Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Srđan Spasojević
Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić
Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds
Plot Srpski Film
"Not all films have a happy ending"
Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...
Miloš
Jecina baka
Doktorka
Stefan
dutchtuga
Works both ways. Mensen die dit, ondanks dat het film is, vinden dat de film een ethische grens overschrijdt worden ook weggezet als onwetenden.
Nee, niet per se. Wel wanneer diegenen hun vingertje gaan wijzen naar mensen die hier wel wat uit kunnen halen.
Dit klopt zeker. Ik als horrorliefhebber zoek ook graag de grens op. Ik laat me graag triggeren en daag filmmakers mij daartoe uit. Shock is overigens maar een van de vele aspecten die een kijker als ik kan doen triggeren en ook daarin heb ik mijn grens gevonden (shit als August Underground en Slaughtered Vomit Dolls doet mij niets). Sprski Film vind ik dermate stijlvol dat dat die grens niet heeft bereikt.
Ik vind het best eng als mensen zonder zich ergens in te verdiepen keiharde conclusies trekken over andere mensen en daar soms zelfs naar handelen. Die types in onze samenleving geven mij de kriebels. Jou niet dan?
Absoluut, vind dat in dit geval echter niet opgaan. Sprski Film heeft veel meer te bieden.
Dit begin ik serieus te betwijfelen bij een paar users. Denk dat er genoeg mensen rondlopen die zich compleet laten beïnvloeden door wat ze hier te zien krijgen. De manier waarop liefhebbers worden neergezet zet dat toch kracht bij.
Thorak
Ik vind een avatar van een meneer die een Nazi nadoet ook wel wat shockerend hoor
Thorak
Het is natuurlijk te belachelijk voor woorden dat ik (en andere mensen voor mij) zich moeten verantwoorden voor de keuze die we maken om deze film niet te gaan kijken. Maar het is wel tekenend voor de huidige maatschappij....
rsca3x
Goede film.
Mensen, dit is een film hé... Iemand mag zijn mening geven maar moet anderen niet veroordelen bij het goed vinden van deze film. Op die manier belet je dat anderen hun mening geven.
Ik vind deze film alvast snoeiiiihard!! Na Martyrs is dit de film die het meest bleef nazinderen.. Martyrs was natuurlijk wel beter.
Thorak

Waarom zou Martyrs trouwens "natuurlijk" beter zijn? Ik vond dat echt een complete bagger film...
rsca3x

Bij deze film zag je al van in het begin aankomen dat hij t.o.v zijn gezin kwam te staan.. De dingen waren gewoon 'meer voorspelbaar' bij deze.
Martyrs vond ik gewoon subliem. Ik zag de dingen echt niet aankomen en bleef op het eind van de film echt nog 15 sec in stilte naar mn scherm staren..
Alez ja, het is mn persoonlijke mening natuurlijk.
Jic
Leuke film voor de gruwel/horror fanaten !! al heeft hij geen hoog cijfer en verdient hij ook niet, het gaat bij de horror films natuurlijk altijd nog om de gruweldaden van iets of iemand.. Mooi gemaakt jammer dat hij niet engels gesproken was.
fappie
- 2005 stemmen
De keuze voor de hoofdpersoon vond ik trouwens in het begin wat vreemd. Vind hem er nog steeds vrij braaf uitzien voor een pornoster. Hij speelde wel goed, maar hij ziet er wat te lief uit ofzo
Elineloves
Lief? Lol. Ik vond 't maar een zelfingenomen gladjakker.
Thorak
Ik vond hem ook wel een beetje een goedzak hoor. De donkere kant die boven kwam was doordat hij ongemerkt steeds gedrogeerd werd. Ook dit staat natuurlijk weer synoniem voor 'de brave burger' die door de regering geïndoctrineerd word...
Is dat geen spoiler?
Ja ik weet het niet. Denk dat hij aan de ene kant inderdaad goede bedoelingen had, ofja, geen kwade in ieder geval. maar dat er toch nog ergens triggers op de loer lagen. Ik vraag me af of het puur en alleen kwam door de troep die hij binnenkreeg, of dat dat het 'duistere' alleen versterkte.
Ook apart dat hij zo kickte op zijn eigen films en die telkens opnieuw terugkeek. Dan ben je toch wel erg blij met jezelf.
Thorak
Ja je hebt gelijk, ik heb het aangepast!
Ieder mens heeft natuurlijk een donkere kant, ook degenen die beweren het niet te hebben (die zijn misschien zelfs nogwel het gevaarlijkst!). De drugs zijn uiteraard versterkende middelen, het zal niet ineens ontstaan daardoor, maar het is wel mogelijk dat je daardoor doorslaat in excesief geweld. Dat zie je natuurlijk ook goed in de eerste grove scène met de onthoofding, waarna het volledig losslaat.
Thorak
Even voor degenen die vinden dat degenen die deze film hoog beoordelen ziek zijn; ik heb deze film ook weer liggen, maar kan me er tot nu toe nog niet echt toe zetten om de film nog eens te bekijken, ondanks dat ik het wel een heel erg sterke film vind!
Maar dat heb ik ook met films als Warriors, een film die ik met een 5* beoordeeld heb en Savior met een 4.5*, maar niet snel zal pakken om eens lekker een filmpje te gaan kijken.
Niet geheel ontoevallig (denk ik) gaan ook deze film over de oorlog in Joegoslavië...
fappie
- 2005 stemmen
Lief? Lol. Ik vond 't maar een zelfingenomen gladjakker.
Je zag ook steeds meer zijn duistere kant naar boven komen, vond ik ook erg goed neergezet, de 'ontwikkeling' die hij als personage doormaakte. Hij maakte inderdaad wel een ontwikkeling door, maar vond hem toch wat braafjes. Vond die regisseur eerder een gladjakker.
mayhemblik
Poehpoeh, héérlijk om weer eens verdaasd op de bank te blijven zitten na het zien van een film.(dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat mijn kwakworstje ongeveer 27x in die van Milos past)
Had zeker niet verwacht dat de film zo goed zou zijn, had verwacht dat het alleen maar shockeren zou zijn om mensen op de kast te jagen maar dat was zeker niet het geval.
Heb echt zin om erover na te praten met mijn vrouw en dat betekent dus dat de film veel indruk op me heeft gemaakt.
constructivist
Next level over the top ziekheid en daardoor niet serieus te nemen. Eurotrash exploitation pur sang.
sinterklaas
@Mayhemblik: Volgens mij word iedere man wel een beetje jaloers op de worst van Milos.
Euhm... nee hoor!
Dat zit volgens mij meer in de weg dan dat je er wat aan hebt.
laurrak
misschien is dit al gevraagd, maar om 26 pagina's te door zoeken zie ik niet zitten...
komt de film uit in nederland op dvd?
Naomi Watts
Om even direct en gewoon antwoord te geven: ligt al in de Nederlandse winkels. De FRS heeft 'm o.a. liggen.
laurrak
typisch geval van verder kijken dan je neus lang is,
had hem net gevonden!
toch bedankt voor de reactie
mayhemblik
Hij liever dan ik, als je met dat ding des ochtends ontwaakt zit er geen druppel bloed meer in je lijf.
Elineloves
Ik heb meer medelijden met de vrouwen hoor. Niet elke vrouw houdt van zo'n monster in dr lijf.
Mr_White
- 2067 berichten
Zo nu en dan komt er weer eens een film voorbij die de ware definitie van horror omhelst, namelijk je volop confronteren met datgene wat je nooit zou willen overkomen. Dat alleen is natuurlijk niet genoeg om een goede film van te maken, maar gelukkig bezitten de makers van deze film meer dan alleen de wil om te shockeren. De film is strak geregisseerd, iets waarvan ik vind dat het best meer genoemd mag worden. De montage, de cinematografie, de muziek, het is allemaal van uitzonderlijk niveau voor een film die ik oorspronkelijk alleen in beeld had als shock horror. De uitwerking klopt gewoon overal, de gruwelijkheden worden duidelijk in beeld gebracht maar tegelijkertijd gaat het nooit over dat randje waar het te expliciet wordt, want juist dan wil zo'n film nog wel eens uit elkaar vallen.
De film had wel eventjes zo'n momentje trouwens (de dame die Milos in zijn penis beet, waarna Milos haar in haar gezicht mepte maar na wat getrek alsnog in haar gezicht klaar komt). Dat vond ik namelijk iets té in-your-face (no pun intended) en daardoor werd het even misplaatst komisch. Gelukkig herstelde de film zich goed en vond ik het vooral knap dat na wat met afstand de meest gruwelijke scène in elke andere horror zou zijn (newborn porn) de film gewoon gestaag verder blijft bouwen naar gruwelijker en gruwelijkst. Fijn einde ook, lekker zwartkomisch wat ik altijd goed kan waarderen.
Verder weet ik eigenlijk niet wat ik ervan moet zeggen dus meld ik nog maar even dat ik het ook wel grappig vond dat alle gruwelijkheden genadeloos realistisch in beeld zijn gebracht, maar ook hier de prostetische penis er nog altijd als een neppe rubberen worst uit ziet. Sinds Boogie Nights is er op dat vlak niet al teveel vooruitgang geboekt. Misschien dat Rick Baker zich daar maar eens een keer op moet gaan uitleven.
Oh, en ik zie mensen wat discussiëren over de "sociale thema's" van de film en alhoewel ik me in die discussie niet ga mengen, moet ik zeggen dat ik het overduidelijk vond dat de makers met deze film voor een groot deel hun ongenoegen wilden uiten over de staat van Servië. Of dat niet op een subtielere manier kon dan een allegorie met baby verkrachtingen en dergelijke zaken valt te discussiëren, maar als huis- en tuin anarchist zie ik alle overheid-kritiek graag zo onsubtiel mogelijk dus ik had er geen moeite mee.

Gruwelijke horrorfilm 'A Serbian Film' verschijnt ongecensureerd op Blu-Ray

Qing Mei Zhu Ma