Friday (1995)
Geregisseerd door: F. Gary Gray
Met onder meer: Ice Cube, Chris Tucker en Nia Long
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Friday
"A lot can go down between thursday and saturday..."
Craig en Smokey zijn twee vrienden uit Los Angeles, die op een vrijdagmiddag op hun veranda hangen, rokend en drinkend, op zoek naar iets te doen. Als ze de dope van een drugsdealer op roken, moeten ze snel op zoek naar 200 dollar. In die tijd roken ze veel wiet, worden ze overvallen en beschoten.
Craig Jones
Joi
Big Worm
Red
isabella_1970
Gisteren voor de tweede keer gezien. En weederom weer hard lachen voor dat ie begonnen was. Ik ben het met t-bonez eens je moet er wel een jointje bij roken. dan begrijp je ook waar het om gaat hij krijgt van mij zeker 5 sterren de vollemep
SmuttWars
Deze film kijk ik graag in de zomer met een paar vrienden en dan lekker aan de jenever en dan zitten we helemaal in de sfeer! Lekkere luie film!
Robke22
Chill...maar niets om dikwijls te kijken.
Weet iemand trouwens het merk of naam van Smokey's broek:P
Vind ze wel vet, kdenk dat Snoop die ook draagt
Dunny
verschrikkelijke film ! Ik had er vooraf best veel van verwacht, maar op een enkel glimlachje na heb k de hele film niet gelachen, had zeer veel moeite mee om de film af te kijken. geen aanrader dus wat mij betreft
smirnoffanovich
fantastische rol van chris tucker
bisse
De hele sfeer en vooral ook Ice cube zijn helemaal te gek in deze film.
3.5 ster
djbosanac
Je hebt gelijk ik gaf het een 5.0 omdat ik dit zo'n geweldige film vindt. Alleen ik wil deze film graag zelf ook hebben. Maar in Heel NLD hebben ze deze film niet meer of verkopen deze film niet meer en dat vindt ik zo jammer terwijl dit zo'n toffe films is. Zelf heb ik al Next friday en Friday after next, dus ik wil friday ook nog dan heb ik hele collectie. Weet iemand waar je kan kopen. Wel legaal
soete
Chris Tucker is hilarisch in deze film en Ice Cube is cker ook niet onverdienstelijk. Echt een comedy classic voor mij.
Sjoerd_
Deze film is echt geweldig. Ik lach me helemaal dood om die film als ik stoned ben. Als ik nuchter ben ook maar toch wel minder. Dit is 1 van de beste stonermovies.
RippedBone Dog
fragment uit friday:
Stand up comedy van chris tucker:
RippedBone Dog
heb trouwens ook een stand up comedy gevonden van iemand die'k nog niet eerder had gezien maar was wel vrij goed (uiteraard als je van dat soort humor houdt) die kerel is namelijk zo gek als een deur.
tony roberts is zijn naam, hier is een standup comedy van hem:
heeft niks met de film te maken maar goed, zolang het wordt toegelaten is het prima.
Macmanus
WTF dit was helemaal niet zo komische!
Had op een stonerkomedie gerekend, maar ik kreeg het ene onsympatieke karakter na de andere. Hele vreemde ervaring eigenlijk. Alleen tucker deed nog wel eens grappig, Maar zijn DYN-O-MITE. gehalte was nogal hoog.
Nou dat was ook weer het einde van mijn Tucker 3 daagse, had zulke hoge hoop voor deze film. Dat einde was ook totaal out of place trouwens. Zelden zo een rare verheerliking van geweld gezien.
2 sterren voor die scene met Tucker en die fat chick. Och ja, heb zo nu en dan eigenlijk nog wel eens moeten lachen, maar het einde gaf me toch een wat rare nasmaak,
Klopt ja, dat heb je wel meer bij die hood-komedies, dat ze opeens helemaal uit de bocht vliegen.
Platte komedie wiens grootste manko het ontbreken aan voldoende humor is. Niet slecht, niet goed.
mafiaferzeti
I know you don"t smoke weed. I know this. But I"mma get you high today, cuz it"s friday, you ain"t got no job and you ain"t got shit to do.
eej deze film is de beste van de vorige eeuw!!!! haha perfecte humor enz.
Haha kijke deze "Damn" video van Friday
Sepz
Wat ik wel vaker in stonerfilms zie, is dat de acteurs niet inhaleren. Dat verpest het voor mij altijd een beetje. Hoe stoned ik ook ben, het valt me altijd direct op. Maar dat is maar een persoonlijke mening.
Verrassende leuke film die wel wat weg had van de film Barbershop,ik me heb geen minuut verveeld in deze leuke komedie.
Sjoerd_
Inderdaad! je ziet het altijd gelijk en door dat kan ik een film toch wat minder waarderen..
want als je niet inhaleert kan je ook niet stoned worden..en daar draait het toch om bij een stoner film?
film88888
Veel, en veel beter dan het 2de, en het 3de deel !
Ice Cube was veel beter in deze bezig, dan in Next Friday, en Friday After Next.
Alleen jammer dat John Witherspoon hier niet zo leuk was, want vond hem in Next Friday fantastisch.
En Chris Tucker vond ik hier (Net zoals altijd bijna) zalig grappig.
Ik vind het onderwerp wel leuk gevonden: Het zware leven in de Hood, dat hier dan in een iets rozere kleur wordt neergezet, en meer komisch, en vind dat nog wel iets hebben.
Had eigenlijk niet verwacht dat Friday zo goed ging zijn.
3,5 sterretjes.
Najade
Goeie film en wordt alleen maar beter met deel 2 en 3! Deel 1 is wel meer rauw en ghetto. Deel 2 en 3 wat volwassener maar ook zo leuk!
jacobine_rodijk
"Elvira! Elvira!"
Net als in Money Talks haalde Tucker de beste lach uit me met zijn Tony Montana imitatie. Verder was het verhaal iets te mager, zelfs met dit thema, om de volle speelduur te boeien. 2,5*
DaHardcoreManiac
You've got Knocked the F*ck out BIATCH!!
Wat een heerlijke film blijft dit toch,
film die je gewoon gezien moet hebben.
Beste film overigens uit de Friday reeks,
want (met name) Friday after Next vond ik behoorlijk tegenvallen
Minority_Check
echt jammer dat chris tucker niet vaak films maakt
hij blijft een van de grappigste
de film was best leuk
Mescaline
Nooit zo fan geweest van Ice Cube, maar moet toch wel eerlijk zeggen dat hij het in deze film zeer aardig doet!
Natuurlijk zorgde de weer lekkere overdreven rol van Chris Tucker ook voor een leuk geheel maar Ice Cube deed in deze film niet voor hem onder(wat ik eerst wel verwacht had)
Gewoon een leuk filmpje die lekker weg kijkt, en dat was ook precies waar ik op hoopte!
3,5 sterren.

Friday after Next