Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 12 juli 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Get the Gringo
"The odds are against him. So is everyone else."
De film vertelt het verhaal van de beroepscrimineel Driver, die wordt opgepakt door de Mexicaanse autoriteiten. Hij wordt in een gevangenis gestopt vol zware criminelen, waar hij leert overleven met de hulp van een 10-jarig jongetje.
Driver
Vasquez
Embassy Guy
Mr. Kaufmann
Masterkeeltie
Heerlijk wegkijkertje met Mel gewoon op de plaats en in de rol waarvan je blij word. Niets meer niets minder
Verrassend aardig filmpje. Met name de hele sfeer in die merkwaardige gevangenis is erg leuk en Mel weet zowaar weer eens te overtuigen, da's ook al weer lang geleden.
Prima bijrollen ook en een aantal aardige vondsten ( het hele Clint Eastwood-afspraak-paraplu-persoonsverwisseling-granaat gedoe bijvoorbeeld maken het tot een leuk tussendoortje.
George84
Lekker lopend verhaaltje wat niet al te serieus genomen dient te worden. Ruime voldoende, ik heb me vermaakt!
Milsbeek
goede film om een avond te vullen, leuk vermaak en weer heerlijk spel van Mel...
AmazingPP
Zeker een aardige film uit de koker van Mel Gibson. De laatste tijd kwam de man niet zo heel erg positief (en dan druk ik het zachtjes uit) in de pers, dus ik was een beetje skeptisch toen ik deze film ging kijken. Erg veel werk verricht voor deze film en de scene waarin alles is slow motion over je beeld spat is niet snel om te vergeten. Aardig, maar dun verhaal, maar dat mag de pret niet drukken. Al met al zeer vermakelijk. 3,5 *
Mr.Miyagi
echt gewoon een fantastische film. Snap niet waarom hij zo laag beoordeeld staat. Echt een zeer goede thriller.
Waackx
3,30 als gemiddelde kan je niet laag noemen, ik snap weer niet waarom jij hem zo hoog beoordeelt want bij 5 sterren zou je denken dat we het over een meesterwerk hebben en dat is deze film zeker niet.
leeu7851
Verrassend goede film Mel Gibson in een rol waar die het best in is
Voor mij een 4 ( een 8 op de schaal van 10 )
cordiacovens
Leuke vermakelijek film met een goede Mel Gibson
de gevangenis zit leuk in elkaar, karakters zijn grappig op een oppervlakkige manier
de actiescenes zijn ook goed in elkaar gezet, dikke voldoende
sandokan-veld
Erg grappige en aandoenlijke film die naar het einde toe een beetje voorspelbaar wordt en waarvan het plot van onwaarschijnlijkheden aan elkaar hangt. Mel ontwijkt de kogels door pure stoerheid! Zo'n film. Ouderwets vermaak dus.
martijn011
- 2034 berichten
Ook al wordt Mel Gibson een dagje ouder, zijn films blijf ik toch nog wel kijken. Ik vind hem een keigoed acteur en in actiefilms is hij haast onovertroffen. Toch zijn zijn films van de laatste jaren die van dertien in een dozijn. Maar, nogmaals, meestal redt hij het toch wel om met zijn acteerprestatie de film te redden.
Zo ook in deze film. Zo standaard als wat, maar met Mel Gibson aan boord is het toch wat specialer en zijn sommige scenes nét wat beter en grappiger.
Helaas verzandt het einde weer in een enorm cliché, iets wat we al meer dan een miljoen keer voorbij hebben zien komen.
Voldoende.
Waackx
Trouwens wat een vreselijk alternatieve titel heeft deze film zeg.
Ten eerste is de oorspronkelijke titel veel toepasselijker en korter,dus ook makkelijker zou je zeggen en How I Spent.... zou je bijna denken dat een teener-movie is met pakweg de Olsen-twins als je niet zou weten dat het een actiefilm met Mel Gibson is.
Leo1954
- 2073 berichten
Wat kinderlijk en onzinnig verhaaltje met een sausje wat voor humor moet doorgaan. Toch nog knap dat het onderhoudend blijft, maar bijzonder is het allemaal niet. RTL5 over twee jaar op woensdagavond.
Svenster
Lekker wegkijk filmpje.... Leuk om Gibson weer eens in een aardige rol te zien! 3,5*
Crook
Leuke film, begint goed, en blijft op redelijk niveau. Af en toe heeft het toch wel iets b-film-achtigs, vond ik vooral bij momenten waar de soundtrack hoorbaar werd, en het feit dat sommige dingen echt tot in den treure 'uitgelegd' werden, zodat zelfs bij de mensen met een minimaal IQ het kwartje zou vallen vond ik ook enigszins teleurstellend. Twijfel tussen 3* en 3.5* maar het feit dat Gibson weer 's iets grappigs gepresteerd heeft gaf de doorslag naar 3.5*.
Phantasm
Aardige film met een redelijk verhaal, leuk om een keertje gezien te hebben.
Carb0neum
Op het eerste gezicht zou je denken dit wordt weer zo'n dertien in een dozijn actiefilm. Vond ik na de film gezien te hebben niet waar. Ik vond dat de film een heerlijk sfeertje had en het verhaal zat wel aardig in elkaar.
override100
wel mooie film alles klopte en de einde was prima.maar voor een keer kijken maar voor de rest prima.
schram101
Schitterende comeback voor Mel Gibson.
Tof of hem weer eens te zien in een maffe actieprent. De maffe locatie, de gevangenis waar de film zich grotendeels afspeelt, leent zich uitstekend voor een komische actieprent als dit. Daarnaast heeft Gibson natuurlijk ontzettend veel charisma en dat maakt het nét wat leuker dan de gemiddelde soortgenoot. De speelduur is lekker kort maar veel langer was ook niet nodig. Plot is natuurlijk wel verteld en uitgelegd in 95 minuten.
Visueel is de film overigens uitstekend te noemen. Het mooie kleurgebruik past precies in de Mexicaanse setting en hierdoor ademt de film gewoon taco's, sombrero's en siësta.
MatthijsGr00t
Get the Gringo is leuker dan verwacht. De film opent sterk, zet dat voort in het middenstuk en het einde is spectaculairder dan verwacht en daarom ook bijzonder geslaagd. Het verhaal is leuk, de setting is en het sfeertje is leuk. Dit alles krijgt extra kracht door een zeer overtuigend optreden van Mel Gibson. Ik heb hem sinds lange tijd niet meer zo sterk zien spelen. Deze rol en deze film kan hij aan en heeft de juiste uitstraling om dit tot een succes te maken. Daar is hij dan ook in geslaagd wat mij betreft. Get the Gringo is tot nu toe één van de positieve verrassingen van 2012.
KingJ
Gewoon een leuke (actie) film! Ik vond de aankleding en humor goed gedaan.
Geen topper maar wel leuk voor thuis op de buis.
mcdaktari
aardige film met Gibson maar hij heeft in betere films gespeelt, maar leuk aktie filmpje.
tevelenco
Aardige aktiefilm waarbij Mel Gibson in een wel erg grote en onwerkelijke mexicaanse gevangenis terechtkomt.
En daar gebeurt van alles.
Misschien allemaal wel niet zo verrassend maar dat heeft me niet gestoord.
En mede door Mel Gibson (die ik altijd wel graag zie) wist de film me toch tot het eind te boeien en scoort dan ook een dikke voldoende.
Rodger
prima film, maar geen topper.. heb zeker betere van hem gezien.
2.5**
Pete_033
Na het bekijken van de trailer had ik niet meteen het gevoel van 'deze film moet ik zien', maar het is een leuke 'wegkijk' film die geen moment verveeld. Mel Gibson zet een goede rol neer, ben ook niet anders gewend van de man.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video