• 9.378.492 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

Blue Jones

Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1

The Doctor / The High Roller

The Wise Man / The General / The Bus Driver

avatar van thunderball

thunderball

Dus -wanneer ik het goed begrijp- zitten die zgn erotische scene en het daadwerkelijk zien dansen, voordat een actiescene begint, er nog steeds niet in?

AC1 schreef:

Een Director's Cut?! Dat had ik nog niet door. Als ik dat had geweten dan had ik de EC niet besteld. Bestaat daar een artikel over? En ik vroeg me al af waarom ze het een EC noemen en niet weer een DC zoals bij Watchmen. Zei Snyder dat er effectief een DC zal worden uitgebracht op Blu-ray?

Nee, dus ook niets officieels, hij legde alleen het nuance verschil uit tussen Extended en Director's en hij zei dat je bij een Extended geknipte scenes eraan plakt en verder niets. Bij een Director's Cut pas je ook aanpassingen aan op de werkelijke scenes (zoals bloed bvb).

Hij heeft niets effectiefs gezegd over een Director's Cut. Don't get me wrong, het is puur gevoelsmatig dat ik denk dat ie komt. De DC voor deze, wordt wat de UC voor Watchmen was. Al heeft hij daar niets over gezegd hoor. Je hoeft geen spijt te krijgen van je aankoop (tot nu toe) .

Zelfs al gaat het maar om één extra dansscène, als dat betekent dat mijn onderkaak één keer meer op de grond valt, dan vind ik het al de moeite waard.

EC is al een grote vooruitgang op de TC. De scene met Hamm plaatst voor velen de zaken al in een beter perspectief. Ook de vechtscenes voelen veel minder fragmentarisch aan. Al zal ik hier nog op terug komen als ik vanavond de volledige Extended Cut heb gezien.

thunderball schreef:

De erotische scene wel, hij is alleen helemaal niet erotisch. Snap wel waarom Snyder en co zo verbolgen waren waarom het geknipt moest worden.

De dans scenes waren nooit de bedoeling om te laten zien, omdat je tijdens het dansen in de verschillende realms komt die Snyder ons toont.

avatar van Reinbo

En die lesbische fiveway zit er dus ook niet in....

Naomi Watts

Helaas Reinbo, er komt wel een XXX parody (Suck Her Cunt), misschien dat je daar wat aan hebt .

avatar van Aerials

Aerials

Naomi Watts schreef:

Omg. Komt er echt een parody? Vreselijk...

Naomi Watts

Ja, beste kijkbeurt van SP achter de rug nu.

De EC blijft toch wel heerlijk itt de TC. De bijgevoegde actie scenes zijn van hoge waarde. Minder fragmentarisch, best wat fijne actie scenes ook. Ongelofelijk dat er zoveel geknipt is. En dan de scene met Hamm, erg mooie scene. Erg belangrijke scene ook, schandalig dat Snyder die niet in zijn TC mocht stoppen trouwens. Muziek blijft ook prachtig, ook hier is Emily Browning van onschatbare waarde.

Voor de rest blijft het de droom van de moderne nerd. Actie, comics, game, manga, de nerdesque invloeden zijn eindeloos. Ook één grote mannen fantasie natuurlijk waar de kostuums en blonde pornopruik van Baby Doll het glazuur op de taart is. Briljant character. Daar tegenover staat ook weer dat dit ook een grote female empowerment flick is. De visual cues (man o man, wat zitten er toch veel in deze film), visuals, camerawerk, de realm transitions, aankleding, creature design. Allemaal grandioos. Ook het verhaal blijft een mooi schouwspel, wilt niet te veel, niet te weinig en weet de kijker (mij althans) te triggeren waar nodig.

Nu met de bevestiging die ik van Snyder heb gekregen voelt het nog beter. Fijn dat de EC de bevestiging geeft wat ik al dacht over Sucker Punch na het zien van de TC. Echt een film van ongekende klasse, Snyder is een meester. Nu ik 'm weer zie blijf ik me verbazen over de slechte ontvangst, blijft toch wel artistieke klasse. Sucker Punch is wel één van de meest ondergewaardeerde films op dit moment, ik hoop op een tweede Blade Runner. Blijft steevast in mijn top 3 staan.

Blu-ray is een geweldige transitie. Gewoon aanschaffen dus.

esoxlucius

Net als 300 is deze film (beide films heb ik niet afgekeken zonde van m'n tijd ) niet waar ik van hou, wel goede muziek. 1 ster voor de moeite.

avatar van Falcon103

Falcon103

esoxlucius schreef:

maar wel stemmen.......
net de extended edition gezien heerlijk!!! eindelijk sweet pea een beetje met haar zwaard zien spelen miste alleen nog wel het feit dat het kennelijk niet R-rated is.Vanessa Hudgens mocht nog steeds geen mother fucker zeggen vanuit die helikopter ook miste ik alweer wat bloed...

Naomi Watts

Extended is gewoon r-rated, heeft weinig te maken met het aanwezig zijn van bloed of het fucker van Hudgens. In een extended cut wordt er nooit wat toegevoegd in de al bestaande scenes, alleen scenes tussen geplakt. Sowieso past bloed dan ook helemaal niet in een wereld als Sucker Punch. Het bloed gehalte wat er nu in zit is meer dan genoeg.

Falcon103 schreef:

maar wel stemmen.......

Mag ik als ik een film niets vind niet stemmen dan? Ik kan van te voren toch ook niet weten dat het niets is of wel dan?

Tonypulp

Het is niet de bedoeling dat je stemt zonder de film gezien te hebben.

avatar van thunderball

thunderball

Hij doelt waarschijnlijk op het feit dat je zegt dat je de film niet hebt afgekeken en dan ligt het er natuurlijk aan hoe snel je de film hebt afgezet...

Naomi Watts

Hij heeft de film toch gekeken en afgezet. Reden genoeg om te stemmen, al zou ik een 0,5* dan logischer vinden. Maar op een film stemmen en 'm niet afgezien hebben vind ik gewoon kunnen. Niet dat je 'm dan na 1 minuut af moet zetten ofzo . Wat thunderball zegt dus.

AC1

Ik heb gisteren Alice In Wonderland (2010) na een uur afgezet. Ik heb geen punten gegeven maar ik zou het wel kunnen. Na een uur verandert je mening niet meer. Ik wist het eigenlijk al na 5 minuten.

Naomi Watts schreef:

Ik heb na ongeveer 50 minuten op stop gedrukt, en wat die 1 ster betreft heb je gelijk ik maak er meteen een 0,5 ster van.

lol

AC1

Je stem wordt toch verwijderd. Voor de rest had je niets te melden dus blijft er van jou geen spoor meer over.

Naomi Watts

Lijkt me niet dat zijn stem verwijderd wordt, al vaker gevallen zijn van mensen die films af zetten en toch stemmen. Mijn inziens ook terecht. Vind 50 minuten een redelijke hoeveelheid.

Tonypulp

Ze doen er niks aan, klopt. Al vind ik dat wel eens belachelijk. Je stemt hier op de FILM en de FILM duurt geen 50 minuten

esoxlucius schreef:

Voor mij hoef jeh et niet te doen hoor maar als een film je zo ver krijgt dat je 'm af wil zetten lijkt een 0,5* mij wel gerechtvaardigd. Het engelen zang stemmetje van Browning heeft je wat mild gemaakt denk ik .

Fortune

Als je 50 minuten zit te ergeren aan wat je ziet vind ik het geoorloofd.

Ik doe het bijna nooit maar heb ook een aantal films die ik op de helft uit heb gezet omdat ik gewoon de rest niet meer wil zien.

AC1

Maar wat zegt het reglement?!

Tonypulp schreef:

Ze doen er niks aan, klopt.

Ik heb ook eens gestemd zonder de film helemaal gezien te hebben en toen hebben ze het wel verwijderd.

Naomi Watts

Niet zwart op wit, al is het al veel vaker voorgekomen deze discussie en toen zijn de stemmen blijven staan. Of het moet echt om een heel kort tijdsbestek gaan (binnen 5 min bvb).

Fortune

Ik weet niet wat het reglement zegt maar als daar echt werk van gemaakt wordt van dat kleine percentage van films die niet word afgekeken maar dat er wel op wordt gestemd dan kan je net zo goed stemmen en geen bericht erbij zetten, dan gebeurt het toch zo.

AC1

Dus het is natte vingerwerk en afhankelijk van de moderator zijn of haar stemming?

Fortune

Het is afhankelijk van de mensen op MM.

Wie houd mij tegen dat ik vandaag 2000 stemmen uitdeel, kan toch gewoon.

AC1

Ja, klopt. Niemand weet of je de film daadwerkelijk hebt gezien of niet. Hmm, interessant.

avatar van RuudC

RuudC

True, en dat is wat mij meer irriteert dan wanneer iemand een film slechts voor een deel gekeken heeft. Ik heb Disaster Movie bijvoorbeeld nog 30 minuten volgehouden, maar wel gestemd. Omdat het een flop 100 film is, zal het makkelijker geaccepteerd worden, maar doorgaans probeer ik ook slechte films af te kijken.

Het valt niet of moeilijk te controleren, maar er zijn heel veel mensen die stemmen zonder ook maar iets gezien te hebben, zij het maximaal (het nieuwe Harry Potterdeel moet nog in de bioscoop komen, maar het zal toch wel goed zijn, 5 sterren) of met een minimale score (acteur X vind ik kut, dus deze film met hem zal dat ook wel zijn, 0,5 ster).

Wat ik ook wel interessant vind, is wat mensen beweegt om een film te kijken waarvan ze eigenlijk al lage verwachtingen hebben. Als je 300 niks vindt en daarmee eigenlijk al stelt dat het andere werk van Snyder niks kan zijn, waarom er verder moeite in steken? Ik houd niet van romantische comedies, dus ik zal nooit uit eigen beweging Sex and the City kijken.