• 9.377.445 stemmen

Gesproken taal: Zweeds en Engels

Releasedatum: 20 oktober 1994

Plot The Mask

"From zero to hero."

Stanley Ipkiss is een bankmedewerker die constant wordt vernederd tijdens confrontaties, en niet voor zichzelf durft op te komen. Na één van de ergste dagen uit z'n leven vindt hij een masker. Wanneer hij het masker opzet, komt zijn binnenste ik boven; een cartoon-achtige, romantische en wilde man. Een misdaadbaas gaat achter Ipkiss aan, nadat een vriend van hem, dankzij Ipkiss, de dood vindt.

Stanley Ipkiss / The Mask

Mitch Kellaway

Dorian Tyrrell

Peggy Brandt

Charlie Schumaker

Mrs. Peenman

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Was net op de televisie en ik moet zeggen dat ik me redelijk heb vermaakt met deze film.

avatar van Nomak

Nomak

Niets voor mij deze komedie met de gekke bekken trekkende Jim Carrey.

Het hoogtepunt vond ik de hond die het masker opzet. Dat was echt wel grappig.

Ook de imitatie van Dirty Harry was erg leuk.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

1 van de slechtere films dat ik van Jim Carrey gezien heb.

hij was wel goed, het verhaal zat goed in elkaar , maar ik verwachte er meer van.

Het was ook een beetje te kinderachtig.

een goede film.

avatar van Suske Antigoon

Suske Antigoon

Erg grappige film, Jim Carrey is hier goed op dreef.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Een van de mindere Carrey films, al is hij hier wel goed op dreef. De perfecte rol voor em, maar helaas is de boel niet zo grappig als men zo verwachten.

avatar van G to the J

G to the J

1 ster omdat cameron diaz in mee speelt..

Verder is jim carrey zoals gewoonlijk weer teenkrommend irritant

avatar van Kricky

Kricky

Destijds al gezien toen hij net op(ohja hoe heet dat ding ook alweer?) video gezien. het blijft jeugdsentiment. Iedereen op de basisschool had het over deze film. Ik heb er toen erg om moeten lachen. nu nog wel bij sommige scenes. Deze rl is hem echt op het lijf geschreven. Ook kan ik mij nog steeds de bioscooptrailer op televisie goed voor de geest halen. Het is echt zo'n film uit de gouwe ouwe jaren 90

6,9

avatar van NeoGriz

NeoGriz

G to the J schreef:

1 ster omdat cameron diaz in mee speelt..

Verder is jim carrey zoals gewoonlijk weer teenkrommend irritant

...wat is dat nou voor rating.. " 1 ster omdat cameron diaz in mee speelt. "

Zo van, nou, ik geef 1 ster aan Transformers want Megan Fox speelt er in, oh ja en ook 1 ster aan Star Wars 1 t/m 3 omdat Natalie Portman een rol heeft..

avatar van dijkieR

dijkieR

...wat is dat nou voor rating.. " 1 ster omdat cameron diaz in mee speelt. "

En daar heeft hij groot gelijk aan moet ik zeggen.

een mooie vrouw,maakt de film misschien nog enigzins de moeite waard.

en dan helemaal als je megan fox op noemt,daar zou ik elke film wel van willen kijken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Jeugdsentiment, en gewoon een hele geinige live-action meets animatie.

avatar van TwoM

TwoM

Entertainende film waarin Jim Carrey doet waarin hij goed is!

Zeer goed voor een luchtige komedie.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

carrey is goed op dreef.leuke comedie

avatar van eltorro

eltorro

Geweldige film. Jim Carrey is hier echt op zijn best.

De film heeft prima special effecten maar daar let je ook niet op

door de schuine koppen van Jim Carrey. Jammer dat hij tegenwoordig niet meer rollen doet als dit. 4,5 * van mij vooral voor Jim Carrey

hollywood king

gezellige film, en de effecten zijn mooi voor zijn tijd.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Kan er gewoon niet mee lachen. Carrey acteert altijd zo over-the-top wat dus ongrappig is. 1* voor Cameron Diaz;

avatar van G to the J

G to the J

...wat is dat nou voor rating.. " 1 ster omdat cameron diaz in mee speelt. "

0.5* voor de moeite en 0.5* voor cameron diaz.

Het is toch gewoon een slechte, irritante *** film...

avatar van bild

bild

Jim Carrey is goede acteur maar als hij weer zijn onnozeldoen bovenhaalt is dat vaak waarover de film gaat zoals in dit geval. Jammer kan ik daar totaal niet mee lachen en vind ik het zowat irritant.

avatar van Joan D.

Joan D.

Standaard komedie. Met Jim Carrey in (wederom) een geflipte rol, en deed dit gewoon goed maar ook Cameron Diaz zat lekker in haar (eerste ?) rol. De Special-Effects zijn niet heel erg goed, maar wel grappig gemaakt, een leuk einde. Alleraardigste film dus.

avatar van JasonBourne

JasonBourne

In 1994 zeer vernieuwend que special effects. Erg grappig destijds. In dat tijdsbeeld toch een 4 gegeven. Smokin'!!!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

...wat is dat nou voor rating.. " 1 ster omdat cameron diaz in mee speelt. "

Als ik zeg 1* voor Cameron Diaz bedoel ik wel de acteerprestaties van Cameron Diaz en niet alleen voor haar aanwezigheid. Weet nu niet als dat bij G to the J het geval is.

geweldige film, blijft toch echt een van mijn favoriete komedies. Vooral Jim Carry, die maakt de film echt!

avatar van Xen0n

Xen0n

Was toen ik (nog) jonger was helemaal geweldig! Toen we tig keer gezien. Nu vind ik het wat minder, maar is nog steeds geslaagd.

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Deze film heeft leuke komiche verassingen in petto.!

Zeer geslaagde film vondt ik!

avatar van juhnzun

juhnzun

Super leuke fim !

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Klassieker!

"They call me Cuban Pete. I'm the king of the rumba beat. When I play the maracas I go chick-chicky-boom, chick-ch..."

(h)

avatar van avatar-freak

avatar-freak

jim carry is hier veel beter dan in yes man en bruce almighty

avatar van Mlis

Mlis

Cinemaniak schreef:

Klassieker!

(h)

geweldig liedje

Hahaha ik vind dit juist wel een leuke film van Carrey (meestal erger ik me dood aan hem)

avatar van Timothey

Timothey

Wat een fijne film is dat Leuke grappen en Jim is op dreef!

avatar van Pestilence

Pestilence

Hele leuke film, de beste film van Jim Carrey imo.

avatar van skipy05

skipy05

Ik vond niet zo ene heel goede film. Af en toe paar grappige stukken in maar veel te weinig. verhaal viel wel mee. Jim Carrey speelde goed maar kon nog beter