• 9.378.100 stemmen

Met onder meer: Christina Aguilera, Cher en Kristen Bell

Releasedatum: 16 december 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Burlesque

"It takes a legend... to make a star"

Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.

avatar van scorsese

Aardige film over een serveerster die naar Los Angeles vertrekt en daar komt te werken in een sjieke en sexy nachtclub. Een behoorlijk voorspelbaar verhaal over een ster in de maak. De songs, en ook de rest van de film, zien er gelikt, flitsend en stijlvol uit. Zangeres Christina Aguilera doet het zeker niet onverdienstelijk in haar eerste rol, mede doordat de rol dicht bij haar zelf ligt. Wel een beetje jammer dat Cher zelf maar 1,5 liedje mag zingen.

Absoluut vergelijkbaar met Coyote Ugly.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik heb mij opvallend genoeg best goed vermaakt. Voordat ik de film opzette, dacht ik bij mezelf waarom ik deze film ga kijken, en zeker in de eerste 20 minuten dacht ik: 'Waar ben ik aan begonnen?'

Aguilera deed zeker in de eerste 20 minuten niet erg goed en overtuigend. Daarna mocht ze zingen en werd het beter. Cher deed opvallend genoeg nog best goed met haar botox hoofd. Stanley Tucci was zoals altijd weer een ster. Het maakt niets uit of hij een grappige homo of een vieze maniak (The Lovely Bones) speelt, hij doet het altijd overtuigend en ik vind het heerlijk om hem te zien in films.

Het ziet er allemaal goed uit, erg lekkere dames in leuke pakjes. Mooi kleurengebruik. Dit gaf de film wel een aparte sfeer die ik zeker aangenaam vond.

Best leuk. Ook voor mannen. 3*

avatar van Renee91

Renee91

Vond het een erg leuke film om naar te kijken, heb de volle tijd genoten. 4*

avatar van Divoboy

Divoboy

Burlesque...Clichè verhaal dacht ik toen ik las waar de film over ging, Maar na het zien van de film was ik positief verbaasd. Christina staat bekend als een van de beste zangeressen van deze generatie (als het niet DE beste is) en in deze film was zij, als Burlesque danseres natuurlijk helemaal in haar element.De rol is haar op het lichaam geschreven..Stanley Tucci doet het ook geweldig in de film en natuurlijk...CAM GIGANDET. Burlesque is geen sterk of vernieuwend verhaal maar alles is wel heel mooi neergezet. De muziek, de dans, de kostuums, Christina Aguilera's geweldige stem...De soundtrack van de film heeft een Golden Globe gewonnen. Burlesque is een echte feel-good movie *4

avatar van ibendb

ibendb

Een redelijke film.

Burlesque is beter dan ik verwachtte, maar toch niet erg goed. De muziek is best goed. Alleen mocht Cher wat meer mogen zingen. Het acteerwerk was redelijk tot goed. Christina Aguilera zou ik nu niet direct casten als Ali. Ze past niet echt bij het personage. Cher - strakgetrokken van de botox - speelde wel erg goed. Ook haar gezang was erg goed, maar dit was ik al gewend van Cher. 3*

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

het verhaal was een beetje hetzelfde als wat ik eerder in films heb gezien. Maar ik ben zoiezo al een enorme fan van christina aguilera omdat ik haar een geweldige zangeres vindt. Het is een superfeelgoodmovie en ik vond het echt een leuke film. Niet heel verniwuend zoals al eerder gezegd werdt. Maar de liedjes zijn leuk en het acteerwerk van Aguilera is goed!

Deze film wil ik niet missen

ik ga KIJKEN !!

avatar van nightbreed

nightbreed

_Amerikanna_ schreef:

Deze film wil ik niet missen

ik ga KIJKEN !!

Een 4,5 voor een film die je nog niet hebt gezien.

avatar van bjerik76

bjerik76

wel aardige film.

Overtreft Moulin Rouge natuurlijk niet, maar typisch een Amerikaanse voorspelbare film over een meisje uit een dorp dat het wil maken in de grote stad.

Goede cast, met uiteraard Christina die veel zingt, en ook Cher moest even een solo zingen.

De eis was op een gegeven moment dat er alleen LIVE gezongen werd tijdens de show.

Helaas werd er dus alsnog gewoon duidelijk ge play backt , dat kwam dus niet over.

Trouwens,

Cher ziet er tijdloos jong uit !

denk dat ik als ik hem een 2e keer zou zien lager zou scoren.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

bjerik76 schreef:

Trouwens,

Cher ziet er tijdloos jong uit !

Nooit van een overdaad aan plastische chirurgie gehoord zeker? Ze had moeten stoppen met dat gedoe na The Witches of Eastwick en Moonstruck enz. in de jaren '80. Ze is helemaal verbouwd. Maar ach, ik heb nog wel een zwak voor haar. Omdat ze een paar geweldige, gedenkwaardige rollen heeft neergezet. En zelfspot heeft.

Wel aardig op een zaterdagavond en niks te doen als je ziek bent. Film had niet veel om het lijf anders dan een vehicle voor Christina Aquilera te zijn. Duurde minstens een half uur te lang. Maar ja, dat kwam waarschijnlijk door die lange uithalen van Aquilera als ze zingt.

Toch een goeie cast maar het kwam niet uit echt uit de verf. En was erg voorspelbaar. Kristen Bell sprong er voor mij nog wel uit. Leuk om haar zo te zien.

mister blonde

Zangeressen die zichzelf overschreeuwen in een film die zo voorspelbaar en cliche is dat je met plaatsvervangende schaamte zit te kijken. Niet mijn film, om het zacht uit te drukken.

avatar van schoonetoonen

schoonetoonen

Heb erg gelachen om de tenenkrommende acteerkwaliteiten van CA, en WAT een voorspelbaarheid en opeenstapeling van clichés!

mister blonde schreef:

Tja dat wordt tegenwoordig als zang kwaliteit gezien...

Steeds maar weer op dezelfde manier uithalen uitschreeuwen vind ik weinig met kwaliteit te maken hebben, maar dat is dan weer persoonlijk. In deze film doet ze de hele tijd niet anders en gaat al snel vervelen, zo niet irriteren! Een one-trick-pony noemen we dat.

Beyoncé is zo'n zelfde zang'talent', die kan zelfs nog niet eens maat houden, maar wordt wel door velen als megaster betiteld...

Ik heb op zichzelf niet zo veel met de muziek van Beyonce en al helemaal niet met die van Aguilera, maar als je al niet vindt dat zij kunnen zingen.. welke zangeres dan wel vraag ik me af..

mister blonde

Technisch knap misschien, maar wat heb je daar aan? Het blijft (voor mij) zielloze, schreeuwerige en doodgeproduceerde meuk. Het is maar net wat je verstaat onder kunnen zingen. Ja, ze 'kunnen' zingen ja. Maar ze 'kunnen' het w.m.b. eigenlijk beter niet doen.

Naomi Watts

Dat kan natuurlijk maar Beyoncé en vooral Aguilera het potentiële talent aan de kaak stellen is wel onaangenaam opvallend.

Persoonlijke preferenties daargelaten, is het logisch dat je hier voornamelijk overgeproduceerde meuk tegenkomt. Al is Aguilera's oeuvre wel veel breder dan dat.

mister blonde

Moet eerlijk zeggen dat ik haar oeuvre daar niet goed genoeg voor ken (en dat is met een reden) om al te veel de diepte in te gaan op de uithoeken. Mocht dat onwaarschijnlijkerwijs veranderen, betwijfel ik of ik me bij jouw mening aansluit. Ook de minder schreeuwerige nummers die ik van haar ken, komen op me over als vals sentiment en uiteindelijk zielloos.

Naomi Watts

Ik sta er dan ook niet helemaal objectief in . Ervaar haar muziek zelf totaal anders, maar snap wel wat je bedoeld.

mister blonde schreef:

Voor mij geldt hetzelfde, maar inderdaad wel iets meer voor Beyoncé dan Aquilera, hoewel het voor haar ook volledig opgaat. Momenteel zijn er bijzonder weinig artiesten die niet overgeproduceerd zijn en velen zelfs volledig op autotune teren. Momenteel zijn er eigenlijk maar 3 zangeressen die ik boven de rest uit vind steken: Adele, Pink en ver daar boven Beth Hart. Adele kan ik niet echt te veel aanhoren, daar wordt je te veel mee doodgegooid, maar Pink kan me doorgaans wel bekoren (hoewel ook haar laatste nummer 13 in een dozijn is). Beth Hart maakt totaal andere muziek, maar daar ben ik wel echt fan van! Daarnaast is ze ook nog erg goed op een piano.

Zei kunnen alle 3 vreselijk veel gevoel in hun muziek geven op een manier die ik dan ook echt zo ervaar.

Naomi Watts

Oh Adele, Pink en Hart. Dan snap i kdat je La Aguilera niet zoveel vindt. Duidelijk .

Thorak

3 totaal verschillende zangeressen, maar stuk voor stuk ook héél anders dan Aquilera inderdaad.

Adele is overigens ook niet helemaal mijn muziek hoor!

avatar van AlineLawine

AlineLawine

Aardige film. Christina Aguilera heeft natuurlijk een dijk van een stem en ze zet hier best een leuke rol neer, hoewel ik niet een glansrijke acteercarrière voor haar in het verschiet zie liggen. Af en toe vond ik haar zelfs knap irritant als hoofdpersoon. Het verhaal begint cliché, verloopt cliché en eindigt cliché, maar dit is dan ook niet het soort film waar je grote plottwists verwacht. Al met al leuk niemandalletje, met mooie rollen van de immer charismatische Cher en Stanley Tucci.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film heeft mij helemaal in weten te pakken. Puur door de sfeer die er constant heerst in de club. Het burlesque sfeertje wordt echt supersterk weergegeven en ik vond het af en toe gewoon een pareltje om naar te kijken.

Helaas vond ik het acteerwerk van Aquilera niet echt om over naar huis te schrijven. Alles wat ze zei en deed kwam ontzettend gemaakt over. Zelfs de manier waarop ze over haar schouder keek kwam geforceerd over. Ook haar zang vond ik af en toe over de top gaan. Dit zijn voor mij de redenen geweest om deze film niet de volledige 5 sterren te geven. Zo waanzinnig vond ik de sfeer die er werd weergegeven. Cher vond ik daarentegen wel heel erg sterk trouwens.

Ik vond deze film wel iets weg hebben van "Cuyote Ugly" qua verhaal. En ook die film vond ik een topper qua sfeer maar qua acteerwerk weer veel minder. Ook wil ik even een eervolle vermelding geven aan de barman. Wat een ontzettend lekker ding was dat zeg.

Wat ik ook wel jammer vind is dat er op een gegeven moment aangegeven wordt in de film dat de act niet meer geplaybackt mocht worden. Haar voorgangster playbackte de gehele act maar Aquilera zou zo'n topper zijn. Die zou alleen maar live gaan zingen. Jammer dat je dan toch ziet dat ze aan het playbacken is. Geef haar dan op zijn minst even een zichbaar microfoontje die ze bij zich kan dragen.

Het is wel duidelijk een "feel good" movie. Hoe ze op het laatst alles toch nog goed krijgen en de club weten te redden door natuurlijk een briljante ingeving van Ali is wel een beetje makkelijk. En toch vond ik het wel heel erg leuk om te zien dat alles zo makkelijk op zijn pootjes terecht komt. Bij sommige films vind ik die makkelijke uitweg wel passen en zo ook bij deze.

Je ziet dat ik best een aantal minpunten heb maar toch geef ik een hoge beoordeling want ik heb wel genoten van deze film.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige Film, met een uiterst voorspelbaar verhaaltje. Toch valt er genoeg te genieten in deze film. Aguilera kan aardig zingen. Acteren minder, maar ze probeert het tenminste. De charismatische Cher zit verder ook aardig in haar rol, en mag zo nu en dan ook een nootje meezingen. Verder zijn de aankleding en de muziek dik in orde. 2,5 Ster.

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Wat een leuke film Ik heb genoten en de muziek was erg leuk.

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

ik ben echt gek op de liedjes van deze film, echt een heerlijke feelgood movie waar je dus echt je gedachtes bij uit kan/moet zetten. ik ben benieuwd of we meer films van Christina Aguilera zien want ik vind dat ze goed kan acteren! en daarnaast ben ik altijd al een ontzettende fan geweest van haar!

avatar van Divoboy

Divoboy

DragQueen schreef:

Ze kan 'aardig' zingen?

Thorak

Dan is hij nog aardig. Ze is een one-trick-pony net als Beyonce, maar puber meisjes houden daar blijkbaar van.

avatar van Kronos

Kronos

Ik vond het maar een flutverhaal rond een flutzangeres.

Alleen als Cher even mocht zingen kreeg de film wat glans.

avatar van blurp194

blurp194

Charmant.

Het verhaal is verschrikkelijk cliche, een zoveelste variant op een verhaal dat al honderden keren verteld is, maar het wordt wel op zo'n aangename en gladde manier gebracht dat dat maar nauwelijks irriteert. Overgeproduceerd wellicht, maar je kan er ook in zien dat er met veel aandacht voor detail een mooie film gemaakt is.

Christina Aguilera doet het erg goed, beter dan je zou mogen verwachten eigenlijk - zeker als je haar als niet meer ziet dan het zoveelste gehypete zangeresje. Haar muziek doet me op zich niet zoveel, en de manier waarop ze de meeste liedjes zingt is me eigenlijk te theatraal, maar wat ze met haar stem kan is zeker wel bewonderenswaardig. En het acteren gaat haar ook niet slecht af, ze is zeker niet de zwakste in dit gezelschap.

Toch heeft Mazzy Star het mooiste liedje in de film. Maar dat kan aan mij liggen.