• 9.373.068 stemmen

The Abyss (1989)

Sciencefiction | 140 minuten / 171 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction

Speelduur: 140 minuten / 171 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Afgrond

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio en Michael Biehn

Releasedatum: 15 december 1989

Plot The Abyss

"When you get there, you will understand."

Tijdens de Koude Oorlog wordt een Amerikaanse nucleaire onderzeeër aangevallen en zinkt naar de bodem van de oceaan. De marine vraagt de hulp van een aantal mensen die aan het werk zijn op een nabijgelegen olieplatform om de onderzeeër te lokaliseren. Terwijl de crew de missie probeert uit te voeren, komen ze enkele problemen tegen en ontdekken ze dat ze misschien niet alleen zijn...

Virgil 'Bud' Brigman

Lieutenant Hiram Coffey

Catton ‘Catfish’ De Vries

Alan 'Hippy' Carnes

Lisa 'One Night' Standing

Arliss 'Sonny' Dawson

avatar van Jordy

Jordy

Het verhaaltje stelt niet zo veel voor, beetje standaard filmpje. De film kent echter een paar spannende en/of goede momenten, en de film kent (vooral voor de tijd) erg mooie special effects. 3 sterren.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond het allemaal nogal langdradig, maar naar het einde toe kwam er toch wat verbetering bij de encounter met de aliens.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

'n Topper! Alleen het einde vond ik wat zwak.

avatar van Blindfold

Blindfold

Hmm. Da's het omgekeerde van wat ik vond. Ik moet de special edition eigenlijk nog eens kijken, want die scheen wat beter te zijn.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ja, ik bedoel eigenlijk 't eindshot. Gelebber en dan..de aftiteling, ja sorry hoor!
De special edition heb ik ook gezien. Da's meer een uitbreiding van het verhaal, zeg maar.

avatar van You_bastard

You_bastard

Boeiende film met mooie onderwateracties.

avatar van neo

neo

goeie film.iets van 8 jaar geleden was ik echt helemaal overrompeld door de special effects.nu natuurlijk niet meer.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

Leuke special effects voor die tijd he.

avatar van BS

BS

mee eens.Voor die tijd een goede en spannende film.Nu misschien niet echt meer.Toch wel leuk om te kijken. 3 sterren

avatar van Wouter

Nog steeds spannend. Jammer van het einde.

avatar van mightyspawn

mightyspawn

lekker meidje die vriendin van die hoofdrolspeler, hmmmmm. Speelt ook de zus van Tony Montana in Scarface. Alleen nu ziet ze er niet meer

zo lekker uit omdat ze alweer bijna 13 jaar ouder is maar ja.

Jos2

Meidje? Je bent zeker Brabander?

avatar van Jordy

Jordy

dan had ie wel "meiske" gezegd toch?

avatar van gotti

goeie film maar alleen was het eind een zware afknapper

(harris heeft wel een lekkere vriendin)

vliegtuig13

In 1 woord: FANTASTISCH. Mooi verhaal, mooi en goed gespeeld, mooie special effects (voor toen en nu nog steeds) en mooie muziek. Wat wil je nog meer ?

Jos2

Wat ik nog meer wil? Een fatsoenlijk einde.

vliegtuig13

Waarom zeikt iedereen zo over het einde, het was gewoon mooi, vertel mij dus maar eens wat er mis mee is.

Jos2

Die Close Encounters rip-off met moraliserende aliens die in een blauwe pannekoek omhoog komen?

avatar van NERD

NERD

HAHAHA, goeie Jos2

vliegtuig13

Ik heb Close Encounters niet gezien en dus vind ik hem heel origineel en die special effects waren heel mooi voor die tijd hoor !

Jos2

Die blauwe pannekoek aan het einde ook?

avatar van deepdive

deepdive

Nu even mijn mening: Ik vond het best een goede film, en heeft interessante special effects. Pas als je the making of... hebt gezien, ga je anders naar The Abyss kijken. Het lezen van het boek De Afgrond (perfect vertaald) vult de gaten die (misschien noodgedwongen) in de film zitten.

avatar van Mich

Mich

Hoewel het boek van een (naar mijn mening) hele goede schrijver was, vond ik zowel het boek als de film absoluut niet boeiend.

avatar van darkcity

darkcity

Heel erg goed, goeie, spannende sfeer, prachtige special effects (nu nog). Het acteren is ook heel erg goed, en hij is zeer spannend en ook nog 's een goed verhaal !

Er wordt ook erg goed op de menselijke karakters ingegaan, het is echt een topper ! *****

avatar van Macmanus

Macmanus

Dacht dacht ik ook.

avatar van gimli f

gimli f

Schijnt spannend te zijn, volgens mij wordt die voor mij opgenomen. Er schijnen zelfs wat akelige dingen te zijn gebeurd tijdens het maken van die film, waardoor de cast een nog benauwder gevoel kreeg...

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Vind het een klasse film, top special effects. Verhaal inderdaad iets minder, maar gewoon op en top amusement.

avatar van Quentin

Quentin

Goede, mooie film maar k vind het einde ook teleurstellend en niet altijd spannend/interessant genoeg.