Genre: Animatie / Fantasy
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Jim Sturgess, Hugo Weaving en Abbie Cornish
Releasedatum: 29 september 2010
Plot Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
"On his way to finding a legend...he will become one."
Soren is een jonge uil, in de ban van zijn vaders grootse verhalen over de ‘Bewaarders van Ga'Hoole’, een mythische groep van gevleugelde helden die in een grote veldslag hebben gestreden om alle uilen te redden van de kwaadaardige 'Volmaakte Strijders'. Terwijl Soren ervan droomt zich ooit bij zijn helden te voegen, spot zijn oudere broer Kludd met dit idee. Kludd doet er alles aan om meer aandacht en liefde van hun vader te krijgen dan zijn jongere broer. Maar de jaloezie van Kludd heeft vreselijke gevolgen… beide jonge uilen vallen uit hun nest en landen recht in de klauwen van de Volmaakte Strijders. Het is nu aan Soren om een moedige ontsnappingspoging te ondernemen met de hulp van andere dappere jonge uilen. Samen vliegen ze over de zee en door de mist om de Grote Boom te vinden, de basis van de legendarische Bewaarders. Zij zijn Sorens enige hoop om de Volmaakte Strijders te verslaan en het uilenkoninkrijken te redden...
Soren (stemrol)
Kludd (stemrol)
Noctus / Grimble (stemrol)
Nyra (stemrol)
Ezylryb (stemrol)
Gylfie (stemrol)
Otulissa (stemrol)
Twilight (stemrol)
Metalbeak (stemrol)
Mrs. Plithiver (stemrol)
ossman1987
Zwak kinderfilmpje, wat mij betreft ook allemaal veel te serieus en op geen greintje humor te bespeuren.
Spanning of geboeid naar de climax kijken was er voor mij ook niet bij omdat die uilen me totaal niet wisten te raken.
Thorongil
Zou er wel zin in hebben om deze eens te gaan bekijken, ziet er echt mooi uit. Maar er staan al 2 blockbusters gepland dit najaar die ik sowieso moet zien.
Is deze film ook goed genoeg voor volwassenen?
Weet niet of ik hier heen zou gaan als ik geen Pathe Unlimited pas had. Ligt eraan of je tegen een ietwat oppervlakkige film kan?
Sam_Bracke
Eindelijk weer eens een animatie film waarvan ik heerlijk genoten heb. Animatie ziet er verschrikkelijk goed uit, het verhaal vind ik echt super!
Laat deel 2 maar snel komen
Sam_Bracke
Een 1 vind ik een beetje te ver gaan, was echt een hele mooie film voor jong en oud
JacoBaco
En een 5 gaat niet een beetje te ver? Want dat is toevallig weer het andere uiterste.
dennisabc
Heb best vaak gelachen om een paar grappige uiltjes in deze film anders hoor!!
Archibald
@ Rep_Robert
Ik vind de cijfers behoorlijk uit elkaar liggen. Dat mensen misschien een slecht cijfer geven, omdat er uilen in de film zitten is echt onzin. Ik hoop dat deze mensen met een betere verklaring zullen komen
Een film hoeft niet alleen om z'n verhaal te gaan. Als er beleving in de film zit, kan een film ook mooi zijn en/of het waard zijn om naar de bioscoop te gaan. Als 3/4 van de shots mooi zijn, vind ik het misschien ook wel een reden om naar de bioscoop te gaan voor deze film.
Daarom de vraag, hebben jullie genoten van de film, het verhaal daargelaten (want dat is me inmiddels wel duidelijk).
Shinobi
Gisteren dan in glorieus Imax 3D gezien en het is echt niet normaal hoe gedetailleerd het er allemaal uitziet.
Alleen voor de animatie al kijk je naar deze film.
Verhaal is iets minder sterk, het doet toch ietwat simplistisch aan. De humor voelt soms iets te geforceerd aan, wat hier en daar soms leidt tot een glimlach.
Al met al toch een vermakelijke animatiefilm, 3, 5 sterren.
AC1
In kinderfilmpjes zit toch altijd humor?
@ Rep_Robert
Kijk maar naar Ossman, die zat naast me in de bios en die vind het niks aan omdat het over uilen gaat en omdat er geen "humor" in zit.
Oke, het is niet zo humorvol als Ice Age films, het is allemaal wat subtieler en niet zo flauw. Kan dat wel waarderen.
Maar ik heb dus wel genoten, anders had ik een lager cijfer uitgedeeld en kan prima leven met het verhaal wat geen scene teveel bevat.
missy85
Het verhaal is niet heel spectaculair, maar de 3D was echt super mooi! Ik vind het absoluut geen kinderfilm, het is een film voor jong en oud. En dit was ook duidelijk te zien door de gemengde mensen in de zaal, zaten mensen van alle leeftijden.
De graphics is echt mooi gedaan. Ik vind dit zeker een van de mooiere animaties die ik de laatste tijd gezien heb.
Zeker een aanrader.
Naomi Watts
Zack Snyder is één van de meest veelbelovende regisseurs van Hollywood, ik denk nog wel de grootste. Een man waar het style over substance is, en zo hoort het. Al had ik mijn twijfels over Snyder die animatie ging doen. Onterecht natuurlijk, want Snyder bewijst dat ie van alles weer een visueel spektakel maakt. Ook laat hij met Legend of the Guardians zijn animatie concurrenten achter zich, want wat blaast hij iedereen weg.
Qua vormgeving weer briljant. Veel oog voor detail, veel expressie ook bij de uilen (hoe krijg je het voor elkaar?) en qua environment design is dit as good as it gets. Snyder tovert oogverblindende omgevingen op het scherm, die zelfs in de huge budget blockbusters niet voorkomen. Echt werkelijk briljant. Geef deze man is echt veel geld en hij komt echt met iets revolutionairs op de proppen.
Verhaaltje is dan niet zo speciaal, clichématig maar de uitvoering werkt wel. Best leuke humor ook, erg fijne character design en de hele film voelt toch behoorlijk epic aan. Erg knap dat ie van het Owls of Ga'hoole concept zoiets weet neer te zetten. Typische Snyder weer dus, qua vorm gewoon briljant, perfectie op zijn puurst. Ook al heeft hij inhoudelijk dan geen back up, van elk concept weet hij wel iets overdonderends te maken. Snyder bewijst maar weer waarom hij mijn favoriete Hollywood director is.
Het is dus leuk om te kijken? Geen film dus om even een uiltje bij te knappen?
Tonypulp
Rianneke en Naomi hartelijk bedankt voor het nóg hoger maken van de verwachtingen die ik al had van Snyder
Is er iets wat deze man niet kan?
Het is dus leuk om te kijken? Geen film dus om even een uiltje bij te knappen?

_Se7en_
- 2041 berichten
Geen film dus om even een uiltje bij te knappen?
Ai...
AC1
Een gedurfde uitspraak maar ik spreek je niet tegen. Als 300 door Mel Gibson was verfilmd dan was ik waarschijnlijk voor het einde in slaap gevallen. Hij is beslist één van de boeiendste regisseurs van deze tijd.
Naomi Watts
Is er iets wat deze man niet kan?
You're welcome. Dat was precies wat ik dacht toen ik deze film zag, want Snyder en animatie, het leek mij onwaarschijnlijk dat hij hier mee ven veel indruk zou gaan maken. Maar toch wel. Hij is wat mij betreft de westerse Hideaki Anno
Naomi Watts
Inderdaad. De 'touch' van Snyder heeft iets bijzonders. Heeft ook te maken dat hij natuurlijk zowat geobsedeerd is door vormgeving. Ik dik het natuurlijk wat aan, maar neem het me niet kwalijk, er spelen persoonlijke sentimenten mee
. Zijn stijl is er dan één die precies in mijn straatje ligt.
AC1
Je weet dat hij meteen na Sucker Punch zal beginnen aan Superman: Man Of Steel? Met Nolan als producer?! Als dat maar goed afloopt!
For the record: ik heb Legend Of The Guardians nog niet gezien. Ik wacht wel op de blu-ray. Ik ben ook geen grote fan van animatiefilms
Naomi Watts
Omdat mijn vriendin hier zo naar uit keek ben ik meegegaan naar de bios, anders had ik 'm ook niet gezien in de bios. Ook geen must see voor de bios als je niet benieuwd bent naar 3D.
Ik wist dat hij Superman ging regisseren maar niet dat Nolan daarvan producer was. Dat maakt mij wel ongerust
wwelover
Gezien in I-Max 3D, dat is ook de plek waar deze film het best tot zijn recht komt. Het is namelijk visueel een fenomenale film. Nog geen animatiefilm gezien die zo perfect gedetailleerd is als deze. Maar ja daar hangt altijd wel een prijs aan, en dat is dat het verhaal nogal zwak en voorspelbaar is. Er is veel tijd gestoken in slow-motion vliegscenes, maar het verhaal vliegt er ook wel doorheen. Dat is wel jammer, er was weinig spanning. Maar een ander pluspunt is wel de muziek, echt geweldige score van David Hirschfelder. Wel maf, ik zei tegen een vriend van me voor de grap dat de muziek door Owl City is gedaaan, en paar minuten later kwam er ook daadwerkelijk een nummer van deze vreselijk slechte band. Wel voor de hand liggend met zo'n bandnaam, maar dit vind ik toch wel heel commercieel gedacht. De stemmen waren wel leuk, en ook de licht aanwezige humor was fijn.
canciser
Viel me best wel mee, ook het verhaal. Natuurlijk moet je deze film in de bioscoop zien en als het kan ook in 3D. De film is namelijk erg mooi uitgewerkt vol met detail in de animaties. Het verhaal zelf was makkelijk te volgen en niet echt boeiend, maar wel onderhoudend om de film leuk te houden. Ook doet de film niet moeilijk over een dode uil hier en daar, vind ik wel een pluspunt om de actie een beetje in toon te houden. Conclusie: ga naar de bioscoop en ervaar zelf. 3,5*
88Fabian
Dit lijkt me een erg mooie film,ik ga um vandaag zien,ben erg benieuwd.

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

The Power of One
Drama, 1992

O Menino e o Mundo
Animatie / Avontuur, 2013
owlvriendschapheroismbrother against brotherclash of clans