Final Destination (2000)
Met onder meer: Devon Sawa, Ali Larter en Kerr Smith
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 juni 2000
Plot Final Destination
"No accidents. No coincidences. No escapes. You can't cheat death."
Scholier Alex zit met zijn klas in een Boeing 747 te wachten op de start. Ineens voorziet Alex dat het toestel zal ontploffen. Hij raakt in paniek en wordt met een paar medeleerlingen en hun lerares het vliegtuig uitgezet. Enkele ogenblikken later zien ze vanaf de grond 'hun' toestel opstijgen en veranderen in een vuurbal. Kort daarna sterft één van de overlevenden. Als daarna de volgende omkomt, begint Alex een angstaanjagend vermoeden te krijgen. Stel nu dat het de bedoeling was dat ze allemaal een gruwelijke dood zouden sterven. Dat de 'Dood' hen alsnog komt halen. Dat er niets tegen te doen was. Of kun je de 'Dood' te slim af zijn?
Alex Browning
William Bludworth
Agent Weine
Agent Schreck
Infected_
Op zich wel een leuk idee maar vond het niet zo'n enorm goede film.
Had er eigenlijk meer van verwacht.
dit deel verdraag ik nog de andere twee niet
tukkerstein
Aardige film. Plot zit goed in elkaar en wordt relatief geloofwaardig gebracht. De film kent zo zijn spannende momenten. Deel 3 zag ik al eerder en lijkt sterk op dit eerste deel, behalve dan dat er verschillende doodsoorzaken zijn.
Juist een gruwelijk lelijke filmposter trouwens.
martinovitch
Super goede horrorthriller. zeer spannend en goed geacteerd.
ook spannend met dat vliegtuig enzo.
psycholamp
- 1960 berichten
Best wel leuk. Sommige doodsoorzaken zijn wel heel ver gezocht.
Top film! De hele serie is eigenlijk leuk. Lekkere horror met een knipoog omdat het nogal overdreven is.
Maar het concept ''Je ontloopt nooit je lot'' is wel erg mooi uitgewerkt. Je vecht tegen een vijand die je met wapens niet aan kan. Je zal slimmer moeten zijn dan ''De dood'' en dat is goed verzonnen.
De kills vond ik ook erg lekker in deze film en als je er dan de spanning bij telt die de film heeft dan weet je wel dat het goed zit!
horrorjp
Best wel leuk. Sommige doodsoorzaken zijn wel heel ver gezocht.
Klopt en soms niet alleen de doodsoorzaken. Voor de rest vind ik dit een zeer goede film had deel 3 een tijd geleden al gezien op tv en die viel me een beetje tegen, waardoor ik hier ook niet erg veel van verwachte. Maar dat was zker niet zo. Er zit ook een erg leuke sfeer in. Het einde vond ik niet egt passen in deze film was wel leuk bij een comedy geweest. Nu nog deel 2 kijken hoopelijk word die net zo vet als deze.
darkjaap
deze ken ik nog wel heb hem net uit de kast gepakt en herkeken.
dit is echt tienerhorror ik ben dan wel tiener maar ik vond er weinig aan.. allemaal wat eentonig voorspelbaar maar op sommige punten wel spannend..
dit deel verdraag ik nog de andere twee niet
jammer weer van het einde dat drie als nog doodgaan
vooral zonde van die Clear
Moviestar1979
Dan moet je de film nog eens goed bekijken, K@i.
Of even naar deel 2 kijken waarin gezegd wordt wat er gebeurd is.
maxB
vermakelijk, het is wel spannend, maar ook fake. en er had zeker wel wat meer humor in mogen zitten als sean william scott in de cast zit
Moviestar1979
Ik moest op sommige punten juist mijn lachen inhouden als ik naar Sean William Scott keek.
Dit komt omdat ik hem hoofdzakelijk in de " American Pie-films " heb gezien.
Echter vond ik hem voor een serieuze rol niet zo zeer slecht gecast.
Deze weet hij overtuigend te spelen.
maxB
Dit komt omdat ik hem hoofdzakelijk in de " American Pie-films " heb gezien.
Echter vond ik hem voor een serieuze rol niet zo zeer slecht gecast.
Deze weet hij overtuigend te spelen.
juist daarom vond ik het minder, het was volgens mij ook niet echt grappig bedoeld. als sean william scott wat zegt denk je namelijk gelijk aan stifler
K@i
Dan moet je de film nog eens goed bekijken, K@i.
Of even naar deel 2 kijken waarin gezegd wordt wat er gebeurd is.

done thatAlex en die andere gast werden dus verpletert door een reclamezeil

als teminste Alex het van de twee het nog overleeft hadt had ik hoger gestemt
missl
deze film was best wel stoer en liet me soms schrikken.
jammer dat ze ermee door zijn gegaan (deel 2 & 3)
EspenSGX
Vond dit niet veel. Moet zeggen dat ik deze film soms nogal saai vond en ongeloofwaardig.
boozebelly
- 1931 stemmen
Whaha, nee joh??!! "ONGELOOFWAARDIG" ??????? AHhahahaha ik zie dat je "The Mummy" & "The Mummy returns" wel 4 sterren hebt gegeven, da's niet ongeloofwaardig zeker??!!
Na mijn mening een goede film, vooral wanneer je m voor het eerst bekijkt errug spannend.
EspenSGX
The Mummy films zijn ook niet geloofwaardig bedoelt en die vond ik gewoon leuker dan deze film. En ja de eerste keer was ie wel spannend, maar toch de review is minder.
Halcyon
Beklijvende horrorfilm met een vindingrijk scenario. Soms een tikkeltje overdreven, maar dat geeft niet. De suspense blijft over de hele speeltijd goed voelbaar en als kijker zit je werkelijk op het puntje van je stoel, wachtende op de volgende ontwikkeling in het verhaal. In elk geval een atypische horrorfilm, erg origineel en daarom een verademing binnen het genre. Leuk om Kerr Smith nog eens terug te zien trouwens.
AmazingPP
Toen ik deze film in de bioscoop zag was ik zeer aangenaam verrast. De opening van de film zuigt je direct in de film en laat je geen moment meer los. Daarbij is het script origineel en dat is ook wel weer eens verfrissend. De busscene pakte me helemaal in! Wat een topfilm is dit! 4,5 *
cales77
Wel ff goed vermaakt op deze maandagavond. Al met al lijken mij de hieropvolgende delen niet het de moeite waard, aangezien hetzelfde verhaallijntje zal worden toegepast.
Of heb ik het mis?
aunuscus
ik vond een goeie thriller
genoeg spanning.leuk om naar te kijken e.n.z.v

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 3
2006

Final Destination 2
2003

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

'Final Destination'-ster Devon Sawa doet boekje open over cameo in vijfde film: "Geen cent betaald gekregen"

The Butterfly Effect

Dolores Claiborne
Drama / Mystery, 1995

The Others
Horror / Thriller, 2001
luchthavenomen premonitionairplane accidentlijkdoodnear-death experiencecheating death