Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 24 maart 2011
Plot Sucker Punch
"Feed Your Head"
'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.
Baby Doll
Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1
The Doctor / The High Roller
The Wise Man / The General / The Bus Driver
Rianneke_Dan
Vandaag voor de tweede keer gezien en het werd eens tijd voor een review.
Deze tweede keer beviel de film veel beter dan de eerste keer. Mede doordat de positionering voor het scherm beter was, een groter scherm en ook qua comfort was het nu beter geregeld. De eerste keer kwam er veel te veel op mij af en bij deze herziening kon ik de informatie veel beter verwerken omdat ik wist wat er komen ging.
De openings scene vind ik toch wel het hoogtepunt van de film in combinatie met Emily Browning's Sweet Dreams van de Eurythmics en de slow-motion beelden vond ik dit erg indrukwekkend en kreeg er zowel de eerste als tweede keer kippenvel van
. Ik vond de sfeer heel goed zowel die van de realiteit als die van de twee alternatieve realiteiten. Het kleurgebruik en special effects zagen er weer heel goed uit, weer typisch Snyder. De slow-motion shots hebben echt een toegevoegde waarde.
De muziek vond ik ook erg mooi en paste perfect binnen de context van de film. Nooit geweten dat Emily Browning zo'n engelen stem had. Ook de mash-up van Queen vond ik erg goed gedaan, al verwacht ik niet minder van de genie die ook achter de mash-ups zat van Moulin Rouge!
Ik vond dat de meiden erg veel chemistry hadden met elkaar waardoor hun band toch erg natuurlijk over kwam. Vooral Baby Doll sprong eruit met haar blonde haren, sexy benen en haar manga-achtige outfit. Heerlijk om naar te kijken
. Cornish en Hudgens zagen er ook goed uit. Jammer dat Hudgens een beetje achter bleef qua screen time. Chung vond ik een beetje buiten de boot vallen qua uiterlijk en Malone mag dan haar uiterlijk niet echt mee hebben maar d.m.v. acteerwerk kon zij dat compenseren. Ik kon het cartooneske van personages als de kok en de burgemeester bij de herziening veel beter waarderen. Blue vond ik een erg overtuigende villain. Jammer dat Hamm niet veel screen time kreeg.
Ik vond de WW1 setting het mooist. De actie zag daar er goed uit en ook de omgeving vond ik ook erg indrukwekkend. Maar de Samurai reuzen vond ik qua design er het meest uit springen. De draak zag er ook goed uit, net als de robots al vond ik dat wel het minste segment van de film. Ik was wel erg verrast toen Amber en Blondie dood geschoten werden. Dat had de tweede keer veel meer impact omdat ik veel meer binding had met de personages.
Het einde vond ik dan wel weer mooi dat Sweet Pea weg komt en dat ze de boodschap van Rocket aan haar moeder kon gaan overbrengen. Leuk, dat the Wise Man dan op het einde ook terug komt in de echte realiteit en haar dan ook weer helpt. Ik kon de zelfopoffering van Baby Doll dan wel weer waarderen, dat paste erg goed bij het karakter van haar personage. Ik vond het moraal van het verhaal ook wel een kennisgeving waar ik wat mee kan.
Al met al heb ik erg genoten van de film en hij heeft al mijn verwachtingen waar gemaakt. 5* is dan ook geheel op zijn plaats. Snyder bewijst maar weer eens waarom hij één van mijn favoriete regisseurs is.
5* en een notering in mijn top 10
Is het verrassingselement niet volledig weg als je een film in 2 dagen 2 keer ziet? Ik heb wel eens een film 2x in de bios gezien in korte tijd omdat ik hem de 1e keer zo enorm leuk vond, maar de 2e keer viel het allemaal veel meer tegen..
Tonypulp
Je kunt nooit alles uit Sucker Punch halen met één kijk beurt, deze leent zich enorm voor meerdere herzieningen, zelfs achter elkaar
In welk opzicht Jeroen?
Het is een visueel spektakel, maar niet 1 van het niveau waarbij je bij een herziening details opvallen die je eerder niet opvallen. In ieder geval geen belangrijke details, want de film pretendeert het niet te zijn.
Zou het voor de fun misschien wel kunnen doen, maar dan zit je net zoals A&L zegt met de verrassingsfactor die dan weg is.
Rianneke_Dan
Zoals ik al aangaf beviel hij de tweede keer veel beter. Dit is dan echt zo'n film die je makkelijk in een kort tijdsbestek meerdere malen kan kijken.
Naomi Watts
Het verrassingseffect is altijd weg na de eerste kijkbeurt
Alsof je alleen een herziening nodig hebt bij films die easter eggs in de film heeft zitten. Echte kunst verliest nooit zijn kracht. Ik kan een Snyder met gemak elke dag kijken, het blijft allemaal even mooi en verwonderlijk.
Nouja, ik keek gisteren She's out of My League terug en echt 90% van de grappen overvielen me weer. Alleen het verhaalverloop wist ik nog. Het is dus mogelijk
Wat daarnaast vraagtekens oproept, is waarom Baby Doll iedere keer een hoofdrol heeft in deze actiescènes. Dit correspondeert immers niet met de alternatieve plotlijn. Zo waagt Amber in de realiteit haar leven om een aansteker te veroveren, maar krijgt Baby Doll in de bijbehorende actiescène de eer vuurstenen uit de keel van een draak te snijden. Voor een film die zich in zijn marketing heel duidelijk richt op de vijf dames, is het overigens opvallend dat twee daarvan nauwelijks een rol hebben: terwijl het personage van Baby Doll al vrij snel uiteengezet is en de zusjes Sweat Pea en Rocket zelfs regelmatig in herhaling vallen, blijven Blondie en Amber schandalig onderontwikkeld.
Hele recensie op Recensie Sucker Punch - Review op Filmtotaal.nl
Tonypulp
Nou mijn reactie is niet meer nodig, helemaal eens met Naomi
Je hoeft niet altijd iets nieuws te ontdekken. Al die pracht opnemen in één keer was voor mij erg overweldigend. Ik doe er dus graag nog een keer over om alles perfect te ervaren, kan ik me nog meer verbazen over alles wat Snyder afvuurt.
Komt meer op de manier waarop je het zei, dat je in 1 kijkbeurt lang niet alles eruit kan halen. Dat kan je bij deze film dus wel omdat het buiten het visuele om niet heel veel uitdagingen heeft.
Al zou ik persoonlijk misschien nog wel een keer 2 uur lang naar Babydoll kunnen kijken
Tonypulp
En dat zeg ik nog steeds. Ik kon niet alle plezier er meteen uithalen, kan er met herziening nog veel meer mee (waarschijnlijk). Soundtrack zit alweer de hele dag in m'n kop..
Testa-Rossa
Snydersploitation
Hete chicks met hete guns, een weg slaande door nazi zombies en blinkende robots, je mag me nergens voor wakker maken maar dit...
Worden de nazi zombies ook weer afgemaakt met een sneeuwscooter
Lord Flashheart
Dus dit is de nieuwste MM-hype? Gaat het de kant van Kick-Ass op, prima. Is het meer Scott Pilgrim, dan sla ik dit liever over.
Lord Flashheart
Dan wacht ik wel op de recensie van OH; altijd een goede graadmeter.
Nomak
LOL
Die zal denk ik wel vergelijkbaar worden met TOR
Tonypulp
Verwacht het niet, zeker na z'n opmerkingen over die oosterse madness zal hij dit gewoon te tam vinden. Terwijl het alles behalve vergelijkbaar is, voelt dit gewoon niet all-out genoeg wanneer je zulke titels toch gewend ben. Ik vind dit zelf veel beter uitpakken dankzij de stijl, het is in deze richting het totaal pakket.
Ik voorspel 3* van OH
Ik doe 1,5 ster, al weet ik niet wat hij Snyder zijn vorige films heeft gegeven
Tommeh
Fuck nuance!
Zoiets moet Snyder volgens mij gedacht hebben. Geen verhaal, geen karakteruitdieping, geen relativering, geen logica, simpelweg geen inhoud. Vanaf de eerste minuut belandt je in een rollercoaster vol met bullshit, die een kleine 2 uur door blijft razen. Ik geloof best dat veel mensen het niet zullen pruimen, maar ik heb van begin tot einde genoten. Natuurlijk is niet alles even origineel (die stoomnazi's bv), maar ik heb toch regelmatig moeten grijnzen om de complete en bizarre onzin die tentoongesteld werd. Van de briljante slow-mo's tot de Queen medley en van een high-tech robot in WW2 tot samourai's met bazooka's, deze film slaat nergens op. Het deed me even aan de film Rubber denken: Waarom zou je zulke fratsen erin gooien? No reason.
Jammer dat in het laatste kwartiertje de handrem er toch nog een beetje op ging, maar dat mag de pret verder niet drukken. 4*
Archibald
Zojuist gezien......
De film in zijn essentie: mooie vrouwen, mooie (maar toch wel erg sexistische) pakjes, brute actiescenes (trein scene was denk ik wel het minst, daarentegen had het wel by far de beste shots van alle actiescenes), zeer goed gekozen soundtrack.
Einde is toch tegenvallend. Ik had wel verwacht dat het hoofdpersonage dood zou gaan, maar dat zowel (Rocket), Blondie als 'Pilot' Amber zouden doodgaan was iets wat ik zeker niet verwachtte.
Random statement:
Deze film is écht puur vermaak.
Ik vind het overigens bizar waarom deze film 12+ is. Ik heb echt beelden gezien die ik zeer twijfelachtig vind voor kijkers tussen de 12 en 16. De actiescenes waren nergens té bruut, alsin, dat zou iemand van 12/13/14 eng of 'gore' vinden. De scene's in het hoerenhuis daarentegen.......
Vermakelijk, maar een film moet voor mij meer brengen om meer dan 3.5* te krijgen.
PS @ Rianneke_Dan: Jena Malone is echt by far het mooiste meisje in deze film. Maar dat kan ook aan mij liggen.
Naomi Watts
. Toch fijn dat alle meiden wel in de smaak vallen dus.
Archibald
Wow, ik verwacht dat er veel gezegd kan worden hier maar dit really takes me by surprise.
Waarom ben je verbaast als ik vragen mag? Arg, hier werd ik hard geninja'd.
Overigens ben ik nog twee dingen vergeten te zeggen over de film.
Volgens mij is Kill Bill een inspiratiebron geweest voor Zack Snyder (het sarcasme druipt er letterlijk vanaf).
De acteerprestaties waren vrij pover. Blue Jones was zeer zeker goed, rest was allemaal middelmatig/niet spectaculair. Een pools accent, woopdiedoooooo....
Dat is overigens niet nadelig voor de film.
Naomi Watts
Omdat ik Malone niet zo knap vindt, al is dit natuurlijk een kwestie van smaak. Acteerwerk is niet best maar past wel perfect bij de karakteristieke personages vind ik.
Rabbitto
Geweldige hoeveelheid actie, vreemde storyline, typisch animé, maar wel mijn ding
Ik geef toe dat de personages wat verder hadden mogen worden uitgediept om zo het plot wat meer kracht te geven.
Ik had het idee dat de regisseur het publiek wilde overweldigen met het extreme contrast beauty/repulsiveness.
Helaas ontwikkelden daardoor de personages zich maar weinig. Echter zijn de 2 dimensies gewoon heerlijk weergegeven en zat ik toch genietend in mijn stoel.
Ook is Emily Browning helemaal mijn type vrouw en dat blond past er toch wel zeer goed
, hoewel de resterende dames ook een lust voor het oog waren in hardcore modus.
al met al 4.0*
clockwork72
Compleet weggeblazen gisteravond.
Heb hem dus gister gezien in de bios en was compleet weggeblazen door de special effects die in de film zaten. Wat het verhaal was? Geen idee eigenlijk
Grafisch was de film zo mooi in elkaar gezet. Ook deden die vijanden met die rode ogen me heel erg denken aan de Helgast uit de game Killzone. Ook genoeg goede muziek tussen de film door, zo ook Where is my Mind van The Pixies
Heb me heel goed vermaakt met deze Sucker Punch en een herziening zal dan ook snel komen.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Fast Five
Actie / Drama, 2011

Inside I'm Dancing
Drama / Komedie, 2004
bordeelasielontsnappendraakrobotgeweldinmatealternative imaginationlobotomyrape culture girls with guns