• 9.378.920 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

Blue Jones

Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1

The Doctor / The High Roller

The Wise Man / The General / The Bus Driver

avatar van ibendb

ibendb

Ik had geen goede verwachtingen voor Sucker Punch, maar ik werd omvergeblazen van verbazing.
Sucker Punch is geen gewone film. Er zit een sterk verhaal achter, er zit actie in en er is veel drama. Die combinatie is goed gemengd zodat er voor ieder wat wils in zit. Visueel is het ook mooi en de soundtrack stoorde mij juist niet. De (redelijk) recente nummers worden er leuk in vermegd. Enig minpuntje is dat de film af en toe inzakte. De actiescenes vond ik een beetje te veel. Maar ik heb één iets waarvan ik niet duidelijk ben, dus ik ga opschrijven wat ik denk dat er gebeurd is. Correct me if i'm wrong.
Dus is Babydoll nu echt gek geworden dat ze die hele bordeeltoestand ook verzint en die meisjes ook? Of wat was er?
Al bij al een goede film. 3.5*

avatar van mr beeper

mr beeper

Fox McCloud schreef:

Zeker niks gewend?

Dat zal het zijn. Heb respect voor ieder zijn mening, ga ook zeker niets afkraken maar het was gewoon niet mijn ding.

avatar van nakada

nakada

Eindelijk heb ik ook deze film gezien en kan ik alle reacties hier in perpectief plaatsen.

Ik heb in ieder geval wel genoten. Niet zozeer van een diepzinnige vertelling maar wederom van het fenomenale beeld. Grafisch ziet het er allemaal weer prima uit, mooi kleurgebruik. De actie spat van het scherm af op de bekende Snyder stijl, maar in een nog wat hogere versnelling. Geholpen door de drijvende beats van een aantal opgevoerde klassiekers. De één vind het heiligschennis, ik vind het passend bij de actie.

Wat minpuntjes, een beetje vaag verhaal ( eigenlijk meer een kapstok voor de beelden ) en inderdaad soms het gevoel dat je naar een videogame kijkt. Maar uiteindelijk kan dat de pret niet drukken : voor de eerste kijkbeurt 4,5*.

(edit: trek gelijk het gemiddelde op van 3.01 naar 3.02. Het kan nog SP in de top 250 )

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Echt een totaal andere film verwacht, had 't volledig verkeerd ingeschat als jeugdfantasy. Godzijdank was dat 't helemaal niet, want wat werd ik positief verrast door Sucker Punch. Het is een vrij aparte film (qua verhaal, qua stijl, qua muziek) en zo te zien aan de totaal uiteenlopende meningen hierboven (van 1* tot 5*) is het een film die absoluut niet in een hokje te stoppen valt. En dat valt te prijzen want Sucker Punch stijgt hierdoor ruimschoots boven de middelmaat van tegenwoordig uit.

Ik moest er even in komen in het begin, begreep het niet helemaal maar toen het kwartje eenmaal viel werd ik volledig opgenomen in het verhaal. Vind het een vrij 'logisch' gevolg van een opname in een gekkenhuis. De hoofdrolspeelster creeert een fantasiewereld voor haarzelf waarin ze kan ontsnappen voor de buitenwereld. En juist die fantasiewereld is adembenemend en de soundtrack van de verschillende scenes is gewoon perfect gekozen.

Al met al heb ik echt genoten van deze film, eindelijk weer iets speciaals!

avatar van Jeffie

Jeffie

== Wauw ==

Ik ben onder de indruk.
De motivatie om deze film te kijken was simpel:
4 a 5 bloedmooie dames die monsters afslachten, kan ik wel 2 uur naar kijken.
Maar deze film heeft me echt aangenaam verrast.

Het verhaal was dik in orde, het heeft me (tot mijn eigen verbazing) blijven boeien.

De cast is prachtig gedaan, elke acteur past echt in zijn rol: bv. die kok (zo'n dikke vadsige smerige kerel waarvan gewoon elk meisje wil dat ie met zijn poten van haar afblijft

Verder waren de dames super, maar dat moet misschien niet opnieuw herhaald worden ?

Als laatste was de muziek geweldig. Door de soundtrack wordt de film alleen maar sterker!
Een bepaald nummer bij een bepaalde scène, geeft extra power.
En dat was in deze film ZEKER zo.
Die openingsscène alleen al, prachtig.
Wat 1 tekst uit een liedje op het juiste moment kan doen is geweldig.

Kortom, ab-so-luut de moeite om eens te kijken en van te genieten !!

4 *

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Toch niet helemaal geweldig, die nieuwe film van Snyder. Uiteraard ziet het er bijzonder kek uit, maar het overgestyleerde stijltje moet je maar liggen. Ik kan het nog wel trekken, maar raak wel steeds meer verveeld erdoor. Zeker wanneer de cast op acteervlak niet wat extra's kan brengen. Verhaaltechnisch vond ik de film trouwens erg wankelen. De vreemde structuur komt enigszins verrassend over, maar vond het eigenlijk maar matig gevonden uiteindelijk.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Triomf van de wansmaak.

Lord Flashheart schreef:

Dan wacht ik wel op de recensie van OH; altijd een goede graadmeter.

Ik zeg het niet graag, maar OH had gelijk. Dit is rommelige, lelijke kitsch en een uitgebreide recensie niet eens waard. Eigenlijk is alles vermoeiend en vervelend aan de film: van de hoofdpersonages met de vreselijke namen (Baby Doll, Sweat Pea ), de muziek , de zoutloze ellenlange actiescènes en een bijzonder stupide verhaal. Mijn 2 sterren zijn dan ook volledig gebaseerd op de mooie dames, want ik kan verder geen positief punt noemen, behalve dat de film viel uit te zitten.

avatar van Zeriel

Zeriel

Een film met een hoog het-zal-allemaal-wel gehalte, in de categorie game-pulp-fiction.

Aardig vormgegeven, maar het doet je niks. Vooral het fletse karakter van de protagonist doet de film de das om. Blijft over een clubje prettig ogende schonen in sexy pakjes, die zich al springend en schietend moeiteloos door een game-wereld manoevreert.

Zag er aardig uit die Duitsers met gasmaskers, maar waarom gebruiken ze dan geen gas tegen de meiden...? Niet sexy waarschijnlijk, om ze na een dosis mosterdgas terug te zien.

De covermuziek vond ik eerder storend.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Visueel sterk maar daar is alles mee gezegd.

Wat een sof verhaal zeg. En dan vooral de actiescenes in de levendige fantasie van Baby Doll.
Vanaf scene één heb je al door dat ze onoverwinnelijk zijn, hoe groot de legermacht ook is. Dat neemt enorm veel spanning (mocht die er al zijn) weg.

Wat ik ook zeer vreemd vond was dat Baby Doll steeds alle aandacht op zich gevestigd kreeg in die genoemde actiescenes. De anderen moesten steeds een opdracht uitvoeren, en zij kreeg de eer om bijvoorbeeld de draak te doden.

Wat me ook nog stoorde was dat de film wel vijf stoere dames aandraagt, maar er zijn er in werkelijkheid maar drie die echt opvallen. Blondie en Amber zijn de pispaaltjes en ik kan geen goeie reden bedenken waarom zij in de film een rol toebedeeld kregen.

Vond werkelijk bijna alles weerzinwekkend slecht, behalve dan het visuele aspect. Er zaten mooie beelden in en tel daarbij de mooie dames op en je hebt nog een score van 1,5*.
Meer zat en zit er zeker niet in, daar is dit te belabberd voor.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Wat een compleet bizarre film.... Het meest voor de hand liggend is dat je het of geweldig vind of het helemaal niets vind... maar desondanks kies ik toch voor de gulden middenweg... Het verhaal is in feite totaal van de pot gerukt... maar de specials en de manier waarop alles verloopt is behoorlijk gaaf.

avatar van Knapen

Knapen

Snyder zou iets kunnen leren van de gezegde ‘less is more’. Sucker Punch is namelijk een ontzettend vermoeiende film waarbij alles benadrukt lijkt te moeten worden. Elk schot heeft zijn eigen slowmotion, zijn eigen overdreven geluidseffect en dit alles geschiedt in oerlelijke CGI-werelden.

De creativiteit is ver te zoeken en de belabberd slecht uitgekozen soundtrack maakt het er niet beter op.

Na het tweede actiegedeelte had ik het eigenlijk allemaal wel gezien. Dan hoop je maar dat er buiten de actiescènes om nog wat te beleven valt, alleen heeft de opzet van de film teveel een ‘been there done that’ gehalte. Doordat het hoofdpersonage al snel uitzet wat er dient te gebeuren weet je steeds precies wat er komen gaat en ontbreekt elke vorm van spanning (als die er al zou zijn). De korte scènes in het bordeel/gekkenhuis zijn simpelweg opvulling, zodat Snyder weer snel terug kan gaan naar zijn (dat denkt hij tenminste) gestileerde werelden. Alleen deze overdaad maakt de film juist veel minder interessant en op momenten onkijkbaar. Nee, kon hier helemaal niets mee.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

God wat jammer! Een redelijk leuk concept, maar wegens gebrek aan fatsoenlijk acteerwerk en een totaal debiel einde een slechte film. Die hele raamvertelling was gewoon useless en haalde de film in zn geheel behoorlijk naar beneden. Emotie had de film niet, maar Snyder vond kennelijk dat het er hoe dan ook wel in moest. Die Snyder is een vreemde knakker, hij heeft een fijn gevoel voor visuals maar elke film die ik van hem zie lijdt onder een naar plot... Jammer om iemand met zoveel potentie elke keer toch weer een fundamenteel onderdeel van zijn film zo hard laat falen dat de hele film er minder van wordt.

Als je allemaal "actrices" hebt die eigenlijk geen ene ruk kunnen, laat ze dan ook niet proberen een soort van drama uit te beelden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mijn 1800ste stem.

We kennen inmiddels al de virtual reality films, nu maar eens een fantasie wereld, waarin Zack Snyder weer helemaal losgaat. We kunnen hem ondertussen echt wel de heer en meester in montage en visualiteit noemen, want ook met Sucker Punch zet hij, naast dezelfte soort creatieve, animatie achtige shots gebruikt te hebben in 300 en Watchmen, zet hij weer een dijk van een film neer waar je ogen bloedgeil van worden. De hele film is ook met de typische Snyder kleurenfilter gemaakt, maar de fantasiewerelden van Babydoll maken het nog veel beter. Het verhaal is simpel: Babydoll word, na der eigen te hebben verdedigt tegen der stiefvader vals beschuldigt in een tehuis voor ontspoorde meisjes geplaatst, waar het er ook niet echt vriendelijk aan toe gaat. Omdat de stiefvader er mee weg wil komen van zijn gedrag wil hij de geheugen van Babydoll laten wissen. En net voordat dat gebeurd, creeert Baby Doll een fantasiewereld dat ook nog meerdere lagen bevat. Een soort droom in een droom. In de situatie dat haar geheugen gewist worden, fantaseerd ze over die boordeel en in die fantasiewereld over die boordeel, sleept ze ons veel dieper mee.

En hierbij kan Snyder zijn eigen weer lekker uitleven, ik ben echt sprakeloos daarover. Wat zijn die fantasiewerelden toch allemachtig mooi, stijlvol en baanbrekend neergezet. Om dan ook zeker maar weer over de kleurengebruik te zwijgen. En Snyder haalt ook werkelijk alles uit de kast: van Samurai's in het feodale Japan, De eerste wereldoorlog, een sprookjeswereld met draken, orcs en een kasteel, en tenslotte, een planeet, met een futuristische trein en een futuristische stad. Ongelovelijk wat is dit toch schitterend neergezet zeg. En dat is dan nog niet alles, want in elk van die wereld word oorlog gevoerd, waarbij we weer zalige actiescenes voorgeschoteld krijgen die Snyder weer intens verzorgt gemonteerd heeft. Slow-motion, kogels vliegen om je oren, of de (zwaard)gevechten zien er gewoon stijlvol uit.... ja ook de actieliefhebber zit hier niet verlegen. Ook zowat net een soort van computerspelletje zou je het kunnen noemen. De vrouwelijke personages waren ook stuk voor stuk erg goed en ook heel sexy. Die eerste wereld-oorlog shot bv zie je ook overduidelijk hier en daar jaren 50-sf invloeden een aanwezigheid hebben, met die robot-achtige nazi's. De mooiste en de meest oogstrelende gedeelde vond ik toch wel op dat ene planeet met die trein met die bom die die futuristische stad dreigt op te blazen. Sucker Punch is echt een schilderij af en toe. Helemaal geweldig.

Snyder heeft het weer helemaal voor elkaar met Sucker Punch. Zelden zulke mooie beelden gezien. Met daarnaast nog knappe actiescenes en een gelikt verhaaltje erin met verschillende lagen. Muziek is ook erg goed. Zijn veelal wel covers van oude nummers als bv van The Beatles. Bjork was er overgens nog niet in de jaren 60 Mooie goed acterende dames, Nette puzzletocht. Wat wil je nog meer?

avatar van Insignificance

Insignificance

Volgende keer de Extended Cut maar eens proberen, wellicht dat die iets uitbundiger en harmonieuzer in elkaar steekt. De korte versie komt toch enigszins verminkt over. Tussen start en finish valt het in twee delen uit elkaar, waarbij het gros van de beslommeringen in het bordeel nu niet bepaald tot de meest bezielende momenten behoren.

Ik had Snyder daar wat uitdagender verwacht. Met meer elan. Het blijft hangen bij wat plotgerichte boehoe, waarbij de dames zelf, afgezien van uiterlijk, en hun interactie niet direct indruk maken. Uiteindelijk fungeren die segmenten vooral als adempauzes tussen de keren dat het los gaat. En daar ligt de fun factor wél behoorlijk hoog.

Natuurlijk, ik had meer gewild en je kan ook wel wat bedenkingen hebben bij de creaturen die opgevoerd worden (wat de reden ook moge zijn voor die draak, het is en blijft een draak), maar het is lekkere opgeblazen onzin in game sferen met dikke actie en babes. Leukste onderdeel is wat mij betreft de felle strijd in de loopgraven.

Misschien ook wel de creatiefste. Geinig met de stomende nazi's en groots met de zeppelin. De afloop is minder sterk dan de sterke opening doet vermoeden, het zit toch niet helemaal lekker met die lagen, maar het kan er mee door. Het geweld en het blonde koppie blijven hangen, daar omheen komt het allemaal helaas toch ietwat te schraal over.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Er zijn waarschijnlijk maar weinig woorden die toereikend zijn om Sucker Punch uitputtend te beschrijven, maar als ik dan toch een bescheiden voorstel mag doen: awesome epicness is epically awesome! Want ja, dit is gewoon een heel vette film, met vette actie, stijlvol camerawerk, strakke montage, geile wijven (zoals dat heet) en vette actie. Hier en daar zijn er ook wat nadeeltjes: zo is het begin gewoon om te huilen zo slecht - dit is een film, meneer Snyder, geen videoclip! -, wil het, net als bij Watchmen, nog steeds niet helemáál lukken met de muziek, en hangt het geheel wel een beetje van los zand aan elkaar. Dat mag de pret echter niet drukken, want de funfactor ligt hoog en dat is vet, want dat betekent dat je 'n hele hoop vette actie, stijlvol camerawerk, strakke montage en geile wijven voor je kiezen hebt gekregen. En wat wil een jongeheer nu nog meer?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Visueel heeft Zack Snyder weer een magnifieke prent afgeleverd die op bijna ieder moment een lust voor het oog is. Het camerawerk, settings en de special-effects zien er tof uit en op Google-afbeeldingen vond ik Emily Browning tegenvallen maar ze mag er zeker wezen ondanks die zeven vrachtwagens aan make-up. Helaas zitten we verder opgescheept met een videoclip voor MTV waarbij verschillende tafarelen uit The Lord of the Ring, I,Robot en Honey gehaald lijken te zijn. Het contrast tussen een groep doorsnee meiden en kwaadaardige monsters is natuurlijk erg groot en dat schept dan ook een unieke wereld op het doek maar om de volle speelduur geboeid te blijven vind ik het altijd wel prettig als het niet zo voorspelbaar en cliché wordt ingevuld. Moeiteloos halen de vriendinnen allerlei wezens neer en zelfs een draak is geen waardige tegenstander. Hardstikke stoer. Nee, ik was er na ongeveer twintig minuten al op uitgekeken en het is jammer dat er met zo'n fantastische uitstraling geen fatsoenlijke poging wordt ondernomen om een beetje spanning te brengen in het hele gebeuren. Het is één grote aaneenschakeling van relatief eenvoudige afslachtingen en sowieso leek de hele opzet met het zoeken naar vijf items niet veel binding te hebben met het geheime sprookje van Baby Doll. Ze hadden die aansteker en de mes net zo makkelijk kunnen stelen als onze prinses een minder hoogwaardige dans had opgevoerd om zo te kunnen ontsnappen uit het grauwe instituut.

avatar van timburton

timburton

Ben ik nou de enige of zijn er meerdere mensen die nu pas, na het lezen van de samenvatting op MovieMeter, begrijpen waar de film precies om draaide? Ik had wel al zo'n vaag vermoeden dat dit was waar de film over ging, maar helemaal helder werd dat nergens. Wellicht was dat de bedoeling van de regisseur. Dat het verhaal zich afspeelt in de jaren vijftig was me overigens volledig ontgaan! Maar ik denk ook niet dat dit een belangrijk aspect was in alweer de vijfde film van Snyder. Ik kreeg juist het gevoel dat de tijd waarin het verhaal zich afspeelde beter kon worden bestempeld als tijdloos. In die zin liet het me enigzins denken aan de regisseur waar ik vroeger zo'n fan van was en wiens naam ik nog altijd met volle spijt mee draag op deze site, omdat er nog steeds geen optie bestaat om je gebruikersnaam te veranderen. Sorry. Terug naar de film. Anderzijds deed de film me ook denken aan een ode aan de Amerikaanse en Japanse B-Films uit de jaren '70 en '80. Een Frank Miller-nasmaakje had de film zeker. Dat is natuurlijk niet zo gek met een regisseur die 300 en Watchmen op zijn CV heeft staan. De acteerprestaties waren niet geweldig, maar ook niet slecht. Wat me vooral verbaasde was het acteerwerk van Hudgens, die ik hiervoor enkel kende van tenekrommende Amerikaanse tienerfilms. Van Emily Browning was ik dan weer minder gecharmeerd. Niet per se omdat ze afentoe overdreven acteerde (ook dat zou een bewuste keuze van Snyder geweest kunnen zijn), maar vooral haar uiterlijk. Ik weet niet hoe ik het subtiel moet brengen, maar wat een pornohoofd! Toen de aftiteling daar opeens was wist ik gewoon simpelweg niet wat ik met Sucker Punch aan moest... Ik kan de film op dit moment eigenlijk goed noch slecht noemen en vind dat ik hem zeer snel nog eens moet herzien. Als ik dan heel eerlijk moet zijn, zal ik toch moeten toegeven dat ik er simpelweg geen fuck van begreep.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Afgrijselijk.

Ik zou kunnen beginnen over het verhaal, maar eigenlijk ook weer niet. Na een kwartiertje was ik de aandacht volledig kwijt. Van het einde heb ik dan ook geen snars begrepen (valt er eigenlijk iets te begrijpen? Zit er een plot in? Mij is het volledig ontgaan.), en ik wil het niet eens begrijpen. Kwelling maakt momenteel plaats voor opluchting. Opluchting dat het gedaan is

Ook het acteerwerk valt tegen. Niet dat ik eigenlijk iets verwachtte, maar toch. Het talent van (het merendeel van) de cast zit 'm in enkele mooie billenpakketten.

Waar Zack Snyder met 300 nog een redelijk mooie verpakking presenteert, is dit over de ganse lijn heel erg lelijk. Zowel de hele waslijst aan SE en CGI als decors als muziek is niet om aan te zien/ horen. Ik weet ook niet wat iemand bezielt om allerlei klassiekers van oa Queen zo lelijk te coveren.

Rap vergeten, dit onding.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Vandaag tijdens de studie nog eens herbekeken, tjonge, wat heb ik me weer geërgerd. Verschrikkelijke cast. Verhaaltje dat me niet wist te bekoren, maar op zich, met de juiste aanpak, zou het leuk te volgen geweest zijn. De overgangen van realiteit naar de fantasie wereld van dat (excuses voor mijn taalgebruik) pokkewijf was zowat het enigste dat ik wist te waarderen in deze prent, de camera die rond haar toert met dat typisch muziekje. Voor de rest één en al frustratie en verveling. De CGI komt ongeloofwaardig over, de designs zijn dan ook nog eens verschrikkelijk lelijk. Nog te zwijgen van de houterige en oo zo duidelijke fake actie-scenes. Het gebruik van slow-motion is dan ook weer zoiets, wat heb ik mij daar aan geërgerd man. Tja, een typische Snyder zal ik maar zeggen, helaas is deze 'Sucker Punch' niet voor mij weggelegd. 0.5*

Edit: Vergeten te melden hierboven, het begin was aardig, meer ook niet.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

rete strak in beeld gebracht.

enorm originele soundtrack.

mooie babes.

het wat iele verhaaltje neem ik op de koop toe.

wat echt verassend fris.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Onverwachts toch wel een zeer toffe film.

Niet dat ik de film slecht verwachtte, verre van. Keek er voor de release al naar uit, al is de kijkbeurt er op de een of andere manier nooit van gekomen. Nee, Zack Snyder is gewoon een regisseur die af en toe wel bovengemiddeld bij me scoort, maar net niet dat stukje daarboven. Hiermee onverwachts toch wel.

Verveelt nergens, en waar een ander verhaal met een eigen wereld of een andere regisseur dit zo in verveling had om kunnen draaien, boeit het niet minder dan wanneer het zich echt af zou spelen (en toegegeven dat doet het zich ook wel half, but you get my drift). Beetje voorspelbaar, maar f*ck dat. Fijn trippy verhaaltje, vermakelijke dialogen en gewoon een en al entertainment. Strakke cast ook, meeste lof voor de ladies in hun zeer degelijk gekozen outfits, maar eigenlijk niks op de cast in het algemeen aan te merken.

Visueel stelt het, wel als verwacht, ook niet teleur. Ziet er allemaal formidabel uit en gewoonweg prachtig verfilmd. En van dat laatste bedoel ik de hele film, maar Snyder verdient toch wel een dikke pluim wat de actiescènes betreft. Want daar loop ik toch wel vaak tegenaan bij films; dan vind ik de actie wel degelijk, maar is er toch vaak iets in de verfilming daarvan dat me niet aanstaat. Te weinig/teveel slow-motions, te drukke/rustige cameravoering, geen totaalshot wanneer nodig, you name it. Hier is het gewoon spot-on, nagenoeg perfect (nagenoeg, want er is altijd wel een camera-trucje dat je wat minder fijn vindt). Camerawerk is dus prima, maar wat te denken van de muziek? Die is ook betoverend. Rustig wil ik niet zeggen, maar ook niet al te bombastisch, ik vind het wel fijn.

Zeer leuke kijkervaring dit, al baal ik nu wel dat het niet de extended cut was, 5*

avatar van mr_erp

mr_erp

De muziek is geweldig en past ook zeer goed in deze film.

Verder is het ook zeker niet onplezierig om naar zo veel knappe vrouwen te kijken

En dan ook nog spanning en actie.

Lekker filmpje!

Vond alleen het verhaal een beetje tegenvallen...

avatar van anthony68

anthony68

Het thema van de film vindt ik zelf inspirerend, zelf ben ik ook een dromer om uit mijn dagelijkse sleur te vluchten. En herken veel van Snyder (Kunstenaar & perfectionist Puur Sang) zijn droom. Maar omdat hij zijn dromen mag verfilmen ben ik ergens wel jaloers. En zo droom ik toch een beetje met hem mee...

De droom van hem doet bij mij vragen opkomen of hij ook in een psychiatrische instelling heeft gezeten. En hij via zijn fantasie is ontsnapt. Zo herkenbaar! Je fantasie is het eerste wat ze je afnemen in zo'n instelling. Fantasie is een krachtig wapen en daarmee kan j niet alleen je eigen realiteit veranderen maar ook die van anderen zo zie je maar in de film. Zo lang de anderen in je blijven geloven blijft je droom groeien. en kan je meerdere paralelle werelden ceeeren. Persoonlijk vond ik de laaste wereld de beste met die robots. Enige minpunt was dat die robots wat te vriendelijk leken. Ze mochten een was meer woeste, agresief, karakter hebben (a la Terminator etc.).

"Samengevat is de film een echte pornografisch geweldverheerlijking"
Vooral de scene dat de pooier acher de verklikkers kwam. Dat bracht bij terug in de realiteit. Terwijl ik tijdens de film steeds schakelde tussen droom en werkelijkheid. Ook de referentie naar de zandbak wereld is zeer herkenbaar Als kinderen willen we allemaal spelen met de meeste speelgoed. Als een kind een beter speelgoed heeft ga je hem manupileren om zo met zijn speelgoed te

spelen. Dat is overleven in de realiteit. ik kan die pooier ook heel goed begrijpen waarom blondie een bedrijging voor hem is.

Ben ik mee eens, maar ik ben eenmaal een man driften en een grote fantasie.

dus ik kan me voorstellen waarom Snyder deze film heeft gemaakt. Een echte Bioskoopfilm, jammer dat ie niet 3D en een PG-13 rating had. Anders was ie zeker naast "Matrix""Inception"en "looper" gestaan in mijn Top 1000 in de top 10. bovenaan.

"Ik vind Watchmen en 300 er visueel gelikter uitzien dan Sucker Punch."
Unquote.

Ja de CGI zou er beter uit zien in 3D...

Geweldige one-liners bij elke missie van Scott Glenn. En ik moest lachen toen ze erachter kwam dat ze bij de dans voor de burgemeester, in haar fantasie niet de draak had gedood maar zijn kind. Moest een pornografische dooddoener zijn. Die burgemeester moet een hel of een ride gehad hebben met in achter hoofd dat gevecht met die draak. Ik moest steeds swichen van hersenhelft. (doe hier de test of je een linkerhelft denker bent of een rechterhelft denker;

Welke hersenhelft is dominant!) Uit die test blijkt dat ik ambivalent ben...Zo heb ik deze film ook ervaren.

"Een film moet je grijpen. Als je het gevoel krijgt in een treinrit te zitten, die in een cirkel draait, dan stap je er bij de eerste halte uit. Dat had ik ook bij deze film, en waarom dat was heb ik prima uitgelegd."

Ik had bij deze film het gevoel dat ik in een hele werd vermaakte met leuk gezelschap die de rit spanning en sensatie bracht. Door de special effects en CGI schakelde ik steeds mee met de werelden waar door de trein ging. Ik heb niet de gedachte gehad om uit te stappen voordat de film was afgelopen.

Conclusie; mist de diepte van "Inception" en is samen met "Matrix" en "One flew over cocko's nest" een echte triadefilm. Maar desalnietemin een zeer goede

en inspirerende film! Die nogmaals bevestigd dat het leven in realiteit elke dag vechten is!

avatar van mister blonde

mister blonde

Vond het niet best. Op zich biedt het uitgangspunt mogelijkheden. Maar vond het visueel lelijk (net een lelijke videogame, aan films stel ik hogere eisen), niet badass genoeg (geen naakt of bloed gezien, de actie is redelijk tam) en de fantasiewereld van de nachtclub was nogal belachelijk. Vond ook dat dansen nogal stupide en de missie in de nachtclub met 4 voorwerpen een wel erg fantasieloos plan. Ah, een kaart, aansteker, een mes en een sleutel. Daar moet op gedanst worden. De missies in de fantasiewereld van Baby Doll hadden een hoog Charlie Angels gehalte door die flauwe rol van Scott Glenn 'and remember.....'. Die missie met die zombienazi's was nog wel oke, maar de andere missies echt treurig. Vooral die missie met die draak (lelijk gemaakt zeg) was echt stupide. Leek wel uit Shrek te komen. Verder komt de humor niet of nauwelijks uit de verf. Als de film dan ook nog eens voorspelbaar is, de dialogen zo armzalig zijn dat je met plaatsvervangende schaamte zit te kijken. De quasi intellectuele pogingen waren helemaal te treurig voor woorden. Sucker Punch faalt op alle vlakken. En dan zijn er nog tal van kleine ergenissen, zoals de rol van een van de slechtste badguys ooit of de rol van Gugino met haar belachelijk accent.

Jammer, want Snyder heeft potentie en ondanks de negatieve kritieken had ik er best wat van verwacht. 2 sterren, helemaal vervelend is het niet en sommige actiescenes zijn oke (de nazi's bijvoorbeeld). De term interessante mislukking is hier op zich wel op van toepassing, hoewel de mislukking groter is dan het interessante aspect.

Edit; lees ik nu hierboven dat fantasie niet voor komt in deze film? Wat waren die missies ontspannen uit de fantasie van Baby Doll dan?

avatar van frolunda

frolunda

Visueel overdonderend spektakel waarover ik heel kort kan zijn: That's entertainment.Meer opschrijven is overbodig.

avatar van MRDammann

MRDammann

Leuke actie film. Die blijft boeien tot het eind.

Is ook wel iets anders en de actiescènes vind ik erg goed gedaan.

Ik was wel bang dat de fantasiewereld in Pan's Labyrinth op dezelfde manier zou verweven zijn als in deze film. Ik vind het hier eerlijk gezegd beter gedaan! (Hier jaag ik vast veel mensen mee in het harnas

En oja, kleuren waren ook zeer mooi!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Van Snyder kende ik twee films. 300 was visueel aardig maar uiteindelijk nogal langdradig, zijn volgende film Watchmen was best sterk. Het was nogal een teleurstelling dat dit zulk een wanproduct is geworden.

Het begint nochtans heel aardig met een mooie openingsequence, fijne muziek ingezongen door Browning zelf en zonder eigenlijke dialoog - alle informatie komt middels beeldtaal binnen. Goed. En dan gaat het hard bergwaarts af. Browning komt in een droomwereld terecht die ergens lijkt op onze wereld maar toch net even anders (zag ik iemand met een iPod in, dat ze dat al kon bedenken ergens mid jaren 60). Maar het zijn vooral de dromen in de dromen daarna die belachelijk worden. Sowieso slaan ze helemaal nergens op -maar dan ook echt helemaal nergens op, want wat hebben die draken, legers, robots, Duitsers, de Notre Dame aan flarden, et cetera hier mee te maken, het lijkt wel of Snyder gewoon allerlei ideeën had en ze maar in de film stopte- maar het is ook een groot bombastisch zintuigdodend kitschfestijn. Met veel camerabewegingen, vertragingen -Snyder kickt daar overduidelijk op- en actie die er direct in knalt is er weinig echte spanning te merken en ben je al snel behoorlijk moe geworden. Waarom toch? En als het nu met enig ritme of gevoel voor stijl is gedaan, maar Snyder kiest ervoor elk pistoolschot te vertragen en niet af en toe wat mate te houden. En dan nog is dat alles gefilmd in een donker filter dat verder ook geen echte reden heeft behalve dat het een donkere look krijgt, Kunst is het in ieder geval niet te noemen, daar zijn ideeën immers doordacht en zit ook achter de vorm toch minstens een idee.
Overigens slaat dat stukje met die kaart in het minst nog ergens op, want er wordt gesuggereerd dat ze dat samen moeten pakken (zie dat strijdtoneel), terwijl die kaart heel ergens anders hangt en er is één iemand die gewoon een kopietje maakt. En een Browning die de vuurstenen uit de draak haalt, terwijl ze danst? Enfin, laat maar, dit zal wel niets voor mij zijn.

Uiteindelijk is de soundtrack nog best sterk en werkt ook absoluut. Daarnaast kan ik een film met Emily Browing - alleen al vanwege haar lieve koppie- nooit de laagste score geven. 1,0*.

avatar van scorsese

Matige film waarin een meisje wordt opgesloten in een psychiatrische inrichting. Het nogal dunne verhaaltje dient eigenlijk als een kapstok voor een aantal verschillende fantasiewerelden. Visueel ziet het er allemaal zeer gelikt, spectaculair en cool uit (uiteraard ook vanwege de vijf leuke actrices). Maar zonder enige vorm van karakter- of verhaalontwikkeling heb je dit na een tijdje wel gezien.

Ik heb overigens de extended cut gezien.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/fantasy/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Scott Glenn...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Sucker Punch is een zeer vage film die slaat als een tang op een varken. Enorme samurai robots die een minigun gebruiken.... yeah right. Alles in deze film komt super belachelijk over. Het is een orgie aan hordes vijanden die in de verkeerde omgeving worden gegooid. Robots, orcs en draken, geen probleem voor sucker punch! Jammer genoeg is de film vrij saai en had ik een beetje moeite om het uit te zitten. De film leunt veel te veel op special effects. Je krijgt dus een enorme hoeveel CGI te zien in een kort tijdsbestek en dat trucje hebben we al zo vaak gezien. Ik vond de hoeveelheid soundtracks in de film storend, bleef op een gegeven moment maar doorgaan.

Grootste pluspunt is nog wel de leuke dames. Ik kon vooral mijn ogen moeilijk afhouden van Jamie Chung, pittig ding. Hiermee heb ik het eigenlijk wel mee gezegd, een leuk babe fest, meer niet.