Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
Barrie vd Laan
Vind die vergelijkingen nogal overtrokken. Allemaal korte stukken of shots die zich aan het begin van de film afspelen. Dat van die babysitter is wel ver gezocht. Ik ben geen kenner, maar volgens mij is deze film heel eigen.
Natuurlijk is hij heel eigen. We hebben het over Dick Maas. Als hij zichzelf niet herhaalt zoals bij Flodder en down is het de beste regisseur van Nederland. Technisch gesproken zeker.
Dat item bij RTL is zo slecht nog niet. Het enige dat een beetje knullig was, was Dick's reactie.
Kom, hij werd er op een flauwe manier mee geconfronteerd. Vond dat ie zich nog aardig redde.
Maar zoals Picasso ooit zei: "Good artists copy. Great artists steal"
Banksy v Picasso Bad artists imitate Great artists steal | Flickr - Photo Sharing!
mikey
die babysitter is wel ver gezocht..
elswoody
Heb de film tijdens de premiere van afgelopen woensdag in de Stopera bekeken. Typisch nederlandse film, erg voorspelbaar, special effects aan de matige kant waardoor het soms knullig overkomt. Als voorbeeld wisselden de scenes met de zwarte pieten enorm van kwaliteit: soms leken ze op badguys uit de jaren zeventig serie Dr. Who, in andere scenes waren ze verbazingwekkend eng en levensecht... De hoofdrolspelers deden het wel aardig, soms zelfs wel goed. Al vind ik de dialogen soms wel iets te doorzichtig en voorspelbaar. Al met al een film die bij mij niet blijft hangen.
raymon
Matige recensie; oke prima smaken verschillen maar om dan een 1,5 de geven?:p
TK1991
Matige recensie; oke prima smaken verschillen maar om dan een 1,5 de geven?:p
Idd, en ook dat de special effects matig waren.. Die scene over de daken van amsterdam waren SUPER! En.. ja als je alles vergelijkt met Amerikaanse films dan zal je wel elke Nederlandse film met paar special effects een 1.5 geven..
TragieStar.*
De film draait toch al in de bios?
Waarom staat er boven dan vanaf 11 november?
Dat zijn voorpremieres. De officiële releasedatum is 11 november, dan komt 'ie in veel meer bioscopen uit.
movielife
Drs. DAJA
Volgens mij heb je werkelijk waar geen benul waar je over praat.
Wanneer zagen die pieten er dan matig uit? Het waren zombies, die hebben een bepaalde look en een expressieloze blik, hoort er wat mij betreft helemaal bij en ik heb de film nergens op lelijke effecten kunnen betrappen, niet in de laatste plaats omdat deze zijn gedaan door een zeer vakkundig en vaardig man.
De dialogen zijn wat mij betreft zelfs zeldzaam goed, ik heb de film gisteren voor de 2e keer gezien en de tekst zit vol met scherpe opmerkingen en zelfs heel sterke details die de personages in korte tijd erg nauw vorm geven. Ik noem bijvoorbeeld de scene tussen Egbert Jan Weeber en zijn moeder, nergens wordt er in beeld of verhaalvorm gerefereerd naar haar bijgelovige levenswijze maar in kleine bijwoorden en zinnetjes wordt haar karakter snel, kort maar voor de genomen tijd zeer gedetailleerd getoond. Nog een mooi voorbeeld is de Belgische vrouw op het kinderziekenhuis, we vallen midden in haar situatie, er wordt tekstueel niets uitgelegd voor de kijker waardoor de mensen erg tot leven komen.
Drs. DAJA
Ja vind ik ook. Als je Horror films uit Amerika met de Horror films hier uit holland bekijkt.. Dat niveau kan je gewoon niet halen.
Als we het hebben over de Christmas Slasher of de Holiday Horror(waar deze film toch eigenlijk tot behoort) dan is Sint toch echt qua opzet de grootste in het subgenre en misschien zelfs qua kwaliteit wel na Black Christmas de beste.
moviemafketel
- 19752 berichten
Zie geen reden om een recensie af te schieten, omdat een persoon de film anders heeft gezien. Ben blij dat er ook zulke berichten tussen staan ipv alleen maar hosanna. Ik vind het juist doordat deze film door sommige zo omhoog wordt gepraat, moeilijk om te zien wat er dan wel slecht aan is. De trailer is leuk, maar de conversaties die daar al in zitten zijn qua acteerwerk redelijk om te huilen. Maar ik vind dat zelf bij Nederlandse films op 1 of andere manier wel grappig altijd. Te positief kan leiden tot teleurstelling van anderen. Zo'n tegengeluid vind ik in ieder geval heel erg fijn.
clockwork72
Dit lijkt me echt een leuke film. Eindelijk eens een keer een Horror Sint-film. De trailer ziet er goed uit en heb net heel Google afgestruimd naar een Torrent voor deze film en heb er één gevonden
Zometeen maar eens checken!
Stephan
Geweldig.
Trouwens... Jij was ook aanwezig bij de première. Wat vond jij van Sint?
Prudh
Toch zat er ook wel een hele hoop drek tussen hoor, ook al ben ik het met bovenstaande eens. Vooral enkele minder inhoudsloze dialogen waren, ondanks dat ze soms heel grappig waren, enorm brak en geforceerd (wellicht mede door wat twijfelachtig acteerwerk hier en daar).
Madecineman (moderator films)
Download gerelateerde discussie verwijderd.
ik ga zekers kijken , Huub Stapel is een topacteur
als je alleen voor Huub komt hoef je niet heen te gaan.
Barrie vd Laan
dit is volgens mij geen komedie. Er zitten grappen in maar dat hoeft niet te betekenen dat het een komedie is. Dick maas zegt zelf dat hij een bloederige thriller heeft gemaakt. amsterdamned is toch ook geen comedy. Beetje een diskwalificatie voor de film.
Peter Ho
als je alleen voor Huub komt hoef je niet heen te gaan.
Hij speelt zelfs de sint
Peter Ho
Wie zegt dat Amsterdamned een comedy is?
Barrie vd Laan
Wie zegt dat Amsterdamned een comedy is?
niemand natuurlijk. Dat is ook een bloederige thriller met grappen erin. Wie zegt dat dit een comedy is? daar gaat het mij om.
Peter Ho
Misschien de mensen die de film hebben gezien?
Barrie vd Laan
Misschien de mensen die de film hebben gezien?
je hebt wel zinnige opmerkingen. Ik denk dus alleen dat ze hem verkeerd beoordeeld hebben. Zeg ik zonder de film te hebben gezien afgaande op de regisseur zelf. Die zal toch wel weten wat voor film hij heeft gemaakt.
Peter Ho
Tjah, de regisseur kan zoveel zeggen. Hij heeft ook gezegd dat het een ode was op andere horrorfilms (klassiekers). Dat kun je als een parodie zien, dus ja het zou ook komedie kunnen zijn.
Maar kijk toch lekker die film, dan weet je het zeker.
JoopE
Vanavond de film gezien tijdens de voorpremiere in CineMec (Ede). Dick Maas en de producent waren er ook, en er werden gesigneerde filmposters uitgedeeld. Al met al een leuke avond! (Gratis bier...
De film werd ook goed ontvangen door de zaal. "Horror" als genre voor deze film slaat wat mij betreft vooral op de hoeveelheid "blood & gore". Niet op dat het zo heel spannend, laat staan eng was. Er zitten wel een redelijk aantal schrik momenten in, maar wel met een vaak komische noot. Het verhaal wordt goed gepresenteerd, ook al is het nog zo absurd, zolang je daar over heen stapt is het een vermakelijke film. Er zit vrij veel humor in en de film is gelukkig niet te lang. Visueel zit de film ook goed in elkaar. Plus punten zijn de algehele visuele sfeer. Mist, sneeuw, kostuums, etc. Wat minder was soms de technische uitvoering; met name de sneeuw was toch vrij duidelijk geen echte sneeuw, en het "horror" gezicht van de Sint was een onbeweegbaar masker, waardoor geen gelaatsuitdrukkingen te zien waren.
Vier sterren.
Movie_and_Music
Net terug van de voorpremiere in Den Haag (Spui), en ik moet zeggen dat ik hem persoonlijk een beetje vond tegenvallen..
Heb íets te vaak gedacht: Goh .. ook stom dat ze daar niet even op gelet hebben (alle elektriciteit valt uit maar de tv doet het nog wel??), neppe sneeuw, etcetc..
Toch ook wel vaak gelachen om de grappen en de droogheid van de film,maar er had wel iets meer spanning in mogen zitten.. het blijft 16+ en dat vond ik deze film zeker niet waard.
Heb me wel vermaakt,maar dit was niet echt 'mijn' film..
Desondanks mijn matige beoordeling raad ik deze film toch aan, want de hele zaal vond het geweldig en ik kan begrijpen dat een grote groep mensen deze film erg aanspreekt!
Enjoy voor iedereen die nog moet gaan!
ik ga zekers kijken , Huub Stapel is een topacteur
Hij is in drie shots herkenbaar.
Volgens mij was het precies andersom.
én een komedie.

Loft