134.890 gebruikers | 85.696 films | 31.044 regisseurs | 3.507.946 berichten | 4.929.542 stemmen

locatie: Films » Der Rote Baron (2008) » Info

Actie / Oorlog
106 minuten

geregisseerd door Nikolai Müllerschön
met Matthias Schweighöfer, Til Schweiger en Lena Headey

We zien hoe Baron Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer) de oorlog beleeft. In het begin van zijn carrière als een jonge naïeve piloot, die de oorlog ziet als een uitdaging met sportieve tegenstanders die elkaar zonder rancune proberen te verslaan. Dan hoe hij opklimt in rang tot hij de leiding krijgt over de Duitse luchtmacht. Intussen krijgt hij een steeds hechtere band met verpleegster Käte Otersdorf (Lena Headey), die Von Richthofen de donkere kant van de oorlog laat zien.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 18:08 uur
In België is de dvd al out of print.
Helaas...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 18:11 uur
Wel? Dan kun je best een dagje Eindhoven plannen. Hier kom ik de dvd vaak genoeg tegen. Een paar maanden geleden heb ik die iemand zelfs cadeau gedaan, omdat ik die in een box dubbel had gekocht.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2011, 20:02 uur
Viel erg tegen, de vliegscene's zien er erg mooi uit (wel vrij weinig!), alleen historisch gezien klopt het van geen kant.. een ontmoeting met de engelsman heeft nooit plaatsgevonden, von richthoven wilde juist iedereen neerschieten en niet zoals de film beweerd levens sparen en alleen toestellen neerhalen. Ook het engels stoorde me.. matig

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2011, 20:27 uur
Waar haal je het vandaan dat Von Richthofen juist iedereen wilde neerschieten?
Het was de gangbare gedachte van piloten in die tijd dat ze er waren om de vliegtuigen neer te halen, niet om de piloot te doden.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2011, 9:26 uur
Thorak schreef:

Dan klopt in ieder geval de scène waarin hij de piloot neerschiet, die notabene een noodlanding heeft gemaakt, van geen meter.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2011, 10:20 uur
Ik denk dat je in de war bent met Flyboys...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2011, 17:39 uur
Zou kunnen

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2011, 19:58 uur
Die scène zit in Flyboys, dan gaat die ene piloot die zich wat afzijdig houdt van de rest achter hem aan.
Dat was een piloot in een zwarte kist, maar er word daar wel een beetje de indruk gewekt dat het Von Richthofen voorsteld, ondanks dat hij een ander vliegtuig en een andere naam heeft.
Of in iedergeval een Duitse 'Aas' en daar waren er wel meer van, Von Richthofen was alleen de succesvolste, maar zeker niet de eerste.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2011, 21:36 uur
Ja het was in Flyboys klopt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2011, 19:55 uur
Het computerspel Red Baron speelde ik vroeger veel en graag.

Het Engels stoorde me niet zoveel, als wel het feit dat er Engels ipv Duits werd gesproken.
De luchtgevechten waren schaars, maar fraai.
De geschiedenis omtrent Von Richthoven kende ik niet goed genoeg om te weten hoe de film zou eindigen, maar is me nu duidelijk.

Interessant stukje geschiedenis en prima film.
Ligt in vele graaibakken o.a. bij de Blokker voor 1 euro.
Aanrader.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 23:04 uur
De film viel me erg tegen. Flyboys vond ik vele beter. Verhaal was matig. Acteurs vond ik vreselijk. Het engels had beter duits geweest.