Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Bruce Willis, Andie MacDowell en Danny Aiello
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 12 juli 1991
Plot Hudson Hawk
"Danger is his middle name."
Leonardo da Vinci wist in de tijd dat hij voor de Hertog van Milaan werkte het geheim van de alchemie te ontsluieren. Het kristallen-stelsel dat hij hiervoor gebruikte heeft hij verstopt in drie van zijn uitvindingen. Vijfhonderd jaar later komt Eddie ''Hudson Hawk'' Hawkins (Bruce Willis), uit de gevangenis en hij wordt gelijk onder druk gezet om het Sforza paard te stelen. Maar hij weet alleen niet dat zijn opdrachtgevers alleen de kristal die er in zit willen hebben.
Eddie 'Hudson Hawk' Hawkins
Cesar Mario
Alfred
Snickers
Jordy
Best vermakelijk filmpje, vond het in ieder geval niet terecht dat hij zo flopte. Paar grappige momenten, en een leuke rol van Willis: 3 sterren.
geronimo
- 1955 berichten
Snap niet dat ie in 't algemeen zo afgekraakt is, vooral door Willis zelf. Ik vond 'm echt leuk.
BS
kijk dit is een leuke film.Goed verhaal,leuke en komische actie.Slim gedaan en leuk uitgevoerd.
Gewoon een goede film.4 sterren.
neo
het begin is echt leuk,maar daarna vind ik de film soms een beetje dom.er zitten nog wel een paar grappige momenten in.bruce willis vind ik erg cool in deze film
mazdalfa
Destijds gigantisch geflopt en inmiddels bijna een Cult-status verkregen. Het kan verkeren.
Ik vind het een heel behoorlijke film. Geen topper, maar ook echt niet de 'draak' die het volgens veel mensen is. Het acteerwerk is zeer theatraal, bijna cartoon-esque. Dat komt soms overdreven over, maar past wat mij betreft goed bij deze film.
Maz
renske
Hè gelukkig vragen meer mensen zich af waarom deze film geflopt is. Ik vond het heel vermakelijk. The bad guys waren lekker dom. Lievelingsscène: Als Aiello en Willis in het museum zijn en met een skateboard onder het raam van de bewakers doorgaan terwijl ze een heel aanstekelijk liedje zingen. Zo leuk!
ook leuk als ze elkaar aan het einde weer tegenkomen terwijl de één denkt dat de ander is ontploft.
sn@ke
- 2077 berichten
Nogal rare soms grappige film. Hij verdient het misschien niet om zo geflopt te zijn maar echt goed wordt hij nergens. 2,5*
davidov
geef de film 3* omdat hij waanzinnig droog is maar niet over the top zoals bij leslie nielsen, erg veel leuke stukjes in de film en bruce doet het redelijk goed als comedy acteur.
mijn fav stukje is: dat die vrouw altijd schijt irritant zegt: Bunny! ball ball! en dat de hond dan de bal vangt, aan het einde van de film zegt bruce dat ook en dan schiet hij de hond het raam uit met een tennisballenkanon, flauw? misschien wel, maar hilarisch is het zeker.
speedy23
Grote, wat overgebudgetteerde actiefilm waarin egotrippende Bruce Willis ook schrijft (het scenario), zingt en componeert (titelsong en melodie). Om een diefstal te plegen heeft Bruce bijvoorbeeld drie minuten, net de tijd om een song te kwelen zonder naar zijn stopwatch te kijken. Dat leuke trucje wordt zelfs twee keer herhaald. Sommige actiescènes zijn heel goed, heel wat grappen treffen voluit doel en soms maakt Bruce Willis een goede kwinkslag. Kortom, een must voor de liefhebbers van het actiegenre...
Esteban
Anderen breken hun hoofd over hun besluit over een film als Elephant. Ik daarentegen heb problemen met één van de meest simpele films ooit. De opzet van deze actiekomedie uit de handen van Michael Lehmann en Willis heb ik nooit echt begrepen. En ook na deze 735ste keer raak ik er gewoon niet aan uit. De personages, vertolkingen, effecten én grappen zijn walgelijk idioot. Zo slecht dat deze het stadium wanneer het allemaal lachwekkend begint te worden meteen overslaat en blijft hangen bij 'pijnlijk'. Het komt zelfs tot een moment waarop ik, moest ik in de medewerkers hun plaats zijn, zou overwegen een facelift te ondergaan en voor altijd naar het buitenland te trekken om er te sterven in de anonimiteit. Om maar uit te drukken hoe erg het is
…En dan komt het. Het samenspel tussen Bruce Willis en Danny Aiello is fantastisch goed en de scène waar het duo al zingend gaat inbreken om de tijd bij te houden is gewoonweg een onvergetelijk een meesterlijk feel-good-moment, dat ik onophoudelijk na elkaar kan blijven bekijken.
Hudson Hawk ** of **1/2 of misschien toch maar *, neigend naar een dikke 0 ? Ik weet het gewoonweg niet.
Esteban
Off Topic : Ik moet dringend weten wélk liedje ze zingen tijdens de inbraak, (weddenschap), iemand een idee?
EDIT : Kheb het al, "Swinging on a Star"
neo
Datzelfde nummer staat in zijn door Willis en Aiello gezongen versie op de soundtrack. Geweldig!
Erikr73
Toen vond ik Willis nog geweldig... erg leuke film. Absurde humor, leuk verhaaltje... 3½*
Captain Pervert
Beetje een domme film.
Wat wel weer cool is dat ik op veel plaatsen in Rome waar Willis heeft gestaan (Forum Romanum, het plein met de telefooncel) ook heb gestaan, ik heb zelfs bij hetzelfde restaurant gegeten als hij in de film doet, alleen hadden ze in 1991 daar stoeltjes en tafeltjes en toen ik daar was (1997) waren het een soort picknicktafels.
Verder niet veel bijzonders dit, 2*
djelle
Deze film kon ik persoonlijk ook niet waarderen. Weinig actie en als komedie was hij ook niet erg geslaagd te noemen. Hij was dus niet grappig noch actiebevredigend. Wat blijft er nog over: verhaal? plot? betekenissen? spanning? Allemaal heel zwakjes. Valt niet veel over te zeggen. Dit is echt een miskleun. (0,5)
Spider
Onwijs lekkere onzin-film.
Geen verhaal, geen plot, geen spanning, geen actie.Maar erg charmant gefilmd en geacteerd.
Tanne
wat een slechte film..kijk 'm nu vijf minuten en het is ver-schrik-ke-lijk!
Snufkin
Voor een komedie niet bepaald lachwekkend, alleen aan het eind een grijns op m'n gezicht gekregen.
Willis: "No way, no way!"
Aiello: "Yes way.."
Alleen door die opmerking verdient de film een kleine 2**
GerwinF
Omdat hij zo over-the-top is en compleet belachelijk is heb ik soms wel moeten lachen hoor. Toen MacDowell op het einde weer door die klere hond wordt aangevallen in dr nek, prachtig
Mushroom
Zow!! dit is absoluut niet mijn soort film hoor, wat een flauwe troep zeg, maar nog wat redelijke scenes er in dus kan hem nog 2 sterren geven.
Leno
Best vermakelijk allemaal, wat afwijkend maar niet slecht. Er zitten wel enkele belachelijke scenes in.
PartyMarty
Vanavond het eerste stuk weer gezien. Moest best lachen bij het stuk van Da Vinci, waar je Mona Lisa ziet poseren en het resultaat totdusverre ziet.
Angrod_Pallanén
Erg melige film, die wat dobbert tussen actie en humor. De grappen zijn om de zoveel tijd heel erg grappig en de actie is ook niet mis. Het zingen tijdens een diefstal is erg opvallend én leuk
Purmerend
Spagetti van moeder's om het warm te houden in een thermosfles en een papierversnipperaar achter in de auto. Zo droog zo leuk. De rest van de film was vermakelijk door sommige dialogen en het zingen. Al met al 3*

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Munich
Drama / Historisch, 2005

Desperado
Actie / Romantiek, 1995
rome italiëvatican (holy see)chantageleonardo da vinci gangsterschilderenmaster thiefsamenzweringabsurde humor