Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Mark Romanek
Met onder meer: Carey Mulligan, Keira Knightley en Andrew Garfield
Releasedatum: 28 april 2011
Plot Never Let Me Go
"These students have everything they need. Except time."
Het verhaal gaat over drie kinderen die op een idyllische Engelse kostschool opgroeien zonder dat zij contact hebben, of enig idee hebben wat er zich buiten hun school afspeelt. Nadat zij de school hebben verlaten kijken zij terug op hun schooltijd met zijn duistere kanten .
- Trailer (YouTube)
- Never Let Me Go (BoekMeter)
- Never Let Me Go (MusicMeter)
Kathy H.
Miss Emily
Rodney
Chrissie
jolandahommes
Een ware horrorfilm. Verpakt in een traag, soms bijna saai liefdesdrama. De horror zat hem in de vanzelfsprekendheid en acceptatie van de situatie. Toch is het niet geheel onrealistisch. Vervangen wij deze mensen door de dieren in onze bio-industrie en je komt tot de verrassende ontdekking dat de meeste mensen in onze huidige maatschappij ook zaken als vanzelfsprekend accepteren die dat niet zouden moeten zijn.
Overigens als je van meer actie houdt, hetzelfde thema is te zien in de film The Island (2005), maar dan wel met verzet en veel actie.
brabusRUS
The Island (2005) is stukken beter!
arno74
Voor de liefhebbers van deze film is er een aanrader op komst: Eva (2011). Soortgelijke dilemma's, maar ditmaal niet met klonen, maar met robots. Het zal alleen wel even duren voor het in Nederland uit is.
Savatage
Ik vond het toch maar weinig realistisch allemaal. Acteerwerk is best goed en de film is helemaal niet slecht uitgewerkt, maar ik heb moeite om het allemaal wat te geloven (of om klakkeloos aan te nemen dat die personages het in werkelijkheid ook zomaar zouden ondergaan).
booyo
The Island (2005) is stukken beter!
Als je van overbodige actie houdt wel ja! Never Let Me Go getuigt van een stuk meer klasse, in mijn ogen. Waar sommigen het kennelijk als te traag hebben ervaren, werkte dit voor mij juist uiterst meeslepend. Een zwaar verhaal, gedragen door uitstekende acteer prestaties. Met name Carey Mulligan was steengoed.
Verbaas me erg over de lage score hier op moviemeter, over het algemeen worden dit soort films hier juist een stuk meer gewaardeerd dan op een site als imdb. Voor mij eentje voor het jaarlijstje.
Een dikke 4*
- 11909 berichten
Voorlopig een kleine 3,5*, maar dat kan nog altijd een halve punt omhoog gaan na een nachtje slapen.
Had expres weinig hierover gelezen toen ik de film ging zien en ben daar blij mee geweest. Prachtige film. Kritiek van een ietwat onlogisch verhaal en laag tempo begrijp ik, maar dit was typisch zo'n film - net als het Belgische Quixotes Island - waar ik over de fouten heen kon kijken en gewoon mee met de film ging. Erg lekker gevoel.
Een even schokkende als subtiele film, waarin het fijn is dat Keira Knightley voor de verandering een keer een bitch speelt. Met een aantal adembenemende shots trouwens.
- 11909 berichten
De reacties doorgelezen en eigenlijk hierdoor gesterkt in mijn mening dat dit een prachtige film was. Direct een hele punt erbij.
laundromat
Ok, interessant bericht. Ik zelf geef reactie en cijfer. En als blijkt dat merendeel het niets vind, verander ik daar niets aan...wel kan het helpen om dingen beter te begrijpen. Maar een heel punt er bij om die reden. Interessant.
Zeriel
Degelijk gemaakte film, maar wat saai!
Terwijl het een uitstekend uitgangspunt is voor een goede film. Er wordt nauwelijks iets gedaan met dit mooie thema. Het dreigt even interessant te worden als Happy-go-lucky ( kan ook een serieuse rol spelen) verteld dat ze recht op een echt leven hebben. Ze wordt ontslagen, en verder gebeurd er niks mee. Al was het maar om als daad van verzet te gaan roken of iets. De hoodfdpersonen zijn op dit vlak volkomen inert, terwijl ze wel blijken te beschikken over passie als het op seks aankomt, iig Ruth.
De film klopt daarom gewoon niet in mijn ogen. Het affiche is ook nogal misleidend, zat deze scene uberhaupt wel in de film? De enige actie-scene nota bene zit niet in de film maar staat op de hoes!

booyo
Tja als je bij een Drama / Romantiek film actie verwacht.. Dan kan het wel tegenvallen ja.

Zeriel
Ik kijk naar de hoes. Die klopt dan toch gewoon niet.
laundromat
Het is een fantastische hoes. Het komt wel terug in de film!! Mooie locatie.
Zeriel
Ja de locatie zit in de film, maar volgens mij heb ik ze niet over de pier zien rennen...., jij wel? Misschien zat ik even niet op te letten, kan gebeuren met deze film.
aSMoDeuS
Degelijk gemaakte film, maar wat saai!
Helemaal mee eens. Gezien de passie die ze in zich hebben, zou je op zijn minst verwachten dat ze er vandoor (proberen) te gaan. Maar nee, ze ondergaan hun lot als makke lammetjes.
Op zich is bewust je ondergang tegemoed gaan prima te verfilmen, maar dan moet je je wel in kunnen leven in de personages (wat vooral bij de jongen niet lukt - wat een flutrol beeft 'ie in deze film) en mag het allemaal wel wat meer schuren.
Nee, niet heel best.
- 11909 berichten
Moeilijk uit te leggen, maar het was heel erg omdat mensen punten uit de film beoordeelden als negatief of zeiden ze niet te begrijpen terwijl ik ze wél begreep of juist heel goed vond.
david bohm
Mooie film gebaseerd op het gelijknamige boek van Kazuo Ishiguro dat ik een aantal jaren geleden heb gelezen (jaja). De mysterieuze, tikje sektarische sfeer van het boek wordt ook in de film fraai neergezet. Het acteerwerk is uitstekend, en ik begin een fan te worden van Carey Mulligan. Het is een interessant verhaal dat mooi wordt weergegeven.
gmx
Nee, hier kon ik echt heel weinig mee. Wat een oneindig stompzinnig verhaal. Het zal ongetwijfeld metaforisch zijn, maar kom op zeg, er zijn toch wel betere metaforen te verzinnen dan dit soort onzin. Ik vond het geheel verder best mooi geschoten en prima geacteerd, maar met dit soort onzin moet je bij mij gewoon niet komen aanzetten
2 *
wibro
Het is een boekverfilming "gmx" en zo ver ik weet houdt de regisseur zich aan het verhaal zoals beschreven in het boek van Kazuo Ishiguro. Dus, wat had de regisseur anders moeten verzinnen? Bovendien is het S/F en is S/F niet altijd onzin!?. Met de realiteit heeft het niets te maken, maar 'so what'. Ik houd wel van een beetje onzin.
jacobine_rodijk
Dus, wat had de regisseur anders moeten verzinnen?
Scenarist.
Hey Wibro,
Vanuit het perspectief van een boekverfilming zou je dan inderdaad eerder kritiek op het boek dan op de film moeten hebben maar het boek heb ik niet gelezen en ik denk dan ook vaak "kies dan gewoon een beter boek om te verfilmen"

Nou, ik vind dat je prima SF kan maken zonder dat het onzinnig hoeft te worden, zo lang er maar goed over nagedacht is. Ik had bij deze film te veel punten waar ik me aan stoorde zoals eerder gesteld, onbegrijpelijk dat deze mensen niet wilden ontsnappen, elk organisme heeft een diepgewortelde, natuurlijke, overlevingsdrang. Verder vond ik het hele experiment compleet onrealistisch, als je ziet hoeveel er nu al te doen is rondom stamcelonderzoek, lijkt het me compleet ondenkbaar dat de mensheid in een toekomst tevreden zou zijn met wat er in deze film gebeurt. En als laatste vond ik het hele plot idioot: Het was niet alleen de schuld van Ruth: Tommy was net zo goed "schuldig" en heeft altijd een eigen keuze gehad (en voor Ruth gekozen).
Heb me dus helaas te veel aan dit soort punten gestoord om van dit geheel te kunnen genieten.
wibro
Mee eens, tenzij je van jongs af aan zo geïndoctrineerd bent, dat het niet eens bij je opkomt om aan je lot te ontsnappen. Denk maar eens aan de mensen die opgegroeid zijn in streng gereformeerde milieu's.
gmx
Religie is inderdaad het enige psychologische wapen dat in staat is mensen zich vrijwillig te laten schikken in een onnatuurlijke vroegtijdige dood, vanuit een beloofd vooruitzicht op allerlei moois in het hiernamaals
. Echter vind ik dit soort vragen dermate belangrijk dat dit dan in de film toch even, in ieder geval aangestipt, had moeten worden.
K. V.
'k wist eigenlijk totaal niet te verwachten waarover deze film ging gaan. Het eerste half uur is een standaard verhaal, maar dan begint de ware toedracht tevoorschijn te komen, die toch erg verrassend was.
Het is wel geen film met veel actie en dus eerder een rustig verhaal met mooie beelden. De cast speelde overtuigend, vooral Carey Mulligan.
'k vond het geen misse film, die me de volledige speelduur heeft geboeid.
Mr Thee
Daargelaten dat het een sterk verhaal lijkt dat men niet wil ontsnappen, vond ik de beelden mooi en het toneelspel wel goed. De sfeer van de film is wel aangenaam en kalm. De sfeer maakt het niet bepaald een zware film: de film kijkt lekker weg en speelt zich af in een soort schaduwwereld in het "heden". Nu deze film eerder in het dramagenre past dan in het Scifi genre zou je het een wat saaie film kunnen vinden als je een echte Scifi adept bent.
dirkveldkamp
Wat een verschrikkelijk saaie en trage film.
Waarom weigerden ze niet gewoon de donaties? Je kunt wel van jongs af aan geïndoctrineerd zijn, maar in de jaren na de kostschool komen ze toch ook wel "normale" mensen tegen.
Het gebrek aan protest wekte bij mij wel enige frustratie op. Wie laat zich nou zomaar leidzaam naar de slachtbank brengen? De maatschappij was nou niet bepaald 1984 met een Big Brother die je constant in de gaten houdt. Akkoord, ze zijn van jongs af aan geindoctrineerd, maar ik had wel wat meer psychische en ook fysieke weerstand verwacht. Ik zat constant te wachten op wat morele verontwaardiging, een felle discussie tussen volgzame en opstandige doneren. Maar nee hoor, uiteindelijk staan ze gewoon allemaal braaf hun organen af.
Helemaal mee eens.
Het kijken van deze film was pure verspilling van tijd... bah!!
- 11909 berichten
Absoluut niet mee eens, maar films die hele tegengestelde reacties oproepen zijn hoe dan ook de interessantste...!!
laundromat
Ik ging er juist in mee...ze móchten niet ontsnappen, je leven zou daar niet beter van worden. Grappig dat bij sommige MM-users de lage ratings vaak samen gaan met die vraag.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Boy A

The Reader
Drama / Romantiek, 2008

Detachment
Drama, 2011
driehoeksverhoudinglonden, engelandengelandgebaseerd op boeksadnessforgivenessdystopieagingkostschoolmoralitycloningmensenrechtenexistentialismhuman clonecrime against humanitymedical ethicsorgan traffickingabomination