het leger. Wat men binnen deze film als patriottistisch beschouwt is niets meer of minder dan overdreven vorm van heroïsme.
Zeriel
Nadrukkelijk Amerikaans heroisme wel te verstaan, dus patriottisme. In combinatie met propaganda voor het Amerikaanse leger.
De soldaten zijn Amerikanen die het homeland verdedigen , voor de duidelijkheid wordt er nog wat met de Amerikaanse vlag gezwaaid. Je kunt in deze film alleen maar aan de kant van de Amerikanen staan. De buitenlanders worden verbeeld door de aliens, en het staat buiten kijf dat zij de bad guys zijn. Het is patriottisme verpakt in Science Fiction. Moet je even doorheen prikken.
ExXxtreme
Al een geluk waren er aliens en droids anders bleven er alleen maar clichés en patriottisme over.
Eenmaal hier overheen gezet is het nog wel een middelmatige film. Ik vind vooral het eerste en het laatste stuk het storendste:
je hebt natuurlijk de onervaren overste die er niets van bakt en de ervaren 2de in rang die het
moet overnemen.
de heli met gewonden wordt natuurlijk neergehaald.
de alien dissectie om hun zwakke plek te vinden heb ik ook al eerder gezien.
en dan het hele einde waarbij de mariniers eigenlijk the final blow geven.
Het middenstuk is dus nog wel interessant: mariniers gaan dood, alien(s) gaan dood, nog meer mariniers gaan dood, mariniers geraken gewond, mariniers gaan dood, een droid wordt kapot geschoten, mariniers gaan dood, etc.,
Insignificance
Move, move, move. Go, go, go. Bla bla bla. Is het geen repeterend soldatenjargon, dan staat er wel eentje aan te geven waar het scenario zich bevindt of hoe erg de situatie is. Alsof je het als kijker zou kunnen vergeten of iets niet zou kunnen waarnemen. Het dendert maar wat voort zonder iets op poten te zetten, waardoor het al vrij snel faalt op alle vlakken. Ook potentieel spannende momentjes -het zou met deze setting, want die is best aardig, moeten lukken- worden veelal in de kiem gesmoord door een zwakke timing.
Het heldenrolletje van Eckhart (ugh..) met achterliggend drama (Not again!) en aanzwengelende muziek is zo schraal en gemakkelijk dat het bespottelijk wordt, om over het gedoe rondom die burgers maar te zwijgen. Was zoiets maar de insteek. Een dosis fout had het waarschijnlijk nog enigszins kunnen redden, maar die relativering is volledig afwezig met knap vervelende mariniers tot gevolg. Mijn support lag dan ook bij de buitenaardsen die tenminste nog enigszins cool zijn. In alle opzichten dan ook teleurstellend.
sinterklaas
De film word hier ongewaardeerd maar ik vond hem nog best wel goed en ook een beetje mijn soort thema. Dit is dan wel weer een beetje overgenomen uit District 9 maar dan met de good old context. Dat Aliens de wereld gaan aanvallen, net zoals War of the Worlds. Maar hierin word het leger ingeschakeld om de strijd aan te gaan tegen de Aliens die LA willen bezetten. Wat volgt zijn wel een tal aan non-stop spectaculaire oorlogsscenes waar de kogels je om je oren vliegen (en de raygun-stralen van de Aliens) heel veel mooie beelden van de verwoeste LA, maar dan ook weer een hoop overdreven dramatische dingen dat wel even minder had gemogen. Het verhaal is natuurlijk heel simpel maar dat kan je ook wel verwachten. En ja, wat er verder is: Gewoon lekker op de bank, chips of popcorn, biertje of cola, en kijken maar.
Seifer
Dat het een typische film was voor de verheerlijking van het Amerikaanse leger is iets wat je al had kunnen weten voordat de film in de bioscoop uit was. Het was juist de bedoeling om kameraadschap en de bijbehorende drama een grote rol te laten spelen in de film. Het slaat dan ook nergens op om de film om die reden af te kraken. Dat is hetzelfde als ik the notebook zou kijken, maar een 1 ga geven omdat er te veel drama en romantiek is zit (een tranentrekker). Ook die film is daarvoor bedoeld. Dat je er niet van houdt is een ander verhaal, meestal kijk je de film dan ook niet.
Insignificance
Ik kraak de film niet af op z'n ingrediënten, maar op het niveau van z'n ingrediënten. Ik gebruikte niet voor niks termen als schraal en gemakkelijk.
Rodger
hiep hiep hoera, Amerika heeft weer gewonnen..!!
dat gevoel had ik van deze film, en zeer rommelig..
Nee.. deze krijgt geen voldoende, er zijn vee betere gemaakt in deze genre..
1**
Martijnnn
hiep hiep hoera, Amerika heeft weer gewonnen..!!
dat gevoel had ik van deze film, en zeer rommelig..
Nee.. deze krijgt geen voldoende, er zijn vee betere gemaakt in deze genre..
1**
Independance day?
Ik ken weinig films met betere mens vs alien shootout-scenes. Ben benieuwd welke jij mij nog meer kunt aanraden.
namingway24
Bombastische rotfilm met een irritante cameravoering en nietszeggende personages. De film gunt zichzelf en de kijker nauwelijks wat rust en het verhaaltje is flinterdun.
Ik heb een gruwelijke hekel aan overdreven pattriotisme en deze film heeft daar erg veel last van, en voor de personages voelde ik al helemaal niks. De special effects waren van een matig niveau en de muziek in combinatie van constante herrie werkten op den duur op mijn zenuwen.
Deze film duurt veel te lang en is gewoon niet leuk; laat maar zitten.
killer13
het is overduidelijk dat deze film een no-brainer is. laat ik daar nou net af en toe wel eens van houden. er zijn meer dan genoeg shootouts en er is actie a volonté. het verhaal is inderdaad mager zoals hierboven een aantal keren word gezegd, maar laat ik me daar nu net niet aan ergeren. dit is het soort film dat helemaal geen moer geeft om een verhaal en alleen maar keiharde actie wil voorschotelen. en aangezien dat er in overvloed is vind ik het een meer dan geslaagde film. en wat dat patriotisme betreft, er is in mijn ogen niks mis met een beetje liefde voor het vaderland. This is lieutenant William Martinez. Echo company, 2nd batallion, fifth Marines. Hoorah!
Jawaddedadde
Mja.
Niet helemaal geslaagd. Über -Amerikaans heroïsme, wat nepsentimentaliteit en veel geschiet: da's ongeveer de samenvatting van dit sci-fi vehikel. Dat had ik ook verwacht, geen probleem dus. Wat ik echter niet verwachtte en me erg tegenviel was de slordige en warrige regie van de actie-scènes. Film duurt ook een half uur te lang. Op de langen duur had ik het allemaal wel gezien. Aliendesign was ook maar pover, een soort van District 9, maar dan hoe het niet moet.
Al bij al dus niet erg geslaagd maar okee voor een keertje.
Simoensk
Waardeloze film. Uitgezet halverwege. Dat mensen naar deze zooi kunnen kijken....
Omschrijving: actie/SF
In welk opzicht ben je teleurgesteld dan?
Awake78
Call of Duty meets Gears of War
Vond hem wel geinig. Lekkere actie en special effects. Ja en dan ben ik toch weer zo'n zeikerd die het jammer vond dat we niet veel meer over de aliens en hun doel te weten kwamen. Ja ze kwamen voor ons water...en verder...?. Maar verder, tja gewoon lekker achtbanen anderhalf uur lang en niet teveel nadenken. Ok, misschien waar de aliens vandaan kwamen dan
Martijnnn
Tja in de 2e helft wordt het ook pas echt leuk.
Fryce
Waar moet ik beginnen. Is dit een comedy? ...zo ja dan niet gelukt in mijn ogen. Ze hadden een goed budget, dus daar kan het niet aan liggen. Ok, ongeloofwaardig acteer werk. Ontzettend slechte dialogen/monologen echt om te janken. En dan het beeld, had wat kunnen zijn als ze een cameraman hadden genomen zonder parkinson. Man wat irritant. Deze film faalt in mijn ogen op alle fronten, heb lang moeten wachten op de aftiteling.
killer13
Tja in de 2e helft wordt het ook pas echt leuk.
inderdaad
dammit
Gister gezien, had veel verhalen over gehoord dus was toch wel benieuwd en moet zeggen.ik vind het een goede film, lekker spannend en die camera die mee beweegt het ziet er wel lekker chaotisch uit. Was leuk om te zien!
- 1990 stemmen
Wat een waardeloos stuk film....Met afstand het slechtste wat ik in jaren gezien heb
mitsykat
Heb m net gezien. Ik vond een goede film, en ook best spannend. Heb me goed geamuseerd!
want?
Want:
- Geen verhaallijn
- Tenenkrommend acteerwerk
- Lachwekkende clichés en emoties
- Verschrikkelijke dialogen
- Een cameravoering die zgn. voor realisme lijkt te moeten zorgen maar vooral chaos creërt en onvolkomenheden verbloemt
- Geen spanningsboog
- Geen spanning
- De hoofdrolspeler is een flat character
- Ongeloofwaardig (ja duh SF maar dat bedoel ik niet), want aan het begin zijn die aliens onoverwinnelijk, op het eind lopen de marines met een pistool nota bene, zonder dekking te zoeken op ze af en schieten ze neer
- Eén grote propagandafilm voor de US Marine Corps
To sum it up:
EDIT: en nu heb ik door deze reactie toch nóg weer een paar minuten tijd van mijn leven aan dit gedrocht verkwanseld
RuudC
Weer veel hol geblaat dus. Wat je allemaal wel niet uit je duim kan zuigen om je punt te moeten maken.
- 1990 stemmen
Hol geblaat? Uit je duim zuigen? Jij vraagt om een toelichting, die ik je vervolgens geef. Zou je aan kunnen geven wat de aard van de argumentatie dient te zijn opdat je het niet "hol" of "geblaat" vindt?
Eerlijk gezegd vind ik het nogal goedkoop van je dat je mij om onderbouwing vraagt en vervolgens antwoordt met een frase die minstens zo kort door de bocht is als mijn eerste reactie op deze film, en beweert dat ik "mijn punt moet maken". Dat punt maken is op jouw verzoek, kerel.
Derrick
Prima film voor dit genre .
Zak popcorn erbij en kijken maar . Voldoende actie en film verveelt niet .
eduard
Ongelooflijk met die special effects, sta er toch iedere keer weer van te kijken hoe echt het uitziet.
Maar de film begint spannend maar word te langdradig en boeit niet meer.
numb nuts
Lekkere popcorn alienwar movie
en hier ben ik het bijna mee eens
ik dacht zelf aan m&m"s aliens war lekker knallen
beetje drama
en ja humans will survive haha

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

That's It, That's All.

Fong Juk
Misdaad / Thriller, 2006

San Siu Lam Zi
Actie / Drama, 2011
saving the worldheldmarine corpschaosretirementsurvivormeteorspace invasionbuitenaards wezenslagveldoverlevingsergeantlos angeles, californiëstrijdbuitenaardse invasiedangeru.s. marineescapadeheroic missionevil alienchaos and mayhem