Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
neysen1985
Leuk! Met name het eerste stuk van de film, daarna lijkt hij wat in te zakken.Maar een erg leuk idee!
Heheheheheheheheh Fryce.
helemaal met je eens!
de film zakt inderdaad in gedurende de 2de helft.
dan wordt het maar sloom en oninteressant met die boot.
Maar voor de rest vond ik dit een prachtige nederlandse horror.
je moet ook eens doodeind van slachtnacht kijken.
ook aanraders voor de liefhebber van het genre!
Actarus
De eerste helft van de film was knap....jullie Hollanders konden zich echt meten met de Hollywood-horror...de kills waren goed gedaan, goede verhaalsopbouw, het camerawerk was echt top (meen ik écht!) dikke 4 sterren waard!...
...maar daarna zakte alles weg, alles hing met losse draadjes aan elkaar, acteren was minder dan nul, het frisse uit het eerste deel verdween 'in de mist', waardeloos einde, 0 punten
...zo kom ik aan 2 sterren (maar er zat duidelijk veel meer in!)
Jawaddedadde
Best wel geinig.
Een onzinverhaaltje natuurlijk, maar best vermakelijk om dit soort films in je eigen moedertaal te zien. Er zitten een paar toffe kills in maar het einde is behoorlijjke teleurstellend. Had een iets epischere eindstrijd verwacht. Nu lijkt het alsof onze beste Sint gewoon afdruipt (is hier trouwens de basis gelegd voor een vervolg?)
De effecten zijn niet altijd even geslaagd, met name wanneer de Sint met zijn ros over de daken van Amsterdam stormt komt dit nogal fake over. Maar zoals gezegd, sommige kills zijn best leuk.
Leuk voor ons Belgen ook dat er kleine bijrolletjes zijn voor Barbara Sarafian en Lien van de Kelder.
mister blonde
Fijne slasher in een leuk jasje. Dick Maas is na 6 matige tot slechte films op rij terug wat mij betreft. Hoewel ik zijn films nooit echt briljant vindt, is hij naast de troep die hij heeft gemaakt, vaak uitstekend in staat om vermaak te presenteren, maar dat was dus wel al even geleden. Hij weet met Sint de juiste toon te vinden. Het is een lekkere ouderwetse horrorfilm, met wat cheesy effecten, die vooral leuk zijn. De humor is als het aankomt op de gore, spanning en het horrordeel erg geslaagd. En dat geldt eigenlijk voor alles; het horrorgedeelte is erg onderhoudend en alles daaromheen uitermate flauw.
Heb me prima vermaakt. Vond alle oudere acteurs prima, terwijl de jonge acteurs heel matig zijn. Opvallend. Cinematografie is prima in orde. Het einde (laatste 10 miniuten eigenlijk) valt ontzettend tegen. Jammer, want het is een prima gedoseerde en zeer vermakelijke horrorfilm.
Alle zuurpruimen die de Nederlandse cinema matig vinden, zullen gemakkelijk iets kunnen vinden dat hier mis mee is. Iedereen die hier niet te serieus naar kijkt en deze genrefilm beoordeelt op wat ie is, ziet een vermakelijk film. 3,5 sterren.
Mr. Rock
Op voorhand leek het idee me leuk, maar helaas lijkt de uitwerking nergens op. De "gruwelsint" is teleurstellend vormgegeven en de acteerprestaties zijn dramatisch. Hier en daar wel onbedoeld grappig. 2*
cassie1997
echt een slechte film. Het nederlands acteer werk en special effects zijn echt bagger. maar omdat e wel een paar leuke stukjes tussen zaten een 1.5
Daan258
Zeer matige film.
werd nergens spannend, acteren ook behoorlijk slecht, special effects zagen er ook niet echt goed uit.
Ik hou soieso niet echt van nederlandse films en vooral niet van nederlandse horror films,de enige redelijke goede nederlandse horror film vond ik: Sl8n8.
voor deze film 2,0*
puppet master
Zo slecht was de film nu ook weer niet als hier omschreven wordt.
Ik heb natuurlijk betere gezien maar ook vele malen slechter.
Boneka
Toevalligerwijs kreeg ik deze metal box (blu ray) cadeau en dan mag het nog wel geen 5 december zijn, ik moest hem natuurlijk toch bekijken. Filmtechnisch ziet ie er fraai uit. Kleuren en geluid zijn dik in orde, al vond ik het wel jammer dat de bij- en horrorgeluiden te soft overkwamen. Met de kleuren en het camerawerk is niks mis. Trucages waren hier en daar niet helemaal top. Dat had anno 2010 toch beter gekund. Wie dood moet moet niet al dood lijken bij de genade klap. Toch is het allemaal wel mooi in elkaar gezet en het verhaal daar kan ik ook wel mee leven. Toch had ik als ik Dick Maas was geweest een grote verandering gemaakt aan deze film. Ik had de film en stijl gehouden vanuit het begin. Dat had veel meer impact gehad dan anno heden. Al met al geen topfilm natuurlijk, maar het vermaak is wel leuk.
zacula
maas , boll en verheyen hebben 1 ding gemeen...ze denken dat ze een film kunnen maken.
ongelofelijk dat deze prutsers nog steeds geld krijgen om een film te maken.
Edie
Redelijke film, best een leuke sfeer in de film en hier en daar aardige effecten. Helaas zagen de special effects over het algemeen een beetje nep uit, het CGI werk dus. Goede keuze om de Sint zelf en zijn knechten geen tekst te hebben gegeven. Tsja, niet echt slecht maar ook verre van echt goed. Muziek was in orde, de film keek best vlot weg en er was voldoende actie.
Voor een Nederlandse film, toch nog net 3*
Beertje45
eergisteren voor de tweede maal bekeken en bleef een beetje op m'n honger zitten. Een heel goede sfeerschepping en behoorlijk goor bloedvergieten, maar had er wel wat meer van verwacht. Vond eerder werk van Maas beter. "De lift", "Amsterdamned" en "Flodder". Is er eigenlijk nog meer werk van Dick Maas? Heeft Huub Stapel nog in andere films gespeeld? Vond deze film wel snel voorbij en het blijft popcorn vermaak.
Gruffalo
Slap aftreksel van een slap idee. Ik kon Sint niet serieus vinden en vond het meer een lachertje dan een schrikkertje. Hoewel ik me wel lichtelijk heb kunnen amuseren, is dit helaas de zoveelste Nederlandse film die tekortschiet (natuurlijk zijn er uitzonderingen). Voor het proberen, de durf en de herkenbare, Hollandse scenario's dan toch maar 2*. Geen aanrader, vooral voor mensen die zin hebben in een horror-film.
Misschien wel een oplossing gevonden om mijn irritante buur jongetje stil te krijgen...
ovejanegra
- 1947 stemmen
Dick Maas doet Tarantino/Rodriguez met deze grindhouse horror. Leuk om te zien dat hij elementen heeft gebruikt van verschillende horror klassiekers. Hij laat zien het maken van films nog steeds niet verleerd te zijn. Film begint goed, maar na 50 min. is de koek op. De grappen zijn schaars en dat is jammer, dat maakt dat deze film lang niet zo goed gelukt is als "De Lift". Maar het is nog steeds beter dan al het horror want in Nederland gemaakt wordt. Behalve dan de "Human centipede" dat net als deze een cultklassieker wordt. Niet geschrikt voor iedereen, maar zeker een aanrader voor de liefhebber.
Minority_Check
wel raar dat gedurende de film elke keer een andere jaar wordt gebruikt voor wanneer het volle maan is op 5 dec.
het begon met 32 jr dan weer 42 jr en uiteindelijk 23 jr.
iets wat opviel.....
verder was het wel een aardige NL filmpje
erpunited
Redelijke film om te kijken. Niets aparts. Vond het einde tegenvallen. Had beter gekund
woeler82
Leuke film, niet over the top
Begon erg leuk maar naarmate de film vorderer zwakte de film naar een bedenkelijk niveau
wat ik ook niet begrijp was met de jaartallen wanneer sint zijn entree maakte
Een horror film vond ik hem niet , meer voor te lachen
jerry r
volgens mij waren was het geld op voor de CGI en de special effects.
geen horror en ook geen komedie .
wat een k film
killerfreak
Leuk uitgangspunt maar o zo slecht uitgewerkt met gore scènes die geen enkel gevoel van bewondering oproepen. Jammer, want had hier - als horrorliefhebber - net iets meer van verwacht
Matthias99
Had er al niet erg veel verwacht dus ik ga hem dan ook niet de hoogte in prijzen, slechte acteerprestaties, verhaal was magertjes, kon veel beter uitgewerkt worden. Wel zaten er enkele leuke kills in en het einde was niet erg spectaculair...
van duijn
Niet slechte horrorfilm die door de overvloed aan fouten uiteindelijk naar mijn mening een net niet filmpje is geworden. Het is heel onrealistisch zelfs voor een horrorfilm. En dan doel ik vooral op het feit dat iedereen in deze film ongelooflijk onverschillig is. Dat meisje ziet dat haar beste vriendin en haar broertje letterlijk afgeslacht zijn maar ze gaan even later wel gewoon doodleuk sinterklaas verder vieren. En daarbij wordt zo'n beetje 10% van heel Amsterdam gruwelijk geconfronteerd met de verschrikkingen van de sint maar ze presteren het wel om het in de doofpot te doen. De acteerprestaties vond ik niet eens zo slecht en het is ook weer is wat anders maar die effecten waren gewoon goedkope rotzooi waar je je in een normale game al voor zou schamen. Wat ik al zei, als het beter uitgewerkt was geweest had het misschien wel een zeer geslaagd werkje kunnen worden, jammer. *2.0
Beertje45
Ik was heel nieuwsgierig hoe mijn stadsgenote, Lien Van de Kelder, het er zou van afbrengen in 'Sint'. Een klein, onopvallend rolletje als nachtzuster.
Timba69
Matige film met heel wisselende special effects. Soms ok, maar vaak ook heel slecht gedaan. Verder veel matig acteerwerk. De schrikeffecten zijn wel aanwezig en ook het verhaal op zich is wel orgineel.
feetjemaryam
Hahahahaha! bij de genre van deze film staat komedie! hahaha! volgensmij wouden de makers geen komedie produceren maar het is wel een lachwekkende film omdat het zo Onwijs slecht is! hahahahaha! Een dikke vette halve ster waard!

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix