Final Destination (2000)
Met onder meer: Devon Sawa, Ali Larter en Kerr Smith
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 juni 2000
Plot Final Destination
"No accidents. No coincidences. No escapes. You can't cheat death."
Scholier Alex zit met zijn klas in een Boeing 747 te wachten op de start. Ineens voorziet Alex dat het toestel zal ontploffen. Hij raakt in paniek en wordt met een paar medeleerlingen en hun lerares het vliegtuig uitgezet. Enkele ogenblikken later zien ze vanaf de grond 'hun' toestel opstijgen en veranderen in een vuurbal. Kort daarna sterft één van de overlevenden. Als daarna de volgende omkomt, begint Alex een angstaanjagend vermoeden te krijgen. Stel nu dat het de bedoeling was dat ze allemaal een gruwelijke dood zouden sterven. Dat de 'Dood' hen alsnog komt halen. Dat er niets tegen te doen was. Of kun je de 'Dood' te slim af zijn?
Alex Browning
William Bludworth
Agent Weine
Agent Schreck
tboezem
Best wel leuk. Sommige doodsoorzaken zijn wel heel ver gezocht.
mee eens, verder idd wel een leuke film, maar deel 3 blijft favouriet
(net alle 3 achter elkaar gekeken, ookal had ik deel 3 al een keer gezien)
hardekern
Ik vond het 2e en 3e deel persoonlijk beter.
Maar deze was ook niet verkeerd
aunuscus
wel k@i als je de twee hebt gezien weet je dat er nog een iemand van de drie in leven was gebleven
eltorro
Ik ben zelf niet zo'n horror fan maar had toch deze film maar gekeken. En hij was behoorlijk goed heb me echt vermaakt met deze film, de film zelf is ook erg orgineel en dik verdiende 4* voor deze film
damianodebeste
Op zich een best goede film niet echt spannend maar heeft me zeker wel vermaakt maar de film duurt natuurlijk ook niet zo lang. Leuke moordscenes ook ik geef hem een 3,5
m1701
De betere van alle 3 de delen.
Film is erg goed en leuk
Zeker origineel! Manier van doodgaan is ook goed bedacht.
Houd wel van dit soort films
K@i
Hoewel het totaal niet in deze film paste
vond Ik de opmerking
dat Het Vliegtuig nog steeds vredig in de lucht vloog mooi
SubzeroX
heb de film gezien toen hij net uit was
toen vond ik hem al 'n geweldige film
ik heb hem later nog 1 keer bekeken en hij blijft goed
erg orgineel en erg spannende momenten hoe de mensen aan hun eind komen de beste van de serie
Tonypulp
Het goed bedachte verhaal, en de bloederige en leuk in beeld gebrachte ongelukken maken het een plezierige zit.
Desmo
Ik verwachtte er niet veel van, omdat meerdere mensen tegen mij zeiden dat het een horrorfilm was, maar ik vind dat juist van niet.
Er zit een heel goed verhaal in, de Special Effects waren oké.
De manieren van doodgaan waren echt geweldig.
De speelduur is ook goed uitgekozen, want voor je het weet is de film voorbij.
Ik vind het gewoon een goede thriller met bloed!
3,5 *
(ik heb alle delen voor het eerst gezien)
Kr!kke
tog wel een origineel verhaal, met enkele mensen die wel op een 'leuke' manier doodgingen
ik heb ze alledrie gezien, en heb niet het gevoel dat ik de ene beter vind dan de andere...
deze krijgt 4* (zoals de andere 2 )
GinolaEHV
Uitstekende thriller.
Verhaal is mooi bedacht: je kunt (het plan van) de dood niet ontlopen.
Wat vooral leuk gedaan is, is natuurlijk de manier waarop de jongeren om het leven komen. Film kende een goede mate van spanning.
Acteerwerk was oke.
4*.
dualcia
Hij was vet. Alleen het einde ging me een beetje te sloom met die Clear en die Alex
Rosicky
Heel goed verhaal, zeker voor een horrorfilm. Lekker geacteerd en vet eng!
consumer1970
Origineel gegeven, maar wat een gekunstelde bende verder. Snel vergeten maar.
bollepeer
super film. vond dit deel het best daarna 3 en dan pas 2. de doodsoorzaken waren allemaal leuk. vooral die met de trein. dat hoofd
. mooie horror film die nog wel even bij blijft.
jumpstylemovie
goed verhaal ik vond dit deel persoonlijk beter dan 2 en 3
Ik denk zowat iedereen wel.
dualcia
Ik vond de 3e het beste!
Ik vond de achtergrond van de 3e gewoon vetter, en de plaatsen waar ze rondhingen, én de personages.
En daarna de 1e, en dan de 2e. Maar opzich vond ik alle Final Destination films gewoon even vet enzo.
ErwinDoornbos
Aardig verhaal. Totaal niet spannend, matige ongeloofwaardige acteerprestaties.
Toch 3* omdat het lekker wegkijkt.
Heb me trouwens mateloos zitten ergeren aan dat domme gedrag van die gast die bij die trein onthoofd werd..... is dat typisch amerikaans om vaak zulke types in films op te nemen?
aerts007
Uitstekende thriller.
Verhaal is mooi bedacht: je kunt (het plan van) de dood niet ontlopen.
Acteerwerk was oke.
4*.
Idem-Dito.
maerk
Ik heb betere gezien.
Final Destination viel me behoorlijk tegen. Ik bereidde me voor op een lekker filmpje met een leuk plotje en natuurlijk een paar lekker bloederige en originele sterfscènes. Maar helaas, eigenlijk zie je bijna niks van deze dingen in de film. Natuurlijk zitten er wel sterfscènes in, maar die zijn verre van origineel en eigenlijk gewoon erg dom en saai. Alleen de sterfscène van die eerste in de badkamer vond ik goed, erg mooi in beeld gebracht ook. Als Final Destination dit al niet heeft, dan moet er wel een erg sterk verhaal aanwezig zijn om de film nog een beetje redelijk te maken. Maar ook dit valt tegen. Het gegeven dat je niet aan de dood kunt ontsnappen is leuk, maar een beetje saai uitgewerkt. Er wordt veel geluld over design en de Dood zijn slimme plannetjes maar of die nou echt boeiend waren? Neuh. En voor goed acteerwerk hoef je zulke tienerhorrorfilms niet te kijken, daar draaien deze films niet om.
Ik vond dit best wel een verrassend goede film die ook nog eens spannend was. Hij begint direct sterk en blijft dat niveau eigenlijk tot het einde houden. Hoe sommigen personen aan hun einde komen is best grof (soms ietwat overdreven) maar aan de andere kant ook wel grappig. Einde vond ik trouwens zeer geslaagd.
Donkerwoud
Best leuk, deze nieuwe draai aan het genre van de tienerhorror. Het is weer eens wat anders dan I know when you screamed last summer.
film88888
Voor een film uit 2000 was dit wel super orgineel, en schokkend, maar nu zijn we jaren later, en kunnen ze veel meer, maar zoals ik zei voor een film uit 2000 vind ik dit super orgineel, en knap in elkaar gezet
James Wong maakt altijd zeer aardige films en deze hoordt er zeker bij !
De film heeft ook heel aardig camerawerk (Vooral de scene in het begin als Alex en Tod naar de wc gaan)
En de moorden waren redelijk bloederig, en knap in beeld gebracht
Verder ook een zeer orgineel verhaal
Blijft een aanrader !
4,0 sterren.
Een verademing.
Binnen het genre welteverstaan. Eindelijk weer een beetje originaliteit. En een onheilspellend sfeertje inclusief een paar mooie killings. Het wordt nergens meesterlijk maar deze film vermaakt prima.
Goed.

Final Destination 3
2006

Final Destination 2
2003

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

'Final Destination'-ster Devon Sawa doet boekje open over cameo in vijfde film: "Geen cent betaald gekregen"

The Butterfly Effect

Dolores Claiborne
Drama / Mystery, 1995

The Others
Horror / Thriller, 2001
luchthavenomen premonitionairplane accidentlijkdoodnear-death experiencecheating death