• 9.378.340 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson en Patrick Bauchau

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 12 juli 2012

Plot Get the Gringo

"The odds are against him. So is everyone else."

De film vertelt het verhaal van de beroepscrimineel Driver, die wordt opgepakt door de Mexicaanse autoriteiten. Hij wordt in een gevangenis gestopt vol zware criminelen, waar hij leert overleven met de hulp van een 10-jarig jongetje.

avatar van Toontje G

Toontje G

Leuke film, blijft boeiend en Gibson doet het weer goed. Zeker de moeite waard om er eens lekker voor te gaan zitten.

avatar van Thorongil

Thorongil

Zat goed ineen. Goede actie en acteerwerk . Ben Gibson meer gewend als historisch personage (William Wallace of Benjamin Martin), maar ook hier presteert hij subliem. Schande dat deze in de USA niet in de bioscoopzalen verschijnt. Ook de 10-jarige jongen acteert puik.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Verassend goeie Gibson film. Lekkere harde aktie, met de nodige humor en cheesie oneliners. De film is echt de grootste onzin, maar dat maakt hem ook zo leuk.De moordaanslag op Frank, met die 2 handgranaten, de levertransplantatie, en zeker de "hit" op Mel met die 3 cowboy achtige figuren maken de film erg leuk. 4* en zeker voor herhaling vatbaar.

Zeker onderhoudend, verveelt geen moment, maar geen topper. Onrealistisch verhaal, maar wat maakt het uit, leuk om te kijken, redelijk wat actie. Gewone 3-ster film.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Spil schreef:

Je hebt hem gratis gekeken! Da's vrij goedkoop..

avatar van Alonzo

Alonzo

Film heeft me verrast! Gezien de ontwikkelingen van Mel...

Ik hou wel van Amerikaanse Mexicaanse films! Dan is dit zeker ook een aanrader.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Mel Gibson alla Payback, humor en misdaad goed en standaard weergegeven door Mel.

avatar van kiliuea

kiliuea

De factor actie is net zo onrealistisch als vele andere, maar niet over the top en leuk bedacht voor dit genre vind ik het 4 sterren. Maar er zit ook wel een factor drama in, en dit verhaal vind ik best leuk. De acteurs zijn goed, het jongetje ook. Twijfel voor dit stuk tussen 3 en 3.5 sterren. Ik geef de film 3,5 sterren, zeker de moeite waard voor een vermakelijke filmavond, want ook humor is aanwezig. En Mel Gibson is weer als van ouds. Geef toch 4 sterren.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Prima wegkijker met een sterke rol van Gibson.

avatar van Spetie

Ik had er niet heel veel van verwacht, maar toch is het allemaal nog best leuk moet ik zeggen.

Als ik aan Mel Gibson denk, denk ik toch vooral aan een soort van uitgerangeerde acteur, wiens hoogtijdagen wel voorbij zijn. Get the Gringo is zeker geen topper, maar wel een leuk tussendoortje geworden. Gibson speelt deze keer een leuke rol, met best wat geslaagde humor. Op het moment dat hij in die Mexicaanse gevangenis terechtkomt kijk je echt je ogen uit. Wat een levendigheid en wat een aparte gebeurtenis is het daar. Die smerige gevangenis zelf zorgt in ieder geval al voor het nodige kijkplezier.

Verder is het een aardig verhaaltje. Er zitten nog wel enkele aardige bijrolletjes in, waarbij het vooral leuk is om Peter Stormare weer eens voorbij zien te komen, ook al speelt hij dan een rol, die hij met zijn ogen dicht nog tot een goed einde kan brengen. Het hoogtepunt voor mij was hetpersoonsverwisselingplan met de granaat. Dat levert een erg mooie scène op.

De rest van de film is op zich niet heel bijzonder, maar desondanks is het een fijne en gemakkelijke wegkijker, die geen seconde verveelt.

avatar van seantogood

seantogood

Heerlijke Mel Gibson film met prachtige muziek en een boeiend verhaal...

Redelijk aardig geacteerd, met een lekkere humor! Gewoon een leuke film op een zondag.

avatar van e_tns

e_tns

Wat een rare vage film. Soms was er wel een beetje actie, maar over het algemeen een raar verhaal lijn. Geen aanrader in iedergeval.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Erg vermakelijk.

Veel heeft het hele opzet niet om het lijf, maar dat het als geheel enorm vermakelijk is, staat als een paal boven water.

De intro is kort maar krachtig, de voice-over is geweldig komisch en voorts kan de hele set-up van begin tot eind boeien. Vooral de eerste helft vind ik erg leuk. Bij momenten lijkt het op een komische versie van Prison Break (ik geloof dat Scofield in het derde seizoen in een gelijkaardige gevangenis zit).

In de tweede helft krijgt de titel betekenis en speelt de actie meer en meer de hoofdrol. Het blijft evenwel altijd met een dikke knipoog en één scène is zelfs memorabel.

Mel Gibson - iemand die ik altijd wisselvallig gevonden heb - is ongelooflijk sterk. Zijn hele "je m'en fou"-houding past perfect bij z'n ondertussen sterk verweerde kop, maar ook het komische luik van z'n rol zet hij uitstekend neer. Vergeet z'n epische historische figuren: dit is wat mij betreft z'n beste rol.

Gibson krijgt evenwel uitstekend weerwerk: vooral dat jongetje valt in positieve zin op.

Wat ook in positieve zin opvalt is de regie. Get The Gringo is vrij dynamisch, maar heeft constant oog voor de details. Het camerawerk is dik in orde, maar vooral het kleurengebruik valt op. En last but not least voel ik mij verplicht de muziek te vermelden. De mariachimuziek of hoe het ook mag noemen is perfect gebruikt: sfeervol, maar ook weer met een dikke knipoog.

3,5

"Well, hello boys and girls. There's nothing worse than a sad clown. Unless it's a clown bleeding internally and coughing it all over your money."

avatar van m1701

m1701

Erg leuke film, met soms een greintje humor.... dat maakte de film

ook wat minder grof.

Gibson deed het erg leuk en zeer vermakelijk.

De setting was ook errug gaaf, erg benauwend om te zien.

avatar van Zinema

Wederom werkend.

Met dank aan een vlotte montage en een popcornformule die voorzien wordt van de nodige franje, blijft 'How I Spent My Summer Vacation' (zoals de film in Nederland in de schappen verschijnt) nog enigszins de dertien in een dozijn-riedel bespaard. Hoe sterk de clichétypes hun best ook doen, het zijn natuurlijk de acteurs die hier dat nodige beetje sjeu geven. Gibson is hier volledig op zijn plaats in een Mexicaanse gevangenis, die eerder doet denken aan een dorpje dan aan een serieuze bajes. Maar ook Stormare en kindacteur Hernandez verzorgen net dat beetje extra.

Qua verhaal is het allemaal best voorspelbaar en mager, maar de uitvoering smaakt behoorlijk lekker. De soundtrack is leuk, het camerawerk prima en de humor rondt het geheel nog verder af naar boven. Het licht mag gedimd in de bovenkamer en de surroundset op aan. Gibsons zoveelste (letterlijke) clown werkt wederom en dankzij de flitsende vorm wordt menige actieliefhebber op zijn of haar wenken bediend. How I Spent My Summer Vacation is enorm vermakelijk en Adrian Grunbergs regiedebuut smaakt naar meer. Ook Gibson mag snel weer acte de precense geven.

Zeer goed.

Met dank aan Paradiso voor het recensie-exemplaar.

avatar van zyntex

zyntex

Wel een leuk en vlot filmpje maar tis wel allemaal wat ongeloofwaardig

Nie zeiken met gemiste kans GEWOON een heerlijkefilm om weg te kijken.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Leuke film met genoeg aktie voor de liefhebber en een goede cast aan acteurs.

Het verhaal begint een beetje chaotisch maar daarna is het gemakkelijk te volgen.

Mel Gibson speelt een stoere bink die weet van wanten. Je zou hem zo los laten in een gevangenis in Mexico.

Een gevangenis in Zuid-Amerika lijkt vaak op een dorpje/kleine stad met zelfs hier en daar een afdeling "De Wallen" waar je jouw behoeften kwijt kunt. Op zich is het systeem goed bedacht want als je van het luie criminele kaliber bent, dan kan je daar je carière voort zetten. Creativiteit niet vereist.

Wat de film betreft, deze is van een goed niveau en van mij krijgt hij 3,5* voor het goede spel en een boeiend verhaal.

avatar van BulleLaak

BulleLaak

Ben benieuwd, ben tot nu toe alleen met de blues onder zijn naam bekend

avatar van mikey

mikey

zyntex schreef:

Wel een leuk en vlot filmpje maar tis wel allemaal wat ongeloofwaardig

Kompleet ongeloofwaardig zelfs. Wellicht daarom erg amusant.

avatar van DragQueen

DragQueen

Iets beter dan de gemiddelde film in het genre. En vooral ook door de goede rol van Mel Gibson, die hiermee weer eens een ouderwets goede film mee aflevert. Het verhaal steekt prima in elkaar, en er is genoeg actie aanwezig om het vermakelijk te houden. 3,5 Ster.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Goed verhaal, voor een aktiefilm. Goed gecast, Gibson wordt ouder maar heeft nog steeds die ogen waar hij het van moet hebben. Film is lekker snel gemonteerd en toch prima te volgen. De vuurgevechten spectaculair geschoten. Ze worden tegenwoordig steeds nauwkeuriger in beeld gebracht. Daarnaast ook lekker veel humor, zoals je mag verwachten in een film met Gibson. Het is een tijdje geleden dat ik weer eens heb genoten van een aktiefilm, daar waar ze meestal mijn ergenis oproepen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Fijn actiefilmpje waar ik echter wat meer van had verwacht.

Aan Gibson ligt het in elk geval niet, hij is weer net zo stoer als vroeger. Ook het kleine ventje acteerde goed, maar de rest van de cast was vrij kleurloos. Duurde ook even voordat ik in de film kon komen en iedereen een beetje uit elkaar kon houden.

Ik vond het jammer dat het verhaal weer een cliché is, maar vooral omdat het allemaal niet zo heel bruut is. De gevangenissfeer is aardig gedaan, maar ik heb liever toch een bajes met lange gangen en nauwe cellen als setting. In principe kon dit filmpje ook plaatsvinden in een Mexicaanse wijk.

De actie is leuk, al steekt er geen scene bovenuit. Gelukkig weet Gibson wel alles met een cynische ondertoon te brengen. Middenin de film is het helaas allemaal wat traag, maar over het algemeen geen slechte film.

avatar van T-man

T-man

Mel Gibson weer eens in een schitterende rol. Een rol die hem op het lijf geschreven is en het is dan ook meteen een zeer aangename film.

avatar van Barry83

Barry83

Goede film die je niet zal vervelen. Mel Gibson speelt inderdaad een sterke rol. Ook het verhaal is vernieuwend. Zeker een aanrader.

avatar van doctari

doctari

Weinig bijzondere film die lang niet zo snel en hip is als de makers lijken te denken. Er wordt uitdrukkelijk geprobeerd om alles heel erg cool over te laten komen maar dat slaagt maar heel af en toe.

Ik vond de film eigenlijk vooral vervelend..de pogingen tot humor werken eigenlijk grotendeels niet, de karakters zijn enorm eendimensionaal (en Gibson's karakter is enorm onsympathiek), veel van de dialogen zijn saai en uitleggerig, en het plot is zelfs voor dit type film wel erg mager en stupide, waarbij je de "twists" ook nog eens van kilometers afstand aan ziet komen.

De actie kan er dan nog net mee door al is al die slow-motion nou ook niet echt een plus.

Samengevat miste ik eigenlijk vooral de lol. Robert Rodriguez ofzo had met dit gegeven nog wel een aardige film kunnen maken, nu is het toch vooral een nare, cynische vertoning die ik gelukkig morgen weer vergeten ga zijn.

avatar van mixmaster

mixmaster

aardige film met een mix van humor en actie.

Mel Gibson speelt degelijk maar ik heb wel is betere acteerprestaties gezien van hem.

een middelmaatje.

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

boeiende film die geen een moment inzakt.

ik vond hem enorm vermakelijk,en vooral het personage van mel gibson viel mij goed.

4°°°°

avatar van SgtP

SgtP

Een zeer vermakelijke film. Veel actie en goede humor. Blijft boeien van begin tot einde!

Zeker een aanrader!

avatar van huiguh