132.018 gebruikers | 83.234 films | 30.121 regisseurs | 3.415.695 berichten | 4.763.892 stemmen

locatie: Films » Savior (1998) » Info

Drama / Oorlog
103 minuten

geregisseerd door Predrag Antonijevic
met Dennis Quaid, Nastassia Kinski en Stellan Skarsgård

Nadat zijn vrouw Maria door fundamentalistische moslim-extremisten is vermoord sluit Joshua, een voormalig Amerikaans militair, zich aan bij het vreemdelingenlegioen. Nu vecht hij in de Joegoslavische oorlog aan Servische zijde tegen de moslims. Wanneer hij geconfronteerd wordt met de verschrikkingen van de oorlog vindt hij zijn eigen menselijkheid terug.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2009, 11:54 uur
Aangrijpend verhaal en zeer goede acteerprestaties. Behoorlijk realistisch en hard in beeld gebracht allemaal.
Vond het niet echt een oorlogsfilm, eerder een drama welk erg goed laat zien dat het een hel was tijdens die oorlog..

CaptainTwisted
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 22:05 uur
Een juweeltje. Prachtige ontroerende film, met een paar hele sterke scenes erin. Niks op aan te merken.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Savior (€ 5,39)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Savior (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Savior (€ 6,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 11:28 uur
Aardige film, maar ik had er meer van verwacht. Zit best veel drama in en dat duurt soms te lang.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 19:00 uur
Zeer goed verhaal van Wiebel!
Lucky Luc heeft denk ik de strekking van het verhaal niet geheel begrepen. Helaas, maar geef de film nog eens een kans.
@ queenie; deze film is ook niet boelt als spectaculaire actie film maar als drama en daar is deze film zeer goed in geslaagd al haalt deze film het niet bij Warriors. No mans land nog steeds niet gezien maar ben daar wel erg benieuwd naar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 1:26 uur
In het begin vond ik 't nogal rommelig en afgeraffeld allemaal, maar naarmate het verhaal vorderde en nadat de hoofdpersoon eenmaal in Bosnië zat kreeg ik toch meer en meer sympathie voor deze hoofdpersoon.
Wat hieruit volgt is toch wel een redelijk aangrijpend oorlogsdrama met af en toe een scene die er best wel inhakt en die me op 't einde van de rit toch wel een wrange nasmaak overliet.
Voor drama liefhebbers zeker eens zien.

3,5 *

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 16:44 uur
Ik had het gevoel dat mijn savior zich aan mij openbaarde toen de aftiteling begon, ik was bevrijd van deze lange, B-filmachtige zit.
Het hoge gemiddelde is mij dan ook een compleet raadsel.

Voordat de film je mee neemt naar Bosnië krijg je eerst in sneltreinvaart de geschiedenis van onze held "Quaid" te zien.
Niemand van de cast & crew had hier zin in en je merkte aan alles dat ze zo snel mogelijk het verhaal naar Bosnië wilden verplaatsen.
Dit resulteerd in een afgeraffelde en rommelige start van de film (Gewone huisman > bomaanslag > rouw > wraak > vreemdelingenlegioen) Je hebt meteen het gevoel dat je in een B-film terecht bent gekomen. Hier hadden ze best wat meer tijd en aandacht aan mogen besteden.

Eenmaal in Bosnië lijken de schietpartijen ook nergens naar. Klappertjespistolen en zogenaamde getrainde soldaten die maar wat lukraak in het rond schieten, kogelgaatjes zo groot als rozijnen. Echt lachwekkend slecht. Die Servische soldaten acteren als muffe aardappelen en Quiad past al totaal niet in zijn rol als keiharde moordmachine. Eigenlijk acteert iedereen slecht tot matig in deze film en in combinatie met de slechte special effect's pakt het verhaal je hierdoor nooit echt bij je kladden.
Het ene na het andere melige cliché krijg je ook voorgeschoteld, je ziet alles al ver van tevoren aankomen en daardoor zit je als kijker nergens in spanning. Bij vlagen is de film zelfs cheesy te noemen.

Maar eerlijk is eerlijk, tegen het einde (pakweg de laatste 20 minuten) word de film iets beter. Die executiescene maakt wel indruk en ook de plaatjes (omgeving), muziek en acteerprestaties beginnen er op te lijken. Alsof ze er ineens allemaal zin in kregen.
Dit zorgt er dan ook voor dat ik de film niet als compleet waardeloos beoordeel, want tot die tijd zat ik wel op die koers.

Kortom, een hele matige B-film die op mij totaal geen indruk wist te maken. Er zijn veel betere oorlogsfilms en in het geval van Bosnië zou ik u verwijzen naar "Warriors".
1,5* en snel vergeten... :')

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2010, 0:34 uur
Ben het voor een groot deel met de vorige spreker eens. Behalve met de hele lage score. Van mij dus iets meer. 2,5 had ik in gedachte, maar door de laatste 20 a 30 minuten dus een halve ster extra.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2010, 1:04 uur
Mooi rauw oorlogsdrama over de balkan oorlog.
Wat me aan de film ook opviel is, wat een prachtige natuur bosnie heeft.
Een film die de waanzinnigheid en gruwelen van de etnische zuiveringen in bosnie redelijk grauw laat zien. Maar ook omgekeerd, de misdaden die de moslims tegen de serven begingen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2010, 22:28 uur
Deze film had vroeger goed indruk gemaakt op me.
Voor een paar euro gekocht om te herzien. Maakt nog steeds veel indruk.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2010, 23:00 uur
boozebelly schreef:
Mischien is het nuttig om je eerst in bepaalde zaken te verdiepen voor je zulke onzin neer typt. Zeker met betrekking tot de 'soldaten', de kogelwonden en het geluid dat wapens maken. In deze film zijn dergelijke zaken juist realistisch gehouden en niet spectaculair alsof het Rambo deel 694 is.

Je hebt wel gelijk wat betreft de film Warriors, realistischer, grimmiger, depressiever en gruwelijker dan die film zul je het niet snel vinden.