• 9.380.654 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.248)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Jaja, het word nu echt aftellen!! Ik zal waarschijnlijk wel gaan huilen als de aftiteling eenmaal in beeld komt. Het allerlaatste deel moet gewoon geweldig worden. En dan is het gewoon afgelopen. Ik weet nog dat ik als klein meisje naar de allereerste Potter ben gegaan met Nederlandse stemmen nog wel . En dat bleef niet bij 1 keer kan ik je zeggen, en ben een echte fan geworden.

Ongelofelijk dat het gewoon alweer 10 jaar geleden is! Mensen worden groot..

Nog een weekje voor de premiere

TragieStar.* schreef:

Ongelofelijk dat het gewoon alweer 10 jaar geleden is! Mensen worden groot..

Nog een weekje voor de premiere

Haha, mooie herinneringen! Ik weet ook nog goed dat ik op de basisschool met de hele klas naar de eerste film ging. Volgens mij was dat in de winterperiode, dat maakte het echt dubbel zo 'magisch', zowel letterlijk als figuurlijk.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Vroeger als kind deel 1 ontdekt op videoband. Toen ik hoorde dat we naar deel 2 gingen in de bios flipte ik helemaal!

Sindsdien de films minder geinteresseerd op dvd gezien tot deel 5, waarna ik ze vol enthousiasme weer in de bios keek

Kijk erg uit naar dit laatste deel.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

neli123 schreef:

Ik Hoop dat er na een tijdje gewoon een dvd box komt met alle 8 films in een.

Dan koop ik hem direct

En dan is die er de box met alle delen, reken maar dat je wel even iets meer dan 100,00 euro voor kan betalen. Ik heb daar het geld niet voor ook al zou ik een groot fan zijn, bijvoorbeeld al heb je alle delen al nou dan is die box wel erg duur

avatar van Sander0151

Sander0151

Starmaster501 schreef:

Harry Potter Marathon Schema

Alle films voor maar 35 euro.

haha harry potter marathon inclusief fitness, als het laatste deel eindelijk begint kun je deze denk ik maar nauwelijks volgens omdat je anders in slaap valt of gaat hallucineren wegens slaapgebrek. Niet zo'n succes lijkt mij, misschien wel voor de echte die hard fan.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Het nadeel met zo'n box is altijd dat je zolang moet wachten tot dat alle delen gemaakt zijn. En meestal heb je daarvoor al een deel gekocht op dvd bijv. En dan is het nutteloos aangezien je er al 1 van hebt of 2 of 3. Dan kan je de overige delen dan ook beter los kopen.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

TragieStar.* schreef:

En dan ben je goed koper uit

DonPeliculón

Dat is inderdaad een nadeel ja. Ik heb bijvoorbeeld een box met de eerste zes films, dan koop je niet zo gauw een box met alle acht de films. Al is het wel de moeite waard als ze net zoals bij bijvoorbeeld The Lord of the Rings een extended edition doen met alle extra/extended scènes in de films verwerkt, dus niet los erbij bij de extra's.

avatar van benthe

benthe

Wat heb ik er zin in. En toch weer niet. Ik baal wel verschrikkelijk dat ik tot de 19e moet wachten tot ik de film kan zien.

Ik heb pas een jaar geleden de Harry Potter boeken leren kennen. Ik was daarvoor altijd heel sceptisch, ik geloofde niet dat ik ze leuk zou vinden. Wel dus. Ik heb ze allemaal in minder dan een maand tijd uitgelezen + de films gekeken. Since then I'm an addict.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Spannend!!

%%%%%%

Om deze film op de hoofdpagina te zetten roep je natuurlijk om stem-fraudeurs !

De effecten zien er in iedergeval beter uit dan te voren ( Gelukkig ).

avatar van darthconner

darthconner

Morgen een Harry Potter marathon houden ter ere van deze film! En als deze uit is nog een Harry Potter marathon!! Ben benieuwd!

avatar van brigittedam

brigittedam

Fantastisch!!! Ik vond het boek ontzettend spannend en kon echt niet stoppen met lezen, absoluut een mega goed einde van het verhaal. Zo jammer dat er een einde moet komen aan deze reeks want eigenlijk zou je gewoon nooit meer willen stoppen met lezen, met in hun fantasiewereld treden en je eigen omgeving vergeten. Ben heel benieuwd of de verfilming net zo sensationeel is als de geschreven versie! Let's wait and see!!!

avatar van Rmie

Rmie

darthconner schreef:

42 uur Harrie Potter films gluren

avatar van Resh

Resh

Aahah de marathon lijkt me echt voor de die hards maar het is ook once in a life time. Maar ik heb alle delen thuis liggen dus ik kan ook een eigen marathon houden, maar dan verspreid over meerdere dagen . Ik denk dat deze deel de beste verfilming wordt. Ben heel benieuwd want de trailer ziet er super uit !

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

darthconner schreef:

Voor mij is deel 1 en 2 genoeg, Cinema Varietes houdt een voorstelling van beiden op 12 juli btw.

avatar van JustMike

JustMike

ik kijk hier wel naar uit

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Had graag ook naar de marathon gewild, maar ik weet nu al dat ik dan niet veel zal meekrijgen van het laatste deel. Ik ben dan serieus al helemaal naar de ****. Ik ben filmliefhebber, maar meer dan 2 films achter elkaar zit er voor mij niet in. Voor de mensen die naar de marathon gaan: respect!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Tjezus, komt hier nu alweer een nieuw deel van uit. Ik heb geloof ik alleen deel 1 gezien (iets met een spiegel). Heeft me nooit echt getrokken dat Harry Potter gebeuren. Kan iemand mij vertellen (of overtuigen) wat er zo leuk is aan de serie?

@ Lefgozer

Ik ben het met jouw eens. Ik zie ook niet de kwaliteiten wat de anderen wel zien in de serie.

Ik gok dat de mensen zich in een tovenaars wereld kunnen wanen ofzo.

avatar van Minotaures

Minotaures

Gave poster

avatar van mlku

mlku

zo die marathon is gewoon 26 uur film kijken. Hou ik niet vol.

ga alleen voor part 2 hoop dat er een goed einde is van bijvoorbeeld dat je ziet dat harry ron en hermione volwassen zijn geworden en dat ze kinderen hebben lijkt me een goed einde. In iedergeval trailer ziet er erg goed uit en de muziek is ook goed! Kan niet wachten!

Lefgozer schreef:

Voor mij is het vooral het verhaal op zich dat zich afspeelt in een ontzettend knap gecreeerde wereld dat me aantrekt. In de boeken komt dat allemaal nog wat beter tot uitdrukking vind ik. In de films is er, vooral in de bijrollen, ook nog eens sprake van knap acteerwerk (Alan Rickman, David Thewlis, Helena Bonham Carter enz.). Maar ik snap heel goed dat het vooral een kwestie van smaak is, als je het verhaal en de hele magische wereld niets vind zal je het allemaal wat minder waarderen.

mlku schreef:
zo die marathon is gewoon 26 uur film kijken. Hou ik niet vol.

Dat zou wel het slechtste einde zijn

avatar van Musicer

Musicer

^^Dan zou ik maar niet gaan kijken als ik jou was

avatar van n_077

n_077

De kaartjes voor woensdag 13 juli zijn gereserveerd!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Musicer schreef:

^^Dan zou ik maar niet gaan kijken als ik jou was

Haha idd

avatar van gatygun

gatygun

Ik vondt part 1 echt te slecht voor woorden. En nu ik de trailer hiervan zie + dat het gelijk opgenomen is met part 1, neem ik aan dat dit gedeelte ook weinig inhoud zal bevatten buiten wat toverstafjes gevechten.

Het deel ervoor was mijn laatste bios bezoek aan harry potter.

Het gebeuren wordt behoorlijk naar beneden gehaald door de regisseur die er gewoon een bloederige oorlogs film van zit te maken inplaats van een magisch wereld die wat neutraal blijft in zijn gebeuren met een plot.

Het deel voor part 1 vondt ik zo middelmatig dat een bioscoop bezoek geen voldoening uitgehaald kon worden. Ik heb part 1 dan ook gewoon thuis op de bank gezien, en van ellende zelfs 30 minuten sneller doorspoelend gekeken.

Het verhaal gaat echt nergens meer over, het is saai. langdradig en natuurlijk willen ze er nu ook een romance in plaats laten vinden met die rooie en die meid. Jammer genoeg zijn beide personages al lang uitgestorven door middelmatig acteer werk en slechte scripts + reggie

Erg jammer, dat zo'n top film serie zo toegetakeld is in de laatste delen. en ik vraag mij ook echter af of ze gewoon het verhaal niet na de orginele 4 delen hadden moeten beeindigen om later nog is een extra film te maken die zich vele malen later afspeelt als ze volwassen zin en 20 jaar ouder.

Op dit moment lijkt het gewoon op een oorlogs / drama film meer dan een avonturen / magische wereld.

Ik hoopte dat het laatste deel wat langer zou duren dan nu al gereleased te worden, maar aan de hoofdrol spelers te horen was het gelijk opgenomen met deel 1.

Hierbij lijkt het erop dat het weinig intereesants gaat worden voor mij, en het zou wel is goed kunnen zijn dat ik deze harry potter ook gewoon oversla of half gamed weg zit te kijken als een tussendoortje zoals menig film en b film.

En dit baseer ik op wat erover gezegt is + trialer die gereleased is.

Hoe zo'n top film reeks naar zo laag punt kan afzakken en totaal overgaat tot uitmelking is toch wel een knal staaltje omzeep help werk.

De reggie etc is niet het enige wat echt het probleem oplevert.

Het probleem dat zich ook afspeelt is, dat er weinig nieuwe hoofd personages toegevoegd worden, en dat de oude cast vrijwel intact blijft.

De acteurs overigens, die rooie/meid en die balkeelende acteer werkt is ook niet bepaald goed te noemen nu ze al wat ouder zijn.

Jammer.

Dit deel had nog een groot stuk kunnen redden, maar het blijkt duidelijk gewoon weg cash ins te zijn, van wat ik zo lees.

Hopelijk heb ik het fout, maar de laatste 2 films geven al een jammer genoeg indicatie aan hoe deze film eruit zal rollen.

Het jammer vindt ik echter dat de hoofd acteurs er zelf geen punt achter zetten en eruit stappen. Je kan duidelijk zien dat deze "kinderen" door ouders op jonge leeftijd die zaal in zijn gedrukt puur voor geld, en niet uit hun eigen hart,

ze kiezen hierdoor graag voor geld, ( zoals ze waarschijnlijk van hun ouders geleerd hebben ) en zullen ook nooit verder komen hierna meer, buiten wat b films totdat ze geen naam meer hebben na een jaar of 2 ( na deze potter ).

Je hoorde ze al klagen dat het nu wel is leuk was geweest, maar aan contracten vast zaten die hoogst waarschijnlijk door hun ouders ( de geldwolven "die alles voor geld doen" ) aan hun lot overgelaten zijn. En zelf weinig karakter tonen.

Vooral de interviews met de hoofdrol spelers dat ze blij waren dat het voorbij was geeft al aan hoe de laatste delen tot verdoemenis veroordeeld zijn.

Ik post dit, omdat ik teleurgesteld ben in het hele gebeuren.

Het was zo'n leuk stuk. Maar het is zo afgeleden tot een diepte punt.

Ik kan mijzelf hier dan ook niet warm voor draaien en zal het hoogst waarschijnlijk "gratis" gaan bekijken hierdoor. Waardoor ik niks sponsor, puur om het einde te zien die al had moeten gebeuren in deelte 4.

Hopelijk verrast de film me. Maar een bios / huur oplossing zal het hoogst waarschijnlijk niet gaan worden. jammer.

J

avatar van anne J

anne J

@ Gatygun

Dat je alleen de films hebt gezien en niet de boeken hebt gelezen dat is jouw probleem, maar daardoor is alles wat je zegt over de inhoud van het verhaal wel onzin. Ga wanneer je klaar bent met klagen eens lezen, dan zie je een heel ander verhaal. Het verrijkt je wereld misschien wel.