• 9.377.510 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

William Martinez

Cpl. Lee Imlay

Pfc. Shaun Lenihan

Kathy Martinez

Cpl. Jason Lockett

avatar van GuyB

GuyB

Terechte negatieve recensie van FilmTotaal.nl, zelfs als je fan bent van heldhaftige films en hem in kwaliteit gezien heb is er niet veel aan. Niet goed gecast, even flitsend bij zowel een sentimentele scène als bij een actiescène, je krijgt geen speld tussen wat je ziet, meeleven met soldaten (wat mij bij de meest stoïcijnse huumoordenaar meestal lukt) gaat ook gewoon niet omdat ze hun rollen slecht spelen.

Dingen die ik nog had moeten vermelden bij mijn mening.

avatar van De Knip

De Knip

Op het moment dat er ff lekker werd onderzocht waar 'we' de aliens kunnen gaan doden (rechts van het hart), is hier de dvd uitgezet. Wat een flutscript, zeg! Het kon me totaal niet schelen hoe deze film afliep:

avatar van Mikemans

Mikemans

Hoge verwachtingen die helaas niet waar gemaakt worden.

Te Amerikaans, Te ID-4, Te veel fouten en Te veel slechte special effects.

2,5 ster voor de moeite.

avatar van no9

no9

Het had zomaar een promo voor the marine corps kunnen zijn. Verder wel aardig..

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dat is Black Hawk Down in ieder geval wel en deze waarschijnlijk ook.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Bagger. Een zwak script die volgens mij vooral opgetekend is als reclamefilm voor de marine, met een shaky cam waar zelfs Michael Bay traanogen van zou krijgen.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Oorlog-scenes en de aliens vond ik niet echt indrukwekkend, maar wel de scenes tussen de militairen waarin we veel heldhaftigheid, kameraadschap en emotionele momenten zien.

avatar van Prudh

Prudh

avatar van tijntrix

tijntrix

Na dit te lezen geef jij een 4?

Ik vond dit een zeer goeie film. indypendence day x4. geweldig. <- mijn ervaring he;)

avatar van b00ts

b00ts

Beetje de tegenvaller van de maand. Verhaal van niks. Alleen maar wat heen en weer geknal. De aliens zijn op ons water uit..... het niveau van de oceanen daalt al.......... rofl. Met hoe velen waren ze dan wel niet? Het was niet slecht, maar zeker geen aanrader. Twee sterretjes.

avatar van s0njaa

s0njaa

Deze film is vanaf het begin één grote sneltrein.. Nooit saai.. En vol schietgeweld.

Ik ben een beetje bevooroordeeld, want ik ben gek gek gek op invasie-films.. Maaaaarrrrr er zijn betere gemaakt natuurlijk!

avatar van N23

N23

de grapics zager er prima uit. En daarmee is ook alles gezegd.

Het Amerikaanse leger wordt de hemel vol in geprezen. De stereotypen.... zwak.... de helden zijn lachwekkend.... en het einde al helemaal... zucht diepe diepe zucht.

avatar van Sai

Sai

JacoBaco schreef:

Dat is Black Hawk Down in ieder geval wel en deze waarschijnlijk ook.

Black Hawk Down voelt 'echt', dit geen moment. Bij BHD heb je ook enig idee waar ze mee bezig zijn en lijkt dat haalbaar. Je hoopt dat het lukt. Hier is het ontzettend vaag waar iedereen mee bezig is (een zendmast opblazen ofzo? Ik had geen idee) en hoe ze dat willen doen. Dan valt er ook weinig mee te leven.

avatar van rep_robert

De film is inderdaad teleurstellend.

Na een middag bier drinken op het terras is het gewoon flink bout om deze film te gaan kijken in de bios. Het camerawerk is werkelijk waar duizelingwekkend en hoofdpijn opwekkend. Erg vervelend, maar vooral ook erg vermoeiend om naar te kijken. Daar word je echt niet vrolijk van!

Daarnaast is het allemaal net een beetje teveel van het goede, de film leverde halverwege dan ook dikke lachsalvo's op van mijn kant. Er zitten veel te kleffe scenes in het midden van de film en een beetje zelfverheerlijking klinkt ook niet vreemd in de oren van de filmmakers. Af en toe toch beneden alle peilen hoor. Dit had echt veel en veel minder gemogen en haalt naast de geloofwaardigheid van de personages ook de rek uit de film.

De film die verder in een vermakelijke sneltrein vaart voorbij raast kan dit soort momenten gewoon niet gebruiken.

Moet zeggen dat de CGI en het grijze kleurenfilter de film wel goed doen. In dat opzicht ziet de film er visueel ook wel prima uit.

De cast is helaas(ook Eckhart) volkomen inwisselbaar en de vele personages worden natuurlijk ook clichématig gebracht, iets wat ik op zich niet erg vindt in een film als dit. Alleen werkt het gewoon niet en heb je uiteindelijk toch weinig binding met de hoofdrolspelers. Hierdoor komen die zgn. emotionele scenes totaal niet uit de verf.

Dat is echter belangrijk voor een film als dit en helaas ontbreekt dat dus ook.

avatar van Bla

Bla

Visueel zit het wel goed in deze film, maar ik werd gaandeweg gek van dat moralistische geneuzel.

avatar van wwelover

wwelover

Matige film, weinig vernieuwends en heel voorspelbaar. Wat jammer is. Maar ja dit is ook natuurlijk een genre dat beter voorlopig links mag blijven liggen. Er gebeurd gewoon veels te weinig, en het gaat allemaal zo cliché matig. Het is ook nog eens vervelend gefilmd. Actie is af en toe wel aardig, maar vaak slaan ze daar ook de plank mis. En de special Effects waren vaak ook zwak. De cast is wel ok, Eckhart vond ik wat miscast, al doet hij het niet slecht.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Sai schreef:

Ik moet deze film dan nog wel zien ja en dat veranderd de zaak misschien wel. Bij BHD ervaarde ik dat iedere dood van een Amerikaanse soldaat een troosteloze tragedie was en er gaan er uiteindelijk 5 of 6 dood? In het echt geloof ik 19 trouwens. Terwijl er minstens 700 Somaliërs (soldaten) omgekomen zijn en meer dan 1000 gewonde. Natuurlijk is iedere dood een tragedie en elke dood is er 1 teveel. Maar ik zie graag het lijden van beide partijen en niet alles op de Amerikanen gericht. Ook in BHD kreeg ik weer dat machogevoel. En er was een gesprek tussen (producer) Jerry Bruckheimer en een Amerikaanse Generaal en dit was de reactie van de Generaal:

He came into my office and said, 'General, I'm going to make a movie that you and your Army will be proud of.' He did that, so we thank him for it."

Ik hou daar niet zo van.

avatar van zwiemelaar

zwiemelaar

Ik vond het een redelijke film, ik heb me wel 116 minuten vermaakt

avatar van zinon

zinon

slechte film.. filterdun verhaal slechte effects...veel losse eindjes en te amerikaans.

.. niet aan mij besteed 1,5 ster voor de moeite.

avatar van Resh

Resh

Een hele spannende film, die binnen zijn genre Actie/Science fiction zeker is geslaagd. Ik heb me geen moment verveeld, ik vond alleen een beetje ongeloofwaardig dat de aliens als robots eruit zagen(ze konden ze beter niet helemaal laten zien) en ik heb me ook heletijd afgevraagd hoe het in de andere steden er aan toe ging en hoe het daar was afgelopen, maar voorderest de machines en techniek die de aliens gebruikten waren heel tof om te zien. Wel redelijk/goed acteerwerk en natuurlijk de special effects waren top.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Skyline was spannender, enger en indrukwekkender.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ik heb het idee dat ik naar een andere film heb zitten kijken dan de film die op deze pagina vermeld staat. Tering wat was het slecht, ziet er allemaal tering nep uit en het is gewoon totaal niet boeiend.

Even voor de zekerheid, klopt het dat de film direct begint met de aliens? Dus het alienschip hangt in het begin al boven de stad. Vervolgens proberen ze met wat F-16's dat ding te raken maar de raketten worden weer op hun zelf terug gevuurd.. Heb serieus het idee dat ik een andere film gezien heb..

0,5 voor dit moment..

avatar van chrisje2525

chrisje2525

gister gezien

had er meer van verwacht vond hem veel te rommelig slecht verhaal

special effects gingen wel verder was het maar een b film

krijgt van mij toch 2,5 ster omdat de actie scenes wel gingen

avatar van Charmbracelet

Charmbracelet

Begon best spannend, totdat er vanaf een bepaald punt alleen nog maar geschoten werd en het uitsluitend nog om het schieten ging. Je hoopte gewoon dat die aliens eindelijk 'ns dood of kapot waren. Vermoeiend pfff.

avatar van bertito

bertito

Michelle Rodriguez was tough en sexy in Lost, maar nu gaat ze ten onder aan de medogenloze typecasting in Hollywood, die van haar een eeuwig verbeten lesbische bitch maakt, zonde.

avatar van Dstalker8

Dstalker8

bertito schreef:

Zoals Michelle Rodriguez in een interview zei;

If I have to pick between a d*ck in my mouth and a gun in my hand, I will always choose the gun.

Met Battle: LA heb ik me echt vermaakt. Zelfs met het eind, wat ik gewoonlijk met rollende ogen af zou kijken was nu zeker wel te doen. Heerlijke actie

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ai, tijd geleden dat ik zo'n shaky film gezien heb. Echt prettig vind ik die stijl niet, maar vooruit als het er heftig aan toegaat, zoals in Battle: Los Angeles, dan zie ik dat geschud maar door de vingers. Het is niet altijd even hoogstaand, maar al dat geschiet op aliens blijft dikke fun. Alles moet kapot ! De weinige drama-scenes doen bespottelijk aan, maar gelukkig zijn het er dan maar ook weinig. Anyway, vermakelijke film voor de buitenaardse-wezens-komen-weer -eens-de-aarde-bezoeken-liefhebbers, die niet al te hoge verwachtingen hebben.

avatar van tn2543

tn2543

Ik heb de trailer van deze film gezien. En ik moet zeggen dat ik wel onder de indruk was ervan. Ik heb de film nog niet gezien. Maar is het qua verhaal nog wel goed te volgen? Of ligt de nadruk meer op het visuele?

avatar van Film Maniac

Film Maniac

Ik vond het best een goede film.

Samenwerken en als een team overleven.

Niet opgeven en alleen maar doorgaan, het is een hele goede script.

De skyline was prachtig en een goede beeldkwaleit.

´

Het begin was niks, een beejte nep hoe de alien op de aarde arriveerden.

Maar wanneer ze gingen voorbereiden was enorm goed.

Zeker een 5*

avatar van MGpower

MGpower

rep_robert schreef:

Haha, weet je zeker dat je niet een pintje teveel achterover getikt heb?

Het verbaast me trouwens hoeveel mensen er beweren dat deze film zeer slecht geacteerd is... is dat nou vanwege de na-aap mentaliteit van tegenwoordig? Ik lees dat anderen het vinden, dus zeg ik het ook maar...

Hallo, vergelijk deze film eens met handen vol andere films, en kom erachter dat de film wel degelijk goed geacteerd is.