• 9.378.495 stemmen

Met onder meer: Christina Aguilera, Cher en Kristen Bell

Releasedatum: 16 december 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Burlesque

"It takes a legend... to make a star"

Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Haha ja, die link naar Tangled was inderdaad snel gelegd. Al vond ik Cher minder vervelend.

avatar van stinissen

Redelijk debuut van Christina Aguilera ook een aardig verhaal maar de film gaat tenonder aan het vele zingen in de film, ik ben dan ook geen liefhebber van de musical uitzonderingen daar gelaten.

avatar van NTsuno

NTsuno

Qua acteerwerk een redelijke film, maar Aquilera is toch wel een dijk van een zangeres hoor. Cher begint steeds meer op een barbiepop te lijken maar dat doet verder geen afbreuk aan de film. Maar wat een keeltje heeft die Aquilera, geweldig. De film is een mix van a Star is Born en Chicago. Leuke mix dus en een gezellige film om naar te kijken. Aanrader.......

avatar van Amity

Amity

Omg hoe kunnen er zoveel hoge cijfers voor deze film gegeven worden, het hangt werkelijk van alle cliche's aan mekaar!!! Christina kan ik echt niet serieus nemen als actrice. Leuk om Cher weer eens te zien, ik had de film beter kunnen afzetten nadat ze in beeld was geweest. Helaas besloot ik er nog een half uur aan te besteden.

Naomi Watts

Clichematig staat niet gelijk aan slecht lijkt me. Bovendien moet een film als Burlesque het niet hebben van zijn storyline maar vooral door sfeer, aankleding en muziek.

avatar van Stephan

Stephan

Mooi stel pijpen, maar slechte film.

avatar van hardbass

hardbass

Hmm vriendin van mij wou deze kijken.

Op zich was Christina Aguilera nog wel goed te doen en kwam zeker geloofwaardig over.

Maar die Cher:X wat een gedrocht is dat en speelde haar rol echt te slecht (ook niet zo gek als je geen gezichtsuitdrukking hebt)

Muziek was de hele film wel steeds het zelfde en cliché naar cliché kwam voor bij.

Maar de dames in mooie pakjes maakte dan weer een hoop goed.

Ga niet stemmen op deze film want het is totaal niet mijn smaak.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

In tegenstelling tot mijn bovenbuurman vind ik Cher helemaal geen gedrocht. OK, ze is natuurlijk het boegbeeld van de plastische chirurgie, maar als het zo gedaan word, heb ik er geen moeite mee. Cher is nog steeds een pracht vrouw waar je ogen altijd naar toe trekken. Een soort totale X-Factor. Daarbij heeft ze een zeer eigen stemgeluid wat je direct herkent. Maar goed, genoeg over Cher. Laten we het over de film hebben. Een grote leegte. Ik ben het eens met Noami Watts dat de film het inderdaad niet van de storyline moet hebben, maar inderdaad: sfeer, aankleding en muziek is hier wel het belangrijkste ding. Alleen... Het komt naar mijn zin iets teveel voorbij. Teveel nummers in een te lange film. Eigenlijk één grote ego-trip van Aguilera en aangezien ik daar geen fan van ben (ik vind haar zingen als een geit) vond ik deze film dan ook alleen de moeite waard om te kijken naar het werk van Cher. Best aardig, geen topper. 2,5 *

Naomi Watts

Ze hadden wel iets minder mogen focussen op Aguilera inderdaad, en dat zeg ik als een fan van deze vocaliste. Ik had ook liever een bundeling aan vocale artiesten gezien, ook een wat gedoseerde aantal songs. Als je dan nog nagaat dat Dianna Agron er ook nog rondloopt en amper wat vocaal te doen krijgt. Het werd een iets te veel een one woman show.

avatar van Katharina

Katharina

De zoveelste film in het genre, maar toch wel één van de betere. En Christina Aguilera deed het best aardig!

avatar van benthe

benthe

Wat een lekker filmpje! Standaard verhaaltje, maar ooh wat een heerlijke sfeer en fijne liedjes. Yes please!

avatar van Keane1983

Keane1983

Film lijkt een beetje op Coyote ugly met een moulin rouge tintje / Chicago.

Het verhaal is vrij standaard.

De film is een aardige tijd verdrijf. Muziek/ liedjes zijn aardig..(persoonlijk vind ik op ten duur de stem van Christina een beetje vervelen.

De film kent weinig vaart waardoor de film erg langzaam lijkt te gaan. Bovennattuurlijk goed vond ik Christina acteren, dit is jammer genoeg niet voor alle castleden te zeggen.

De film kende ook niet een echte finale met liedjes, ik had deze pesoonlijk iets "grootser" gemaakt. Nu was het gewoon een toevoeging van de andere liedjes.

Waar ik wel weer heel erg over te spreken was,was de dans. Schitterend gedaan. Ook de manier van filmen en de decors zorgen ervoor dat je je gewoon in de Brulesque begeeft.

Al met al heb ik mij de bijna 2 uur durende film niet verveeld.

Van mij een voldoende 3,0*

avatar van wimnoot

wimnoot

Als je nou geen fan bent van Aguilera en Cher waarom zet je dan toch deze film op? Dat was de vraag die ik me maar bleef stellen tijdens het kijken van Burlesque. Ik heb gewoon een enorme antipathie tegen dit soort nepwijven, die zo vreselijk veel plamuur nodig hebben om er zo uit te zien. Bah! Zelfs mijn vrouw (van wie ik de film moest kijken) gaf toe dat cher steeds meer op Ron Pearlman begint te lijken.

En dan dat vreselijke zingen iedere keer, waarbij er niet een noot gewoon op een toonhoogte gezongen kan worden, en er altijd die vervelende uithalen in moeten zitten, want dat is mooi sschijnbaar.

En dan het verhaaltje zelf, wat bij elkaar geript is van Coyote Ugly en Moulin Rouge zelfs het nummer Diamonds Are a Girls Best Friend werd gewoon overgenomen van MR terwijl die dat nummer ook al gepikt hadden (zij het veel smaakvoller).

Wat blijft er dan nog over? De vrouwen en de kleding, daar heb ik nog 1 punt voor over.

avatar van indo88

indo88

ik heb me aardig vermaakt met deze film, wel vondt hem wel een beetje erg cliché! Maja niet altemin een film waar ik graag naar kijk! Wat een dijk van een stem van christina aguilera heerlijk!! En leuke styling ook! Zeker een Aanrader als je van dit genre houdt!!

avatar van wimnoot

wimnoot

Ik hou wel van dit genre maar vond hem helemaal niks. Chicago en zeker Moulin Rouge zijn vele malen beter.

avatar van jameszle

jameszle

heb me de hele film kunnen vermaken, echt een topper !

en Christina Aguilera is hier ook geweldig, net als Cher !

avatar van armand 1

armand 1

Voor mij is dit een goede film maar ja smaken zijn verschillend.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Een goed verhaal is het laatste waar ik voor ga bij een film. Als ik maar de volle speelduur vermaakt kan worden (cliché's kunnen mij dan ook totaal niet storen, want toegegven daar zaten er wel een aantal in in deze film, maar dat had je van tevoren al kunnen voorspellen) en dat ben ik zeker bij de film waar vooral de geweldige aankleding van de film mij aansprak. De muziek pompt lekker door de speakers en de scénes komen geloofwaardig en vlot over. Ik ben vooral te spreken over het fantastische kleurgebruik en de heerlijke choreografie. Die zorgden toch voor een waar genot tijdens het kijken. Cher overtuigde met haar acteerkunsten en Christina verraste ook. Duidelijk mag zijn dat dit haar eerste rol is maar Christina wint de kijker, niet alleen met haar geweldige stem, maar met de geloofwaardig waarmee ze speelt en haar aantrekkingskracht. Ze blijft interessant om naar te kijken en blijkt dus een perfecte cast voor deze rol.

Ik heb me prima vermaakt. Heerlijk voor een avondje bankhangen met lekkere muziek

Thorak

Wat een vréselijk saaie film is dit.

Tot nu toe ben ik pas op de helft en die helft heb ik 2 delen gekeken. Beide keren had ik heel erg de drang om iets anders te gaan doen, dus weet nog niet of/wanneer ik de film af ga kijken.

Deze film mist tot nu toe ook maar enige vorm van originaliteit, dit is opzich niet erg maar maak het dan wel boeiend en dat is tot nu toe absoluut niet gelukt.

Christina Aguilera kan een paar erg imposante dingen met haar stem en dat is dan ook het enige dat ze laat zien en horen in deze film, zoveel dat het gewoon hinderlijk irritant begint te worden. Als je iets goed kunt is dat heel mooi en moet je dat zeker ten goede gebruiken, MAAR NIET CONSTANT en alleen maar!

De film nog niet afgekeken dus ook nog geen beoordeling, maar als ik nu zou beoordelen zou het 1.5* zijn.

avatar van mnrk

mnrk

Deze film heeft mij verrast in een positieve zin....

Cher en Christina Aguilera waren boven verwachting goed in deze film en helemaal op hun plek... En natuurlijk was Stanley Tucci ook super in deze film ( de man kan alles spelen ).

Ook de gehele aankleding, setting, shows zagen er prima uit , en natuurlijk was de muziek dik in orde .

avatar van tal1b

tal1b

Coyote Ugly II

te simpel en te voorspelbare 13 in een dozijn gehalte. Nee de clichés zijn echt

Christina Aguilera deed het daarentegen best aardig

Naomi Watts

Gisteren herzien, eerste keer buiten de bios en Burlesque blijft fier overeind staan. De pretentieloze intenties op narratief vlak zijn een verademing, de lovestory is clichematig maar effectief, het subplot rond de club is niet zo boeiend maar daar wordt gelukkig ook niet te veel aandacht aan besteed. Helaas niet helemaal all the way kunnen gaan met mijn home cinema set omdat mijn vriendin nogal hoofdpijn krijgt van La Aguilera, maar de audiotrack is erg sterk. Vooral bij Express en het eind Show Me How You Burlesque segment. Voor de rest blijft het sex-appeal niveau erg hoog en blijft de vormgeving subliem. Fijn dat ik die geweldige ervaring uit de bios thuis gewoon kan evenaren. 5* blijven dik verdiend staan.

avatar van jippie2010

jippie2010

het keek leuk weg maar was natuurlijk één grote reclamecampagne,

geen film met inhoud dus kan niet meer geven dan een 2.0

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik bedoel inderdaad voor de zangcariere van Christina Aguilera

Naomi Watts

Het is wel twee uur vol showboaten van haar vocale capaciteiten. kan begrijpen dat de neutrale kijker het iets te veel van het goede vinden.

Thorak

Het is iets te veel van steeds alleen maar het zelfde.

Maar geen enkel gezond denken mens kan hier toch 5 sterren aan geven? Ik kan echt geen enkel punt verzinnen dat goed uitgevoerd is, laat staan dat het zich onderscheidt van de massa. Sterker nog, deze film verdwijnt erg diep in de grote massa.

Thorak schreef:

Maar geen enkel gezond denken mens kan hier toch 5 sterren aan geven?

Ik moet me dringend na laten kijken als ik dit zo hoor.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik blijf dat maar horen, misschien toch maar eens werk van maken dan .

Thorak

Eindelijk met heel veel pijn en moeite deze film afgekeken (door gebrek aan een boeiendere film).

Wat een draak van een film zeg! Zo'n beetje de enige die te pruimen is in deze film is Tucci en in wat mindere mate Cher. Aquilera's karakter is niet veel meer dan een irritant en naïef persoon en ook qua muziek valt er niet al te veel plezier te beleven door het gebrek aan variatie.

Waarschijnlijk is dit echt alleen weggelegd voor Aquilera fans.