Battle Los Angeles (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks
Releasedatum: 21 april 2011
Bekijk via HBO Max
Plot Battle Los Angeles
"It's not war. It's survival."
Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.
Michael Nantz
Kathy Martinez
Jessy
Cpl. Jason Lockett
sdr
Wij vonden dit een erg goede film.
Verhaal zat redelijk goed in elkaar en met een goede cast.
TragieStar.*
In de trailer is geen Michelle Rodriguez te bekennen, of ben ik nu gek?
De trailer vind ik btw wel erg gaaf. Ben benieuwd.
mrwhite
Ze is er wel degelijk
alleen is het jammer dat er anders niet veel pluspunten te melden zijn.
david123
Weet je, zo heeft iedereen zijn eigen mening wat alleen maar goed is. Ik vond de film wel oke. Ben benieuwd naar Super 8( of kan ik dit niet verglijken?)
MGpower
Inderdaad zal niet iedereen de mening delen, maar ik ben het absoluut niet eens met aSMoDeuS die deze film inspiratieloze bagger vind. Het is non stop actie, agreed, maar er zit zeker een verhaallijn in. De verhaallijn is niet zo sterk, en vrij simpel, maar de uitwerking ervan is zeker wel goed. Special FX kan ik niet over klagen, en er is goed geacteerd. Voor mij zeker 3 sterren.
wildod
Veel van verwacht, maar wat een tegenvaller. Bedankt regisseur Jonathan Liebesman
Le Professionnel
Simpele popcorn film maar wel vermakelijk de special effects zijn zeer hoogwaardig.
John Engels
Amerikaanse leger propaganda..nothing more nothing less
Film ging naar mijn idee te snel en was hier en daar wat warrig...
Bagger!!
JacoBaco
Echt klote, deze film is blijkbaar alleen goed met popcorn erbij, maar ik lust helemaal geen popcorn. Maar kan me niet voorstellen dat ie echt zo slecht is.
SaNDuTjE
Als je daar nu vanuit gaat kan die alleen maar meevallen
Ik denk dat wanneer je met de juiste verwachtingen gaat kijken de film best te doen is.
JacoBaco
Ik verwacht nu inderdaad over de top macho gedoe met soldaten, - 3 diepgang, alle clichés die er bestaan + 10 erbij en een heel slecht verhaal. Ja, op die manier valt het hoop ik mee.
Oftewel, volgende week met een bak popcorn in de bios Jacobaco
Cleanshot
Een film met een spannende trailer waaruit ik verwachtte te gaan kijken naar een spannende/snelle SF actie.
Maar helaas, op enkele redelijke SF scenes bloedt de film dood in nietszeggende dialogen en een verhaallijn die kant nog wal raakt plus gewoonweg slecht acteerwerk. De patriottische achtergrondmuziek mocht helaas weer niet ontbreken en de film liep over van de o zo Amerikaanse hang naar nationaal/mariniers sentiment. Rodriguez vind ik altijd wel lekker maar in deze film zie ik het verval van talent en uitstraling en is ze gewoonweg niet sexy meer.
Teleurstellend en zonde van een avondje bieren zonder echt vermaak...
Poppe
Denk je een weldoordachte sf-actie film te gaan zien, hebben ze weer een potje geconserveerd cliché opengetrokken...
Slecht, heel slecht.
GuyB
Mijn eerste film in een Amerikaanse cinema, AMC op Times Square om precies te zijn. Zalen zijn hier opmerkelijk kleiner en cinema's opmerkelijk groter. Moet wel zeggen dat de bioscopen hier op volle toeren draaien, zoveel volk zeg. Het plan was om Scream 4 te gaan zien maar mijn zus was niet oud genoeg. Uit armoede dan maar voor Battle: LA gekozen. Verder heeft dit geen invloed op mijn kijkervaring.
Film is een voorbeeld hoe we in deze tijd verwend worden op het gebied van special effects. Je zou het haast normaal gaan vinden dat je dit voorgeschoteld krijgt, maar ik moet het de film op technisch vlak wel nageven. De film maakt echter weinig/geen indruk met hun aliens, ze zijn té ver van ons bed om echt dreigend te kunnen zijn. De enige keer dat zo'n buitenaards wezen eigenlijk écht indruk op me maakte was in Alien (1979). Alles wat ik later zag was poppenkast, ook James Cameron's bijdrage.
Film zakt nergens in omdat die namelijk geen hoogtepunten kent, geen scènes die ik me zal blijven herinneren. Mijn neutrale gezicht bij het begin was bij het einde nog hetzelfde. Meer een documentaire over wat ze de dag van vandaag kunnen doen met hun klavier dan een invasie-film. Het mooiste aan de film? Geen ondertiteling.
movieonly
Wat een zaad film , verhaal was slecht en inderdaad alle USA promotie was weer aanwezig.
Het viel me mee dat hoofdrolspeler en hoofdrolspeelster niet gingen trouwen aan het eind.
witboek
Na deze film gezien te hebben, wil ik me ook aanmelden als kandidaat US-marine.
wimnoot
Ik bedenk me net weer zo'n verschrikkelijk slechte scene. De sergeant is begonnen aan een onderzoek bij zo'n alien om zijn zwakke plek te zoeken. Een vrouw die in de buurt is zegt:' Maybe I can help? I'm a vet".Vervolgens trekt de sergeant dat ding helemaal aan brokken, en komt er achter dat de zwakke plek de aliens hart is..... Wauw wat onverwacht..... en wat goed dat zij dierenarts was......
mock turtle
Alienfilms zijn altijd aan mij besteed en ook deze begon interessant.
Uiteindelijk echter toch te veel schreeuwen en schieten, en een hoop standaard Amerikaanse onzin.
Prudh
Dit is echt een geniale film. Beste oneliners in lange tijd. Goeie actie ook. Gewoon niet zo seirues nemen. Aan heldenmoed geen gebrek in Battle LA. Hoorah!
bigwillem
Op zich goede film , begint beetje wazig zodat je moeite hebt om het verleden van sommige mensen te begrijpen.
Maar uiteindelijk best een goede film.
Wel een beetje minder einde waarin het moeilijk te geloven is dat een groepje mariniers
een hele kolonie aliens kan uitroeien.
markel66
Inderdaad erg cliche, maar who gives a fuck, volop aktie en goed neergezet door de cast.
Als je realiteit in een film wil zien dan moet je naar national geographic gaan kijken en deze laten liggen, als je ding aktie in een goed verhaal is gewoon gaan kijken.
Ieder zijn mening natuurlijk maar ik snap niet dat iemand hier een 0,5 voor kan geven.
Atomaster
Niet te verwarren met Battle of Los Angelas wat een prutfilm was.
Dit is een top film, zelf voor de mensen die niet van SF houden zoals mijn vrouw.
Aanrader.
Davidus
Twee uur lang Call of Duty.
Schieten, rennen, vallen, duiken, ontploffingen, kapotgeschoten huizen, wegduiken achter auto's en schieten op een onduidelijke vijand.
Ziet er allemaal heel cool en avontuurlijk uit.
Wel aardig, maar vrij spanningsloos. De vijand, de aliens, zijn wel heel vaag en onzichtbaar. echt afschrikwekkend zijn ze niet.
Maar ach, lekker knallen en schieten is op zn tijd best leuk
RaouL#1
Veel actie maar zeer chaotisch allemaal. Niet echt lekker te volgen en natuurlijk komen alle Amerikaanse clichés aan bod.
Voor een doordeweeks avondje redelijk te pruimen.
TheThirdMark
Omdat de film enkel actie heeft. Slecht tot ontzettend slecht geacteerd, beroerd tot ontzettend beroerd verhaal. Heb zelf 2* gegeven vanwege juist die lompe actie (wat eigenlijk dus gewoon te hoog is), maar het script van een blikje tomaten-puree is ingewikkelder.
Picker
Teleurstellend en zonde van een avondje bieren zonder echt vermaak...
Mee eens, twijfel zelfs nog of een 2,5 niet wat te hoog is...

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

That's It, That's All.

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

Fong Juk
Misdaad / Thriller, 2006
saving the worldheldmarine corpschaosretirementsurvivormeteorspace invasionbuitenaards wezenslagveldoverlevingsergeantlos angeles, californiëstrijdbuitenaardse invasiedangeru.s. marineescapadeheroic missionevil alienchaos and mayhem