Battle Los Angeles (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks
Releasedatum: 21 april 2011
Bekijk via HBO Max
Plot Battle Los Angeles
"It's not war. It's survival."
Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.
Michael Nantz
Kathy Martinez
Jessy
Cpl. Jason Lockett
Machoclown
Vermakelijke film over onverzettelijke Amerikaanse mariniers tijdens een buitenaardse invasie.
Heerlijk om naar te kijken als je er van houd dan natuurlijk.
3,5 Ster!
Minotaures
Hol geblaat? Uit je duim zuigen? Jij vraagt om een toelichting, die ik je vervolgens geef. Zou je aan kunnen geven wat de aard van de argumentatie dient te zijn opdat je het niet "hol" of "geblaat" vindt?
Eerlijk gezegd vind ik het nogal goedkoop van je dat je mij om onderbouwing vraagt en vervolgens antwoordt met een frase die minstens zo kort door de bocht is als mijn eerste reactie op deze film, en beweert dat ik "mijn punt moet maken". Dat punt maken is op jouw verzoek, kerel.
Ondanks je cijfer, is het jouw gelijk.
Weer veel hol geblaat dus. Wat je allemaal wel niet uit je duim kan zuigen om je punt te moeten maken.
Hij heeft grotendeels anders helemaal gelijk.
RuudC
Dingen als 'geen verhaal', 'afgrijselijk acteerwerk' en 'geen spanning' is bij voorbaat al compleet gelul. Dat zijn van die makkelijke dingen die bij de gemiddelde Jan met de pet roept op het moment dat er negatief commentaar geleverd moet worden. Of het op de film van toepassing is, doet er helemaal niet toe. De dialogen zijn grotendeels soldatenjargon. Verwacht je dan een stukje Shakespeare? Oh, thy alien has shot me in my beloveth foot. Run and save your precious life for my sacrifice will be your escape from this hell. Donder op zeg.
Chaotisch camerawerk, kan me weinig beters verzinnen om een oorlogssituatie weer te geven. En platte karakters... Tja, het is een actiefilm. Ik zal voortaan bij elke romantische film klagen dat er geen actie in zit. Natuurlijk ga je niet diep in op de karakters, maar er zijn verdomd weinig films in het genre waarin het wel of beter gebeurt. Sommige kritiekpunten vind ik wel terecht, maar waar ik op reageerde, vind ik nog steeds hol geblaat.
Er zit ook een matig verhaal in, ze acteerden matig en het was inderdaad niet spannend. Je kan ook gewoon accepteren dat niemand iedereen deze film 4* waard vind. Het is beter dan Battleship, maar ook deze film is rommel.
RuudC
De waardering die je er aan geeft, is helemaal je eigen zaak. Daar lig ik echt geen seconde van wakker. Ik heb er vorig jaar in de bioscoop erg van genoten en ik heb daar wel degelijk spanning ervaren. Dat zal achter een laptopje waar je om de halve minuut even je facebook checkt ongetwijfeld anders zijn. Maar de meeste mensen spreken graag in extremen. Iets is of onsterfelijk goed. Voor een alieninvasionfilm vond ik het prima. Het verhaal is inderdaad wel matig en opgeblazen, maar dat kan je ook wel op je klompen aanvoelen met zo'n film. Ik heb er totaal geen moeite mee te accepteren dat veel mensen het niks vinden, maar geef op z'n minst degelijke argumentatie, en ga oa niet met termen strooien die in geen helemaal niet van toepassing zijn. Het patriottismegezeik is een mooi voorbeeld.
Wat is dat nou weer voor een matige opmerking over laptop en facebook? Je zegtvan niet, maar je komt wel degelijk wat gefrustreerd over tegen mensen die deze film matig of slecht vinden.
De argumenten zijn gegeven, dat jij ze niks vind is dan jouw ''probleem''.
Hectometerpaal
Wat een chaotisch camerawerk. Verder heeft deze film geen verhaal, afgrijselijk acteerwerk en voel ik geen enkele spanning.
Om over die platte characters maar te zwijgen.
Onsterfelijk slechte alien invasion flick boordevol patriottismegezeik.
Hectometerpaal
Wat een hol geblaat.
RuudC
De argumenten zijn gegeven, dat jij ze niks vind is dan jouw ''probleem''.
Gewoon om aan te geven dat er een flink verschil in beleving is. In de bioscoop ga je er echt voor zitten. Dat andere is weer een andere uiterste. Ik doe dat laatste ook wel eens hoor, al geef ik iedere film wel een kans. Als je deze film een 0,5 geeft, dan kan het niet anders dat je 'm verwart met de gelijknamige Asylumfilm. En dat geeft wel aan hoe goed er dan opgelet wordt. Verder klink ik misschien gefrustreerd, maar ik zit volkomen relaxed achter mijn eigen laptopje.
Wat een hol geblaat.
En jij bent zeker de leukste thuis?
Want deze film mag bij niemand een 0,5* waard zijn?
Als iemand dit normaal uit kan leggen, why not? Ik kan weer niet begrijpen dat je dit 4* geeft. Misschien komt het wel doordat je in de bios zat en iets geimponeerd was door het harde geluid en het grote scherm. Met zulke lulargumenten kan ik ook wel bij je aankomen, vind je ook niet leuk.
RuudC
Je mag 'm best geven hoor. Ik denk wel dat veel mensen het te makkelijk doen. We leven verder in een vrij land, en ik zal je verder echt niet tegenhouden. Ik kan alleen ook wel eens op een vrij botte manier reageren. Dat behoort tot datzelfde recht, maar gefrustreerd? Misschien voor een seconde. Over het algemeen ben ik de rust zelve. Een groot scherm vind ik heerlijk, maar naar de pathe neem ik bij dit soort films makkelijk oordopjes mee
Ik geef hem niet, want ik vind de film ook weer geen absolute bagger. Maar iemand anders mag hem best geven en kan best gelijk hebben bij een goede uitleg.
RuudC
Helemaal mee eens, maar in dit voorbeeld ga ik niet akkoord met de uitleg van de desbetreffende user. Dit is natuurlijk wel de plaats voor discussies. Ik geloof dat ik na zo'n commentaar toentertijd geen zin had om er verder op in te gaan.
Waarom mogen hier kritieken als matig acteerwerk, gebrek aan spanning en overdreven patriotisme niet gelden?
RuudC
Dat mag best. Zo klinkt het ook genuanceerd, maar ik reageerde op iemand die sprak van "Tenenkrommend acteerwerk" en "Geen spanning". Daar zit wel een heel duidelijk verschil in. Bovendien is patriottisme een slecht gekozen term, want men heeft het eigenlijk over een overdreven heroïsme. Gewoon een kwestie van de juiste woorden te gebruiken.
ramses2224
goede film, actie en specials zeer goed gedaan
hoewel acteren.....:)
War of the Worlds meets Black Hawk Down
Matige film waarin een legereenheid een alien-invasie probeert te stoppen. Een globale invasie, maar de strijd uit de film speelt zich op kleinere schaal af. Ook al worden op het begin een dozijn personages geïntroduceerd, er zit geen enkele boeiende tussen. Flink wat actie met flink wat schieten en explosies gefilmd in een documentaire achtige stijl
Joek
Ik vind het één grote reclame voor het Amerikaanse leger.Ik ga niets onderbouwen want als je dat zelf niet ziet, geloof je ook dat er in Irak geen vreselijke dingen zijn gebeurd door al die brave militairen daar (en nog veel meer dingen die het daglicht niet kunnen verdragen) .Het is bijna facistisch wat deze film laat zien.De trailer was klasse en verried niets van wat er voor grote mislukkingen in deze film zaten.
Jammer dus dat de aliens round 1 verloren, want dat stukje aarde mogen ze van mij gelijk hebben.
roeman
Waar hebben we dit verhaal meer gezien in de bios of op dvd? Oja, Vietnam, WOII, Irak, Afganistan, helaas zijn deze 4 waar gebeurd en Battle LA niet of nog niet voor believers onder ons.
Het is niet niets, held zijn in het Amerikaanse leger. Je moet niet allen goed voor je hondje en kinderen zijn, neeee je moet ook nog goed kunnen schieten en een zo hoog iq hebben dat je precies weet hoe je de vijand uit moet schakelen.
Kom op zeg, kunnen ze nu echt niets beter bedenken.
De "aliens" zien er niet uit. Het verhaal is volledig uitgeput en leeggezogen, (zoiets van been there, done that), misschien wel door aliens?
De acteurs spelen op automatische pilot, je krijgt absoluut geen sympathie met hen.
En zou iemand, alstublieft iemand kan me niet schelen wie, diegene die de handheld camera (op)nieuw heeft uitgevonden met die aliens mee willen sturen de ruimte in. Wat is dat vreselijk zeg.
Ik ben dol op SF, vooral met aliens heerlijk, maar nee deze film kan mij niet bekoren in geen enkel opzicht. Laten we zeggen een 1* voor de moeite.

RuudC
Het is bijna facistisch wat deze film laat zien.

Echt mensen, zorg er nou eens voor dat je woorden begrijpt, voordat je ze gebruikt.
Lennert
Geschreeuw dat het een patriottistische of zelfs fascistische film (alsjeblieft zeg mensen, woorden betekenen ook echt dingen) zou zijn, vind ik vrij lachwekkend. Als er nu continu Amerikaanse vlaggen zouden wapperen en men een groot 'America, fuck yeah!' gehalte zou hebben, dan zou je er iets voor kunnen zeggen, maar het enige wat ik zie zijn soldaten die zich als soldaten gedragen. Niet veel verschillend van andere films met soldaten en lang niet zo erg als Michael Bay het met zijn in slow-motion wapperende vlaggen zou doen.
Waar de film natuurlijk uiteindelijk om draait is de actie en die is prima. Het design van de aliens had iets beter gekund en op den duur gaat het gemis aan een beetje karakterontwikkeling toch wat vervelen, maar zodra er vervolgens weer iets wordt opgeblazen maakt het allemaal niet veel uit. Battle Los Angeles is gewoon een ultieme blockbuster, die zeker niet onderdoet voor een Transformers of Battleship. Petje af voor Eckhart, goed acteur die helaas in teveel romantische komedies zet. Hij mag vaker soldaat spelen.
repok
Wat een slap en voorspelbaar verhaal. De aliëns komen slecht in beeld, camarawerk schiet alle kanten op. En dan de held....eerst een bijna afgeserveerde militair en dan de held...
1* (voor de Hummer)
RuudC
je kan het ook anders zien. Dat uiteindelijk niet de groentjes, maar de veteraan de held is. Helemaal geen gekke gedachte hoor.
FILM!BOY!
Wat een topfilm! Deze moet je gewoon gezien hebben! Je komt als je kijkt echt woorden te kort!5,0!
Een film die niet echt positieve kritieken kreeg en niet echt hoog op mijn lijstje stond. Aaron Eckhart kan me niet echt overtuigen in z'n films maar ik zie de twee dames (Rodriguez en Moynahan) wel eens graag bezig.
Battle Los Angeles is een wat aparte film die tegelijkertijd z'n moster bij andere prenten haalt. Het is een mix van Black Hawk Down, Skyline, Independence Day en War of the worlds. De film mikt compleet op de groep en daardoor mist het visueel ook compleet de bal. Geen overtuigende aanvallen, geen mooi in beeld gebrachte invasie, geen geweldige scènes. De soldaten zijn de kern en dat mag van mij. Maar maak ze dan niet al te cliché. Eentje die op punt staat van te trouwens, eentje die vader gaat worden, eentje pas voor z'n pensioen, ... je kent dat wel.
Eckhart kan zich hier nog quasi uit redden. De burgers zijn puur figuranten waarbij Moynahan toevallig enkele lijnen krijgt. Rodriguez geeft op haar manier nog wat kruiden mee.
De film is helaas niet geslaagd, daarvoor is het visueel te armzalig en kan het ook niet op een sterke cast terugvallen. Wat overblijft is een lange oorlogsmissie met actie van begin tot einde. Maar dat hebben we al veel beter gezien in tal van andere films.
FrankiegoestoHW
Leuk SF actiespektakel. Alhoewel de wereld massaal wordt aangevallen concentreert de film zich op een groepje soldaten die ineens opgezadeld zijn met een nieuwe sergeant. Schokkerig en loopcamerawerk wat zeker bijdraagt tot de spanning.
Goeie effects al mis ik wat detailinformatie bij de aliens.
Madecineman (moderator films)
Dat was film nr 1. voor 2013...
Nogal matige alien-invasieflick die duidelijk put uit voorgangers als Independance Day en War of the Worlds, Cloverfield is ook zo'n film die reglmatig in me op kwam tijdens het kijken. Echter waar die laatste wel regelmatig de juiste snaar weet aan te slaan faalt Battle Los Angeles op meerdere fronten.
Voor een film die het niet moet hebben van de briljante dialogen of de sterke karakter ontwikkeling bij de hoofdrolspelers, en dus vooral vaart op de actie en spanning, slaat de film behoorlijk de plank mis.
De actie is vrij zoutloos, weinig opbouw en nogal rommelig, waardoor de spanningsboog er over het algemeen vrij slap erbij hangt. De urbane setting zou voor fantastische claustrofobische gevechten kunnen zorgen en apocalyptysische vergezichten. Special effects verdienen ook zeker niet altijd de hoofdprijs, het CGI is mij vaak net wat te nadrukkelijk aanwezig.
Voeg daarbij de nogal lame aliens en hun nog lamere technologie en er blijft eigenlijk te weinig over om echt van te genieten. Buitenaardse indringers moeten technologie bezitten waarmee hele huizenblokken in een oogopslag tot stof vergaan. Op zich vond ik het invasie idee van die in zee ploffende schepen wel tof maar daarna zijn de buitenaardse gewoon niet superieur genoeg. Er gaat te weinig dreiging vanuit. Films als Cloverfield en War of the Worlds pakte dit veel beter aan. Ook de ontdekkingen over het hoe en wat van de aliens, hun commandostructuur en de zwakke plek zijn echt te makkelijk en doen een superieur buitenaards ras geen eer aan. En in het kader hiervan is het einde dan ook te belachelijk voor woorden.
Daarnaast is LA ook een suffe stad, niemand die het ene donder kan schelen dat het in de as gelegd wordt. Het mist het iconische beeld van wat bv New York, San Fransisco, Parijs of Londen wel hebben. In die steden komt een apocalyps filmisch veel beter over
Toch kent de film nog wel een redelijke vermakelijkheidswaarde, het tempo is okay en er wordt niet te lang stilgestaan bij allerlei sentimenten... Dat de film patriottisch zou zijn, laat staan fascistisch, is een lachertje. Independance Day maakt het tig maal bonter met het vertoon van de Stars and Stripes. De film kent nogal wat militaire bravoure maar goed 3x raden wie de grootste sponsor is
Een keertje is leuk een vervolg hoeft niet tenzij ze naar Parijs trekken ofzo, dan wil ik me er nog wel een keer aan wagen.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

Fong Juk
Misdaad / Thriller, 2006
saving the worldheldmarine corpschaosretirementsurvivormeteorspace invasionbuitenaards wezenslagveldoverlevingsergeantlos angeles, californiëstrijdbuitenaardse invasiedangeru.s. marineescapadeheroic missionevil alienchaos and mayhem