Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Srđan Spasojević
Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić
Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds
Plot Srpski Film
"Not all films have a happy ending"
Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...
Miloš
Jecina baka
Doktorka
Stefan
yeyo
Een film als Auschwitz heeft geen symboliek, omdat het gewoon uitbeeld wat er gebeurde in de concentratiekampen. I.t.t. deze film die irreële gebeurtenissen als allegorie gebruikt.
gijsvogel
Ja maar ik vond het ook vrij ernstig. Ik kan nog tot op een bepaalde hoogte genieten van schock-films bijvoorbeeld als het filmisch erg sterk is of omdat er een sterk statement wordt gemaakt. Bij deze film was beide niet het geval, ik vind Srpski Film echt heel slecht.
Ok, nouja, smaken verschillen gelukkig dan maar
Maar wat ik al zei, misschien verandert mijn indruk als ik de andere 2 genoemde heb gezien.
Maar vooralsnog blijft na 2 keer zien srpski film voor mij gewoon op een nette 4,5* staan.
En qua sterk statement is in de hiervoor gaande discussies (sorry guys) al een en ander gezegd.
Had van tevoren ook gelezen dat het een aanklacht tegen regering etc was.
En ook al gezegd vond ik de shock echt goed.
De eindscène na het schot met de perfect gekozen afsluiter van Wikluh Sky bevestigde écht mijn gevoel van binnen op dat moment.
Drs. DAJA
Nee, en in de nieuwste film Auschwitz van onze grote vriend Uwe Boll zit natuurlijk wél symobliek en is natuurlijk dan weer wél één groot statement tegen de onwetendheid omtrent wat er nou daadwerkelijk gebeurde in de concentratiekampen? Die film krijgt nl. wel een 5*, van de weledelgestelde heer DAJA....?
Ik verwijt deze film dan ook nergens een gebrek aan symboliek, wél een gebrek aan inhoud. De tegenreactie hier is dat die inhoud in zogezegde symboliek zou zitten; nou die vind ik dus ver te zoeken.
En ja Auschwitz krijgt van mij 5 sterren. Zó kan het ook.
narva77 (crew films)
OKé, duidelijk. Gewoon een verschil van mening dus, niks aan te doen.
Ben trouwens wel érg benieuwd naar Auschwitz, is die film echt zo gruwelijk als dat er wordt beweerd?
Jessen0wnt
Ben ook wel benieuwd naar Auschwitz, binnenkort maar eens kijken of ik hem ergens weet te krijgen.
Ik denk dat het wel heel anders kijken is, wellicht een ander shocking niveau
Davidus
Maar waar gaat deze discussie nou over? We zijn het er toch over eens; hoe controversieel deze film ook is, hij is supermooi gemaakt en raakt iedereen in de kern van zijn (moralistisch) hart.
De discussie over of hij nou beter is dan andere films is imo zinloos; elke film staat op zichzelf en heeft een ander doel, althans authentieke films, en dat is deze zeker.
narva77 (crew films)
Sommigen dus tóch niet! Zie de commentaren van afgelopen dagen. Vandaar de discussie...
Davidus
Maar controversieel is hij iig wel.... (gezien de discussies) en dat is ook een doel op zich
Maar iets controversieels maken is tegenwoordig ook niet meer zo bijzonder. Dat heb ik dus ook bij deze film. Overigens is het ook een zinloze discussie inderdaad, wie bepaalde dingen in deze film normaal vindt spoort niet
gijsvogel
Mijn gedachte dus ook ja.
Maar hierover verschillen de meningen dus blijkbaar ook, en dat kan....
Daja vindt 'm echt slecht zoals hij verduidelijkte, ik had daar twijfel over, en dat zwengelde de discussie aan blijkbaar.
en,
@ Drs. DAJA:
Net Salò gezien, en dit vond ik er van.
vooralsnog blijft Srpski Film op een steeds meer verdiende 4,5* voor mij staan.
Bitbyter
De film is maf en absurd maar niet echt schokkend. De geforceerde intentie om te schokkeren maakt dat het gewenst effect niet wordt gehaald en naarmate de film vordert, prullig inteert tot een bizarre, bij vlagen zelfs hilarisch schouwspel.
Thorak
wie bepaalde dingen in deze film normaal vindt spoort niet
De film is maf en absurd maar niet echt schokkend.
Maar ik ben het zeker met Robert eens.
Mischien is het grafisch dan voor sommigen niet schokkend, qua idee kun je bepaalde scenes toch moeilijk niet schokkend vinden als je een normaal-denkend-mens bent.
Tja als deze film al niet schokkend is, welke film is het dan wel nog
Maar ik kan me wel voorstellen dat een aantal dit niet meer schokkend vindt want tegenwoordig wordt je op het internet en ook op de TV overspoeld met schokkende beelden.
Heftige anti oorlogsfilm. Lijkt me nogal duidelijk dat de regisseur met deze film aangeeft dat de Servische jeugd door de oorlog verkracht is. Maar voor wie de symboliek weinig boeit is het tevens een knap gemaakte surrealistische nachtmerrie. Geen prettige film, verre van, maar wel eentje die er in hakt en de kijker confronteert met de pure horror en waanzin van oorlog/de duistere kant van de mens.
Ben zelf van mening dat dit nog een light versie is van de ware gruwelen die we elkaar aan doen. En kan me goed voorstellen dat sommigen daar helemaal niet op zitten te wachten. Film bevat ook een aantal scenes waar ik zelf best moeite mee heb. Je zou gek zijn als dat niet zo was. En of de boodschap nu oprecht is, of dat de regisseur puur op shockeren uit was, moet ieder voor zichzelf maar uitmaken. Ik geloof dat je zonder het eerste nooit een dergelijke film durft te maken. Daarbij is iedereen van te voren duidelijk gewaarschuwd (kan me slecht voorstellen dat je deze film zonder enige voorkennis ziet), dus om nu achteraf heel erg miskent te reageren komt toch enigszins hypocriet over. Ik zou zeggen kijk het dan niet.
Denk nog even na over een cijfer, maar het is minimaal een 4,5*, want ik vond het een knap gemaakte heftige en bijzondere film.
narva77 (crew films)
Niet alleen door de burgeroorlog in Joegoslavië hoor. Het Servische volk was altijd al een ruw en gehard volk, veel meer dan bv. de kroaten of de Slovenen. En wat te denken van de Servische criminelen, die (soms letterlijk) over lijken gaan...
Tja als deze film al niet schokkend is, welke film is het dan wel nog
Ik ben toch echt geen moordenaar of verkrachter en vond deze film niet shockerend, gewoon erg hard.
Er is een groot verschil tussen verkracht zijn of gehard zijn. Als de film iets niet is, is het wel een statement over de gehardheid van de Serviers.
Dus jij vond de baby verkrachting niet shockerend? Wat vond je het dan wel? Gewoon erg hard? Hard, maar niet shockerend?
- 2048 berichten
Vies en hard ja, maar je zag het niet echt fysiek gebeuren, dat verzwakte het effect een beetje voor me. En aangezien ik *per ongelukl* bij een paar engelse forums over die scène hoorde verzwakt het ook een beetje de impact.
Dus je had liever gehad dat ze het fysiek lieten zien zodat je echt geshockeerd zou zijn
P.S. wat heeft niet schokkend te maken dat je geen moordenaar of verkrachter bent
- 2048 berichten
Sorry ik wou op de reactie reageren van Thorak:
Die ik ook een beetje verkeerd begrepen heb

En nee dat wou ik niet, je moest alleen je fantasie gebruiken en om eerlijk te zijn vind ik een baby verkrachten eerder belachelijk dan shockerend. Omdat ik me niet kan voorstellen dat iemand het seksueel opwindend zou kunnen vinden.
Je hoefde je fantasie juist niet te gebruiken want ze lieten het min of meer duidelijk zien.
Het meeste absurde en ook schokkende vond ik nog dat de baby net geboren was (de geboorte was zeer duidelijk te zien) en gelijk al werd verkracht. Iemand moet toch behoorlijk ziek zijn om zoiets te bedenken.
Davidus
Shockerend heeft volgens mij niet zo zeer te maken met het daadwerkelijk zien van de daad (het zintuigelijk beleven), maar meer met het feit dat zoiets in een menselijke geest kan opkomen en dat iemand er lustgevoelens bij krijgt. Dat een mens in staat is om dit soort demonische dingen te bedenken, en er nog van kan genieten ook, is shockerend.
Newborn porn is daar ook gewoon de normaalste zaak van de wereld? Lijkt me sterk. Ik vraag me sowieso af wat het doel is van het segment.
Het fragment geeft aan dat iedereen die in het huidige Servie geboren wordt bij voorbaat 'fucked up' is in de ogen van de regisseur. Althans zo zie ik het. Pas ook prima in de context.
Thorak
Helaas lijken een aantal users hier een beetje wereldvreemd te zijn. Als je bepaalde statements in deze film te ''lomp'', ''out of place'', ''onnodig hard'' of wat dan ook vind, moet je mischien eens bedenken dat het er niet in alle landen aan toe gaat zoals in Nederland.
Hoewel je in Nederland tegenwoordig dan ook wel al genaaid word vanaf je geboorte, is dat toch wel op een andere manier zoals dat daar gebeurd.

Gruwelijke horrorfilm 'A Serbian Film' verschijnt ongecensureerd op Blu-Ray

Qing Mei Zhu Ma