• 9.380.004 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.079)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

avatar van Zadel

Zadel

als deze film net zo goed gaat worden als de trailer........

kan niet wachten op deze grote ontknoping

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik ga ervan uit dat dit als beste HP deel zal worden bestempeld door fans. Na 6 en een half delen en 10 jaar is het weer zover, het allerlaatste, beslissende slag.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nog geen enkele HP film gezien. Wanneer deze op DVD uitkomt bekijk ik ze allen achter elkaar

avatar van Minotaures

Minotaures

Op dezelfde dag, toch?

Waarschijnlijk zal ik een box-set kopen op BR.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Minotaures schreef:

Op dezelfde dag, toch?

Waarschijnlijk zal ik een box-set kopen op BR.

Op zelfde dag hmm hmm, valt nog te bekijken. Ik weet nog niet of ik dit goed zal vinden.

Musicer

Gloednieuwe character posters met het goeie ouwe lettertype

Ik vind het soms wel wat goedkoop uitzien doordat de achtergrond zo wazig is (vooral bij Ron, McGonagall en Voldemort), te veel Photoshop bij Bellatrix en Harry begint wat op Gollem uit LotR te lijken, maar iig beter dan de vorige posters.

Binnenkort zal in ieder bushokje wel één van deze hangen

avatar van Hedser

Hedser

De tijdsduur van de film is bekend: 125 minuten. Daardoor is de film verreweg de kortste uit de serie. Hier het lijstje:

- Sorcerer's Stone: 152 minutes

- Half-Blood Prince: 153 minutes

- Deathly Hallows, Part 1: 147 minutes

- Deathly Hallows, Part 2: 125 minutes

TragieStar.*

Nouja zeg, dat is dus weer een teleurstelling voor mij !

Hoopte op een lekkere lange film, nu heb ik er al minder zin in.

avatar van LisaX

LisaX

De film duurt niet lang omdat er eigenlijk niet veel meer gaat gebeuren. Harry Ron en Hermelien gaan alleen nog naar goudgrijp voor dat zwaard en verder is er nog het eindgevecht wat je maximaal een uur kan laten duren denk ik.

avatar van supermovieman

supermovieman

TragieStar.* schreef:

Nouja zeg, dat is dus weer een teleurstelling voor mij !

Hoopte op een lekkere lange film, nu heb ik er al minder zin in.

Zeik niet! Vergeet niet dat dit het laatse kwart van het boek betreft. In feite duurt Deathly Hallows al meer dan 2 uur, het is logisch dat deze dus wat korter is, ook gezien er niet zo heel veel meer gebeurt in het boek. Heb je ze wel gelezen trouwens?

Dus hou op met je minder zin!

TragieStar.*

Sorry? Ik had het over mezelf en niet over jou, dus wat jij denkt moet je lekker zeggen dus laat mij dat ook lekker doen. Ik had gewoon gehoopt op een langere film, dat kan toch?

Hou op met je minder zin! Waar slaat dat op, dat is gewoon mijn mening hoor. En ik ga heus wel naar de bios hoor voor deze film, dus wees maar niet bang.

En ja, ik heb het boek gelezen, maar dat is alweer 4 jaar geleden. Ik weet amper wat er allemaal is gebeurd, dus laat staan dat ik weet waar ze beginnen en wat ze allemaal laten zien.

Musicer

Net geen 2 uur zonder credits... was te denken.

Ach ja, beter dit dan een hoop scènes erbij gegooid voor de lengte en die niets toevoegen aan het verhaal. Ik had ook liever een goeie lang zit gehad om af te sluiten, maar uiteindelijk moet je Deathly Hallows als 1 deel bekijken en dan kom je toch op een mooie 4,5 uur

avatar van Genre

Genre

Ik geloof die tijdsduur niet. De BBFC heeft de film nog niet eens gekeurd dus niemand kan de speelduur al weten.

avatar van clockwork72

clockwork72

125min? Dan gaat er ook nog es 10min af voor de credits dus krijg je korte film wat betekend dat er idd nie veel meer gaat gebeure...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

In een filmpje van bijv. 80 min. kan zóveel meer gebeuren dan in een film die 2,5 uur duurt. Zegt niks natuurlijk. Ik zou juist blij zijn met deze speelduur!

avatar van davy jones

davy jones

Eigenlijk is part 1 en part 2 één film. Alleen opgesplitst. Als je ze later op dvd gaat bekijken zal je ze ook alle twee na elkaar bekijken. The Deathly Hallows duurt bij deze ook 4 uur, even lang als Return Of The King.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

@Musicer

Leuke nieuwe posters maar is het niet een beetje vreemd dat dat zwaard even groot is in de handen van Marcel als in die van die kleine kobold

avatar van nakada

nakada

Kobolden ( of kobolds ) staan er om bekend dat ze erg grote handen hebben.

avatar van Thomas83

Thomas83

Een lange zit in een Harry Potter-film heb ik nog nooit een probleem gevonden, allee al door de sfeer in de films kan ik er genoeg van genieten. Maar de tweede film vond ik na deel zes denk ik de minste, en dat is ook de film met de langste speelduur, gevolgd door film zes. En deel vijf vond ik (als een van de weinigen volgens mij) een van de betere, en dat is de film met de meest korte speelduur tot nu toe, dus wat dat betreft belooft het misschien wel wat.

De nieuwe posters zien er best geinig uit, maar ik vind overal de nadruk net iets teveel op de stoere actie liggen, en ik herken sommige personages haast amper, haha. Hermione ziet er opeens zo anders uit bijvoorbeeld, en Neville ook, om er wat te noemen.

avatar van supermovieman

supermovieman

Genre schreef:

Of de tijdsduur klopt of niet, de kortste Harry Potter film wordt het sowieso. Dat hebben de makers in interviews aangegeven.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Bij de MTV movie awards lieten ze de scene zien waar Harry gedood wordt door Voldermort.
Exclusive MTV clip

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

De speelduur maakt niets uit, de kwaliteit wel. Bedenk ook dat Hallows: Part I al ongeveer tweederde van het boek besloeg. Ze hebben nu dus nog minder bladzijden te verfilmen van het laatste boek dan het eerste boek (het kortste) in zijn totaliteit had. Verder hebben mensen die de test-screening hebben gezien al aangegeven dat het tempo van de film klopt en dat de film het boek goed volgt ondanks zijn korte speelduur.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Exclusive MTV clip

Ik zag het ook! Mooie stemverheffing van Hagrid, ik zat al weer zo:

avatar van neli123

neli123

Ah Ik zie dat er weer een nieuwe poster is..

Ik weet dat het bij de sfeer van de film hoort.

Maar ik vind het allemaal zo saai en grimmig eruit zien.

bij Part One zag het er nog wat spannender uit.

Hij staat daar zo in zijn jasje. Ik zal vast wel zeuren

maar bij de vorige delen zag het er allemaal wat meer

uit met wat meer magie.

Maar dat wil niet zeggen dat de film me niets lijkt.

lijkt me erg cool nu eindelijk alles eindigt! Eindelijk

de echte finale! Ook leuk dat het op mijn verjaardag uitkomt.

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Wees gerust, neli123, waarschijnlijk is dit nog niet de uiteindelijke poster. Op een uiteindelijke poster zal namelijk de volledige titel van de film staan en niet slechts 'It All Ends'.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

OKE MENSEN EVEN OVER DE POSTER. Dat vervelende ding is pas de uiteindelijke poster als het drietal eropstaat en/of de gehele titel. Dus geen gejammer meer dat de poster zo slecht is.

avatar van neli123

neli123

Sjezus Man Zeur niet zo,

Ik zei gewoon wat ik van die poster vond.

Ik Weet ook wel dat dit niet de uiteindelijke poster is,

maar ik vind (en meer mensen vinden dat). Dat al die

posters een beetje mislukt zijn.

Sorry Hoor?

Musicer

Wou net de nieuwe poster linken, maar ik zie dat 'ie al aangepast is hierboven, so nevermind

We komen dichter bij de uiteindelijke poster.

Danku

De poster is idd erg slecht

Maarja, ben benieuwd naar de officiele.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vind de nieuwe posters toch wat overdreven. Ik weet niet, maar het doet me eerder denken aan een moordfilm dan aan een HP (vooral die waar Harry tegenover Voldemort staat met die stok ertussen).

Maar het is niet de officiële en die zal wellicht beter zijn