Genre: Komedie / Fantasy
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Mask
"From zero to hero."
Stanley Ipkiss is een bankmedewerker die constant wordt vernederd tijdens confrontaties, en niet voor zichzelf durft op te komen. Na één van de ergste dagen uit z'n leven vindt hij een masker. Wanneer hij het masker opzet, komt zijn binnenste ik boven; een cartoon-achtige, romantische en wilde man. Een misdaadbaas gaat achter Ipkiss aan, nadat een vriend van hem, dankzij Ipkiss, de dood vindt.
Stanley Ipkiss / The Mask
Mrs. Peenman
Burt
Freeze
ninoboy1
Was net op de televisie en ik moet zeggen dat ik me redelijk heb vermaakt met deze film.
Nomak
Niets voor mij deze komedie met de gekke bekken trekkende Jim Carrey.
Het hoogtepunt vond ik de hond die het masker opzet. Dat was echt wel grappig.
Ook de imitatie van Dirty Harry was erg leuk.
Staaajn_
- 1914 stemmen
1 van de slechtere films dat ik van Jim Carrey gezien heb.
hij was wel goed, het verhaal zat goed in elkaar , maar ik verwachte er meer van.
Het was ook een beetje te kinderachtig.
een goede film.
Lexcoaster
Een van de mindere Carrey films, al is hij hier wel goed op dreef. De perfecte rol voor em, maar helaas is de boel niet zo grappig als men zo verwachten.
G to the J
1 ster omdat cameron diaz in mee speelt..
Verder is jim carrey zoals gewoonlijk weer teenkrommend irritant
Kricky
Destijds al gezien toen hij net op(ohja hoe heet dat ding ook alweer?) video gezien. het blijft jeugdsentiment. Iedereen op de basisschool had het over deze film. Ik heb er toen erg om moeten lachen. nu nog wel bij sommige scenes. Deze rl is hem echt op het lijf geschreven. Ook kan ik mij nog steeds de bioscooptrailer op televisie goed voor de geest halen. Het is echt zo'n film uit de gouwe ouwe jaren 90
6,9
NeoGriz
1 ster omdat cameron diaz in mee speelt..
Verder is jim carrey zoals gewoonlijk weer teenkrommend irritant
...wat is dat nou voor rating.. " 1 ster omdat cameron diaz in mee speelt. "
Zo van, nou, ik geef 1 ster aan Transformers want Megan Fox speelt er in, oh ja en ook 1 ster aan Star Wars 1 t/m 3 omdat Natalie Portman een rol heeft..
dijkieR
...wat is dat nou voor rating.. " 1 ster omdat cameron diaz in mee speelt. "
En daar heeft hij groot gelijk aan moet ik zeggen.
een mooie vrouw,maakt de film misschien nog enigzins de moeite waard.
en dan helemaal als je megan fox op noemt,daar zou ik elke film wel van willen kijken.
Donkerwoud
Jeugdsentiment, en gewoon een hele geinige live-action meets animatie.
TwoM
Entertainende film waarin Jim Carrey doet waarin hij goed is!
Zeer goed voor een luchtige komedie.
eltorro
Geweldige film. Jim Carrey is hier echt op zijn best.
De film heeft prima special effecten maar daar let je ook niet op
door de schuine koppen van Jim Carrey. Jammer dat hij tegenwoordig niet meer rollen doet als dit. 4,5 * van mij vooral voor Jim Carrey
hollywood king
gezellige film, en de effecten zijn mooi voor zijn tijd.
JDSsmetje
Kan er gewoon niet mee lachen. Carrey acteert altijd zo over-the-top wat dus ongrappig is. 1* voor Cameron Diaz;
G to the J
...wat is dat nou voor rating.. " 1 ster omdat cameron diaz in mee speelt. "
0.5* voor de moeite en 0.5* voor cameron diaz.
Het is toch gewoon een slechte, irritante *** film...
bild
Jim Carrey is goede acteur maar als hij weer zijn onnozeldoen bovenhaalt is dat vaak waarover de film gaat zoals in dit geval. Jammer kan ik daar totaal niet mee lachen en vind ik het zowat irritant.
Joan D.
Standaard komedie. Met Jim Carrey in (wederom) een geflipte rol, en deed dit gewoon goed maar ook Cameron Diaz zat lekker in haar (eerste ?) rol. De Special-Effects zijn niet heel erg goed, maar wel grappig gemaakt, een leuk einde. Alleraardigste film dus.
JasonBourne
In 1994 zeer vernieuwend que special effects. Erg grappig destijds. In dat tijdsbeeld toch een 4 gegeven. Smokin'!!!
JDSsmetje
...wat is dat nou voor rating.. " 1 ster omdat cameron diaz in mee speelt. "
Als ik zeg 1* voor Cameron Diaz bedoel ik wel de acteerprestaties van Cameron Diaz en niet alleen voor haar aanwezigheid. Weet nu niet als dat bij G to the J het geval is.
Missygirl9192
geweldige film, blijft toch echt een van mijn favoriete komedies. Vooral Jim Carry, die maakt de film echt!
Xen0n
Was toen ik (nog) jonger was helemaal geweldig! Toen we tig keer gezien. Nu vind ik het wat minder, maar is nog steeds geslaagd.
shelle-bel
Deze film heeft leuke komiche verassingen in petto.!
Zeer geslaagde film vondt ik!
Cinemaniak
Klassieker!
"They call me Cuban Pete. I'm the king of the rumba beat. When I play the maracas I go chick-chicky-boom, chick-ch..."
(h)
Mlis
Klassieker!
(h)
geweldig liedje
Hahaha ik vind dit juist wel een leuke film van Carrey (meestal erger ik me dood aan hem)
skipy05
Ik vond niet zo ene heel goede film. Af en toe paar grappige stukken in maar veel te weinig. verhaal viel wel mee. Jim Carrey speelde goed maar kon nog beter

Son of the Mask
2005

'The Mask' staat binnenkort op Netflix: 'Eén van de leukste films uit de jaren '90'

Cameron Diaz ziet vervolg op 'The Mask' wel zitten: 'Als Jim meedoet, ben ik van de partij'

Titanic
Romantiek / Drama, 1997

The Truman Show
Komedie / Drama, 1998

The Good Earth
Drama, 1937

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975

The Class of 92