• 9.373.537 stemmen

Gesproken taal: Zweeds en Engels

Releasedatum: 20 oktober 1994

Plot The Mask

"From zero to hero."

Stanley Ipkiss is een bankmedewerker die constant wordt vernederd tijdens confrontaties, en niet voor zichzelf durft op te komen. Na één van de ergste dagen uit z'n leven vindt hij een masker. Wanneer hij het masker opzet, komt zijn binnenste ik boven; een cartoon-achtige, romantische en wilde man. Een misdaadbaas gaat achter Ipkiss aan, nadat een vriend van hem, dankzij Ipkiss, de dood vindt.

Stanley Ipkiss / The Mask

Mitch Kellaway

Dorian Tyrrell

Peggy Brandt

Charlie Schumaker

Mrs. Peenman

avatar van Esteban

Esteban

De hilarische inbreng van Jim Carrey in combinatie met de computergeanimeerde fratsen doen het scherm gewoonweg spetteren. Maar van zodra 'the Mask' en de oogverblindende Cameron Diaz - haar debuutrol trouwens - uit beeld verdwijnen schiet er niet al te veel meer over. Misschien had ik het allemaal wel iets meer volwassen willen zien. Al het overige, van de personages tot de belichting en het camerawerk komt nogal goedkoop en 'kinds' over, terwijl het verhaal zelf ook niet echt 'all that' is. Zoals bij zovele films het geval is, hangt het al dan niet slagen echt af van het hoofdpersonage en daar loopt het godzijdank niet mis. Don't we all just love Cuban Pete? Samen met The Grinch Carrey's minst goeie, maar toch nog steeds goed.

The Mask ***

Het vervolg is zowat het slechtste idee ooit. :-/ Een film ZONDER de man die er in de eerste plaats iets van maakte, that's a nono. Wat trouwens ook bewezen werd met Dumb & Dumberer. Ik hou m'n hart al vast voor Ace Ventura 3... (yep, Castle Rock heeft de rechten) Wat dat personage betreft is de acteur namelijk absoluut onvervangbaar.

avatar van Beejeej

Beejeej

Het is jammer dat het in The Mask niet bij 100% comedie en animatie is gebleven, maar dat er soms iets teveel nadruk lag op de 'gevoelige' kant van het verhaal.

een 7 dus = 3.5*

Jim Carrey deed het natuurlijk wel briljant!

avatar van 2high4words

2high4words

een film die lekker wegkijkt en waar je zeker om moet lachen (met name door Jim Carrey) en jezus wat is die Cameron Diaz hier verschrikkelijk lekker. :P:P

avatar van Tha Flow

Tha Flow

In mijn jeugd was dit mijn favoriete film en ik ging in die tijd zo ver dat ik hem zo vaak had gezien dat ik letterlijk de hele film uit mijn hoofd kende. Van muziek tot dialoog echt alles zat ik mijn hoofd en deed dan ook geregeld het stemmetje van Jim Carrey na en heb daar ook best nog een beetje succes mee gehad. Echt ontzettend jeugdsentiment wat ik nooit meer zal vergeten.

Daarnaast is de film ook best wel goed en zit de hij goed in elkaar met leuke grappen en grappige vondsten. 4 sterren voor de impact die hij bij mij had als jongetje.

avatar van WB

WB

Esteban schreef:

Wat trouwens ook bewezen werd met Dumb & Dumberer

En Home Alone 4, en Speed 2! Heel fout, een vervolg met andere personages!

Gelukkig kan er ook altijd teruggekeken worden naar de orginele film, die WEL leuk was! Carrey is geknipt voor de gekke-bekken-trekken-rollen! Hier was ie ook leuk:

3,5 sterren!

avatar van Vera

Vera

Ik heb erg moeten lachen om deze film.

Er zaten hele leuke scene's in!

En Jim Carry speelt weer fantastisch.

4.5 sterren!

avatar van markpennings

markpennings

Vreselijke film, erg nep, vooral Jim Carry het met zijn bekke getrek.

avatar van Vera

Vera

Hahahahah!! (sorry maar hoe je dat zegt is nogal grappig

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Heel grappige film is The Mask, Jim carrey speelt de rol als The Mask super. Cameron Diaz ziet er ook heel er lekker uit in deze film :d

avatar van joeri15

joeri15

is inderdaad erg lachwekkende film met natuurlijk Jim Carrey, een favoriet

avatar van cell

cell

tekefilm blijft leuker maar ja omdat jim carrey er mee in speelt is het zeker een film die je moet zien

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Bedoel je tekenfilms in het algemeen of een tekenfilm van The Mask?

Waarschijnlijk de tekenfilm van the mask, lijkt me t meest logisch..

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De tekenfilm zuigt ballen en de humor komt daar totaal niet over. Dat is bij de Mr. Bean tekenfilm net zo.

Nee, deze film is leuk. Echt leuk. Niet Carrey's leukste, maar zeker het kijken waard.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vind dit wel een van Carrey's leukste.

3,5 sterren

avatar van Edie

Edie

Best een leuke film, vroeger fantastisch, nu gewoon leuk 3.5 sterren.

avatar van Purmerend

Purmerend

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Purmerend schreef:

Nu weten we wel dat je Edi heet hoor

Blijkbaar nog niet goed genoeg, want het is Edie

avatar van Edie

Purmerend schreef:

Nu weten we wel dat je Edi heet hoor

Sorry, haha, idd beetje onnodig..

avatar van leverafronny

leverafronny

Lang geleden nog eens gezien, vond hem wel redelijk maar toch een van Carrey's mindere...

Ook enkele leuke actiescènes om de niet-liefhebbers weer wakker te schudden...

avatar van gertos

gertos

Mijn eerste kennismaking met Mr Carrey destijds (1994) en hij laat toch wel een paar mooie scenes zien dacht ik? EN mijn eerste kennismaking met de overheerlijke Cameron Diaz. Een van de weinige (zoniet het enige) fotomodel dat wél kan acteren!

Fris, leuk, 4 sterren.

avatar van Remi

Remi

Mijn eerste film die ik echt zag, oplettend dan.

Maar door deze film ben ik Carrey fan geworden

avatar van damien

damien

is echt een leuke film als je het voor het eerst ziet, daarna iets minder

avatar van Flipman

Flipman

Blijft een coole film, alleen iets te vaak gezien. 3,5.

avatar van E V

E V

Het is echt net een tekenfilm. Jim Carrey speelt hier leuk en niet flauw.

avatar van Nieke

Nieke

Ooit vond ik 'm geweldig.

Laatst vond ik 'm saai...

Om in het midden te blijven en toch aan zijn (mijn) gloriedagen te denken: 3*

avatar van Master Blaster

Master Blaster

uitstekende film

goede comedy

avatar van sju

sju

de originele comic schijnt heel anders (een stuk geweldadiger) te zijn

avatar van dave

dave

moet gaaf zijn als je van een ballon een machinegeweer kunt maken

aardige film met een knotsgekke carrey

ik geef 3* 1/2

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

dit is een erg goede film, en dan ook stukken beter dan die tekenfilms... De comedie gaat door en door, en cameron diaz ziet er hier beter uit dan ooit... Jim carrey doet het trouwens ook erg goed