• 9.375.149 stemmen

Met onder meer: Devon Sawa, Ali Larter en Kerr Smith

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 juni 2000

Plot Final Destination

"No accidents. No coincidences. No escapes. You can't cheat death."

Scholier Alex zit met zijn klas in een Boeing 747 te wachten op de start. Ineens voorziet Alex dat het toestel zal ontploffen. Hij raakt in paniek en wordt met een paar medeleerlingen en hun lerares het vliegtuig uitgezet. Enkele ogenblikken later zien ze vanaf de grond 'hun' toestel opstijgen en veranderen in een vuurbal. Kort daarna sterft één van de overlevenden. Als daarna de volgende omkomt, begint Alex een angstaanjagend vermoeden te krijgen. Stel nu dat het de bedoeling was dat ze allemaal een gruwelijke dood zouden sterven. Dat de 'Dood' hen alsnog komt halen. Dat er niets tegen te doen was. Of kun je de 'Dood' te slim af zijn?

Alex Browning

avatar van cornelis

cornelis

Idol schreef:

helemaal niet superfilm is niet 1 woord het zijn 2 woorden Super Film

In het Nederlands is dat één woord.

avatar van Phooze

Phooze

Mwah, t deed me niet erg veel. 3 sterren. Niet mijn genre.

avatar van wackyboy

wackyboy

Dit is een orgineel verhaal gegoten in een standaard tienerfilm matrix. Verwarrend dus.

4 sterren voor het orginele verhaal, de vliegtuigscene en een paar erg goede schrikmomenten. Punt eraf voor het standaard tienerfilm sausje en het niet bijster goede acteren.

avatar van Moviestar

Moviestar

goede film met een aantal leuke effecten en een leuke bijrol van Sean William Scott. Het verhaal is ook erg goed, het einde valt tegen. 3,5*

avatar van davidov

davidov

ben het met wackyboy eens...het is een origineel verhaal en het idee interesseert mij ook erg, alleen zonde dat het iets teveel een tiener film is en het acteer werk had ook wat beter gekunt....3.5*

avatar van evwi

evwi

Geweldige film! Origineel verhaal, goed uitgewerkt. Spannende "what if" film. Het open einde geeft ruimte voor een sequal....die ook komt...en dat is jammer. 4

avatar van Anatolia

Anatolia

Kijk, dit vind ik nou eens een scary (teen) movie die meevalt. Was hier en daar erg beklemmend. Het is de film gelukt me behoorlijk aan het schrikken te maken af en toe.

3,5* (wat voor mijn doen best hoog is voor dit genre)

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

Eerste uur is erg leuk en vermakelijk, daarna zakt hij in omdat hij erg voorspelbaar wordt.

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

hoho wat een geweldige film zeg ga hem morge nog is bekijke :d

avatar van miak

miak

Wowww... dit is egt mijn lievelingsfilm... samen met: Scream 1,2,3, I (still) know what you did last summer en Final destination2

avatar van emanuel

emanuel

blijf ik een goeie film vinden goed geacteerd door toch een relatieve onbekende en jonge cast

ook al enkele keren gezien en ik blijf hem goed vinden

avatar van geerthoeben

geerthoeben

Best een sterke film ja, vrij origineel! Wel voorspelbaar dát een bepaald persoon gaat sterven, maar de manier waarop is meestal vrij onvoorspelbaar! Verder goed verhaal, leuke special effects, acteerwerk mocht iets beter.

Het einde vind ik vrij abrupt, maar ze zaten toen duidelijk al met FD 2 in hun hoofd. Want waarom sterven de twee laatste hoofdpersonen niet?

Vergeleken met FD 2 vind ik persoonlijk deze iets minder, vooral omdat 'de grote sterfscène' in het begin van de film in FD 2 er nóg beter uit ziet!

3,5 *

avatar van fredjas

fredjas

Prachtige film en FD 2 ook allee de scream films zijn ook de max en spiderman.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

GFM

Je was me net voor Chainsaw!!

avatar van joeri15

joeri15

SUPERfilm!!! Echt cool om te kijken hoe ze allemaal worden afgemaakt:P ****

avatar van Justice4All

Justice4All

Hiephiep hoera, deel 3 komt in 2006 (hoop ik)

Hoop dat het beter dan deel 1 en 2 wordt

avatar van kijkert

kijkert

Beetje tegenvallend vond ik, maar dat komt ook wel omdat highschoolkids alleen geschikt zijn om in highschoolcomedy's te spelen, verder zijn het oninteressante mensen.

Een geslaagd zakenman, die op het laatste moment uit de bussinessclasssuits vertrekt, met nog wat andere serieuze mensen, zou veel interessanter zijn.

Nou ja, 2,5 ster dan maar.

avatar van Hannibal

Hannibal

Hij viel me niets tegen. Sterker nog: Ik vond hem erg goed zelfs. Het verhaal is erg origineel en hij is spannend.
Er zitten wel een paar momenten in dat je weet wat er gaat gebeuren: "Oh, nu gaat dat vliegtuig echt ontploffen", en als die vrouw een theedoek over de messenset gooit weet je dat daar nog wat vreselijks mee gaat gebeuren maar ik heb me daar niet aan gestoord, ik vond het toch een goede film.Ik had er eigenlijk weinig goeds van verwacht, omdat films waar tieners omstebeurt doodgaan meestal geen goede films zijn. Nu moet ik deel 2 ook maar gaan kijken. Ik ben bang dat deel twee een stuk minder zal zijn, omdat bij deel 1 het verhaal de film goed maakt, en bij deel twee gebeuren er misschien wel andere dingen, maar het idee is hetzelfde.

Voor deze 4 sterren trouwens.(voordeel van de twijfel tussen 3,5 en 4)

avatar van xangadix

xangadix

Deel 2 vond ik net zo leuk als deel 1. Ook de making of op die dvd is de moeite waard.

boondock

Ik heb deel 2 eerder gezien dan deel 1, daarom vind ik deel 2 ook mooier. Maar als ik deel 1 eerder had gezien dan zou ik deel 1 waarschijnlijk mooier hebben gevonden. Alhoewel ik vond de hoofdrolspeler in deel 1 zo'n dikke geep

boondock schreef:

Rare redenering.....

avatar van Hannibal

Hannibal

boondock schreef:

dikke geep

vond je niet..?

boondock

als je een van de twee gezien hebt is de originaliteit ervan af

GFM

Ik denk meer dat hij zich afvraagt wat geep betekent....

avatar van Lukic

Lukic

Het is een goed tot zeer goede film tot en met het moment dat de hoofdpersoon in een vakantiehutje onderdak neemt. Daarna wordt de film werkelijk afgeraffeld en is hij niet leuk meer. Het zeer goede gedeelte van de film zit gelijk vanaf het begin tot en met de vliegtuigcrash. De spanning is dan echt heel goed en de vliegtuigcrash is hardstikke goed weergegeven. Het is dan ook op vele punten meter dan deel 2...

3 ster.

avatar van Bananas

Bananas

Het is vermakelijk genoeg om hem af te kijken maar deel 2 laat ik aan me voorbij gaan.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

Ik vond deel 2 teveel op deel 1 lijken, maar het was wel een goeie film, had van mij iets langer gemogen