Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Bruce Willis, Andie MacDowell en Danny Aiello
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 12 juli 1991
Plot Hudson Hawk
"Danger is his middle name."
Leonardo da Vinci wist in de tijd dat hij voor de Hertog van Milaan werkte het geheim van de alchemie te ontsluieren. Het kristallen-stelsel dat hij hiervoor gebruikte heeft hij verstopt in drie van zijn uitvindingen. Vijfhonderd jaar later komt Eddie ''Hudson Hawk'' Hawkins (Bruce Willis), uit de gevangenis en hij wordt gelijk onder druk gezet om het Sforza paard te stelen. Maar hij weet alleen niet dat zijn opdrachtgevers alleen de kristal die er in zit willen hebben.
Eddie 'Hudson Hawk' Hawkins
Cesar Mario
Alfred
Snickers
Sannepan
[quote=Reinbo]Echt heel erg niet leuk! [/quote]
Echt heel erg WEL leuk. Geweldige droge humor en ik moet zeker lachen, of ik nou wil of niet. Je moet er alleen het melige van in zien.
Volgens mij kun je deze het beste kijken met wat vrienden in een melige bui. Dan valt deze film het beste in de smaak.
Wat ik leuk bedacht vind, is het zingen tijdens de inbraak Dat liedje Swinging on a star kreeg ik de eerste paar dagen niet meer uit m'n hoofd!
4* voor de leuke humor.
SuperSideSwipe
Verhaal vond ik stom, maar de personages dan weer geweldig. Toch wel zonde om goede personages te hebben in een slechte film, maar het is niet anders.
Zeer leuk nummer trouwens die ze hebben uitgekozen om die ene diefstal te timen. "Swing on a star".
3,0
die Lange
het verhaal vond ik minder, maar de humor en de muziek maakten veel goed
Ronnievb
Ik lees hier veel positieve reacties, hoe kan het nou dan toch zijn dat deze film zo negatief beoordeelt wordt? Ik heb hem dan al lang niet meer gezien en kan ik me dus niet alles voor de geest halen. Wat ik nog weet was dat hij echt heel leuk en vermakelijk was. De humor is fout, but who cares? Waar ik werkelijk dubbel om heb gelegen was het "Bunny, ball ball" stukje. Heerlijk. En dan een machine om goud te maken, wat heerlijk belachelijk bedacht. Leuk filmpje, al is het voor mij al wel weer verschrikkelijk jeugdsentiment
thunderball
Dit is geen beste film, ik weet nog dat ik in de bioscoop zo ontzettend spijt dat ik hier een kaartje voor had gekocht. De film is een grote "zie mij eens geweldig leuk zijn"show van een zeer irritante Bruce Willis. Niet te harden zo ongelooflijk flauw en irritant. Rijp voor de stort.
Youri
Wat een onnozele film. Slecht op en top!!!! Michael Lehmann moet zich schamen om zo'n film af te leveren.
Dennis Evahi
Echt heel erg niet leuk inderdaad. Geen aanrader, ga maar wat anders doen die tijd. Slecht! Bruce Willis in een mispoes van een productie.
*-ster.
Jazzthieve
Ik heb deze film eens gezien toen ik 13 jaar was, mijn standaard lag toen helemaal niet hoog. Maar deze vond ik toen al strontvervelend en nu nog altijd.
Pilcrepus
Ach, ik vond hem best wel lachen. Erg droge humor, wel een stom verhaatje, maarja. Het is ook meer een komedie waar je echt van moet houden.
3 sterren.
Fangs (crew films)
Het redelijk stomme en onnozele verhaal verpest een boel, maar gelukkig maken een paar grappen en personages de boel wel wat beter. Het is allemaal wel een beetje erg over the top, maar goed genoeg voor een avondje plezier. > 3*
otherfool
Rommelige kruisbestuiving met actie, allerlei twists en vooral een hoop ongein. Een enkele vondst is geniaal (liedjes gebruiken ipv horloges), maar net zo vele (of eigenlijk nog veel meer) verzandt in flauwigheid.
2*.
(liedjes gebruiken ipv horloges)
En ook dat vond ik flauw, zoals zo'n beetje de hele film. 0,5*
Lennert
Ik vraag me nog steeds af hoe ze voor Minerva (als dat haar naam was) zo'n oerlelijk figuur hebben gevonden. Was dat een vent in vrouwenkleding?
us_raider
- 2034 berichten
Ja denk het, volgens mij werd er in het begin ook gezegd: "Who's the man?" tijdens de kennismaking met 'haar' en dat zielige miljardairtje. Sommigen vinden deze film misschien grappig, ik vond de domme grappen absoluut niet geslaagd. Ik ben blij dat ik na een uurtje in slaap ben gevallen want het was echt niks. 1,5*
speedy23
Had dan verder gekeken! Met nog 40 minuten te gaan kon het nog 2,5 worden.
Riddick
Ik heb deze film gezien toen ik vrij jong was dus heb er vette herinneringen aan.. Een jaar geleden heb ik hem nogmaals gezien.. en vind het zeker een leuke film
.. 3.5*
Reden..
Het is een leuke humor film, die anders is dan de anderen.. het zingen tijdens het beroven is vet bedacht, en het overdreven humor, dat de auto aan het einde van een berg af valt en dan ontploft.. ( waar bruce willis zijn maat in zat ).. reden van overleving:.. brand beveiliging ofzo.. en airbags.. Droge humor hou ik wel van
nikita_6
Gelukkig zijn er nog altijd films als deze. Films die je niet bij voorbaat al serieus hoeft te nemen. Het verhaal is geen meesterwerk maar de cast is goed en de actie is ook wel om aan te zien. Dat de acteerprestaties in deze film zo afwijken van wat we zijn gewend, is te danken aan de stijl waar de film in is gemaakt. Het is een manier van karakteriseren. Ik vond het een leuke film om te zien, zeker niet minder dan 3 sterren waard.
Ace Hanlon
Inderdaad, die Sandra Bernhard moet één van lelijkste actrices zijn die er rondlopen.
Voor mij was zij, en ook de idiote die ze speelde, een minpunt in deze, verder toch wel vermakelijke, film.
Misschien wordt mijn oordeel wat gekleurd door het feit dat ik zowel Bruce Willis als Danny Aiello en uiteraard ook Andy McDowell graag zie spelen, maar ik zal zeker weer kijken.
...... En dan een machine om goud te maken, wat heerlijk belachelijk bedacht.
Hier wordt de machine om goud te maken weergegeven als zijnde heerlijk belachelijk bedacht.
Zo bedacht is het helemaal niet, want Leonardo was in zijn tijd wel degelijk aan het werk om een machine uit te vinden waarmee goud gemaakt kon worden.
Zoals in die tijd veel alchemisten bezig waren te zoeken naar de "steen der wijzen", waarmee onedel metaal omgezet zou kunnen worden in goud.
garlic senior
ik vond de film poepflauw en niks aan
geen enkele grap was grappig en alles was behoorlijk flauw
bruce willis kan beter in ander soort films spelen dan in deze
films met droge humor kunnen best leuk zijn maar als de grappen niet geslaagd zijn dan blijft er weinig leuks over aan de film
Legan
ik vond de film poepflauw ...
. On topic:Het verhaal was bagger maar de personages en de humor juist super. Ook sommige dingen zoals het zingen tijdens het inbreken vond ik echt uitstekende gevonden. Ik kan helemaal zien waarom deze film zo gigantisch is geflopt, maar persoonlijk vond ik het een onderhoudende avonturenkomedie. Een poepsterke film
.3,5 sterren
Leland Palmer
Soms een beetje flauwe film, maar wel erg vermakelijk. Leuke rol van Bruce Willis die altijd wel cool is en de nodige humor weet te produceren. Enkele hilarische momenten worden afgewisseld met erg slechte en misschien wel wat te flauwe momenten. Dat zingen tijdens de overvallen vond ik dus totaal niet leuk. Al met al een redelijke film.
* * 1/2
Film die af en toe een beetje te is met de humor, waardoor de grap zijn doel net niet bereikt. Verder op zich geen onaardige film, met een prima Bruce Willis. Alleen het verhaal sloeg af en toe echt werkelijk waar nergens op.
Maar goed 2,5 * is zeker wel verdiend.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Munich
Drama / Historisch, 2005

Desperado
Actie / Romantiek, 1995
rome italiëvatican (holy see)chantageleonardo da vinci gangsterschilderenmaster thiefsamenzweringabsurde humor