• 9.376.839 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

Blue Jones

Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1

The Doctor / The High Roller

The Wise Man / The General / The Bus Driver

avatar van ORIGIN

ORIGIN

• 2007 stemmen

Actie prima, soms over the top. Had het idee dat ik een computer spelletje aan het spelen was.

Ben zeer benieuwd, alleen jammer van dat lagere klas niveau gepraat over alles behalve de film recensie. Zou fijn zijn als men zich voor dat soort zaken op andere fora richt en niet hier. Zeer hinderlijk, al de lappe oninteressante discussies. Ik kom later terug over wat ik van de film vond.

avatar van Thorak

Thorak

"lagere klas niveau gepraat".... Right...

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

straatschoffie schreef:

Als je linksonder op meningen klikt dan hoef je je geen zorgen meer te maken over de 'oninteressante' discussies hier.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Super soundtrack.

Matrix vs Lord of the Rings vs I Robot.

Zeer aparte fantasievolle film, zit wel prima in elkaar.

avatar van ASman

ASman

Is de DVD-versie eigenlijk de R-Rated cut ( deze zou op dvd uitgebracht worden ) ?

avatar van stijf

stijf

Tja..

Aan de ene kant heeft de film mijn verwachtingen ingelost. Meisjes is sexy pakjes, gave actie scenes, visueel verschillend van aardig tot heel goed.

Aan de andere kant kleeft er een soort zure nasmaak aan de film. De ingrediënten kloppen wel, het is alleen verkeerd bereid. De film loopt gewoon voor geen meter lijkt het wel, ik hield me meer bezig met de vraag of ik de hoofdrolspeelster nu knap vond of juist niet dan met de film zelf.

Typisch gevalletje: Aardig voor een keertje, herziening niet nodig.

avatar van fatshark

fatshark

Zeer vage film...

Iedere keer als zij moet dansen krijgen we een manga scene...

De moeite niet waard om te zien, verhaal is vol met gaten...

Special effects zijn wel cool, daarom een 2sterren film, onvoldoende dus...

avatar van mr beeper

mr beeper

Heb het 25 minuten volgehouden en toen uitgezet. Kon er niet meer naar kijken. Geen score dat zou niet eerlijk zijn.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Zeker niks gewend?

avatar van mr beeper

mr beeper

Fox McCloud schreef:

Zeker niks gewend?

Dat zal het zijn. Heb respect voor ieder zijn mening, ga ook zeker niets afkraken maar het was gewoon niet mijn ding.

avatar van Irvan

Irvan

ORIGIN schreef:

Mee eens!! maar wat een bagger film is dit zeg. Echt klote gewoon

avatar van Corcicus

Corcicus

Een film voor misbegrepen, huilerige pubermeisjes die er niet in slagen de scheiding van hun ouders te verwerken en in de knoop zitten met zichzelf. Een vijftv drama, verpakt als actiefilm bij wijze van rookgordijn en zodat de mannelijke kijkers toch ook iets om op te knabbelen hebben. De muziek overtrof mijn goorste nachtmerries, vrijwel zeker samengesteld door de frontman van Greenday, wat een verwijfd emogezeur. In de plaats van de originele platen te gebruiken, verminken ze white rabbit tot op een punt waar ik het liever niet meer herkend had. Ik heb de film in drie keer en met de grootste moeite moeten uitkijken. Het was gewoon niet om aan te zien. Ik had niet verwacht dat Zack Snyder zo snel in zijn carrière aan lagerwal zou geraken, maar het kwaad is toch geschied. 3/4e van de film leek meer op een barslechte versie van Black Swan dan op een origineel product. En hoe goedkoop om de vrouwelijke personages allemaal halfnaakt op te voeren om te doen alsof het wel een film voor mannen is. Laat u niet misleiden door deze halfslachtige poging er iets anders van te maken dan een regelrechte meidenfilm, want u zult van een kale reis terugkomen.

avatar van thunderball

thunderball

Een week geleden eindelijk de extended cut bekeken.

Tja....helaas in tegen stelling tot andere Snyder films vond ik deze niet beter worden bij een volgende kijkbeurt.

Helaas voegen voor mij de extra minuten aan de film ook niks toe.

Het "Love is the drug" nr is mooi geschoten, maar is totaal overbodig en houdt het verhaal alleen maar meer op.

De zgn sleutel-scene met the Highroller zei mij ook niets en had er idd ook helemaal niet in gehoeven.

Rest alleen de extra minuten in de actiescene's, maar die vielen me eigenljk niet echt op.

Zal nog eens de gewone bioscoopversie kijken, want ik vrees dat voor mij bij deze film vooral geldt: hoe korter hoe beter!

Een ultimate cut? Ik moet er niet aan denken.

thunderball schreef:

Voor mij zowat de beste scène uit heel de film!

De film werd inderdaad niet beter na een tweede kijkbeurt (de interactie tussen de chicks en de losse actiescènes zijn gewoon niet je dat) maar die scène stak er wel bovenuit.

avatar van JustMarc

JustMarc

Wat een k.. film

Heb deze film er naar een half uurtje afgezet... zonde van je tijd.

Ik ben normaal een grote SF fan.

Maar zo nep en rommelige film heb ik allang niet meer gezien

Ik geef 1 ster voor de cover die er wel leuk uit ziet

JustMarc schreef:

Ik ben normaal een grote SF fan.

Deze film heeft niets met SF te maken.

avatar van Oggie

Oggie

mee eens dit heeft met SF niks te maken, jij ouwe SF-lover justmarc, gekkie dat je bent.

maarrrrrr ik vond het een aparte film met coole en mooie graphics, een lekker tempo en echt eens wat anders. Vreemd dat mensen dit blijkbaar 'nepper' vinden dan het iets wat kinderachtige 'I am number 4'' terwijl alles zich duidelijk in de verbeelding van de hoofdpersoon afspeelde.

en wie vind een mega samoerai met een mini-gun nou niet vet, stelletje barbaren

Mooie originele beelden, lekker tempo, godzijdank een keer niet het verplichte romantische invalshoekje en gewoon lekker apart, ik gooi er 4.0 sterren tegenaan en hoop op meer.

avatar van VictorJan

VictorJan

Wat een vreselijke film

Van Zack Snyder verwacht je na WATCHMEN echt wel iets beters dan deze puberale bagger.

avatar van N23

N23

Jessica Harper schreef:

Ja 300, Dawn of the Dead en die uilenfilm moet je dan ook vooral niet meenemen in je beoordeling.... zucht

avatar van Fortune

Fortune

Hehe, iedereen noemt het ook die uilenfilm altijd alsof Snyder 4 films heeft gemaakt en nog een film over uilen maar die er niet echt bij hoort.

Jessica Harper schreef:

Dat doet me denken aan Legend, de film die Ridley Scott maakte na Blade Runner. Ik vergelijk de twee omdat beide regisseurs uitgesproken 'visual artists'(*) zijn die na hun debuutfilm erin geslaagd zijn om achtereenvolgens twee dure, kunstzinnige doch mainstream sci-fi/fantasy films in Hollywood wisten te maken (Ridley Scott: Alien en Blade Runner. Zack Snyder: 300 en Watchmen). Ik hoop dat Snyder niet dezelfde toer op gaat (Scott maakte na Legend ordinaire films zoals Someone To Watch Over Me, Black Rain, ...). Nu ik erover nadenk, eigenlijk was die uilenfilm Snyder's Legend, dus de twee carrières lopen eigenlijk al uiteen. Oef!

Ik hoop niet dat ze over tien jaar zullen zeggen dat Snyder alleen maar goed was in het getrouw verfilmen van klassieke graphic novels.

* De early Scott, niet de huidige Scott.

@N23: 300 en Dawn waren ook goed, maar Watchmen vond ik de beste. Die uilenfilm deed al een neerwaartse trend vrezen.

avatar van N23

N23

Jessica Harper schreef:

Kijk dat je deze film niet goed vindt, dat wil ik niet begrijpen maar no big deal, meningen verschillen. En dat is alleen maar goed.

Maar om die films met elkaar te vergelijken is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Snap je? Het is opzich zelf staand wel een echte Snyder film, de onwijs mooie shots die die maakte, het kleur gebruik ect ect.

Dat hij het beter had kunnen doen, daar bij geef ik je al bijvoorbaat gelijk .

We zien wel wat er van Superman komt.

avatar van Lof78

Lof78

Je neemt vijf stoeipoezen in dergelijke kleding en kwakt een aantal blue-screens erachter en je krijgt deze film! Voor mensen met een ECu van onder de 100 is dit niet meer te volgen (misschien moet ik me maar daar ook onder schare) ...een droom in een droom..leek wel iets weg te hebben van INCEPTIOn (maar die vond ik wel goed...al was die ook lastig te volgen)... ennu het jaren 50 sfeertje kon ik niet echt ontdekken!

Snyder is wat gezakt na beautys als 300! ...2sterren!

avatar van Tarkus

Tarkus

Het scenario van deze film had beter gekund, maar visueel is dit wel hoogstaand.

Prachtige graphics en special effects, de prent zit er boordevol van, en de actie is wat mij betreft prima.

Deze film is lang niet zo slecht als velen beweren, maar ja, smaken verschillen.

Ik verwachtte veel van deze film, en hij heeft me zeker niet teleurgesteld.

En dan heb ik het niet eens gehad over de soundtrack, die is werkelijk subliem, met o.a. muziek van Jefferson Airplane, The Beatles en Queen en nog veel meer.

Een beter scenario en de film had van mij een topscore gekregen, nu net iets minder.

avatar van nakada

nakada

Eindelijk heb ik ook deze film gezien en kan ik alle reacties hier in perpectief plaatsen.

Ik heb in ieder geval wel genoten. Niet zozeer van een diepzinnige vertelling maar wederom van het fenomenale beeld. Grafisch ziet het er allemaal weer prima uit, mooi kleurgebruik. De actie spat van het scherm af op de bekende Snyder stijl, maar in een nog wat hogere versnelling. Geholpen door de drijvende beats van een aantal opgevoerde klassiekers. De één vind het heiligschennis, ik vind het passend bij de actie.

Wat minpuntjes, een beetje vaag verhaal ( eigenlijk meer een kapstok voor de beelden ) en inderdaad soms het gevoel dat je naar een videogame kijkt. Maar uiteindelijk kan dat de pret niet drukken : voor de eerste kijkbeurt 4,5*.

(edit: trek gelijk het gemiddelde op van 3.01 naar 3.02. Het kan nog SP in de top 250 )

AC1

En weer refereert Snyder naar LOTR, hé, nakada. Hij kan het niet laten.

Over iets anders nu, wat beweging en choreografie betreft, ik vind alleen de Samurai scene echt de moeite. Knappe moves (meer een soort van ballet dan vechten) en het leek soms wel 3D. We zaten er gewoon midden in! De andere actiescènes waren minder en tamelijk repetitief. Ben ik de enige die daar zo over denkt? Een van de geweldige dingen aan 300 (of de eerste scène in Watchmen) is hoe Snyder 'beweging' vastlegt of weergeeft. Mijn mond valt er steeds van open. Puur visuele poëzie. Dat had ik hier niet echt ervaren.

avatar van Thorak

Thorak

nakada schreef:

Dat hoeft helemaal geen minpunt te zijn hoor, mits er maar wel een logische reden is vor de aktie, maar dat mist hier totaal. De aktie past totaal niet bij het magere verhaaltje.

en inderdaad soms het gevoel dat je naar een videogame kijkt.
En kijken naar iemand die aan het gamen is is ook totaal niet leuk, net als deze film dus.