Battle Los Angeles (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks
Releasedatum: 21 april 2011
Bekijk via HBO Max
Plot Battle Los Angeles
"It's not war. It's survival."
Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.
Michael Nantz
Kathy Martinez
Jessy
Cpl. Jason Lockett
Skycrawler
Zonde, want de trailer deed mij denken aan een intelligente invasiefilm zoals District 9. Wat ik uit Roger Ebert's recensie haal is dat het een vrij ordinaire en tamelijk inconsistente Independence Day-kloon is?
Naomi Watts
Het schijnt vooral een lachwekkende benadering te zijn van he tSF genre, en alles schijnt er op zijn zachtst gezegd niet zo goed uit te zien. Maar deze film krijgt dan ook massale slechte kritieken. Zorgwekkend, maar wil niet altijd wat zeggen natuurlijk.
Skycrawler
Dat is voor mij dan wel weer een reden om de film te gaan kijken. Battlefield Earth werd ook unaniem voorzien van een nieuw poepgat maar ondanks dat het een bij elkaar geraapt zootje jatwerk was van bekende science-fiction films heb ik mij er toch wel mee vermaakt.
Koike88
De trailer was prachtig maar ik hoor en lees hier slechte dingen over. Is dit dan echt een film met de zoveelste misleidende trailer?
Nee, de film gaat precies waar de trailer over gaat.
De trailer is in dit geval wel meer een beknopte samenvatting.
Erik Dekker
Ze hadden de film net zo goed Less Independence Day kunnen noemen,
niet echt een bijzondere film, kijkt wel aardig weg, maar meer ook niet
MrLee
Lekkere actiefilm, niets meer niets minder. Vaak even door het softe pro-USA gebabbel en trompetten heen prikken en hij is best te pruimen.
mer1973
Aardige " verstand op nul ' film met goede special effects en aardig wat aktie.
Alleen het over de top John Wayne cowboy geschreeuw had hier wat minder gekund.
(Ik hou van dit stoere macho types, maar dan wel in een film met paarden.)
Persoonlijk denk ik dat wanneer het pro- Amerika gevoel wat tandjes lager was geweest, de recencies van deze film ook een stuk beter waren.
Wanneer je hier doorheen kijkt, en je er niet aan stoort is dit een aangename actie-alien fim.
Het verhaal is flinterdun, maar dat geeft niks. De film moet het ook niet hebben van de dialogen maar puur van 2 uur lekkere wegkijk pulp
mug13
Kort maar krachtig.
SaNDuTjE
Wat is nou mooier om effecten als deze op het grote doek te zien. Voor de rest hoef je uiteraard niet te gaan lijkt me.
Pete_033
Na het zien van de trailer verwachte ik een ‘intelligente’ Sience Fiction film maar mijn god wat is dit een tegenvaller!!!
De opbouw van de film is heel slecht gedaan.
Een voor een worden de soldaten die de wereld gaan redden geïntroduceerd. Hun naam verschijnt bij iedere introductie netje in beeld. Niet dat je daar veel aan hebt want je wil de invasie zien maar helaas krijg je die nergens te zien. De invasie is alleen op een televisie te zien. Dit ook nog met erg slecht in beeld gebracht. In trailer was hier nog meer van te zien. Zonde.
De soldaten bestaan ook zoals verwacht uit de standaard karakters. Zo hebben we de rookie, de stoere gast, een loser, de soldaat die snel promotie maakt en thuis een vrouw heeft die zwanger is en de held die al vele oorlogen heeft gevoerd in de naam van Aaron Eckhart
De soldaten zijn bezig met een training als de invasie wordt voortgezet en ze in actie moeten komen. Ze verzamelen zich op een ‘mobiele’ locatie en moeten vervolgens in een politiebureau een aantal burgers ophalen. Eenmaal aangekomen bij de burgers moeten ze ontsnappen want het leger gaat heel Santa Monica platgooien! Op hun toch terug komen ze , natuurlijk, het commandocentrum van de aliens tegen van waaruit de gehele invasie wordt geregeld en de rest kun je natuurlijk wel raden
Wat mij vooral stoorde aan de film was dat je nooit het gevoel krijgt dat er een invasie gaan de is. De eerste alien is aardig sterk en pas na honderden kogels is hij dood. Laten komen ze erachter dat ze op de plek waar bij een mens het hart zit moeten richten om de aliens te verslaan. Heel intelligent bedacht niet!
Soms zien we ineens veel aliens en dan zijn ze ineens weg. Soms zijn er heel veel alienschepen in de lucht en dan ineens zijn ze nergens te bekeken.
Het commandocentrum van de aliens wordt natuurlijk heel goed bewaakt. Not! Het heeft er waarschijnlijk al jaren gezeten maar nooit iemand opgevallen. Right!
Michelle Rodriguez speelt weer de standaard actiechick die op het laatst ook alle wapens kan gebruiken en in een keer raak kan schieten terwijl, ze volgens mij als ik het goed heb, een pilote is in de film.
Verder hebben we de standaard sterfscene. De standaard emotionele heldenscene en de scene dat de andere soldaten hun nieuwe leider accepteren en volgen.
Wat vooral jammer is is dat de film het ‘rauwe’ randje mist wat ik wel had verwacht na het zien van de trailer. De film is duidelijk gericht op het hele gezin. Erg jammer.
Verwacht geen District 9 of Black Hawk Down en eet niet teveel van tevoren want er zit soms erg slecht schommelend camerawerk in.
Op een paar mooie scenes na een zware tegenvaller.
Pete_033
Had er een stuk meer van verwacht... jammer dat dit helaas niet uit is gekomen... ben ik trouwens de enige die vanaf het begin tot aan het eind niet weet waarom de invasie plaats vindt???
De aliens wouden ons water jatten
De mooie trailer van Battle Los Angeles maakte mij toch wel een klein beetje nieuwsgierig naar deze film, al verwachtte ik er verder niet al teveel bijzonders van.
En terecht zo blijkt, want naast wat leuke actie en een lekker tempo, heeft de film verder eigenlijk niet zo heel veel te bieden. Wie een intelligente alienfilm, zoals bijvoorbeeld District 9 verwacht, komt hier bedrogen uit. Het plot is behoorlijk onnozel en verder niet echt goed doordacht. De film is ontzettend Amerikaans georiënteerd en het verhaal verloopt behoorlijk clichématig. Als de wereld dreigt te vergaan ia er altijd nog Amerika die wel even redding zal brengen. Yeah right. De karakters in de film zijn allemaal zo stereotiep als een ik weet niet wat, maar goed dat valt op zich te verwachten en dat is ook niet hetgeen waar mensen een film als deze voor gaan kijken vermoed ik.
Er zit wel behoorlijk wat degelijke actie in de film, maar het is op een gegeven moment nogal herhalend en weinig vernieuwend meer. Verder hoopte ik dat je wat meer zou zien van de hele invasie van de Aliens, maar op een paar beelden na, krijg je daar eigenlijk ook maar zeer weinig van te zien. De aliens zelf zien er wel aardig uit. Een beetje half robot en half iets anders. Maar echt angstaanjagend zijn ze verder niet.
Battle Los Angeles draait uiteindelijk puur om de actie. Het verhaal is onnozel, karakters zijn standaard en spanning is er vrijwel ook niet. Het is uiteindelijk een beetje een mix van District 9, Cloverfield, War of the Worlds en Independence Day. Maar mixen maakt de smaak van iets niet altijd beter of lekkerder, daar is deze film in ieder geval het ultieme bewijs van.
Altijdklagen
Hoewel dit soort films helemaal mijn genre zijn. Is dit de slechtste film uit die soort (heb skyline nog niet gezien)
Wat een pro amerika gezanik en in elke shot zie je wel reclame voor of het leger of een of ander amerikaans merk. Uit verveling ben ik juist daar op gaan letten.
Zonde-van-mijn-tijd-film!
hstippie
Ik vind deze film best meevallen, skyline is vele malen slechter. Het acteren is niet geweldig, maar ook zeker niet slecht en de actie en de sf zorgen er voor dat ik me geen minuut verveeld heb en als een film met een goed verhaal wil zien, dan moet een andere film gaan kijken en zeker niet een film in dit genre.
Volgens jou gaat een goed verhaal en sience fiction niet samen
Heb je District 9 dan wel eens gezien?
De trailer van World Invasion: Battle Los Angeles beloofde in mijn ogen een heel andere film dan dat de uiteindelijke film is geworden.
mrwhite
Ik heb gehoord dat dit in de genre is van Starship Troopers (1997) klopt dat ?
SaNDuTjE
Skyline heeft het waarschijnlijk met een fractie van dit budget en een stuk minder getalenteerde cast moeten doen. Het resultaat is dan wel niet fantastisch maar in verhouding een stuk beter dan dit (ondanks dat ik de film nog niet gezien heb).
Pete_033
Ik heb gehoord dat dit in de genre is van Starship Troopers (1997) klopt dat ?
Het is vooral een (militairen) actiefilm met wat sience fiction invloeden. Starship Troopers was puur sience fiction.
Aangename verstand op nul aktiefilm de film was vermakelijk maar werd nooit spannend of eng.
Phoebe318
Gezien alle reactie hierboven, ben ik benieuwd of hij me vanavond bevalt.
De trailer zag er veelbelovend uit, dus ik ben benieuwd!
RickZ
SF-actiefilm met rustige start maar daverend einde. De special effects vallen wat tegen, zeker in het begin, het lijken wel lucifer-houtjes op die flats. Maar dat werd gelukkig wat beter. netaan voldoende.
davidames00
jullie sporen niet eindelijk weer een goede sci fi oorlog film de combinatie tussen de twee is werkelijk goed gelukt de emotie en momenten in the films tussen de band of brothers was ook prachtig dat ik kippenvel kreeg and dat gebeurt eerder echt nooit. ik heb nu een moviemeter account aangemaakt aleen om hier een bericht te plaatsen dat jullie een leven moeten zoeken want als jullie deze film als helemaal tot de bodem nisk vincen zit er its echt los in je hoofd en kan je beter begleid wonen.
dit slaat echt nergens of weet je wat kut films zijn de resident evil films die niks te maken hebben met het idee en angts van het spel
of x-men delen die ook niks gemeen hebben met de stripboek of tekelfilm
of the departed die afgepakt is van een chinese top nummer 1 films en dan hebben ze het zo kapot gemaakt en veranderd.
en deze director Jonathan Liebesman
heeft het goed gedaan
het was een briliant meesterwerk.
en als je hem niet gezien hebt hoe kan je dan al oordelen.
dan ben je gewoon gek.
even op een rijtje
goede oorlog/sci-fi
realistish overgebracht.
goede cast (had zelfs neyo niet herkent erin)
de momenten in de films waren waardig voor een oorlog film.
en mooiste is dat in de meeste films laaste tijd mist is je komt op het begin beetje meer over de mensen waar je meegaat in de film te weten dus je krijgt een beetje diepgang.
voor mij is het to nu toe nog een van de beste films als je daar niet mee eens bent ok maar vertel jij mij dan in dit jaar 2011 welke film jij goed vindt die uit is gekomen.
Pete_033
Beetje overdreven niet en als je dit zo`n meesterwerk vind waarom geef je het dan maar een 3.5 een meesterwerk is toch een 5 waard
boozebelly
- 1908 stemmen
Zelfs de mensen die wel optimistisch zijn over hun kijkervaring blijven steken op een 3,0* of een 3,5*. Een score van 4,0* of meer vind ik opvallend schaars voor zo'n blockbuster en dat zegt toch ook wel wat...
Volgens jou gaat een goed verhaal en sience fiction niet samen
Heb je District 9 dan wel eens gezien?
District 9 was inderdaad een geweldige film maar in mijn optiek hoeft er in een sf-actie film geen goed uitgewerkt verhaal te zitten, als de sf en de actie gewoon goed te doen zijn
davidames00
amen ook van mij.
maar ik geef het geen 4 of 5 omdat ik toch niet te overdreven over will komen.
het is een meesterwerk kwa de genre, maar hij kan niet vergleken worden met savin private ryan die ik dan wel een 5 zou geven straks.
sorry voor me spellfouten maar ben soms beetje lui naar lange dag administratie werk op de computer om dan nog goed op letten zal me best doen om er bij na te denken.
hstippie
Ik kijk niet naar het budget, ik kijk naar de film en skyline was gewoon een klote film.
En hoe kun deze film beoordelen zonder de film gezien te hebben, paranormaal zeker

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

Fong Juk
Misdaad / Thriller, 2006
saving the worldheldmarine corpschaosretirementsurvivormeteorspace invasionbuitenaards wezenslagveldoverlevingsergeantlos angeles, californiëstrijdbuitenaardse invasiedangeru.s. marineescapadeheroic missionevil alienchaos and mayhem