• 9.375.988 stemmen

Geregisseerd door: Shawn Levy

Met onder meer: Hugh Jackman, Dakota Goyo en Evangeline Lilly

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Real Steel

"If you get one shot, make it real."

In het jaar 2020 is robotboksen een populaire sport en heeft het de traditionele vechtsporten compleet vervangen. De voormalige bokser en huidige robotbokser Charlie Kenton (Hugh Jackman) heeft moeite zijn hoofd boven water te houden. Als hij te horen krijgt dat de moeder van zijn zoon is overleden, gaat Charlie tijdelijk voor zijn zoon Max zorgen. Max stuit op een afgeschreven robot en denkt er een kampioen van te kunnen maken. Samen met zijn zoon maakt hij furore met de robot, terwijl ze elkaar gaandeweg beter leren kennen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb hem gisteravond zelfs voor de 2e keer gekeken en ik vind hem nu eigenlijk zelfs nog iets leuker dan de 1e keer. Het verhaal stelt geen cent voor nee, maar de film draagt een bepaald gevoel met zich mee. Soms zit het tegen het kleffe aan waarbij het glazuur bijna van je tanden spat, maar aan het einde wanneer Jackman tegen zijn zoontje 'Ik hou van je' wil zeggen, valt zijn zoontje hem in de rede en zegt, 'Ja, ik weet het.' Dus het extreme kleffe blijft achterwege, maar toch voldoende sentiment op een goede manier. En de humor bevalt mij ook wel. De CGI is perfect en de robotten hebben zowaar persoonlijkheid. Echt een knap staaltje werk deze film!

avatar van Dutch Lion

Dutch Lion

Het mag dan een film met cliches zijn, ik ben zelden zo meegesleurd door een film met cliches. Ik zat echt helemaal in de film, voelde zelf de spanning bij gevechten. Normaliter heb ik dat niet echt zeker niet met cliche films maar hier wel. Daarom vind ik het ook een aanrader.

Volkomen eens met de positieve reacties hierboven.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Wat een ergerlijke film.

Heel slap en flinterdun verhaaltje over een vader die z'n zoontje wil terugwinnen door een minderwaardige robot te laten vechten tegen hightech robots.

De product placement ( Bing, Coca cola, Mercedes Benz, HP, Cadillac en...) zijn meer dan storend. Hugh Jackman is cool, Lilly is knap maar hoort niet thuis in zo'n film. En die kleine is verschrikkelijk irritant en wannabe cool op z'n Justin Bieber's.

Het verrast mij dat de rating zo hoog is. Maar de echte filmliefhebbers hebben deze waarschijnlijk (en volledig terecht) genegeerd.

Draak van een film, 1.5*.

Had werkelijk in de verste verte geen idee wat ik hiervan moest verwachten, maar bleek een niet onaardige kinderfilm. Beproefd recept in een nieuw jasje.

avatar van welat

welat

Draak van een film, 1.5*.

Ben helemaal eens met jou.
Bloed irritante kindje.
ene moment aanbid hij zeus en een momentje later is hij(zij?) erg vijandig.....
en opeens kan hij ook nog een robot repareren, voice command samen voegen met andere besturing elementen.........en die justin bieber dansje..

2030 ziet er best lame uit in real steel

avatar van rep_robert

Real Steel is een extreem moeizame film dat leentjebuur speelt bij verscheidene films, zoals Over the Top (1987). Ook zijn de gevechten weinig spannend en origineel en weet je precies hoe het af gaat lopen, omdat je zelfs gewoon een keer naar een simplistische versie van the Rumble in the Jungle zit te kijken(Ali tegen Foreman). Verder extreem veel mierzoet Disney gedoe en een moraaltje dat er iets te klef doorheen gegooid wordt. Jammer dat Jackman vanaf minuut 1 een onsympathieke klootzak is en dat de grens van het te zoete gewoon te vaak overschreden wordt. Vooral wanneer dat rotkind die microfoon pakt.

De opbouw naar het einde verloopt ook te stroef en de film voelt gewoon te vaak ook fragmentarisch aan. De hele hype rondom Atom voelt gewoon te geforceerd aan en we zouden de hele background story moeten snappen door middel van journalisten die vragen van 20 zinnen lang aan mensen stellen. Verder nog een hoop onnozelheden waarin de film niet aan kan ontkomen. Zo is Zeus zijn energie level extreem laag, maar wanneer er op manueel wordt overgeschakeld zit die robot opeens weer vol energie? Iemand die mij dit soort vage dingen goed kan uitleggen?

Real Steel voelt niets anders aan dan een samenraapsel van veel ingrediënten die we al vele malen eerder (en beter) hebben mogen aanschouwen. Nergens voelt de film verfrissend of ook maar enigszins origineel. Ondanks het thema.....

Wat heeft de film een bizar hoog gemiddelde zeg

Wat een ergerlijke film.

Vergeet Dr. Pepper niet. Zat ook op de bank de merknamen te tellen. Subtiel is iets wat ze niet kennen inderdaad.

Naomi Watts

Omdat alleen op automatische modus Zeus op energy level loopt. Zijn self calculated actions kosten energie.

rep_robert schreef:

Nee, dat moet je willen als bvb coca cola zijnde, dat ze subtiel reclame voor je maken. Tuurlijk niet, the bigger the better.

avatar van rep_robert

Oh ja, dat is natuurlijk van the Coca Cola company, was dat even vergeten hehe. Ik stoor me er verder niet aan hoor, alleen vond het in deze film wel erg nadrukkelijk aanwezig en ik ben gelukkig niet de enige die het opviel hehe. Let er sowieso een beetje op de laatste tijd. Soms wordt het wel erg schaamteloos gedaan

Naomi Watts schreef:

Zo ken ik ze ook wel ja Dus zo'n robot loopt alleen op energie wanneer ze op automatische modus draaien? Waar draaien ze de rest van de tijd op dan? Maar sowieso een beetje fake hoe een robot opeens geen energie meer heeft. Werd er een beetje bij verzonnen om het gevecht tot een einde te kunnen brengen. Rumble in the jungle light.

Naomi Watts

Atom had toch ook geen energy issues?

Al heb je wel een punt, alleen is dat imho volledig out of place bij films als deze.

avatar van rep_robert

Nee, geen enkele robot heeft er last van. Maar opeens moet opperrobot/oppergod Zeus er a la Foreman last van hebben ergens in de laatste seconden van de film. Over gemakzucht gesproken. Ik ben misschien iets te kritisch, maar heb me niet echt heel erg verdiept in deze film en had niet verwacht dat dit voor een Disney film door zou kunnen gaan.

Naomi Watts

Zeus was er dan ook niet op ingesteld om zoveel rondes bezig te zijn, dus zijn energieverbruik dosering kwam hierdoor wankel te staan.

Al bestaat Real Steel wel uit veel toevalligheden en cliche's. Stoorde mij niet maar snap wel dat dat bij anderen het geval kan zijn. Al valt dit inzake zijn energie verbruik wel plausibel te maken.

avatar van doctari

doctari

Zeer matig. Het concept van boksende robots is in potentie nog wel goed voor wat entertainment en de actiescenes zijn redelijk (in ieder geval beter te volgen dan die van Transformers) maar de rest is mij echt een paar niveaus te sentimenteel.

Kijk, dat het allemaal nogal voorspelbaar is, daar valt nog enigszins mee te leven, het gaat bij dit soort films om de uitwerking, en die is echt heel erg klef en vol met clichés. Jackman houdt zich nog enigszins staande maar het vroegwijze kleine jongetje wekt enorme irritatie op, de pogingen om emotie tussen het voorgenoemde jongetje en de robot op te wekken zijn onbedoeld lachwekkend, de dialogen bestaan vooral uit geschreew en het kabbelt allemaal veel te lang door op weg naar een finale die iets te slaafs uit spoiler]Rocky gejat lijkt.

Ergens halverwege was mijn interesse eigenlijk al weg, en hij kwam ook niet meer terug.

avatar van Idol

Idol

Best een aardige film... Zoals al veel geschreven wel ontzettend voorspelbaar. Goed popcorn entertainment en laten we het allemaal maar niet te serieus nemen.

avatar van LoganMCV

LoganMCV

erg leuke film met een hoog Disney gehalte. Aanrader!

avatar van b00ts

b00ts

Viel niet mee om de volledige twee uur uit te zitten. Alleen geschikt voor jongens tussen de 10 en 14.

avatar van Awake78

Awake78

...en met een beetje inlevingsvermogen kan je hem dan ook zo beoordelen.

avatar van Zinema

Kinder-Rocky.

Het lijkt erop dat werkelijk alle clichés uit de kast zijn getrokken door misschien wel Spielberg zelf, toen hij de opdracht gaf aan tijdelijk verlengstuk Levy. De film ademt regelmatig de beroemde regisseur, maar kan zich nergens meten met zelfs maar het minste werk van de over de houdbaarheidsdatum gerakende filmtovenaar. Een speciaal ingehuurde Sugar Ray die de boksscènes realistisch moet doen ogen, verandert daar niets aan in deze slappe kindervariant op Rocky.

Doorsnee.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Ik liet hem steeds links liggen en toen ik echt nix meer had heb ik m bekeken en vond het gewoon grappig en mooi gemaakt het dee mij aan Astro boy denken nee zeker met je neefje of zoontje wel leuk

avatar van mnrk

mnrk

So what do we do?.....We fight smart, be patient and pray. Seriously, pray!

Ik vond dit gewoon een leuke feel-good movie van Shawn Levy....

Het verhaal is natuurlijk niet zo bijzonder, maar de special effects maken heel veel goed (de robots zien er zeer goed uit).....ook het acteerwerk van Hugh Jackman en Dakota Goyo was in orde (de chemie tussen deze twee was goed) en natuurlijk de aanwezigheid van Evangeline Lilly .

Ook was de soundtrack in orde en werd goed gebruikt bij de scene's...en er zal waarschijnlijk een 2e deel gaan volgen !

Real Steel 2 (2014) - IMDb

avatar van Avatar65

Avatar65

Super film!

Ik hoop dat er meer van dit soort films komen met robots.

Deze film vond ik veel beter dan transformers.

avatar van ribas123

ribas123

Wel heeeeeeeeeeeeeel erg voorspelbaar hoor...maar kijkt wel lekker dom weg.

avatar van schram101

schram101

Niet echt mijn ding.

Dat de afloop zich al voor het opzetten van de film laat raden is niet eens echt een probleem. Met een aantal leuke acteurs en een niet al te dik opgelegde moraal kan zo'n prent best te pruimen zijn. Jackman echter, enkel de acteerschool doorgekomen om de pretty boy uit te hangen, kan de hoofdrol onmogelijk dragen en zijn zoontje Max is bloedirritant. Al ligt dat niet eens aan het acteren van Dakota Goyo, want die doet het nog redelijk. Vooral het personage is vreselijk. Het eindgevecht viel behoorlijk tegen, al ziet het er visueel allemaal dik verzorgd uit. Maar de gevechten tot aan de climax zijn stukken boeiender dan wanneer Atom uiteindelijk tegen Zeus uitkomt.

Al met al redelijk te doen, al betwijfel ik of ik wel in de doelgroep zit.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Beetje twijfel met waarderen: enerzijds is het een fijne feelgood movie. Maar anderzijds irriteerde met name in het eerste halfuur de matige acteerprestaties en de toevalligheden en onzin die er werden verkondigd me mateloos.

Desondanks.. Oke film.

avatar van cimbom91

cimbom91

helemaal met je eens.

gelukkig zakt het gemiddelde van zulke matige films snel komt goed.

avatar van monaldo

monaldo

Serieus mensen?? Gaan jullie deze film nou echt op realisme en alles moet kloppen tot in de puntjes beoordelen?

Als je van Rocky en Over the Top achtige films houdt dat is dit zeker een leuke film. Voor de rest niet te veel nadenken wat wel en niet kan en waarom opeens iets wel lukt of niet. Dat je het einde aan ziet komen is logisch bij dit soort films. Maar ja bij Lord of the Rings weet je ook waar het naartoe gaat dus .....

avatar van x_xtara

x_xtara

Deze film is echt een aanrader als je op zoek bent naar een film waar je niet bij hoeft na te denken. Door de toepasselijke muziek en omgeving is het totaalplaatje compleet. Deze film moet je gezien hebben, boksende robots, enjoy!

avatar van Thomas83

Thomas83

Verrassend vermakelijk. Hoewel het verhaal vol clichés zit geeft het best originele ingrediënt van robotboksers in een niet al te verre en futuristische toekomst het Disney-plotje toch wat extra's. Het is ook echt zo'n boks/vader herenigd met zoon-film geworden, en niet puur een domme actiefilm met knokkende robots en veel CGI en dingen die kapot gaan.

De robots zijn duidelijk het sterke punt van Real Steel. Je kunt me gerust een beetje een CGI-hater noemen, maar de special-effects zijn hier waanzinnig. Dat had ik echt totaal niet verwacht. De films waarin computereffecten vloeiend samengaan met realtime beelden kan ik praktisch op 1 hand tellen.

Over de echte acteurs ben ik dan weer wat minder te spreken. Ik stoorde me niet zoals velen blijkbaar aan het spel van Goyo, maar het is wel merkwaardig hoe hij even aan robots weet te klussen als 11-jarige geloof ik, en aan het begin van de film blijkt hij zelfs een beetje Japans te spreken door zijn ervaring met computerspelletjes, what the hell? En waar slaat het op dat Atom gevoelens heeft?

Oyo's vader wordt door Jackman echt vreselijk gespeeld. Heb hem nog nooit zo zwak zien spelen denk ik, en is het niet de bedoeling dat zijn personage enige sympathie opwekt? Zijn love-interest en haar sportschool-verhaaltje is er nogal bijgesleept, hoewel ik Lilly altijd een prettige verschijning vind.

De gevechten zelf zijn maar wat aan de saaie kant. Hoewel erg echt gebokst wordt is het weer de bekende formule van de omslag van 180 graden tijdens elk gevecht. In de finale verwacht je iets extra's, maar dat vond ik misschien nog wel het minste gevecht van allemaal. Jammer dat die bad guys ook zulke onvoorstelbare karikaturen zijn. De dialogen in de film zijn trouwens ook altijd debiel.

Op zich wel geinig is dat er op leuke en gevarieerde locaties wordt gevochten, en ook in de manier waarop de robots bestuurd worden zie ik echt een verwijzing naar computerspelletjes. Vraag me wel af waarom werkelijk iedereen rond die wedstrijden zich gewoon volslagen debiel gedraagt. Misschien ook omdat de rollen vaak ook wat kinderlijk gespeeld worden. Het is wel duidelijk een familiefilm. Het toppunt van debiel gedrag was wel de maniakale speech van het jongetje tegen het einde van de film.

Het einde zelf viel me dus tegen qua gevecht. Misschien ook wel meer clichés dan ooit en tranen in de ogen van zoontje en Lilly, maar ik was wel aangenaam verrast hoe er uiteindelijk niet eens gewonnen werd. Heeft ongetwijfeld van doen met dat er te dik bovenop liggende geld en roem is ook niet alles-themaatje. Al is het dan eigenlijk wel ironisch hoe de film vol met reclame is gepopt. Het blijft niet bij simpele product placement.
Al met al een hoop momenten voor fronsende wenkbrauwen, maar de film is zowaar nog erg leuk om te kijken, ondanks de wat al te lange zit. 3.0*.

avatar van witboek

witboek