• 9.374.502 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

William Martinez

Cpl. Lee Imlay

Pfc. Shaun Lenihan

Kathy Martinez

Cpl. Jason Lockett

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ik beoordeel de film niet maar geef aan wat ik denk dat het zal zijn. Bij films als deze weet ik voor 99% al wat ik kan verwachten en dat zal niets memorabel zijn.

Maar misschien word ik nog wel aangenaam verrast

avatar van brucecampbell

brucecampbell

SaNDuTjE schreef:

Maar misschien word ik nog wel aangenaam verrast

Het hoeft niet altijd memorabel te zijn om te kunnen entertainen.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Waarschijnlijk zal ik me prima vermaken met deze film, dat zal ik ook niet ontkennen. Maar ik hoop bij het kijken van een film altijd dat er iets (positiefs) in zit waardoor ik de film nog zal herinneren. Bij deze zie ik dat alleen niet zo snel gebeuren.

avatar van canciser

canciser

Film was niets meer dan ik verwachte, Standaard mariniers filmpje met heel erg lekkere actie. De aliens vond ik erg goed, ze waren deze keer net wat anders als in andere invasion films. Een aantal dingetjes kunnen gewoon echt niet, 2 voorbeeldjes: Die neger die ging trouwen, dikke injectie sentimenteel excuus. Ook de scene waarin een marinier aan bedenken was hoe de aliens over de oorlog dachten, juist....... Verder leuke actie, verwacht vooral niet te veel vernieuwing en al helemaal geen verhaal. 3*

avatar van Macmanus

Macmanus

Misser

Had hier best zin in vooraf. Stijlvolle trailer. Misschien een beetje inhakend op het succes van District 9 maar leek me nog steeds iets te kunnen worden. Helaas is de film minder stijlvol. Het is vooral een rommeltje.

We krijgen veel te veel karakters voor onze kiezen. Vreselijk slecht uitgeschreven achtergrond info. (Tegen Eckhart)"We hebben geen plek meer voor je" even later (Tegen Eckhart)"shit we worden aangevallen help mee soldaat" Aww rara wie gaat de held worden van de film? De film heeft nog wel meer ernstig doorzichtige hero scenes. Het is jammer, want er is geld en er is best kans om hier iets uit te halen. Vond het wiebel camerawerk ook alleszins meevallen. Dit was echt geen FNL. Maar ook het camerawerk mist net als de hele film een ziel en een zelfde stijl. Het is inderdaad wel wat typisch om de oorlog scenes zo te filmen.

De schuld ligt vooral bij het scenario en de regisseur. Je moet snappen dat zoveel karakters nooit kunnen werken. Daar kun je alleen mee weg komen als je de camera als een soort personage laat meelopen in de film zoals Elephant en je meer een sfeer wil schetsen. Anders moet je gaan voor de Spielberg way, man met twee kinderen en meeleven maar. Beide is het niet dus dan krijg je een hutspot die nergens naar smaakt.

avatar van 3din

3din

De trailer is geweldig, de film is een inhoudsloze oorlogsfilm met aliens. Film is niet SF waardig.

avatar van Hotwerwolf

Hotwerwolf

Spijtig van de moeite, mits het scenario beter uit te werken kon er nog iets van gemaakt worden. Geen diepgang voorspelbaar en al tien maal gezien. Conclusie; slechte mix van War of the Worlds en Starship Troopers op een maandag morgen.

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Trailer belooft veel goeds. maar daadwerkelijk film is matig. Jammer !!!! hopen op een vervolg van skyline.

ow die van resident evil speelt ook mee die met de mexicaanse zwarte haren. hoe heet zo ook al weer???

MerLiNiuM schreef:

Michelle Rodriguez

avatar van Minotaures

Minotaures

Een 2,68 met nog geen 150 stemmers. Ben benieuwd hoe dit zal uitpakken bij de 1,000 stemmen. Waarschijnlijk een 2,4 ofzo.

avatar van mrwhite

mrwhite

Pete_033 schreef:

Michelle Rodriguez

Zij is de enige reden waarom ik deze film wil zien

avatar van Theunissen

Vind je dat echt een lekker ding

Ik zie trouwens bij de cast dat er ook een vervelend kind in de film zit. Ik mag toch hopen dat zij er niet te vaak in voorkomt want kinderen in dit soort films verpesten alles (net zoals bij "War of the Worlds" met die twee rot kinderen).

avatar van The Oceanic Six

Michelle Rodriquez vind ik nou geen lelijke vrouw nee. Integendeel.

Er zit wel een kind in ja, maar die rol is gelukkig niet zo overheersend als bij War of the Worlds of 2012.

Pete_033

Zouden ze de titel hebben veranderd van World Invasion: Battle Los Angeles in Battle: Los Angeles omdat ze de invasion zelf er uitgeknipt hebben Gezien de trailer had ik namelijk in het begin van de film een invasion verwacht te zullen zien. In de trailer had je mooie beelden op het strand met de aanval maar in uiteindelijke film zie je dit alleen maar heel wazig op televisie beelden

avatar van Theunissen

Lelijk heb ik ook niet gezegd maar ik vind haar niet echt een lekker ding. Ik vind het een vrouw met muscles en daar val ik niet echt op. Dan vind ik Bridget Moynahan toch beter, ook al is zij iets ouder.

Ben wel blij om te horen dat het kind niet echt overheersend aanwezig is. Van mij mogen ze altijd zo snel mogelijk geëlimineerd worden in een film. Wat overigens zelden of nooit gebeurt.

Maar ja nog effen twee weekjes wachten en dan zal ik het in de bioscoop gaan bekijken.

avatar van wimnoot

wimnoot

Bah wat een tegenvaller deze film. Ik heb zelden een film gezien met zoveel cliches. Opzich zijn cliches niet zo erg, maar dan moet de film zichzelf niet zo serieus nemen. Independence Day bevatte naast alle stoere praat ook een gezonde dosis humor, dat was hier ver te zoeken. En dan die voorspelbaarheid en de door een kleuter verzonnen dialogen, niet te geloven wat slecht. Ik heb meer gelachen om de ridicule actie's van het clubje hoofdpersonen met als hoogtepunt, de sergeant die terwijl ze zwaar onder vuur liggen nog even de veter van dat jochie strikt!! .

Nee, het enige lichtpuntje was het eindgevecht , dat gedoe met die lasers dat was nog enigzins origineel. Verder ziet het er allemaal groots uit maar omdat je totaal geen medeleven voelt voor dat clubje soapacteurs doet dat je gewoon niks. Ik denk dat een 2 een uitstekend cijfer is voor deze prut.

avatar van samijo

samijo

vond ik het wel leuk maar dit is een van mijn lievielings genres! ik hou van de cliches en voorspeelbaarheid! maar moet ook toegeven was leuk met wim te kijken met alle . dat hij deed!

avatar van balosa

balosa

het was net of ik naar een game shooter aan het kijken was, mooi gemaakt maar te weinig inhoud helaas

avatar van WB

WB

Inhoud weinig, maar actie des te meer. Independence Day meets Black Hawk Down. Maar dan net iets minder. De actie was goed uitgewerkt en de effecten werden goed in beeld gebracht, maar het uitwerken van de personages is nog een puntje van kritiek. Al met al zag ik dat door de vingers en heb ik me prima vermaakt. Op naar deel twee

avatar van wimnoot

wimnoot

WB schreef:

Op naar deel twee

Liever niet!

avatar van mancomann

mancomann

ik heb me zeer goed met deze film niets mis mee volgens mij ,voor een actie film.

wimnoot schreef:

Liever niet!

Tenzij ze dan een goede film maken die recht doet aan de titel: World Invasion met andere woorden een film die de invasie van de Aliens laat zien die ik in de film had verwacht te zullen zien.

avatar van Dstalker8

Dstalker8

World Invasion is er alleen maar aan toegevoegd zodat het wat meer succes zou krijgen in het buitenland. Ze dachten dat een film genaamd Battle: Los Angeles een soort van slecht beeld zou geven en dat het alleen bestemd was voor het Amerikaanse publiek.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijk popcorn vermaak. Filmtechnisch beetje als Bourne maar niet te. Gaf qua look-and-feel best een lekker gevoel. Feitelijk is deze film een nieuwe versie van Independence Day. En dat vond ik al erg smakelijk gepresenteerd. Actie is bijna continue op 1 rustig moment na. En dat was typisch amerikaans . Ach, maakt het ook uit, met dien verstande dat je wel je grijs cellen overwegend in de ' nul' stand zet.

avatar van hstippie

hstippie

sofripa schreef:

Heerlijk popcorn vermaak. Filmtechnisch beetje als Bourne maar niet te. Gaf qua look-and-feel best een lekker gevoel. Feitelijk is deze film een nieuwe versie van Independance Day. En dat vond ik al erg smakelijk gepresenteerd. Actie is bijna continue op 1 rustig moment na. En dat was typisch amerikaans . Ach, maakt het ook uit, met dien verstande dat je wel je grijs cellen overwegend in de ' nul' stand zet.

goed verwoord, sluit me hier helemaal bij aan, dat geanalyseer allemaal is bij dit soort films gewoon weg niet nodig, actie - actie - actie en een vleugje sf maakt dit zeker een leuke film.

avatar van ken1976

ken1976

Voor de actie krijgt deze film voor mij ruim een voldoende, de special effects waren aardig!!

Het verhaal verloopt lekker vlot...jammer dat de akteerprestaties wat minder waren ..anders had het wel een aardig film kunnen worden!

Kortom 3,0 sterren voor deze aktie SF film!!!!

avatar van Frikandelman

Frikandelman

Vreselijke film. Voor iedereen die verwacht een super spannende film aan te zetten zeg ik alvast dat dat niet zo zal zijn.

De film zit inderdaad boordevol clichés, zoveel zelfs dat je de film na een tijdje niet meer serieus neemt. Het is jammerlijk want het idee was op zich best nog wel origineel. De aliens die ons water wilden en ons daarom koloniseerden. Veel meer uitgedacht dan zomaar wat boze groene mannetjes die ons willen vernietigen. Maar jammer genoeg is het gewoon een slecht aftreksel geworden van wat het eigenlijk had moeten worden.

1,0 voor de moeite, niets meer niets minder.

avatar van bassie200

bassie200

Ik vond het ook helemaal geen slechte film. Mis wel een beetje de achtergrond info, wat komen die gasten nou doen, waar komen ze vandaan enz enz.....

...maar het is wel gewoon een heerlijke no nonsens aktie film, waar gewoon bijna 2 uur lang alles kort en klein wordt geschoten. Lekker spannend en ook de specialeffects zijn zeker de moeite waard.

Ik vond deze film vele malen beter dan District 9.

Gewoon een goede voldoende en stukken beter zoals de meesten hierboven vermelden!!!

avatar van gauke

gauke

Grootschalige gevechtsactiefilm, qua techniek en digitale effecten zeer kundig, zoals ik verwacht had. Helaas is het plot clichématig, zonder een enkele verrassing. De hoofpersonen zijn moedig en vrij bot en van hun karaktereigenschappen krijg je slechts een globaal beeld; ze praten met elkaar in korte (functionele) zinnen. Typische Amerikaanse heldenverering, maar leuk om naar te kijken.

avatar van stormhond

stormhond

Leuke film, alleen begint veels te snel, en het lijkt meer op een promovid voor het leger dan dat het bedoelt is om een leuke film te zijn. Te overdreven, terwijl ze wel serieus willen zijn. Onderwerp is wel (een klein beetje) origineel. Effecten zijn wel van heel hoof niveau. 2,5*

Ziet er goed uit

Origineel voor onderwerp