Genre: Animatie / Fantasy
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Jim Sturgess, Hugo Weaving en Abbie Cornish
Releasedatum: 29 september 2010
Plot Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
"On his way to finding a legend...he will become one."
Soren is een jonge uil, in de ban van zijn vaders grootse verhalen over de ‘Bewaarders van Ga'Hoole’, een mythische groep van gevleugelde helden die in een grote veldslag hebben gestreden om alle uilen te redden van de kwaadaardige 'Volmaakte Strijders'. Terwijl Soren ervan droomt zich ooit bij zijn helden te voegen, spot zijn oudere broer Kludd met dit idee. Kludd doet er alles aan om meer aandacht en liefde van hun vader te krijgen dan zijn jongere broer. Maar de jaloezie van Kludd heeft vreselijke gevolgen… beide jonge uilen vallen uit hun nest en landen recht in de klauwen van de Volmaakte Strijders. Het is nu aan Soren om een moedige ontsnappingspoging te ondernemen met de hulp van andere dappere jonge uilen. Samen vliegen ze over de zee en door de mist om de Grote Boom te vinden, de basis van de legendarische Bewaarders. Zij zijn Sorens enige hoop om de Volmaakte Strijders te verslaan en het uilenkoninkrijken te redden...
Soren (stemrol)
Kludd (stemrol)
Noctus / Grimble (stemrol)
Nyra (stemrol)
Ezylryb (stemrol)
Gylfie (stemrol)
Otulissa (stemrol)
Twilight (stemrol)
Metalbeak (stemrol)
Mrs. Plithiver (stemrol)
Skrean
Na af en toe te moeten lachen om pratende vogels is het verder een overweldigend spectakel zoals alleen Snyder dat kan.
gillie24
De film is visueel gezien een plaatje, maar het verhaal is niet boeiend genoeg. Voor volwassenen is er te weinig humor, voor kinderen is het, denk ik, te moeilijk om het verhaal te snappen. Anyhow, mooi gemaakt.
Mondragon
Visueel gezien de beste animatiefilm die ik ooit heb gezien. verhaal had iets beter gekund, maar zeker geen enkel moment verveelt.
Bijzonder fraai geanimeerde fabel, niet heel bijzonder qua plot maar wel zeer spectaculair. De topzware stemmencast zorgt helaas niet echt voor meerwaarde. Vrij intens voor een kinderfilm, met een dreigende sfeer en veel gewelddadige aktiescenes. De hand van regisseur Snyder is vooral te herkennen aan de vele slowmotion momenten, die er, toegegeven, wel erg gaaf uitzien.
the new guy
Lichte tegenvaller. Te voorspelbaar, mede omdat het een verhaal is dat al zo vaak is verteld. Maar omdat het echt briljant is geanimeerd heb ik toch genoten. De vliegscenes en de vechtscenes zijn echt een genot voor het oog.
AC1
"verhaal had iets beter gekund"
"niet heel bijzonder qua plot"
"Te voorspelbaar, mede omdat het een verhaal is dat al zo vaak is verteld."
Het is dan ook een verhaal voor kleine kindertjes, niet?
_Se7en_
- 2041 berichten
is dit een leuke film voor de wat ouderen (22) ??
Ja hoor! Al valt er weinig te lachen en het verhaal is niet je van het, maar de animatie is verbluffend en de film verveelt eigenlijk nergens. Ga 'm een keer kijken zou ik zeggen
_Casper_
thx voor de tip, vanavond gegekene!!
De film heeft niet de kwaliteit van shrek of toy story of how to train your dragon,
maar tis zeker een hele leuke film om te zien, die geen seconde verveeld. En de film is zeker niet te kinderachtig ofzo, tis juist een film die voor de jongsten misschien iets te spannend is.
Film kijkt erg lekker weg, heb me er prima mee vermaakt.. en is inderdaad schitterend gemaakt visiueel.
dikke 3* (net geen 3.5*)
Onwerkelijk mooi geanimeerde film zeg!
Woorden schieten me eigenlijk tekort om te beschrijven hoe ongelooflijk mooi deze film is geanimeerd. Denk aan de mooist geanimeerde animatiefilm die je kent, doe dit maal 100 en je hebt The Legend of the Guardians. De details bij de uilen, de donkere locaties, het prachtige kleurgebruik (bijvoorbeeld bij vuur of de lucht), de slowmotion gevechten....wauw! Je moet het zien om het te kunnen geloven denk ik.
Ook de hele sfeer is erg sterk in de film. Het plot an sich is behoorlijk duister en wordt realistisch gebracht, voor zover je een film met pratende en vechtende uilen realistisch kan noemen haha. Zach Snyder heeft echt wat bijzonders gecreeerd zeg!
Jammer genoeg is het verhaal zelf niet even boeiend. Het begint best behoorlijk en het laatste half uur is erg interessant, maar het tussendeel (zo'n 3 kwartier) is redelijk saai. Jammer dat men de film niet wat humoristischer heeft gemaakt. Een grappig personage erbij met wat leuke oneliners had de film goed gedaan. Maar gelukkig was het slotgedeelte van de film wel erg stoer. Het werd allemaal best episch met goed tegen kwaad, grootschalige gevechten en veel details. Een beetje Lord of the Rings, maar nu met uilen
Dat laatste half uur maakte bij mij veel goed. Ik had een krappe voldoende willen geven, maar de film is nu toch wel een goede voldoende waard. Buiten de animaties zeker geen topfilm, maar het is zeker wel een aanrader om eens te kijken.
En om nu te eindigen met het citaat van een andere bekende uil:
"oogjes dicht en snaveltjes toe!"
nlanaconda
Vermakelijke film maar ik was er niet zo onderste boven van als menig een hier. Maar ja dat zijn smaken denk ik he
Qua beeld spat het er wel vanaf ja. Mooi geanimeerd en tijdens de vluchten mooie landschappen maar ik vond het verhaal een beetje tegenvallen.
wimaroca
Klopt precies wat je hier zegt,zo denk ik er ook over
desuperjh
Wat een fantastisch mooie film, ik ben zo positief verrast door dit stukje meesterwerk. Wat een muziek en wat een verhaal :O
een dikke 5
Rodger
In 3d is het een mooie film.. en dat is ook wat de film extra maakt.. verder was het een goed verhaal.. en mooi gemaakt...
3.**
taborano
Visueel echt behorend tot de absolute top, het verhaal vond ik ook prima, al was het al veel vaker vertelt. Al met al een verdiende 4*.
The-Batman
Zack Snyders beste film vind ikzelf.De animatie's zijn erg mooi en de acteerprestaties zijn ook heel goed
tal1b
echt mooi gedaan dit, leuke figuren, leuk verhaal en toch wel visueel hoogstandje.
Op DVD gezien, laat staan hoe mooi het moet zijn in de bios (3d)
Verhaal had overigens wel wat weg vanWatership Down en Lord of the Rings
Leland Palmer
Beste film van Zack Snyder die ik zag (tot nu toe), al was 'Dawn of the Dead' ook best wel érg gaaf en moet ik 'Sucker Punch' nog zien. Maar dit was wel héél erg mooi zeg. Dat uilen zó cool kunnen zijn.
Verwacht je ''gewoon'' een aardig, leuk filmpje - krijg je dit voor je kiezen. Visueel verbluffend, echt een genot om dit schitterend geanimeerde werk te mogen bewonderen. De vacht van de uilen, de regen, de mist, de zeëen, rotsen, bomen en uiteraard vooral ook de legendarische ''grote boom''.
Prachtig allemaal. Het verhaaltje zelf is absoluut niet bijzonder; cliché, voorspelbaar - het komt allemaal vrolijk voorbij, maar regisseur Snyder zorgt hier voor zó een stijlvol eindresultaat met zóveel mooie, meeslepende en kippenvel-scénes dat dit absoluut geen probleem is.
'The Host of Seraphim'; alleen als is deze plaat van Dead Can Dance hoor krijg ik al tranen in m'n ogen. De betoverende stem van Lisa Gerrard is magistraal en Snyder past dit nummer (overigens één van mijn all-time favorieten) schitterend toe in de scéne dat Soren door het vuur vliegt. Zonder twijfel de allerbeste scéne uit de hele film, briljant! Prachtig gebruik van slow-motion ook, indrukwekkend.
Sowieso heb ik een klein zwak voor die stijlvolle slow-mo, übercoole, strakke scénes, ondersteund door schitterende muziek, het liefst met een portie vocals door Lisa Gerrard... en wat doet Snyder; juist. Ik heb bijzonder genoten van deze film. Zeer aangename verrassing.
SaNDuTjE
The Host of Seraphim was inderdaad het hoogtepunt van de film.
Wat een fantastische scene was dat zeg!
AC1
...ondersteund door schitterende muziek, het liefst met een portie vocals door Lisa Gerrard... en wat doet Snyder; juist.
Laat me raden, hij doet dat net niet en daarom was je aangenaam verrast.
SaNDuTjE
Onverwacht sterke animatie van Snyder die laat zien ook prima met uilen uit de voeten te kunnen.
Wat betreft de kwaliteit van animatie kan ik kort zijn, in één woord fenomenaal. Was ik nog behoorlijk onder de indruk van Toy Story 3, Legend of the Guradians doet daar zeker nog een paar scheppen bovenop. Dat in combinatie met de adembenemende slow motion zorgt dat voor 'eye-candy' van de bovenste plank. Maar met alleen mooie beelden kom ik er niet moet Snyder gedacht hebben. Iedere scene is ook wat betreft kleur, licht en vooral muziek een afgewerkt geheel. Met zoals eerder genoemd 'Dead can Dance' als ultiem hoogtepunt.
Een dergelijke film kijk je niet om het verhaal, maar een verhaal is de rode draad van de film. Ook al is Legend of the Guradians voorspelbaar en bevat het (vooral halverwege) wat kinderlijke scenes/grappen die haast Disney-achtig doen lijken, toch probeert Snyder daarna een duistere weg in te slaan en slaagt hier naar mijn mening erg goed in. Aan clichés ontkom je vaak niet in een film die ook jeugdigen als doelgroep stelt. Gelukkig worden ze in deze film zo goed verpakt dat het nergens echt zoet wordt en de gecreëerde donkere sfeer zo veel mogelijk behouden blijft.
Ik heb me kostelijk vermaakt met deze uilen-film, die me onverwachte verrast heeft.
Aanrader!
RickZ
De 2D versie heeft prachtige animatie (waarschijnlijk voortreffelijk in 3D) maar het verhaal is zeer zwak tot vervelend aan toe
SaNDuTjE
Is het verhaal in dit soort films niet van ondergeschikt belang?
The-Batman
Is het verhaal in dit soort films niet van ondergeschikt belang?
Ja vind ik wel belangrijk,maar deze animatie film het ook wel een goed maar geen top verhaal.
Thorongil
Het visuele aspect is dik in orde. De landschappen zijn kleurrijk, de uilen zo realistisch als mogelijk. Maar het plot is echt saai. Harry Potter maar met uilen. Pure-ones (Dooddoeners) zijn slecht en Guardians (Orde van de Feniks) zijn goed.
Ik moet zeggen dat ik vond dat er maar weinig slow-motion effects in zaten, ik had er meer verwacht. Ook vond ik dat de film ondanks zijn korte duur 90 minuten, naar mijn aanvoelen aansleepte en wel langer dan 2 uur scheen te duren.
De 2e Snyder film die ik zie, 300 blijft echter stukken beter en spannender.
De 'Avatar' van de animatiefilms. Een film die het uitsluitend van de special effects moet hebben.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

The Power of One
Drama, 1992

O Menino e o Mundo
Animatie / Avontuur, 2013
owlvriendschapheroismbrother against brotherclash of clans