• 9.377.892 stemmen

Met onder meer: Devon Sawa, Ali Larter en Kerr Smith

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 juni 2000

Plot Final Destination

"No accidents. No coincidences. No escapes. You can't cheat death."

Scholier Alex zit met zijn klas in een Boeing 747 te wachten op de start. Ineens voorziet Alex dat het toestel zal ontploffen. Hij raakt in paniek en wordt met een paar medeleerlingen en hun lerares het vliegtuig uitgezet. Enkele ogenblikken later zien ze vanaf de grond 'hun' toestel opstijgen en veranderen in een vuurbal. Kort daarna sterft één van de overlevenden. Als daarna de volgende omkomt, begint Alex een angstaanjagend vermoeden te krijgen. Stel nu dat het de bedoeling was dat ze allemaal een gruwelijke dood zouden sterven. Dat de 'Dood' hen alsnog komt halen. Dat er niets tegen te doen was. Of kun je de 'Dood' te slim af zijn?

Alex Browning

Terry Chaney

William Bludworth

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Leuke teen "horror" movie. Een beetje een zoals er twaalf in een dozijn gaan; maar het idee zélf is wel goed gevonden. De spanning word goed opgebouwd, en als kijker heb ik toch wel ergens het gevoel dat ik in de film "gezogen" word.

avatar van WeZet

WeZet

Het verhaal oogt behoorlijk goedkoop, maar de special effects en het geheel maakt dat weer goed. Een leuke Thriller/Horror, waarbij je niet weet wat er komen gaat! Alleen de heuvel waar Alex vanaf valt lijkt wel veel o pde heuvel van Jurassic Park II : The Lost World! Zelfde studio misschiebn?

***3.5***

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Fragglo schreef:

Vooral dat stukje dat die jongen met een half hoofd dood ligt en niemand naar hem toerent en gewoon doorgaan met het Plan.

wat moeten ze dan doen hem helpen ????
je gaat toch geen afgehakte kop aanraken

Fragglo schreef:

De manieren waarop de mensen doodgaan zijn ook echt zo slecht.

en wil je dan dat ze dood gaan aan hartaanval ofzo ?
zo is het toch veel spannender

ik vond het een heel leuke film
ik geef hem een 5

avatar van ILDIB

ILDIB

Prima film met gave scenes.. 4- zou beter zijn

avatar van friendsgirl

friendsgirl

Final Destination is best een leuk bedachte film, maar deel 2 en 3 zijn eigenlijk overbodig, want het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer.

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Prachtige film, de mooiste van de 3.

4 ****

avatar van film_kaza

film_kaza

Vind het helemaal geen mooie film. Vind hem vermakelijk en soms wat grappig.
Het komt erop neer dat hun tot het eind van hun leven hun dood moeten ontlopen. Of het nu 5 minuten was of 40 jaar lang. Nogal een moraalloos en diepgangloos verhaal. Deed mij vaag ook wat denken aan Donnie Darko.

Vond hem wel eng maar ik was gewoon bang omm een gruwelijke dood aan te zien. Het is niet dat ik in mijn vrije tijd bang ga worden zoals de echt "goeie" horror-thriller films. Bijvoorbeeld dufde ik door Jaws 3 maanden lang niet bij een strand te zwemmen. Maar dat ik ook gewoon een voorbeeld.

3 sterren.

avatar van Musicer

Musicer

Geweldige film. Beter dan deel 2, zeker weten.

avatar van vlugge japie

vlugge japie

film_kaza schreef:

Het komt erop neer dat hun tot het eind van hun leven hun dood moeten ontlopen.

Scherpe zinsnede...

avatar van wizkristof

wizkristof

heel goede film, vond hem wel totaal niet eng maar toch soms grappig.

avatar van DragQueen

DragQueen

Spannende thriller/horror, met een origineel verhaal en goede special effects. ik werdt echt mee de film in gesleurd. verder is de cast prima in orde, en zit de film vol met mega-spannende scenes. ik stem de film op 4 sterren, mede door het verassende concept.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Spannende en zeer orginele film, die je op het puntje van je stoel houd.

Verder gebeuren er veel onverwachte dingen in de film, dat het kijken alleen maar leuker word.

De jonge cast acteert uitstekend, en de actie scene's zijn uitstekend geregiseerd door regiseur Wong.

4****

avatar van Shinobi

Shinobi

Spannende film om te zien over hoe Alex de dood probeert te ontsnappen. De actie scènes zijn goed, verder komen er ook dingen in voor die je niet verwacht.

Ik geef 'm 4 sterren.

avatar van sambal

sambal

zeer spannende film het verhaal is goed bedacht

en de acteer prestaties zijn goed

avatar van Replicant

Replicant

Best creepy...

Een niet onaardige film, maar een beetje te onrealistisch om echt heel erg spannend te zijn....

Wel goed hoe het hele verhaal in elkaar gezet is.

Vrij origineel dus ook allemaal.

2,5 sterren

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk en bescheiden horrorwerkje met een leuk verhaaltje en met lekkere over the top (voor tere hartjes schokkend) sterfscenes.

Cijfer: 3,5

avatar van timburton

timburton

Best aardig horrortje. Verhaal is erg origineel, maar ze hadden het leuker kunnen uitwerken. 3

avatar van niethie

niethie

Dit vond ik destijds en eigenlijk nog steeds een geweldige film. De film heeft een origineel verhaal dat erg goed uitgewerkt is, veel mooie special effects (vooral die vliegtuig crash in het begin). De film barst van de spannende scene en is zeker niet zomaar een tiener horrofilmpje.

4 sterren (de vervolgen waren trouwens ook best in orde.)

avatar van s0njaa

s0njaa

tsjaa..

kijk, het eerste deel is bij deze ook weer de beste..

3,5 **

avatar van finaldestiny

finaldestiny

vond dit een goeie film, leuk verzonnen.

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Goede film, sommige beelden vond ik erg mooi gemaakt. zoals de ontploffing van het vliegtuig, als je enkele momenten laater het glas uit elkaar ziet spatten, de onthoofding was dan weer iets minder goed gemaakt, maar dat is eigenlijk in iedere film wel zo Verhaal vond ik erg orgineel, had het nog nooit zon film gezien.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Verhaal vond ik wel origineel. Vond de film dus wel leuk, er zaten (zoals eigenlijk iedereen al heeft gezegd) goede actiescenes en veel verrassende momenten in. Maar het einde vond ik enigszins slapjes, maar toch ook wel goed bedacht.

Voor mij 3*

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Originele film met leuke scènes over de dood

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Goed nieuws voor de fans: er komt een Final Destination 4! De film staat gepland voor 2010...Nog even geduld dus...

avatar van uberjason

uberjason

hmmm, kan niet wachten op deel 4. vond deel 1 leuk, slim bedacht, want als je het bekijkt zoals de film het voorschrijft, kun je gewoon niet ontkomen aan de dood, wat ook het enige zekere is in het leven, haha. vond deel 2 toch wel de sterkste tot nu toe.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik vond de film vermakelijk en op sommige momenten angstaanjagend. Wat ik echter overdreven vond was dat 'de dood' zo makkelijk kon worden misleid. Alsof het een mens is. Omdat ze uit de vliegtuig stapten, betekent het dat het hun tijd niet was, punt uit.
3 sterren.

avatar van blythefangirl

blythefangirl

Het einde was een beetje stom en niet eng, dat was jammer

Verder vond ik het een leuke film, maar minder spannend dan deel 3 die gister op veronica was.

3,5* van mij

Als je een verhaal wil lezen over Final Destination 4, moet je naar www.freewebs.com/zeggie

avatar van Sportingerke

Sportingerke

friendsgirl schreef:

Ik heb deel 2 en 3 nog niet gezien, maar ik denk ook dat ik na het bekijken van de eerste het verhaaltje wel door heb. Voor mij waren de sequels dan ook niet nodig. Deze horrorfilm vond ik - ondanks het feit dat ik normaal nooit naar horrorfilms kijk - best wel goed.

avatar van emptynext

emptynext

Goed concept. spannende film, al laat het verloop zich raden. grappig is wel dat er in de sequels steeds naar de eerste film wordt verwezen.